Tribina "Dekonstrukcije" : knjiga Tina Lemca "Autorsko, povijesno, mitsko (poetički diskurz Vesne Parun - teorija i interpretacija)"

ponedjeljak , 19.09.2016.




Pozvani smo na tribinu Dekonstrukcije koja će se održati u utorak 20.09. 2016. u 19 sati u Hrvatskom društvu pisaca (Basaričekova 24).
Povod tribini je knjiga "Autorsko, povijesno, mitsko (poetički diskurz Vesne Parun - teorija i interpretacija)" autora Tina Lemca.
Studija književnog znanstvenika Tina Lemca predstavlja vrijedan doprinos sistematizaciji, interpretaciji i pomnom čitanju Vesne Parun, postavljajući autoričin opus u nove interpretacijske okvire i otkrivajući ga kao slojevit i kompleksan diskurs koji nudi raznorodna čitanja u okvirima različitih suvremenih diskursnih teorija (iz recenzije Danijele Marot Kiš).
U razgovoru će biti riječi posebno o autoričinoj knjizi "Zore i vihori" koju autor interpretira vodeći se spoznajama iz studije Mircea Eliadea „Mit o vječnom povratku“, a otvorit ćemo i pitanje ne- usustavljenosti kritičke građe o bogatom literanom opusu Vesne Parun

U razgovoru, osim autora Tina Lemca, sudjeluje i urednica knjige i spisateljica Zorka Jeki.

Voditeljica Tribine Dekonstrukcije: Darija Žilić




<< Arhiva >>