Image Hosted by ImageShack.us

< lipanj, 2005 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off


DUI Law Firm

Opis bloga
Upoznavanje građana i šire javnosti s kulturom, običajima, književnošću, poviješću, poviješću umjetnosti i borilačkim vještinama Japana, organiziranje javnih događanja, okupljanja, seminara, simpozija te prezentacije borilačkih vještina, vezanih uz promicanje važnosti tradicionalnih borilačkih vještina i radi razonode i zabave ljudi.


Image Hosted by ImageShack.us

Linkovi
Blog.hr
Imageshack

Veleposlanstvo Japana u Hrvatskoj
Takenoko - japanski restoran u Zagrebu
Bujinkan.hr - Ninjutsu škola
Paart - Obrt za proizvodnju drvenog japanskog oružja
Budo-shop.si - slovenski online dućan borilačke opreme
Udruga hrvatskih haiku pjesnika


PREDSJEDNIŠTVO:

1.Deniver Vukelić - predsjednik
- korvin@net.hr
- korvin.blog.hr
- www.korvin.tk

2.Goran Pokos - dopredsjednik
- mimi_g78@yahoo.com
- gemini.blog.hr

3.Petra Zenić - tajnik

UREDNIŠTVO ČASOPISA "Gorin - Pet Prstenova"

1.Deniver Vukelić - V.D. glavnog urednika
- korvin@net.hr

MAIL UDRUGE: klanviz@net.hr



Image Hosted by ImageShack.us

08.06.2005., srijeda

PRVI SASTANAK

Eto... nakon osnivačkih turbulencija sa ponosom izjavljujemo da smo prebrodili sve birokratske nedaće i da smo počeli funkcionirati kao punopravna Udruga koja već u samom startu broji nekih desetak članova. Odradili smo i prvi radni sastanak. Na njemu je službeno potvrđena glavna urednica našeg fanzina, koji će nakon nekog vremena prerasti u časopis. Njeno ime je Lejla Kulenović i studentica je kroatistike i komparativne književnosti pri Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Samome fanzinu (časopisu) smo dali slavno ime: "Gorin - Pet krugova" po jednom od najvažnijih djela samurajske kulture, priručniku za ratne vještine proslavljenog ratnika Miyamota Musashija. Materijal za prvi broj je već utvrđen, tako da ćemo tek od drugog broja raspisati natječaj za širu javnost putem ovog, a i ostalih medija kojima ćemo do tada raspolagati.
Također smo raspravili i o radionicama kojima planiramo započeti rad. Goran i Deniver će voditi radionicu borbe katanom, dugim samurajskim mačem, Petra radionicu kaligrafije, Petra i Deniver radionicu osnova japanskog jezika, a Goran radionicu izrade japanskog oklopa. To su prve četiri radionice koje za sada mislimo pokrenuti dok se ne uhodamo. Termini održavanja o početak rada istih će uskoro biti objavljeni.
Posljednje dvije stvari koje smo raspravili na prvom službenom radnom sastanku ticale su se dogovora oko članarine i pokretanje web stranice. Članarina će stupiti na snagu od 1.VIII. ove godine i bit će mjesečna u iznosu od 10 kuna. Do daljnjeg. Prihodi od članarine će se koristiti, jednako kao i donacije, u svrhu nabave opreme potrebne za održavanje radionica te inventara koji će doprinositi radu Udruge za promicanje japanske kulture "Klan Vuka i Zmaja". Rad na izradi glavne web stranice otpočeo je i osnovna konstrukcija bi trebala zaživjeti na domeni www.klanviz.tk do 1.VII. te na domeni www.klanviz.hr čim je ishodimo, a čemu se nadamo čim prije. Počeli smo s radom, na Vama je red... Prihvaćamo sugestije i prijave na službeni mail klanviz@net.hr. Sayoonara!
- 00:57 - Riječ Mudraca (10) - Kaligrafija - #