utorak, 03.07.2007.

HDZ zna! (uništiti ono što nam je još ostalo)

Kao i mnoge, ovih dana me mnogi pitaju kako komentiram kulturno-umjetnički program HDZ-a od subote u Ciboni. (iskreno niti sa gledao, niti pratio medije po toj temi)

Mislim da najbolji odgovor i komentar se nalazi na sljedećem videu s "JuBiTo-a". Svaka čast autorima, posebno cnn.blog-u! Traje 5 minuta, ali se isplati svaka sekunda.

- 15:53 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.07.2007.

DESETA OBLJETNICA SMRTI PRINCEZE DIJANE

“Srce - hram suosjećanja”
“Princezo Diana,
Tvoje je srce hram
Suosjećanja, sebedarja
I ushita jedinstva.”
________________________________________
“Princezo Diana, tvoje srce suosjećanja prekriva svijet uzduž i poprijeko. Doći će doba kada će te cijeli svijet najiskrenije, s najvećom ljubavlju i od sveg srca cijeniti.
U tvom slučaju, tvoje se srce uvijek sjedinjuje s mnoštvom svjetske obitelji. Ti nadahnjuješ cijeli svijet vrlinom svog srca jedinstva i suosjećanja. U konačnici, tvoje će srce prevladati.”
________________________________________
“Princezo Diana, u toj mladoj dobi,
Tko ti je mogao biti ravan
U udisanju daha
Namučenih i umirućih pacijenata?”
________________________________________
“Princeza Diana dala nam je vrt svoga srca, koji je toliko divan i toliko nadahnjujuć. Zato ćemo je uvijek pamtiti kao neusporedivu Kraljicu univerzalnoga srca. ”
Princeza Diana vjerovala da princ Charles priprema njeno smaknuće


Prva formalna istraga smrti britanske princeze započeta danas u Londonu, mnogima daje nadu da će spekulacije oko njene smrti, šest godina nakon pogibije princeze Diane i njenog ljubavnika Dodi Fayeda u saobraćajnoj nesreći u Parizu, naći odgovor na sumnje o zavjeri.
Nije pouzdano da li će istraga koju vodi kraljevski istražitelj Michael Burgess otkriti ikakve nove detalje, ali je on danas pozvao londonsku policiju da pomogne u istrazi. Nakon današnjih, buduća salušanja će biti odgodjena za kasnije kako bi gospodin Burgess mogao provesti dalje istraživanje ovog slučaja.
Medjutim, uporedo sa prvim zvaničnim salušanjima, popularni britanski tabloid je odlučio da objavi ime visokog člana kraljevske porodice, koji je, kako je navodno vjerovala princeza Diana, kovao zavjeru njenog ubistva u automobilskoj nesreći. Princeza Diana je svoja strahovanja iskazala u pismu, objavljenom prošle godine u knjizi njenog glavnog sluge, Paula Burella, ali ime osobe koja je u to umješana je tada izostavljeno.
Danas je list Miror objavio to ime uz opravdanje da će se ono neizostavno pojaviti u javnosti. List je objavio dio iz pisma princeze Diane u kojem ona piše, deset mjeseci prije smrti, kako vjeruje da njen muž, princ Charls, planira automobilsku nesreću u kojoj bi ona bila ubijena.
Otac Dodi Fayeda, milijarder rodom iz Egipta, Mohammed al Fayed, koji vjeruje da su njegov sin i princeza Diana ubijeni, je u više navrata pozivao na punu i javnu istragu, ističući da je istraga kraljevskog istražitelja i previše ograničena.
Al Fayed je često govorio da vjeruje da su 36-to godišnja princeza Diana i njegov 42 godišnji sin žrtve zavjere koju su skovali ljudi koji su bili protiv njihove veze. On takodjer kaže da je bilo prikrivanja okolnosti u kojima se nesreća dogodila. Njegov glasnogovrnik, Chester Stern, kaže da je gospodin Fayed planirao prisustvovati na oba saslušanja i da je spreman svjedočiti ukoliko ga kraljevski istražitelj pozove.
Mnogi u Britaniji i širom svijeta, u različitom obimu, kako izgleda, dijele sumnje gospodina Fayeda, mada su prijatelji i rodbina princeze Diane odbacili tvrdnje o ubistvu i ostale glasine koje prate tu tragediju.

- 18:54 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.