Deus meus et omnia!

četvrtak, 28.02.2008.

Biskupijsko natjecanje iz Vjeronauka - Đakovo

27. veljače 2008. u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Đakovu, započelo je biskupijsko natjecanje iz vjeronauka.

Između 23 ekipe, tri su bile iz Sl. Broda : ekipa gimnazije Matije Mesića, Medicinska škola i naravno mi - Klasičari.

Natjecanje se odvijalo u tri kruga. Prva dva smo prošli, ali nakon toga smo se oprostili sa trećim krugom jer su u njega ušle prvih pet ekipa.


Mi smo na kraju završili na 8. mjestu što je nama, ekipi Iskrenosti, super mjesto.

Pobjedu je odnijela II. (jezična) gimnazija Osijek koja putuje na završno Državno natjecanje koje će se održati u svibnju u Varaždinu.


Priznanja i poklone su uručili učenicima biskup Hranić, s. Lucila, te vjeroučitelj Dario Kustura.

Nakon zabavnog druženja i susreta sa bivšim učenicima naše Klasične Gimnazije, obećali smo da ćemo doći i nagodinu, ali i ostvariti bolji uspjeh.

- 19:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Natjecanje iz latinskog i grčkog

Klasična gimnazija fra Marijana Lanosovića bila je domaćin Županijskog natjecanja u znanju klasičnih jezika. Natjecateljima se prigodim pozdravom na latinskom obratio ravnatelj škole i županijski predstavnik za srednje školstvo Vladimir Blekić. Za prvo mjesto u četiri kategorije borilo se sedamnaest nadarenih učenika izabranih na školskim natjecanjima Brodsko – posavske županije. U devedeset minuta morali su pokazati znanje u prevođenju i gramatici latinskog i grčkog jezika te poznavanje helenističke kulture.Učenici Nada Petrović(Opća gimnazija "Matija Mesić"), Ivan Jeličić (Medicinska škola)i Marko Pilipović(Klasična gimnazija) idu na državno natjecanje.
naš učenik Mrako Pilipović osvojio je prvo mjesto i iz grčkog i iz latinskog. ovim putem mu želimo puno sreće i nadamo se da će u Puli pokazati zavidno znanje.
Županijsko natjecanje bilo je popraceno i medijski pa o tome možete čitati na web stranicama SBtv-a kao i u raznim novinskim medijima.

- 10:04 - Komentari (1) - Isprintaj - #