Klik - Po Europama

nedjelja, 02.07.2017.

Bečki intermezzo I

Kako rekoh - "gore" ima "svega", od neizostavne crkve... pa restorana/hotela, terasa/vidilica, privatnog "sveučilišta" (!), suvenirnica i sladoledarnica do kojekakvih spomen-obilježja porazmještenih na raznim lokacijama.





Kahlenberg [Beč - lipanj 2017.]
Nekako mi je logično da se na nekom ubavom zaklonjenom mjestu i danas može naći "Mirni kutak" carice Elizabete, poznatije kao Sissi...
----------------------------------------------------------------------------------------------




Kahlenberg; Leopoldsberg [Beč - travanj 2004./ lipanj 2017.]
Također mi je logično i "normalno" da je povijesna "Obrana Beča" koja je prije 333 godine (!) izvojevana baš legendarnim neočekivanim sjurivanjem petnaestak tisuća konjanika (husara) s brda Kahlenberg pod vodstvom Poljaka Jana III. Sobjeskoga u klinč s Turcima, na neki način obilježena simbolički i na "licu mjesta".

Kao i da su, eto, ukrajinski Kozaci (!), čije su čete navodno itekako pomogle u toj obrani, dobili svoj spomenik na obližnjem Leopoldsbergu...
----------------------------------------------------------------------------------------------


Kahlenberg [Beč - lipanj 2014.]
Ali malo mi je nejasno kako se u tom košmaru epoha našlo mjesta i za mesinganu ploču s tekstom toliko "ezoteričnim" da se, po meni, ne može pojmiti jednostavnim promišljanjem, a kamoli zapamtiti i naziv "ideje vodilje" - Kcymaerxthaere.
Znatiželjnike upućujem na odgovarajuću poveznicu na mreži (klik) kako bi uspjeli (na stranici 2) pročitati "integralni tekst" i eventualno me, povratno, prosvijetliti... Izvol'te!

© • 02.07.2017. u 19:01 • Komentari (1) #



<< Arhiva >>


gp.zagrebancije@gmail.com