Klub mladih IDS-a Liburnije

petak, 01.02.2013.

Sutra se održava 8. Liburnijski malonogometni humanitarni maškarani turnir "Opatija 2013"

Malonogometni klub "Kvarner" iz Matulja u suradnji sa Klubom mladih IDS-a Liburnije od 2006 do 2012 godine organizirao je 7 malonogometnih maškaranih turnira za djecu i seniorske maškarane grupe. Kroz 7 godina nastupilo je oko 600 tinjak djece u četiri dobne skupine iz Hrvatske i Inozemstva , te oko 1200 sudionika seniorskih maškaranih grupa iz Istre Liburnije i primorja.

U sklopu turnira organizira se i humanitarna akcija pod nazivom "Mladi za mlade" kojom je do sada prikupljeno oko 170,000 kuna.

Potaknuti dosadašnjim uspjesima , odlučili smo organizirati sada već tradicionalni "8. MEĐUNARODNI LIBURNIJSKI HUMANITARNI MALONOGOMETNI MAŠKARANI TURNIR Opatija 2013"

Ovogodišnja humanitarna akcija "Mladi za mlade" pod nazivom "Svi za Erika" namjenjena je za najmlađeg od troje malodobne djece samohranog oca obitelji Marčeta.
Naime šestogodišnji Erik Marčeta obolio je od karcinoma na mozgu , te je nedavno imao tešku , ali uspješnu operaciju tumora na mozgu.
Kako se kod djeteta nakon operacije mora primjeniti i adjuvantna kemoterapija (primjenjuje se nakon operativnog zahvata u slučajevima kada se tumor nije mogao u cijelosti odstraniti , ili kada je sav vidljivi tumor odstranjen , ali postoji rizik ostatnih prostim okom nevidljivih stanica mikrometastaza ili mikropresadnica) koja je relativno skupa.

Iako HZZO djelomično pokriva troškove lječenja cijena kompletne terapije (uzimajući u obzir upotrebu vitaminskih mineralnih, djetalnih i biljnih dodataka koji su nužni za uspješan oporavak nakon svakog ciklusa kemoterapije) te ostalih popratnih troškova doseže cifru i do 5000 kuna mjesečno.

Uzimajući u obzir vrijeme trajanja kemoterapije od sigurnih 5 ciklusa u 10 mjeseci troškovi lječenja penju se na visokih 50,000 kuna koje su nažalost jednom samohranom ocu koji sa prihodima od 2,500 kuna a koji preživljavaju uz pomoć dobrih ljudi i nadležnih institucija nažalost "nemoguća misija".

Stoga u koliko ste u mogućnosti pomoći ovoj obitelji , molimo Vas da svoja sredstva uplatite na žiro-račun gospodina Marčete ( 2402006-8702086074 , Erste banka) ili na račun MNK "Kvarner" -* Matulji ( 2484008-1104581541 Raiffiesen banka) s napomenom "Za humanitarnu akciju"

Zahvaljujemo se svima u ime Obitelji Marčeta , te u ime malog Erika kojemu je ova humanitarna akcija posvećena!

- 14:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #