Klub mladih IDS-a Liburnije

subota, 30.01.2010.

Medijsko predstavljanje turnira i humanitarne akcije

Prošlog četvrtka održana je tiskovna konferencija u domu obitelji Marčeta u Lignju te se je prezentirao cilj humanitarne akcije i najava 5. Liburnijskog malonogometnog maškaranog turnira.

Akcijom "Mladi za mlade" radnog naziva "Uredimo prikladan dom obitelji Marčeta" prikupljaju se financijska sredstva, građevinski materijal i usluge te namještaj za uređenje doma samohranog oca i četvoro djece.

Pozivamo Vas da svojim prilogom potpomognete akciju i omogućite pristojniji život familiji Marčeta.
Hvala

Klub mladih IDS-a Liburnije i MNK Kvarner Matulji

Članak NL (klik na sliku):

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 29.01.2010.

Raspored odigravanja utakmica 5. Liburnijskog malonogometnog maškaranog turnira

Jučer, 28.01.2010 u Lovranskom pubu obavljen je ždrijeb za 5. Liburnijski malonogometni maškarani turnir te su ekipe raspodjeljene u 6 grupa.

Seniorski turnir :

Grupa A

Lusteri
Šroti
Halubajski zvončari

Grupa B
Pijanci Lovran
Klauni Rupa
Bebe Matulji


Grupa C

Maškarana Draga
Vološćani
Fiorin

Grupa D

Maškare Leprinac
NOB Partizani - Tin
Gorovo

Grupa E
Može
Blentići
Predsjednici trče počasni krug

Grupa F
Ča stareji to boji
Veterani šanka
Škozti Grdo selo



Raspored odigravanja utakmica


14:30 LUSTERI : ŠROTI
14:45 PIJANCI LOVRAN: KLAUNI RUPA
15:00 MAŠKARANA DRAGA : VOLOŠĆANI
15:15 MAŠKARE LEPRINAC : NOB PARTIZANI - TIN
15:30 MOŽE : BLENTIĆI
15:45 ČA STAREJI TO BOJI : VETERANI ŠANKA
16:00 ŠROTI : HALUBAJSKI ZVONČARI
16:15 KLAUNI RUPA : BEBE
16:30 VOLOŠĆANI : FIORIN
16:45 NOB PARTIZANI - TIN : GOROVO
17:00 BLENTIĆI : PREDSJEDNICI TRČE POČASNI KRUG
17:15 VETERANI ŠANKA : ŠKOTI GRDO SELO
17:30 HALUBAJSKI ZVONČARI : LUSTERI
17:45 BEBE : PIJANCI LOVRAN
18:00 FIORIN : MAŠKARANA DRAGA
18:15 GOROVO : MAŠKARE LEPRINAC
18:30 PREDSJEDNICI TRČE POČASNI KRUG : MOŽE
18:45 ŠKOTI GRDO SELO : ČA STAREJI TO BOJI


Polufinalne utakmice :

19:00 Pobjednik A : Pobjednik B
19:15 Pobjednik C : Pobjednik D
19:30 Pobjednik E : Pobjednik F


Doigravanje za 1. mjesto:

19:45 Pobjednik AB : Pobjednik CD
20:00 Pobjednik CD : Pobjednik EF
20:15 Pobjednik AB : Pobjednik EF


Pozivaju se ekipe da obavezno poštuju satnicu !

- 14:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 25.01.2010.

5. Liburnijski malonogometni maškarani turnir

Klub mladih IDS-a Liburnije i malonogometni klub «Kvarner» Matulji pozivaju sve građane i zaljubljenike u sport i maškare da posjete 5. Liburnijski maškarani malonogometni turnir “Opatija 2010”.
Turnir će se održati u subotu 30.01.2009 godine u dvorani «Gorovo» u Opatiji. U 8.30h započinje međunarodni maškarani turnir za djecu rođenu poslije 2002 godine, a u 14.30h počinje turnir seniora.
Ulaz u dvoranu na dan turnira se ne naplaćuje već posjetitelji mogu donirati iznos namijenjen humanitarnoj akciji «Uredimo prikladan dom obitelji Marčeta» kojom će se prikupljati sredstva za peteročlanu obitelj Marčeta (samohrani otac i četvoro malodobne djece).

Dječji turnir:

Za dječji turnir prijave se ne primaju jer su ekipe koje sudjeluju već poznate. Vrijeme trajanja – dva poluvremena po 8 minuta. Ako dvije ekipe iz iste grupe imaju isti broj bodova u obzir se uzima međusobni susret, nakon toga presuđuje gol razlika, a ako i nakon toga ekipe budu poravnate pobjednika određuje ždrijeb. Uvjet za nastup je da svi igrači budu maškarani ili da nose neki detalj vezan za karneval (oslikano lice, obojana kosa i sl.). Sve ekipe će dobiti plaketu za uspomenu na nastup na turniru. Pravo nastupa imaju djeca 2002. godište ili mlađa.
Dječji turnir započinje u 8:30 i traje do 12:00 Učesnici će biti podjeljene u dvije grupe po četiri ekipe. Prve dvije ekipe igraju polufinale. Pobjednici nastupaju u finalu dok poražene momčadi igraju utakmicu za treće mjesto. Za igru će se koristiti lopta „četvorka“. U polju nastupaju 5 igrača + golman.

Oko 12.30 h biti će podjela pehara i zahvalnica te biti proglašen najbolje maskirani sudionik i ekipa.
Nakon proglašenja biti će svoj djeci podijeljene krafne i sokovi.

Seniorski turnir:

Kotizacija za prijavu iznosi 250 kn. Prijave za turnir zaprimaju se do srijede, 27.01.2010 g. Uvjet za sudjelovanje na turniru je da su članovi ekipa maškarani. Dresovi nisu dozvoljeni.
Na turniru učestvuje 18 ekipa. Učesnici će biti podijeljeni u 6 grupa po tri ekipe te igraju po sistemu "svatko sa svakim". Pobjednici grupa idu u polufinalno doigravanje. Pobjednici iz polufinalnoga doigravanja (tri ekipe) igraju finalno doigravanje "svatko sa svakim" te čine poredak od prvog do trećeg mjesta.
Ako dvije ekipe iz iste grupe imaju isti broj bodova u obzir se uzima međusobni susret, nakon toga presuđuje gol razlika, a ako i nakon toga ekipe budu poravnate pobjednika određuje ždrijeb.
U utakmicama po grupama igra se jedno poluvrijeme po 12 min. Polufinala i finale igraju se 2 x 8 min.
Igra se sa četiri igrača u polju + golman sa malonogometnom loptom (“četvorkom”). Seniorski maškarani turnir počinje u 14.30 h. Igra se po malonogometnim pravilima. Kašnjenje na utakmicu nije dozvoljeno te se u tom slučaju utakmica registrira 3:0 za protivničku ekipu.
Svaka ekipa poslije nakon ispadanja s turnira odnosno nakon posljednje utakmice ima osiguranu zakusku te piće u vrijednosti od 100 kn u opatijskoj Boćariji. Ekipama će bonovi za piće biti podijeljeni poslije zadnje utakmice.

Nagrade:

1. mjesto – pršut + 10 l vina
2. mjesto – panceta + 10 l vina
3. mjesto – 10 kg kobasica + 5 l vina

Za tri prvoplasirane ekipe osigurani su pehari , a prvoplasirana ekipa dobiva i prijelazni pehar Turnira.
Dodijeliti će se posebne nagrade za tri najbolje odjevene maškarane grupe, tri nagrade za najbolje maškaranog sudionika te uručiti zahvalnice za sudjelovanje na turniru svim ekipama


Raspored utakmica i protivnika biti će proveden ždrijebom koji će se održati u kafiću Lovranski pub u Lovranu u četvrtak 28.01.2010 g. s početkom u 19.00 h.

Nakon turnira biti će upriličena fešta za sve sudionike turnira uz u šatoru pored hotela "4 opatijska cvijeta".

Ovim putem zahvaljujemo se svim sponzorima, Gradu Opatiji te svim članovima KM IDS-a Liburnije i MNK Kvarner bez kojih ovaj turnir ne bi bilo moguće organizirati.

Posjetite turnir i uživajte u izvedbama malih i velikih maškara te svojim prisustvom podržite tradiciju karnevalskih manifestacija ovih krajeva i humanitarnu akciju za pomoć familiji Marčeta.
Hvala !

