15. Festival fantastične književnosti u Pazinu i Žminju

četvrtak , 25.08.2016.




Već tradicionalni susret ponajboljih SF&F pisaca iz regije, Festival fantastične književnosti koje tradicionalno organizira udruga Albus iz Pazina, u suradnji s Gradom Pazinom, Pučkjim otvorenim učilištem Pazin, Muzejom grada Pazina i općinom Žminj kao partnerom, održava se ovog petka 26. kolovoza 2016. u 20.00 sati u pazinskom kaštelu i subote 27. kolovoza 2016. u 19.00 sati u Čakavskoj kući u Žminju.

Ulaz je besplatan, a na festivalu će se u petak predstaviti 7 autora koji će predstaviti nova žanrovska izdanja iz Hrvatske i regije, dok će u subotu čak 16 autora predstavljati zbirku „Arheološke priče“ i svoje priče u njoj. Autori dolaze iz Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Tema festivala je “Arheološke priče” što je ujedno i naziv zbirke izdane u okviru festivala. Na natječaj ovogodišnjeg Festivala fantastične književnosti stiglo je 33 priča među kojima je za objavljivanje u zbirci “Arheološke priče” odabrano 19 najboljih.

Drugi dan Festivala odvija se u Žminju u sklopu kulturrnih događanja žminjske Bartulje gdje će se u večernjim satima odvijati centralni događaj Festivala, gdje će biti predstavljena i zbirka priča za koju su pisci napisali priče s ciljanom temom, a ove godine tema zbirke priča je bila arheologija. To je bila nit vodilja svih autora, nit vodilja koja se odlično uklapa u općinu Žminj i njenu povijest.

Program 15. Festivala fantastične književnosti

Petak 26. kolovoza 2016./ 20.00 sati – Pazinski Kaštel
Nastupaju:
Milena Benini (Zagreb) - romani "Da En" i "Prodavač snova"
Aleksandar Žiljak (Zagreb) - zbirka priča "Srce od stakla"
Danijel Bogdanović (Pleternica) - roman "Noćni vlak za Dukku"
Daria Keršić (Zagreb) - roman "Moć Albiura"
Saša Šebelić (Medulin) - roman "Crobotica"
Tihomir Jovanović (Beograd, Srbija) - zbirka priča "Palisade i čadori"
Dragić Rabrenović (Bijelo Polje, Crna Gora) - zbirke festivala fantastične
književnosti Refesticon 2015 i 2016
Davorin Horak (Zagreb) - nova izdanja nakladnika Hangar 7
Moderator nastupa i predstavljanja novih žanrovskih izdanja je Davor Šišović.

Subota, 27. kolovoza 2016./19.00 sati - Čakavska kuća u Žminju

19.00 – Književna večer: predstavljanje zbirke “Arheološke priče”; sudjeluju: Danijel Bogdanović, Ernest Sanders, Goran Skrobonja, Marko Fančović, Milena Benini, Saša Šebelić, Vanja Spirin, Zoran Vlahović, Dragić Rabrenović, Maja Orešković Igrić, Tamara Babić, Aleksandar Žiljak, Igor Rendić, Vladivoj Lisica-Fox, Jasmina Blažić, Hrvoje Prćić; te kao moderator urednik zbirke Mirko Grdinić.



<< Arhiva >>