NOVO: Lea Brezar - "Superjunakinje" (Dhar media, 2017.)

ponedjeljak , 13.02.2017.

Agencija Dhar media upravo je objavila roman Lee Brezar "Superjunakinje" (meki uvez, 216 stranica, 80 kuna). Urednica knjige je Sandra Pocrnić Mlakar.O knjizi


Superjunakinje su vodile svoje živote kako su najbolje znale, neke od njih uvjerene da je sve pod njihovom kontrolom, druge pak da ništa ne ovisi o njima i da bolje ne mogu ili ne zaslužuju. Upoznajemo ih u trenucima potpunog životnog poraza, slomljene i nesposobne da ustanu i sastave krhotine svojih života. Na psihijatrijskom odjelu, u međusobnim razgovorima i u terapijskoj grupi, upoznaju jedna drugu, ali i same sebe. Istine s kojima se suočavaju pomoći će im da u razbijenim očekivanjima prepoznaju nadu i nove mogućnosti, usprave se i krenu dalje.
Superjunakinje su inspirirane arhetipovima saboter, prostitutka, žrtva i dijete, s četiri životne uloge koje u nekim omjerima svi igramo i često određuju naše živote, napominje autorica u prologu. Kao u „Čarobnjaku iz Oza“, gdje junaci kreću na put kako bi pronašli željenu vrlinu koja im nedostaje, da bi je pri susretu s čarobnjakom otkrili u samima sebi, tako i superjunakinje Lee Brezar pronalaze u sebi uzroke svoga poraza i nalaze način da ga prevladaju. Naslov Superjunakinje istodobno je ironičan i pobjedonosan jer su sve četiri žene posrnule pod teretom vlastitih očekivanja, tražeći od sebe puno, uvjeravajući se da su superjunakinje, iako nesvjesne vlastitih slabosti. Tek prisiljene da pobijede sebe postaju prave superjunakinje, spremne da pronađu inspiraciju i vedrinu u vlastitim životima.

Lea Brezar je produktivna, entuzijastična i odvažna spisateljica, koja se okušala u self-helpu (Izvan okvira, 2016. DA,I?, 2016. ), poeziji (Oda poeziji, 2015.) te dječjoj književnosti (Crveni planet, 2014.) a sada i u romanu kako bi prenijela poruku razumijevanja, povjerenja i isprepletenosti životnih niti koje nas sve povezuju. Odlika njezine rečenice je komunikativnost, jednostavnost i emocionalna inteligencija kojom čitatelja vodi do zaključaka koji će mu omogućiti da bolje shvati i prihvati i sebe i druge.

Roman Superjunakinje recenzirala je psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić koja kaže kako je ova knjiga „uči i podsjeća na važne stvari u životu – o krizi i kako je se u psihoterapiji može iskoristiti za napredak; o važnosti biblioterapije; o tome kako nije strašno liječiti se u bolnici na kraju grada kad se liječiš na pravi način.“

O autorici
Lea Brezar rođena je u Zagrebu, 1.8.1977. Nakon završene srednje škole se zapošljava u Gradskom uredu za katastar i geodetske poslove grada Zagreba, gdje je radila pet godina. Kako u Zavodu nije željela dočekati mirovinu, a njena želja da život poprimi sasvim drugi oblik bila je jača od svega tako je Lea 17.5. 2001. napustila to radno mjesto. Kaže da je to bio početak njenog životnog učenja. S tadašnjim dečkom, današnjim suprugom nakon dvije godine je osnovala prvu tvrtku u partnerstvu s još jednim kolegom. Posao nije zaživio, troškove su sanirali i krenuli ispočetka. Danas vodi uspješnu “full service” agenciju Dhar media koja je osnovana 2009. 2012. na Poslovnom učilištu Experta diplomirala je za Menadžera za odnose s javnošću.
Osnivanje Dhar medie temeljilo se na odluci izgradnje jednog stabilnog poslovnog okruženja postavivši ga na prava temelja načela – načela dharmičkog menadžmenta koja opisuje u svojoj knjizi Izvan okvira. Dhar media danas ima 8 stalno zaposlenih i jednog stalnog vanjskog suradnika, desetke klijenata i iza sebe nekoliko velikih projekata. Vlasnici su TouristarTV-a i licence Superbrands za Hrvatsku i Sloveniju, stručnog magazina Brend kultura, projekta NEXT BALKANS. Dhar media svoje djelovanje kroz promjene pokazuje specifinčnim projektima i izdavaštvom literature koja nudi novi pristup životu i poslovanju.
<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se