Živio pust !!!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 24.01.2010.

Sastanak

Sljedeći sastanak KM IDS-a Liburnije održat će se u utorak, 26.01.2010 g. s početkom u 19.15 h u Opatiji.

Raspraviti će se o završnim detaljima oko organizacije maškaranog turnira.

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.01.2010.

Sastanak

Sljedeći sastanak KM IDS-a Liburnije održat će se u Opatiji, u utorak 19.01.2010 g. s početkom u 19 h.

Nastavljamo s pripremama organizacije 5. Liburnijskog malonogometnog maškaranog turnira te ćemo se dogovoriti za pripremu tiskovne konferencije.

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 15.01.2010.

5. Liburnijski malonogometni maškarani turnir i akcija "Mladi za mlade" ove godine posvećene familiji Marčeta

Na posljednjoj sjednici Predsjedništva KM IDS-a Liburnije odlučeno je da tradicionalni turnir i akcija "Mladi za mlade" bude posvećena obitelji Marčeta iz Lignja. Akcija nosi radni naziv «Uredimo prikladan dom obitelji Marčeta».
Turnir će se održati u dvorani Gorovo u Opatiji, 30.01.2010 s početkom u 8.30 h (dječji turnir) i 14.30 h (seniorski turnir). Akcija traje tijekom cijelog pusta.

Gospodin Zoran Marčeta samohrani je otac troje malodobne djece (12, 11, i 7 g.) koji se također brine i o kćeri pokojne supruge (15 g.).
Obitelj preživljava od Zoranove plaće (zaposlio se nedavno) koji radi kao varilac u brodogradilištu 3. Maj. Njihov najveći problem je što žive u skučenoj trošnoj kućici od tridesetak kvadrata punoj vlage koja je potpuno neprikladna za normalan život. Na sreću Zoranov očuh mu je voljan ustupiti prostor u potkrovlju svoje kuće ali ono je neopremljeno. Potkrovlje je veličine 45 m2, golih zidova s prozorima bez priključka za struju. Priključak za vodu postoji. Potkrovlje je legalizirano te ne postoji potreba za ishodovanjem raznih dozvola.
Cilj akcije je spomenuti prostor dovesti u primjereno stanje za život odnosno oličiti zidove, pregraditi prostorije, izolirati pod i postaviti laminat , urediti mali wc i kuhinju i nabaviti krevet i ormare.
Umjesto financijskih sredstava potencijalni donatori mogu pomoći na način da osiguraju građevinski materijal (pregradne cigle, boju, laminat, parkete, pločice i sl.) i namještaj ili pomognu prilikom izvođenju radova.
Financijska sredstva koristiti će se isključivo za nabavku potrebnog materijala ili plaćanja usluge uređivanja stana.
Vas molimo ukoliko želite olakšati život familiji Marčeta da potpomognete organizaciju turnira i provođenje humanitarne akcije na način da u skladu s Vašim mogućnostima uplatite određeni iznos na ž.r. MNK Kvarner 2484008-1104581541 odnosno donacijom navedenog materijala.

Svi donatori, ukoliko žele, biti će objavljeni na plakatu turnira te imaju pravo na isticanje propagandnih materijala u dvorani. Generalni sponzori biti će spomenuti u medijima.

Unaprijed zahvaljujemo svim donatorima za pomoć pri organizaciji turnira, promoviranju liburnijskog maškaranog identiteta te u ime familije Marčeta kojima je turnir posvećen.

Klub mladih IDS-a Liburnije i MNK Kvarner Matulji

- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.01.2010.

Sastanak

Sljedeći sastanak KM IDS-a Liburnije održat će se u srijedu, 13.01.2010 u Opatiji s početkom u 18.30 h.

Raspraviti će se tijek organizacije 5. Liburnijskog malonogometnog maškaranog turnira.

- 13:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 06.01.2010.

Sastanak KM i postnovogodišnje druženje

Prvi ovogodišnji sastanak KM IDS-a Liburnije održat će se u petak, 08.01.2010 s početkom u 19.00 h u Opatiji.
Tema sastanka je dogovor oko organizacije 5. Liburnijskog malonogometnog maškaranog turnira i akcije "Mladi za mlade".

Nakon sastanka organizira se zajednički izlazak i druženje članova.

- 14:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #