Knjiga i ja - Osvrti https://blog.dnevnik.hr/knjigaija

srijeda, 27.07.2016.

Ludilo lorda Iana Mackenzieja Jennifer Ashley



LUDILO LORDA IANA MCKENZIEJA - Jennifer Ashley
U izdanju Naklada Neptun

ENGLESKA - ŠKOTSKA 1881
Ian Mackenzie, najmlađi od braće većinu svog odrastanja proveo je u umobolnici zahvaljujući svom ocu koji ga tamo zatvorio da ne bih otkrio mračnu tajnu svoga oca. Nakon smrti oca stariji brat koji je preuzeo titulu vojvode izvukao je Iana iz te ustanove. Ian je strastveni kolekcionar keramike iz dinastije Ming može jednim pogledom na neki predmet ustanoviti dali je nešto od toga orginal ili krivotvorina. Malo smušen i nesiguran nakon toliko vremena provedenoga u bolnici trudi se shvatiti visoko društvo, ali uvijek dobije ono što poželi, a sad je poželio zaručnicu svog navodnog prijatelja napravit će sve da je pridobije u svoj krevet i preotme čovjeku koji je ne zaslužuje. Prvi put je sreće u kazalištu i nije previše razmišljao te se baci u akciju osvajanja i da da joj otvori oči da vidi kakav je čovjek za kojeg se treba udati.

Beth Ackerley, udovica koja je neočekivano postala bogata nasljednica. Odrasla je u siromašnom dijelu Londona uz oca nasilnika i alkoholičara, te s majkom završava u ubožnici gdje vodi brigu o bolesnoj majci dok ne umre. Udala se za mladog svećenika i godinu dana uživala u sreći s svojim mužem koji naglo oboli i umire, Beth ponovno ostaje sama te postaje družbenicom jedne sitničave stare dame sve do njene smrti i postaje njenom nasljednicom. Tako je postala i poželjna žena za udajom onima koji su na rubu bankrota i hitno im treba novac. Zaručena ta Sir Lyndona Mathera kojem je jedino stalo do njezinoga bogatstva, a vodi dvostruki život koji je nastran. Ian Mackenzie joj je u kazalištu prišao i potajno joj dao pismo u kojem joj objašnjava kakav je ustvari njen zaručnik, Prema Ianu je osjetila golemu privlačnost kakvu do sad još nije nikad osjetila. Prekine zaruke i otputuje u Pariz, a Ian otputuje za njom. Upoznaje još braće Mackenzie i malo po malo zaljubi se u Iana, te mu pokušava pomoći da otkrije istinu o zločinu za kojeg ga optužuje inspektor Fellows istina izlazi na svijetlo dana skupa sa tajnom inspektora za koju nakad nitko nije posumnjao.

Što je to Iana Mackenzie vidio da je završio u ludnici? Dali je stvarno lud? Dali će mu Beth pomoći da se osjeća bolje? Dali su braća Mckenzie počinili zločin za koji ih se optužuje? Dali će Beth otkriti istinu? Dali će Ian i Beth pronaći sreću?

To sve i još puno toga morate otkriti sami :)
Izuzetno divan i zanimljiv roman u kojem nas autorica vodi u svijet ubojstava, ljubomore, zavisti i požude. Knjiga koja vas tjera da nastavite okretati stranice i nastavite dalje i pročitate što smjeraju glavni junaci ove priče. Junaci koji se bore za svoju ljubav i pokušavaju zaboraviti prošlost. Roman koji vas ostavlja bez daha a to je upravo ovaj roman pun kršnih Škota. Cure koje vole povijesno ljubavne romane a i kršne škote znat će da je ovo upravo prava knjiga za njih. Moja preporuka za ovu divnu i uzbudljivu ljubavnu priču.

Osvrt napisala: SANDRA I.
25.Srpanj.2016.

27.07.2016. u 08:42 • 1 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  srpanj, 2016  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Srpanj 2016 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi