15.Galovićeve jeseni - Festival književnosti u novim medijima

nedjelja , 19.10.2008.



24. i 25.10 u Koprivnici se održavaju '15.Galovićeve jeseni - Festival književnosti u novim medijima'.

Slijedi program festivala :



Petak, 24. listopada 2008.

U petak ujutro će u tri gradska dječja vrtića akademski slikar Darko Markić održati likovne radionice za vrtičku djecu; Marina Poklepović – Kostelac će u Domoljubu, za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole, održati radionicu lutkarskog kazališta sjena dok će Knjigoslušaonica trajati tijekom cijelog dana na dječjem odjelu koprivničke Opće bolnice.

Tijekom dana u gimnaziji Fran Galović odvijat će se sljedeće radionice: Jezik foruma ili pozicioniranje identiteta jezikom, Fanzin-streetzin-franzin-webzin i Projekt-novo zanimanje, radionica digitalne fotografije za učenike od 5. do 8. razreda pod nazivom Začarano ogledalo, promocija projekta učenika gimnazije o Franu Galoviću, a postojat će mogućnost da se nauči kako od fanzina do streetzina te kako od bloga do webzina i webcomicsa. Neka od imena voditelja radionica su: Krešimir Međeral (prof.), Irena Jukić-Pranjić (akademska sliakrica), Željka Gradski- Galić (akademska kiparica) i Matija Pisačić (akademski slikar).

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' također će biti poprište raznih događanja. Promocija kritičkog izdanja Galovićeve poezije 'Zaboravljeni perivoj' Božice Jelušić odvijat će se u jutarnjim satima, radionica digitalne slikovnice za djecu od 5 do 10 godina u popodnevnim dok će se navečer održati autorska večer Božidara Prosenjaka u sklopu Galović konvencionalno.


Subota, 25. listopada 2008.

U jutarnjim satima organizirana je akcija čitanja građana na G-točkama u gradu i okolici te ispijanje kavice sa piscima finalistima natječaja za prozno djelo u gradskim kafićima. Očekuje se dolazak Dalibora Šimprage, Maše Kolanović, Ivana Vidića, Andree Pisac , Sanje Bilić, Drage Glamuzine , Ane Horvat, Aleksandre Kardum i Julijane Adamović.

Poslijepodne je predviđeno za potpisivanje knjiga u Šarenom dućanu (lokalna knjižara), ekološku akciju sadnje drveća koje se spominje u Galovićevim djelima te tribine u Domoljubu (gradsko kazalište) na kojoj će razgovarati o odnosima književnosti i novih medija.

Svečanost dodjele nagrada za raspisane natječaje počet će u 22 sata u MMC Kugla, a nastaviti se koncertom banda Zadruga i Večerju 'z Črne šume.





<< Arhiva >>