Deus meus et omnia!

ponedjeljak, 17.12.2007.

humanost maturanata

Povodom Božića učenici 4.a razreda i njihova razrednica prof. Melita Gabaldo sjetili su se najstarijih. U petak 14.12.07. posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe. Već na samom ulazu dočekani su velikim smješkom.
Iako vecina mladih ima predrasude što se tiče starijih ljudi naši maturanti bez razmišljanja su uletili sa skromnim darovima. Iako to nisu bili darovi velike cijene bili su dovoljni da i njima pokažu kako mladi misle i na njih. Svaki je učenik popričao sa štićenicima doma, čestitao im Božić i poželio sve najbolje.
Uz pomoć tri mlade medicinske sestre upoznali smo se s domom i njegovim radom. Naime, Dom za starije i nemoćne u Slavonskom Brodu radi još od davne 1984. Danas se sestre brinu za 260 štićenika od kojih je 100 nepokretno. Najstraiji štićenik ima 98, a najmlađi 41 godinu. Dan im započinje tjelovježbom, a ostatak dana mogu upotpuniti raznim radionicama ili druženjima. Također imaju i kapelicu u kojoj svakodnevno imaju krunicu a nedjeljom i svetu misu.
Neki su se maturanti zabrinuli da je njihovo slobodno vrijeme lošije utrošeno te da se starije osobe puno više kreću i da puno bolje iskorištavaju slobodno vrijeme. Sve u svemu maturanti su dom napustili sretni jer su učinili veliko humano djelo. Na trenutak su usrećili one koji su često ostavljeni i zaboravljeni.
Iako svaki puta nakon dobrog djela za Božić slijedi poruka da se dobra djela moraju uvijek činiti, a ne samo za Božić, slijedit će moja poruka- bolje ikad nego nikad. Zato uništimo predrasude i udjelimo međusobno barem smješak jer nekom je to potrebno i ponekad znači mnogo više nego cijelo bogatstvo ovog svijeta.

... prof. Gabaldo, medicinske sestre i mi=)...
Image Hosted by ImageShack.us



...najaktivnija članica doma s fizioterapeutkinjom i našim učenicima...
Image Hosted by ImageShack.us



...na rastanku-svi skupa...

Image Hosted by ImageShack.us

- 15:18 - Komentari (4) - Isprintaj - #