Deus meus et omnia!

četvrtak, 28.02.2008.

Biskupijsko natjecanje iz Vjeronauka - Đakovo

27. veljače 2008. u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Đakovu, započelo je biskupijsko natjecanje iz vjeronauka.

Između 23 ekipe, tri su bile iz Sl. Broda : ekipa gimnazije Matije Mesića, Medicinska škola i naravno mi - Klasičari.

Natjecanje se odvijalo u tri kruga. Prva dva smo prošli, ali nakon toga smo se oprostili sa trećim krugom jer su u njega ušle prvih pet ekipa.


Mi smo na kraju završili na 8. mjestu što je nama, ekipi Iskrenosti, super mjesto.

Pobjedu je odnijela II. (jezična) gimnazija Osijek koja putuje na završno Državno natjecanje koje će se održati u svibnju u Varaždinu.


Priznanja i poklone su uručili učenicima biskup Hranić, s. Lucila, te vjeroučitelj Dario Kustura.

Nakon zabavnog druženja i susreta sa bivšim učenicima naše Klasične Gimnazije, obećali smo da ćemo doći i nagodinu, ali i ostvariti bolji uspjeh.

- 19:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Natjecanje iz latinskog i grčkog

Klasična gimnazija fra Marijana Lanosovića bila je domaćin Županijskog natjecanja u znanju klasičnih jezika. Natjecateljima se prigodim pozdravom na latinskom obratio ravnatelj škole i županijski predstavnik za srednje školstvo Vladimir Blekić. Za prvo mjesto u četiri kategorije borilo se sedamnaest nadarenih učenika izabranih na školskim natjecanjima Brodsko – posavske županije. U devedeset minuta morali su pokazati znanje u prevođenju i gramatici latinskog i grčkog jezika te poznavanje helenističke kulture.Učenici Nada Petrović(Opća gimnazija "Matija Mesić"), Ivan Jeličić (Medicinska škola)i Marko Pilipović(Klasična gimnazija) idu na državno natjecanje.
naš učenik Mrako Pilipović osvojio je prvo mjesto i iz grčkog i iz latinskog. ovim putem mu želimo puno sreće i nadamo se da će u Puli pokazati zavidno znanje.
Županijsko natjecanje bilo je popraceno i medijski pa o tome možete čitati na web stranicama SBtv-a kao i u raznim novinskim medijima.

- 10:04 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 25.12.2007.

Sretan i blagoslovljen Božić kao i uspješnu Novu godinu svim čitateljima bloga, učenicima, profesorima i svim zaposlenicima Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića!

Image Hosted by ImageShack.us

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.12.2007.

humanost maturanata

Povodom Božića učenici 4.a razreda i njihova razrednica prof. Melita Gabaldo sjetili su se najstarijih. U petak 14.12.07. posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe. Već na samom ulazu dočekani su velikim smješkom.
Iako vecina mladih ima predrasude što se tiče starijih ljudi naši maturanti bez razmišljanja su uletili sa skromnim darovima. Iako to nisu bili darovi velike cijene bili su dovoljni da i njima pokažu kako mladi misle i na njih. Svaki je učenik popričao sa štićenicima doma, čestitao im Božić i poželio sve najbolje.
Uz pomoć tri mlade medicinske sestre upoznali smo se s domom i njegovim radom. Naime, Dom za starije i nemoćne u Slavonskom Brodu radi još od davne 1984. Danas se sestre brinu za 260 štićenika od kojih je 100 nepokretno. Najstraiji štićenik ima 98, a najmlađi 41 godinu. Dan im započinje tjelovježbom, a ostatak dana mogu upotpuniti raznim radionicama ili druženjima. Također imaju i kapelicu u kojoj svakodnevno imaju krunicu a nedjeljom i svetu misu.
Neki su se maturanti zabrinuli da je njihovo slobodno vrijeme lošije utrošeno te da se starije osobe puno više kreću i da puno bolje iskorištavaju slobodno vrijeme. Sve u svemu maturanti su dom napustili sretni jer su učinili veliko humano djelo. Na trenutak su usrećili one koji su često ostavljeni i zaboravljeni.
Iako svaki puta nakon dobrog djela za Božić slijedi poruka da se dobra djela moraju uvijek činiti, a ne samo za Božić, slijedit će moja poruka- bolje ikad nego nikad. Zato uništimo predrasude i udjelimo međusobno barem smješak jer nekom je to potrebno i ponekad znači mnogo više nego cijelo bogatstvo ovog svijeta.

... prof. Gabaldo, medicinske sestre i mi=)...
Image Hosted by ImageShack.us...najaktivnija članica doma s fizioterapeutkinjom i našim učenicima...
Image Hosted by ImageShack.us...na rastanku-svi skupa...

Image Hosted by ImageShack.us

- 15:18 - Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 30.11.2007.

KOŠARKA

"Pobjedili smo!!" Uzvik je naših mladih sportaša.
Naime, danas je u Tehničkoj školi održan prvi krug natjecanja u muškoj košarci. U prvom krugu natjecanja snage smo odmjerili s Tehničkom i Medicinskom školom.
Pobjedom nad obje škole plasirali smo se dalje.
Našim dečkima čestitamo i želimo puno uspjeha.

- 18:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 27.11.2007.

Sjednica nastavničkog vijeća

U ponedjeljak, 26. studenog 2007. u 17 sati održana je sjednica nastavničkog vijeća.
Poslije molitve i čitanja zapisnika s prošle sjednice, utvrđen je popis maturalnih radnji. Izbor tema za maturalne radove je do 17. prosinca 2007.
Razrednici su govorili o ocjenama, vladanju i izostancima s nastave. Najviše izostanaka imaju maturanti.
Dogovoreno je da će roditeljski sastanci biti 27. i 28. studenog 2007.
Duhovna obnova će biti 12. prosinca 2007. u 9 sati u našoj školi.
Dogovoren je i datum božićne svečanosti: 21. prosinca 2007. u 18 sati.
Ovogodišnji seminar za nastavnike katoličkih srednjih škola biti će u Bizovcu od 29. veljače do 2. ožujka 2008.
Zatim je na sjednici fra Luka predstavio idejno rješenje za novi grb škole, te izvijestio o europskom seminaru franjevačkih škola u Cordobi.
Prof. Papić izvijestila je o susretu pedagoga koji se bavio temom o Prevenciji nasilja u adolescentskim vezama.
Iduća sjednica biti će 28. prosinca 2007. u 10 sati.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Malo snijega za sunčani dan

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 10:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 20.11.2007.

...Klasična ide dalje...

Počeo je prvi krug sportskih natjecanja u našem gradu. Danas su naše odbojkašice u Gimnaziji Matija Mesić probile led. Pobjedom nad Medicinskom školom plasirale su se u drugi krug.
Čestitamo im i držimo palčeve za iduće natjecanje.

odbojkašice s prof. Tolićem

Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image

"u žaru borbe"

Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image

za sami kraj...

Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image

- 14:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se