Klub mladih IDS-a Liburnije

petak, 25.02.2011.

MNK "Punat" i "Kvarner" - Matulji - pobjednici su 6. izdanja Liburnijskog malonogometnog maškaranog turnira

U subotu 12.02. 2011.g. održan je 6. po redu Liburnijski humanitarni malonogometni maškarani turnir.
U jutarnjim satima odigran je dječji turnir , dok su u popodnevnim satima snage odmjerile seniorske maškarane ekipe.
Nastupilo je 12 dječjih ekipa sa područja Liburnije , Istre, Krka , Rijeke i Trsta , te 15 seniorskih ekipa, sveukupno oko 350 natjecatelja.
Ove godine nije izostala niti podrška političke "elite" sa Liburnije , te je u znak podrške odigrana i revijalna utakmica na kojoj su nastupili vjećnici Matulja Opatije i Lovrana.

Postignuti su sljedeći rezultati i dodjeljene nagrade:

Dječji turnir

Poredak

1. mjesto MNK "Punat"
2. mjesto NK "Pula"
3. mjesto "Calcio Trieste "

Najbolje maškarane ekipe

1. mjesto članovi NK "Lovran"
2. mjesto "MNK" Fantina (Kastav)
3. mjesto "NK" Brtonigla- Nova Vas

Najbolje maškarani pojedinci

1. mjesto Alex Zubin iz ekipe Brtonigla Nova Vas
2. mjesto najbolji trener Tomislav Čulunović iz MNK "Fantina" kao kapetan kuk

Seniorski turnir

Poredak

Najbole maškarane ekipe:

1. mijesto MNK "Kvarner" - Matulji
2. mjesto "Grdo selo"
3. mjesto maškarani "Tin" - Trinajstići

Najbolje maškarane grupe:

1. mjesto Maškarani "Tin" - "Slovenska dežela"
2. mjesto "Miss United"
3. mjesto "Grdo selo"

Najbolje maškarani pojedinci:

1 mjesto Dalibor Trdić
2. mjesto Čedomir Korić - Miss United
3. mjesto Luka Matak

Zahvaljujemo se svim učesnicima, posjetitelima, organozatorima i sponzorima !!

Šesti po redu humanitarni malonogometni maškarani turnir "Opatija 2011" ostvario je svoj cilj jer se publika dobro odazvala našem humanitarnom pozivu da olakšamo život obitelji Bašić iz Opatije, a značajna sredstva prikupljena su i putem kotizacija za seniorske ekipe Ovom prilikom pozivamo sve gospodarske subjekte i dobre ljude da se uključe u našu humanitarnu akciju "MLADI ZA MLADE" uplatom dobrotvornog priloga na Žiro račun obitelji Bašić: (2402006-3205578597 , Erste banka ) ili Žiro račun MNK "Kvarner" Matulji" (2484008-1104581541)i omogućimo dostojan obrok obitelji Bašić s teško bolesnim sinovima Petrom i Ivanom.

- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 09.02.2011.

Sastanak KM IDS-a Liburnije

Drage kolegice i kolege !!!
Posljednji Sastanak KM IDS-a uoči održavanja turnira, održat će se Sutra 10.02.2011 s početkom u 18,30 H u stranačkim prostorijama , u Opatiji !

- 19:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 06.02.2011.

Sastanak Kluba mladih IDS-a Liburnije

Drage kolegice i kolege ! Došlo je vrijeme za Sastanak Kluba mladih IDS-a Liburnije koji će se održati 07.02.2011 (Ponedjeljak) s početkom u 19,00 sati , u stranačkim prostorijama , u Opatiji !!

- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 04.02.2011.

Medijsko predstavljanje 6. Liburnijskog malonogometnog maškaranog turnira i humanitarne akcije "Olakšajmo život obitelji Bašić"

Dana 4.02.2011. godine održana je tiskovna konferencija povodom održavanja 6. Liburnijskog malonogometnog humanitarnog turnira , u sklopu kojeg će biti održana i humanitarna akcija "Olakšajmo život obitelji Bašić"

Klub mladih IDS-a Liburnije u suradnji sa Malonogometnim klubom "Kvarner" iz matulja najavljuje održavanje 6. Liburnijskog malonogometnog humanitarnog maškaranog turnira , koji će se održati 12.02.2011 g, u dvorani Gorovo, u Opatiji. Turnir započinje u jutarnjim satima nastupom dječjih ekipa , a nastavlja se u popodnevnim kada nastupaju seniorske ekipe.

Turnir je ove godine namijenjen tročlanoj obitelji Bašić iz Lovrana (Lokve 47, Grad Opatija), te će posjetitelji umjesto plaćanja ulaza moći donirati određena sredstva za humanitarnu akciju pod nazivom "Olakšajmo život obitelji Bašić" , koja će se koristiti za nabavku hrane i ostalih potrepština tročlane obitelji Bašić

Gđa Marija Bašić samohrana je majka dvojice sinova , nezaposlena je , te je korisnica stalne novčane pomoći u Centru za socijalnu skrb (CZSS) Opatija. Obitelj živi u podstanarstvu. Kontakt tel: 293-527
Petar Bašić 27- godišnjak , ima laku mentalnu retardaciju , pohađao je po prilagođenom programu srednju školu V: C. Emina u Lovranu , te je završio za pomoćnog kuhara. Od tada je nezaposlen. Jedno je vrijeme pohađao Centar za rehabilitaciju u Rijeci , no ne zadugo jer ga je zbog zlostavljanja drugih štićenika majka ispisala.
Ivan Bašić 25- godišnjak , bolestan ima shizofreniju. Završio je hoteljersko-turističku školu u Opatiji za konobara. Radio je u hotelu Millenium 5-6 mjeseci. Otpušten je sa posla kao tehnološki višak , te od tada počinje napredovati njegova bolest.

Obitelj mjesečno preživljava od 2000 kuna. Zbog loše financijske situacije primorani su jesti jednom dnevno , što dodatno ugrožava zdravstvenu sliku obitelji.

Cilj akcije je osigurati barem polugodišnju nabavku hrane ili plaćanje režija.

Ukoliko ste u mogućnosti pomoći sredstva možete uplatiti na Žiro-račun obitelji Bašić (2402006-320557-8597 Erste banka) ili na MNK "Kvarner" Matulji (2484008-1104581541 Raiffiesen banka)
Unaprijed se zahvaljujemo svim donatorima za pomoć pri organizaciji turnira , promoviranju liburnijskog maškaranog identiteta , te u ime familije Bašić kojima je turnir posvećen.

MNK "Kvarner" Matulji i KM IDS-a Liburnije


Članak Liburnija.net

Članak Novi List (klik na sliku)


- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.02.2011.

6. Liburnijski malonogometni maškarani turnir "Opatija 2011" posvećen je obitelji Bašić

Malonogometni klub "Kvarner" iz Matulja u suradnji sa Klubom mladih IDS-a Liburnije najavljuje održavanje 6. Liburnijskog humanitarnog malonogometnog maškaranog turnira i humanitarne akcije pod nazivom "Olakšajmo život obitelji Bašić"koji će se održati 12.02.2011 g. u dvorani Gorovo u Opatiji.
Ove godine na turniru očekujemo oko dvjestotinjak djece, 150 seniora, te oko 1000 posjetitelja tijekom čitavog dana.
Turnir se kao i svake godine sastoji od dva dijela:
Ujutro od 8 i 30 do 13 h održati će se međunarodni maškarani turnir za djecu rođenu 2002 , 2003 i mlađe, na kojem će snagu odmjeriti oko 200 malih nogometaša iz liburnijskih malonogometnih i nogometnih klubova , ali i slovenskih i talijanskih nogometnih klubova pobratimljenih općina i gradova s Općinom Matulji , Gradom Opatijom i Općinom Lovran (Castel San Pietro Terme , San Luiggi calcio iz Trsta , Fiume Veneto Pordenone , te Slovenskih klubova iz Goriških brda Illirske Bistrice i Slovenj-gradeca koji su već nastupali na našem turniru.
Naravno već 5 godinu za redom su sa nama djeca iz Punta te cijele Liburnije od M. Drage , Lovrana , Opatije , Matulja, Kastva ali i ekipe iz Istarske županije

Drugi dio turnira odnosi se na Liburnijski malonogometni maškarani turnir za seniore, koji je postao prepoznatljiva i privlačna manifestacija , možemo reći i brend Liburnijskog kraja o čemu govori 18 prijavljenih seniorskih maškaranih ekipa od kojih većina ne propušta naš turnir niti jedne godine.
Oni će od 14 do 21 sat razigravati u 6 grupa. Maškarane ekipe nam dolaze iz M. Drage , Lovrana , Ičića , Opatije , Matulja Poljana , Veprinca , Rupe , Kastva i Rijeke , odnosno iz cijele Primorsko - goranske ali i iz Istarske županije. Važno je napomenuti da je svim ekipama osigurano jelo i piće te da su za najbolje i najmaškarane ekipe osigurane nagrade.

Kao i svake godine do sada turnir je humanitarnog karaktera te će posjetitelji umjesto plaćanja ulaza moći donirati određena sredstva za humanitarnu akciju pod nazivom "Olakšajmo život obitelji Bašić" te će se prikupljena sredstva koristiti za nabavku hrane te ostalih potrepština za tročlanu obitelj Bašić
Gđa Marija Bašić samohrana je majka dvojice sinova , te je nezaposlena.
Petar Bašić 27- godišnjak , ima laku mentalnu retardaciju , te je nezaposlen.
Ivan Bašić 25- godišnjak , bolestan , ima shizofreniju.


Obitelj preživljava od 2000 kuna mjesečno te je zbog loše financijske situacije primorana jesti jednom dnevno što dodatno ugrožava zdravstvenu sliku obitelji.

Cilj akcije je osigurati barem polugodišnju nabavku hrane ili plaćanje režija.

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #