-----Klinčaselske mažoretkinje-----

18.10.2012., četvrtak

-----Gostovanje juniorki u Kiseljaku-----

U razdoblju od 12. do 14. listopada, Klinčaselske mažoretkinje, boravile su na gostovanju u BIH. Bilo je to 22. inozemno gostovanje Klinčaselskih mažoretkinja. Gostovanje je započelo hodočašćem u Međugorje, usponom na Brdo Križevac i Brdo ukazanja. Put je nastavljen prema Mostaru gdje smo posjetili "Stari Most", staru gradsku jezgru, a u kasnim poslijepodnevnim satima stigli smo u Sarajevo. Nakon kratke šetnje Baš Čaršijom i ćevapa u "Želji", nastavili smo prema Kiseljaku gdje su nas dočekali naši domaćini, članice juniorskog sastava Kiseljačkih mažoretkinja i njihovi roditelji. Razgledavanje Sarajeva smo nastavili u subotu odlaskom na Vrelo Bosne, mjesto gdje izvire rijeka Bosna. Od Vrela Bosne do Ilišta, odvezli smo se kočijama, trasom podno Igmana. Zatim smo autobusom obišli cijelo Sarajevo, a posebno valja naglasiti posjet stadionu Željezničara, trgovačkom centru BBI te panoramski pogled na Sarajevo noću, s tornja Avaz visokog 172 metra. U nedjelju su djevojke provele slobodno vrijeme u obitelji svojih domaćina. U 19h navečer, započela je Završna prezentacija Kiseljačkih mažoretkinja na kojoj su sa svoje dvije točke nastupile i Klinčaselske mažoretkinje. Tijekom prezentacije, Kiseljačke mažoretkinje su predale Klinčaselskim mažoretkinjama povelju prijateljstva. Nakon prezentacije, završno druženje sa svojim domaćinima, nastavili smo u Hrvatskom domu u Kiseljaku. Puni dojmova i prekrasnih utisaka, rastali smo se od svojih domaćina u 22h i krenuli prema Lijepoj Našoj domovini.

Inače ove godine, Klinčaselske mažoretkinje imale su preko 30 javnih nastupa od kojih ćemo izdvojiti neke od njih: u Rijeci, Bjelovaru, Beogradu, Zagrebu, Krškom, Puli, Viškovu, Varaždinu, Crikvenici, Jastrebarskom, Karlovcu, Samoboru, Hrvatskoj Kostajnici, Glini, Mazametu i Castellonu, a također ćemo izdvojiti da smo izletnički posjetili još i Nicu, Monaco, Barcelonu i Veneciju. Do kraja godine slijedi još nekoliko atraktivnih nastupa i gostovanja.

Tijekom listopada još uvijek traju upisi novih članica pa sve zainteresirane djevojčice i djevojke u dobi od 4 do 25 godina, koje nam se žele pridružiti, pozivamo da se jave u Društveni dom Klinča Sela svakog utorka i srijede od 19 do 21h.

Inače grupacija Klinčaselskih mažoretkinja uključuje osim mažoretkinja iz Klinča Sela i mažoretkinje iz Pisarovine, Stupnika, Karlovca i od ove godine mažoretkinje iz Lekenika.

- 23:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< listopad, 2012 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


KONTAKTIRAJTE NAS:
predsjednik: Tomislav Matulin
gsm:+385(0)98/171 90 56
fax:+385(0)1/6272-350
e-mail:klincaselske.
mazoretkinje@gmail.com

UKRATKO O NAMA:
Klinčaselske mažoretkinje postoje punih 8 godina i broje sedamdeset članica u četiri dobna razreda. Imale su više od 500 nastupa u zemlji i 16 gostovanja u inozemstvu (Italija, Rumunjska, Francuska, Crna Gora, Slovenija, BiH, Španjolska, Makedonija i Srbija), redovito sudjeluju na regionalnim i državnim prvenstvima u svim dobnim razredima, te su treći sastav po rejtingu HMS-a za 2012. godinu (najbolji rezultat kadetkinja - 4. mjesto na državnom i 7. mjesto na europskom, juniorki - 4. mjesto na državnom i 8. mjesto na europskom, seniorki - 3. mjesto na državnom i 5. mjesto na europskom prvenstvu). U neformacijama europske medalje osvojile su Anamarija Bilobrk (2 puta) i Lucija Stunja u solu te Magdalena Stunja i Natalija Palčić u paru. A pored njih na državnom prvenstvu medalju su osvojile Helena Župan i Matea Stunja u seniorskom paru. Na Europskom prvenstvu 2011. u Zagrebu sudjelovale su sve naše formacije i neformacije u natjecateljskom dijelu. Klinčaselske mažoretkinje su osvojile nagradu HMS-a Stanko Mazor za najveći doprinos razvoju mažoret plesa u 2005. godini, općinsku nagradu 2005. godine te Plaketu općine Klinča Sela 2009. godine za aktivnosti i promociju općine u zemlji i inozemstvu.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se