Deus meus et omnia!

srijeda, 24.01.2007.

Novi zbor mladih

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

U srijedu 24. siječnja u prostorijama franjevačkog samostana u Slavonskom Brodu okupilo se 20-tak mladih oduševljenika na prvu probu novog zbora. Većina mladih bila je iz naše škole. Htjeli bismo pjevanjem obogatiti nedjeljnu misu u 11.30, ali uz pjevanje želimo se zajedno družiti i dobro zabaviti. Mislim da smo svi večeras osjetili kako nam može biti lijepo i u crkvi, tj. samostanu... :o)

Pozivamo vas da nam se pridružite svake srijede u 19.30 sati, ili na nedjeljnoj misi u 11.30 u Velikoj crkvi.
Budite mladi, lijepi i... RASPJEVANI!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



NAŠ ŠKOLSKI ZBOR

ŠKOLSKI ZBOR

Kako opisati jedan zbor? Mnogi bi rekli jednostavno, riječima. Ali mi nismo običan zbor, naprotiv, mi smo jedan vrlo poseban zbor.

Sporani I, alti i soprani II zadaju glavnu muku voditelju zbora, našem dragom prof. Hrvoju Špiceru. Prije svake probe, dok mi pričamo, jedemo i pijemo ili kako mi to jednostavno nazivamo «psihičkom pripremom» za probu, profesor nas proziva. Kad šuštanje i priča napokon utihnu, počinje proba. Hodnikom odjekuju glasovi naših zborašica koje se pripremaju za razne svečanosti. Probe imamo dva puta tjedno ili kad «zagusti» pred neki nastup čak 3-4 puta tjedno (nekad zajedno i sa orkestrom).

Naš zbor trenutno broji 38 članica. Zbor je imao puno nastupa. Od crkvenih, školskih i gradskih svečanosti do smotri zborova u Osijeku i Zagrebu, ali i gostovanja u Sinju i Vukovaru. Koliko svi vole naš klasičarski zbor dokazuju i novine koje nas uvijek spomenu u svojim člancima.
T. K.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 21:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #