Klub mladih IDS-a Liburnije

srijeda, 29.07.2015.

Klub mladih IDS-a Liburnije uručio donaciju humanitarne akcije „Mladi za mlade“

MATULJI – Predsjednik Zajednice podružnica Kluba mladih IDS-a Liburnije Sandro Ladavac i predsjednik MNK „Kvarner“ Matulji Neven Jušić na današnjoj konferenciji za novinare izvijestili su javnost o završetku humanitarne akcije u organizaciji Kluba mladih IDS-a i MNK „Kvarner“ pod nazivom „Mladi za mlade“.

Riječ je o humanitarnoj akciji koja je organizirana u sklopu Liburnijskog malonogometnog maškaranog turnira. Turnir je održan krajem siječnja ove godine u novoj dvorani u Matuljima, a nastupilo je 25 seniorskih maškaranih grupa te 12 dječjih iz Hrvatske i inozemstva.

Ove godine akcija je bila posvećena sestri i bratu Andrei i Goranu Štimac, kojima je uručena donacija od 6.325,00 kuna.

- Ovim putem željeli bismo se zahvaliti svim učesnicima, a posebno sponzorima i donatorima koji su nama i djeci pomogli da kroz humanitarnu akciju olakšamo život najpotrebitijima, izjavili su organizatori Sandro Ladavac i Neven Jušić.

Istaknuli su kako je „nezahvalno isticati pojedince, ali bez pomoći DND Opatija i g.đe Škorić kao i UHDDR Lovran mnogo toga ne bi bilo moguće ostvariti“.

- Nadamo se da će javnost i institucije i dalje podržavati našu akciju koja je već postala i svojevrsni brend te i dalje na taj način olakšavati djeci i mladima teške životne situacije kao i pomoći u održavanju naših tradicija te očuvanju identiteta ovih krajeva, zaključili su predstavnici KM IDS-a Liburnije i MNK „Kvarner“.

Podsjetimo, kroz 10 godina na turniru je učestvovalo preko 2000 odraslih maškaranih natjecatelja te preko 1000 djece. Humanitarnom akcijom „Mladi za mlade“ u navedenom periodu prikupljeno je više od 300.000 kn u novcu, hrani, odjeći i potrepštinama za bolesnu djecu i mlade te onima lošeg imovinskog statusa.

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #