Deus meus et omnia!

ponedjeljak, 05.02.2007.

Studijski dan za svećenike naše biskupije

Vjerojatno ste primjetili da dosta naših tekstova na blogu nema izravne veze sa našom školom. Budući da smo katolička škola, sa zanimanjem želimo pratiti sve vjerske događaje u našem gradu. Svoju vjeru ne živimo sami već zajedno sa drugima i tu do izražaja dolazi važnost naših župa. Upravo je župa mjesto našeg vjerskog razvijanja i djelovanja. Kao katolici, pozvani smo gajiti posebne osjećaje i prema biskupiji u kojoj živimo i prema našem biskupu. Zato na ovom blogu želimo pratiti događanja u našim župama, ali i u našoj biskupiji.
U ponedjeljak, 5. veljače 2007. u Đakovu je bio studijski dan za svećenike Đakovačko i Srijemske biskupije. Na susretu se okupio lijepi broj svećenika, a nakon molitve sve prisutne je pozdravio naš biskup Marin. Tijekom susreta izmijenila su se četri predavača. Ivica Pažin je govorio o stanju i izazovu župne kateheze u Hrvatskoj. U zanimljivom predavanju, između ostalog, govorio je i o ulozi svećenika u župnoj katehezi, te o obnovi kateheze. Sestra Lucila Zovak govorila je nastojanjima i obnovi župne kateheze u našoj biskupiji. Drago Tukara je izvijestio prisutne o radu povjerenstva za pastoral mladih, a Ivo Džinić je govorio o planovima i pripremama za Godinu obitelji tijekom koje ćemo na poseban način posvetiti pažnju i brigu našim obiteljima.
Ovakvi studijski susreti su i lijepa prilika da se svećenici susretnu, pa je susret nastavljen zajedničkim ručkom u sjemeništu. Hvala organizatorima i predavačima na trudu i korisnim informacijama!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #