HRVATSKI KOŠARKAŠKI KLUB POSUŠJE

31.05.2010., ponedjeljak

Posušaci juniorski prvaci BiH............

Posušje. Gradska sportska dvorana. Gledatelja 1000. Treća utakmica finalnog turnira za juniorskog košarkaškog prvaka BiH. Suci: Božidar Radanović (Trebinje), Ivan Bilić (Zenica), Ivan Miličević (Čitluk).

BOSNA: Zahiragić, Buza, Fazlić 13, Mufuzović 9, Drina, Vuković, Hot 6, Mujić 23, Rešidović 28, Damjanović 7, Džafić 4, Dizdar.

Trener: Enes Numanović.

POSUŠJE: jukić, A.Ramljak 6, Kevilj 3, Širić 12, Grančić, Begić 29, Soldo, M.Ramljak 25, I.Ramljak, Vranješ, Leko 13, Nenadić.

Trener: Robert Jurišić.

Košarkaši Posušja juniorski su prvaci Bosne i Hercegovine za 2009/10 godinu. Posušani su u tvrdoj utakmici protiv odlične Bosne uspjeli iskoristiti rasplet ranijih susreta i stići zasluženo do naslova najboljih juniora u državi. Podjsetimo, u prvoj utakmici Posušje je pobijedilo Slobodu iz Tuzle sa 79:61, a potom je Sloboda, u neizvjesnoj utakmici, svladala Bosnu sa 75:65, i to u produžetku nakon što je u regularnih četrdeset minuta bilo 62:62. Posušje je, tako, komotno moglo i izgubiti susret sa trinaest poena razlike i svejedno osvojiti titulu. Međutim, stvari su se na parketu posuške dvorane, čije su tribine bile doslovno krcate, odvijale drugačije i znatno nepovoljnije po Posušje.

Prvu četvrtinu Bosna je potpuno nadigrala domaću ekipu koja je uvučena u trkački stil igre Sarajlija, kojemu se nije umjela suprotstaviti. Brze kontre i vrlo visok postotak realizacije igrača Bosne već krajem druge četvrtine odveo je Bosnu na visokih 52:29. Posuški brod se opasno zaljuljao, a ključni su u tom trenutku bili potezi trenera Roberta Jurišića koji je uspio primiriti svoje igrače, ta kvalitetnije rasporediti kockice na terenu. U zadnje tri minute prvog poluvremena Posušje je ubacilo osam poena, Bosna tek dva.

U trećoj četvrtini uslijedio je juriš Posušana koji su krenuli na sve ili ništa. U junaka utakmice prometnuo se mladi kapetan Ivan Begić koji je vukao svoju momčad prema tituli ubacivši samo u trećoj četvrtini petnaest od svojih dvadeset i devet poena. Bosna nije imala odgovora za kombinatornu igru Posušja, te je sarajevski stroj – stao.

U završnoj četvrtini, na krilima rapjevane publike Posušani su nastavili smanjivati prednost Bosne, spustivši se ispod traženih trinaest razlike, ali igrači trenera Jurišića ni tada nisu posustajali, već su tražili pobjedu. Veliki broj prekršaja osvetio se Bosni, trojica igrača morala su im na klupu zbog pete osobne, od toga dvojica u istom napadu. Prednost Bosne se mrvila, a euforija u dvorani rasla kako su istjecale posljednje sekunde susreta kojeg je tricom zaključio mladi Ante Ramljak za konačnih 90:88.

Nakon posljednjeg sudačkog zvižduka uslijedila je eksplozija oduševljenja u dvorani, u publiku su poletjeli pobjednički dresovi, a slavlje Posušana nijemo su promatrali slomljeni juniori Bosne koji nisu mogli vjerovati kako su prokockali ogromnu prednost. Uslijedila je dodjela pokala i medalja, Sloboda je osvojila treće mjesto, pokal i medalje za drugo mjesto igračima i trenerima Bosne uručio je Niko Lučić, a juniorskim prvacima BiH medalje i pehare uručio je Miroslav ramljak, predsjednik Košarkaškog saveza BiH. Ovom pobjedom u Posušje je po prvi put stigao ekipni naslov prvaka BiH, a zanimljivo je pripomenuti kako su ove sezone i seniorski i juniorski naslov košarkaških prvaka BiH otišli u Zapadnu Hercegovinu, seniorski u Široki Brijeg, a juniorski u Posušje.

FOTKE PRONAĐI NA FRAMINOJ STRANICI OVDJE KLIKNI
- 12:43 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Posušje Prvak BiH, ili kako je David nadjačao Golijata

Na Framinoj Web stranici fra Mario Knezović je napisao jedan tekst kojega prenosimo u cijelosti!

Sjećate li se onoga Davida koji nadjača Golijata? Da. Naravno, poznata vam je biblijska istina koja govori o tome kako imaju šanse oni manji, neznatniji, unaprijed poraženi i otpisani u nadmetanju s „velikima“ i moćnima. Rekao bih ta priča se još jedanput odvijala, ali ovoga puta u Posušju na košarkaškome parketu. Kako drugačije opisati uspjeh, osvajanje juniorske titule prvaka mladih posuških košarkaša, nego sa zaključkom kako je David potvrdio nadmoć nad Golijatom.

„Te večeri tekle su i suze, ko potok, ko rijeka, ko more“, tako pjeva fra Slaven Mijatović. Ti stihovi bili su stvarnost dupkom ispunjene posuške sportske dvorane. Često sam bacao poglede na djecu, mlade, očeve, majke i u svakome pogledu sam iščitavao ponos, podršku za našu mladost. Nije bilo važno tko je na parketu, čiji je tko sin, tko stoji iza koga, tko je kome menadžer i tko koga „gura“. Svega toga predivna posuška večer bila je lišena. Ovdje se igrao sport pun istine, iskrenosti, zabave, nasuprost sportu interesa, lobija i prezentiranja političke moći.

A majke naših mladića? Kakva li je se u njima osjećajna bitka vodila. Te majke koje svojim sinovima spremaju sendviće za put jer klub nije u poziciji uvijek osigurati objed, te majke koje peru dresove, trenirke jer u klubu ne postoji služba za to. Majke ova medalja pripada vama. Zagrlite svoje sinove, a onaj mladić koji nema majku, neka zna da ga u nebesima majka gleda i u suzama ponosno plješće.

Posebna je priča jedan čovjek. Robert Jurišić – Robac, pedagog i košarkaški učitelj koji je prije svega od ovih mladića stvarao poštene ljude, kulturne, savjesne, bez grubosti i psovke. Naš Robac, da kojim slučajem živi negdje u kakvoj metropoli, već bi večeras dobivao trenerske ponude kojima bi mogao osigurati svoju egzistenciju i bogato unovčiti svoje znanje. No, on ostaje tu i večeras brine hoće li sutra imati termin u dvorani, hoće li imati čime platiti autobus za putovanje, hoće li imati lopte za igru, hoće li konačno moći svojoj obitelji osigurati egzistenciju. E, to je realnost čovjeka koji je s ovom medaljom okrunio svoj rad. Ovdje bi Isusu rekao: Po plodovima ćete ih prepoznati. U njemu se sjećamo svih koji su doprinijeli uspjehu jer ovo nije od jučer.

A publika? Veličanstvena. Zbog raznih životnih okolnosti imao sam prigodu nazočiti brojnim velikim utakmicama po domovini i po svijetu. Slavio sam sa klubovima za koje navijam brojne titule, ali ovaj duh nigdje nisam osjetio. Nije važno što je ovdje bilo samo tisuću navijača u odnosu na velike scene. Bit je u tome što je ovdje duša bila prisutna, a srce je kucalo puno ljubavi za svoje, pa i tuđe igrače, i kad se gubilo i kad se vodilo. Dugotrajni pljesak na kraju bio je samo djelić načina da se izrazi duboka radost. Iz publike nisam čuo niti jednu ružnu riječ, a kamoli psovku. Ispit je po tom pitanju položen s najvišom ocjenom, a latini bi rekli: Summa cum lade!

Dragi mladići, pokazali ste kako nije važno imati sve uvjete za uspjehe. Podsjetili ste me na naše hrabre branitelje koji su s krunicom išli na tenkove. Vjera ih je nosila. I vas je nosila jer znam da ste se Bogu molili da nagradi vaš trud. Tako ste odaslali poruku svima kako uvjeti ne stvaraju ljude i šampione, nego obrnuto vi stvarate uvjete i prkosite logici unaprijed određenoga uspjeha. Momci, još i ovo! Povremeno zbog manjka kose nosim kapu, a sad vam kličem: Kapa dolje!

I dok u noći zaključujem ovaj tekst, koji pišem na prvu, onako kako me srce i ovo malo razuma vodi, gledam u jednu košarkašku loptu. To je lopta koju mi je darovao legendarni Dražen Petrović. Upravo s tom loptom on je Realu u Madridu ubacio 45 koševa. Ponijet ću je na naše obećano čašćenje. I zapamtite, Dražen je bio veliki – najveći košarkaš, ali još više od toga čovjek skroman, pobožan i jednostavan. Neka i vama ova medalja ne bude pomisao da ste veliki, jer zapamtite da ste kao David nadvladali Golijata i to nemojte izigrati, jer je to najveća veličina svega što se dogodilo.


Rado ćemo prenijeti i vaše razmišljanje koje možete ostaviti u komentarima ovdje ili na Franimoj stranici www.frama-posusje.com

P.S. Konačni poredak je:

1. Posušje

2. Bosna - Sarajevo

3. Sloboda - Tuzla

- 08:14 - Komentari (4) - Isprintaj - #

29.05.2010., subota

Slobodi pobijeda nakon produžetaka..... KK Sloboda - KK Bosna 75:65

U dugom susretu finala BiH za juniore ekipa Slobode je svladala Sarajevsku Bosnu tek nakon produžetaka rezultatom 75:65. Utakmica je bila dosta izjednačena mada je je ekipa Slobode ušla u susret bolje te cijelo prvo poluvrijeme uvijerljivo vodila 39:31, dabi u drugome poluvrijemenu Bosna okrenula rezultat i imala 7 minuta prije kraja i vodstvo. Slobodu je predvodio večeras odlično raspoloženi Mirza Bulić (41) koji je definitivno i prvo ime susreta.
U Nedjelju u 20.00 sati je na rasporedu posljednja utakmica turnira u kojem se sastaju KK Posušje i KK Bosna.
Pozivamo sve naše vijerne navijače i podrže naše dečke da osvoje ovaj vrijedni trofej.......

KK Sloboda - KK Bosna 75:65 (22:11, 17:20, 9:17, 14:14)

SLOBODA: Marković 12, Hadzimehmedović 5, Bulić 41, Radić 5, Hodzić, Tomić 2, Brdvić, Rifatbegović 3, Ahmedić 7, Brkić, Pavlović, Djuderija
Trener: A.Hodzić

BOSNA: Zahiragić, Buza, Fazlić 2, Muflizović 22, Drina 3, Vuković, Hos 14, Mujić 12, Residović 5, Damjanović 4, Dzafić 3, Dizdar
Trener: E.Numanović

- 22:33 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Mladi košarkaši odličnim nastupom korak do naslova.... KK Posušje - KK Sloboda 79:61

Pred nešto više od 500 navijača mladi košarkaši Posušja odigrali jedanu fantastičnu utakmicu po mnogima najbolju u sezoni. Posušje je od samoga početka susreta preuzelo incijativu i vodstvo što je se tijekom utakmice iz minutu u minutu samo povećavalo. Mladi igrači Slobode nisu pronašli nikakvo riješenje za razigranog Marka Ramljaka i njegove suigrače koji su svi kao jedan ostavili srce na parketu i na tome im moramo čestitati.
Ovo je isto tako bila i odlična uvertira za Nedjeljni susret sa Bosnom na kojoj bi trebala biti puna dvorana da se podrze ovi vrhunski košarkaški talenti.

KK Posušje - KK Sloboda 79:61 (18:14, 21:18, 19:13, 21:16)

Posušje: Jukić 3, A.Ramljak 10, Kevilj 9, Širić 4, Grančić, Begić 8, Matković, M.Ramljak 30, I.Ramljak , Vranješ, Leko 15, Nenadić
Trener: R.Jurišić

Sloboda: Marković 6, Hadzimehmedović 4, Radić 6, Djuderija, Hodzić 10, Tomić 11, Bulić 13, Rifatbegović 3, Ahmedić 8, Brkić, Bradvić, Pavlović
Trener: A.Hodzić

- 10:36 - Komentari (1) - Isprintaj - #

24.05.2010., ponedjeljak

Završnica juniorskog prvenstva BiH u Posušju .. 28-30. svibnja.

Kako smo jutros doznali Posušje je dobilo domaćinstvo za finalni turnir prvenstva Bosne i Hercegovine za juniore na kojem nastupaju uz domaćinsku momčad Posušja, KK Sloboda iz Tuzle i KK Bosna iz Sarajeva.
Moramo priznati samim tim da plasman u finale je veliki uspijeh za Posušku košarku i Posušku mladost koji su na vrhunskom nivou odigrali cijelu sezonu kako za prvu momčad tako i za svoju uzrast (juniore).
Trener Robert Jurišić je izjavio da će on i njegova ekipa dat sve od sebe da ostave ovaj naslov u Posušju , mada su sdruge strane dva jaka i respektirana protivnika, ali da uz pomoć vijernih navijača je sve moguće.

Raspored odigravanja susreta je sljedeći:

Petak 28.05 , 19:30 sati
KK Posušje - KK Sloboda

Subota 29.05 , 19:00 sati
KK Sloboda - KK Bosna

Nedjelja 30.05 , 20:00 sati
KK Bosna - KK Posušje


Pozivamo sve svoje navijače da se odazovu i podrze naše mlade košarkaše...

ULAZ ZA SVE TRI UTAKMICE JE SLOBOODAN

- 14:26 - Komentari (2) - Isprintaj - #

17.05.2010., ponedjeljak

Plasman juniora na finalni turnir za prvaka BiH....

Protekli vikend u Posušju odrzan je polufinalni turnir prvenstva Bosne i Hercegovine za juniore na kojoj su nastupile domaćinska ekipa Posušja, Kengur iz Zenice i Bratunac.
U prvom susretu koji je se igrao u Subotu u Širokom, Posušje je svladalo neugodni Bratunac teze nego je se očekivalo zahvaljujući najviše udarnom dvojcu Posuške mladosti Ramljaku (22) i Begiću (23) . Susret je završio pobjedom Posušja rezultatom 72:49.
Najneizvjesniji susret turnira definitivno je bio onaj koji je se odigrao u Nedjelju izmedju Bratunca i Kengura. Interesantno je da je ekipa Kengura ulaskom u posljednju četvrtinu imala prednost od 14 koševa da bi na kraju izgubila susret sa - 7, susret je završio pobijedom Bratunca 91:84 .
Na posljednjem susretu na turniru sastali su se ekipe Kengura i Posušje .
Naša ekipa je dosta loše ušla ušla u utakmicu što su dečki iz Zenice lagano i koristili i do druge četvrtine ravnopravno parirali , čak su u jednom momentu imali prednost od plus 7 pri rezultatu od 31:24 za Kengur, da bi u nastavku Posušje na krilima odličnoga Ramljaka pravi seriju od 19:1 i odlazi na odmor sa prednosti od 11 razlike rezultatom 43:32. U nastavku susreta prednost Posušja je se samo povećavala odličnom igrom spomenutoga Ramljaka, Begića ,Leke ali i ostatka ekipe koja je se odlično uklopila uz udarni trojac.
Finalni turnir se igra krajem mjeseca nakojem će nasupiti uz našu ekipu Sarajevska Bosna i Sloboda iz Tuzle..

Posušje - Bratunac 72:49 ( 23:19, 22:6, 10:11, 17:13)

Posušje: Jukić, A.Ramljak 9, Kevilj 4, Širić, Begić 23, Grančić, Matković, M.Ramljak 22, I.Ramljak, Vrasnješ, Leko 12, Nenadić 2
Trener: R.Jurišić
Bratunac. Petković, Mitrović 6, Radojčić 13, Čučić 1, Bundalo, Orlačić 15, Erić 4, Šurlan, Jokanović, Loanica 7, Ozelac 3
Trener: N.Jokanović

Bratunac - Kengur 91:84 (23:24, 23:22, 8:22, 37:16)

Bratunac: Petković, Mitrović 7, Radojčić 9, Čučić 2, Bundalo, Orlačić 34, Erić 9, Šurlan, Jokanović 4, Loanica 11, Ozelac 15
Trener: N.Jokanović
Kengur: Merdanović 4, Husagić 8, Makić , Predojević 13, Čelik 4, Muračevič 2, Huduti 17, Zokanaović 4, Mehnagić 23, Hajder 9
Trener: E.Jahić

Kengur - Posušje 59:89 ( 15:15, 17:28, 11:31, 16:15)

Kengur: Merdanović 2, Husagić, Makić, Predojević 5, Čelik 4, Muračević 5, Huduti 9, Zokanović 10, Mehnagić 18, Hajder 11
Trener: E.Jahić
Posušje: Jukić, A.Ramljak 6, Kevilj 10, Soldo , Begić 26, Matković 1, M.Ramljak 19, I.Ramljak 4, Vranješ 2, Leko 10, Nenadić 3, Širić 8
Trener : R.Jurišić


- 08:22 - Komentari (2) - Isprintaj - #

14.05.2010., petak

Polufinale Juniorskog prvenstva BiH

Ovog vikenda u POSUSJU se održava poluzavrsni turnir za juniorskog prvaka BOSNE i HERCEGOVINE. Zbog zauzetih termina u GRADSKOJ SPORTSKOJ DVORANI prva utakmica ce se igrati u G.S.D. PECARA u Širokom Brijegu,a preostale dvije u G.S.D. u POSUSJU...Raspored utakmica je sljedeći:

SUBOTA 19:00 G.S.D PECARA ŠIROKI BRIJEG
KK POSUŠJE :KK BRATUNAC

NEDJELJA 12:00 G.S.D POSUŠJE
KK BRATUNAC : KK KENGUR ZENICA

NEDJELJA 19 :00 G.S.D.POSUŠJE
KK KENGUR ZENICA : KK POSUŠJE


Pozivamo sve navijače KK POSUŠJA da dođu i podrže mlade košarkaše...

- 09:53 - Komentari (1) - Isprintaj - #

10.05.2010., ponedjeljak

Brotnjo iz Čitluka osvajač lige H-B

Posušje – Brotnjo 65:69, po četvrtinama 16:19, 16:14, 17:15, 16:21.

Gradska sportska dvorana u Posušju. Gledatelja 800. Druga utakmica doigravanja za prvaka košarkaške lige Herceg-Bosne. Suci: Dragan Nenadić (Kiseljak), Mila Ćavara (Busovača), Filip Lovrić (Široki Brijeg).

Posušje: Rezo 7, A.Ramljak, Čutura 7, Širić, Kevilj, Begić 12, J.Penava 6, M.Ramljak 11, Mustapić 10, Vranješ, Leko 4, I.Penava 7.

Trener: Robert Jurišić.

Brotnjo: Grbavac, Robin 10, Volarić, Brečić 13, Ćorić, Buntić 6, Doko, Kordić, Buhač 7, Planinić 19, Bevanda 5, Lesko 9.

Trener: Nediljko Zelenika.


Košarkaši čitlučkog Brotnja prvaci su Lige Herceg-Bosne i novi članovi najvišeg košarkaškog razreda u BiH. Čitlučani su uspjeli „dvokorakom“ doći do naslova prvaka, pobijedivši u nervoznoj i neizvjesnoj utakmici najmlađu ekipu prvenstva, Posušje na njegovu parketu. Druga utakmica, nakon događanja u prvom susretu gdje su glavnu riječ vodili suci, na žalost je još i prije svojeg početka bila pod posebnim povećalom, a suci nisu imali ni promila popusta kod publike i igrača. Da stvar bude još gora, sudačka trojka Nenadić, Ćavara, Lovrić, odsudila je drugu utakmicu sa dosta pogrešaka, tako da je na parketu u pojedinim trenutcima bilo doista vruće, a na tribinama i na granici incidenta. Srećom, situaciju su uspješno smirivali brojni redari i policijski službenici, ali im sudačka trojka definitivno nije pomagala.

Što se same utakmice tiče, Posušje je ušlo odlučno u namjeri da odgodi slavlje objektivno kvalitetnijeg Brotnja za eventualnu treću utakmicu. S druge strane, Čitlučani, bodreni sa stotinjak svojih navijača, namjeravali su posao dovršiti već u drugoj utakmici, a igrač prevage bio je Mario Planinić, centar Brotnja koji je upravo posuški dres zamijenio čitlučkim na kraju prošle sezone. Za njegovu igru tijekom cijelog susreta posuški igrači nisu našli odgovora, a nakon što se na početku druge četvrtine na klupu zbog ozljede preselio prvi play Danijel Rezo, bilo je vidljivo kako će Posušje teško do pobjede. Trener Brotnja, Nediljko Zelenika, na raspolaganju je imao širi izbor iskusnih igrača od svojega kolege Jurišića, što je i koristio. Na ruku mu je išao i veliki broj pogrešaka domaćih igrača koji u trećoj četvrtini, nakon što su odbili pet uzastopnih napada Brotnja, nisu uspjeli realizirati četiri napada za redom. Umjesto da se Posušani odlijepe na deset razlike, Brotnjo je poravnalo na 55:55.

Sredinom završne četvrtine Marko Ramljak naivno je dobio petu osobnu, dodatno oslabivši posuške redove, te postalo jasno kako voda ide potpuno na mlin gostiju. Domaći igrači nisu uspijevali pogoditi skoro ništa, čak ni slobodna bacanja, dok su gosti pogađali sve. Minutu prije kraja i domaći kapetan Čutura dobio je petu osobnu i pitanje pobjednika bilo je odlučeno. Po završetku utakmice kapetanu domaćih Anti Čuturi uručeno je priznanje za drugo mjesto, a kapetan Brotnja Nikola Lesko podigao je pehar za prvaka Lige Herceg-Bosne u sezoni 2009/10. Nakon žestoke bitke, igrači poražene momčadi čestitali su pobjednicima, vjerojatno nesvjesni kako su senzacionalan uspjeh ostvarili već samom činjenicom da su u doigravanju, kao momčad sastavljena najvećim dijelom od učenika osnovne i srednje škole.



KK POSUŠJE zahvaljuje svim svojim navijačima na podršci...Vidimo se sljedeće sezone...
Uskoro više slika samo da se dodje do njih...

- 15:04 - Komentari (6) - Isprintaj - #

06.05.2010., četvrtak

Zasluzena pobijeda domaćina u Čitluku....

U prvom susretu doigravanja za prvaka Herceg-Bosne momčad Posušje je izgubila prvi susret od ekipe Brotnja iz Čitluka rezultatom 97:75.
Susret koji je obiljezen sa bezbroj osobnih gršaka , gostujuća ekipa nije imala šanse protiv šuterski raspolozene ekipe Brotnja i sudački rasplozenog Drazena Pehara koji je na samom početku susreta ekipi Posušja dosudio osam osobnih grešaka dok je domaćinskoj ekipi dosudio jednu osobnu.
Zaključak je da mladi dečki trenera Jurišića nisu imali nikakvih šansi u ovom prvom susretu...
Domaćini su pobijedili u sve četri četvrtine zasluzeno , naodmor se otišlo sa plus 9 za domaćina , da bi u nastavku mladi Čutura i raspolozeni Rezo doveli svoju momčad na -4 . Na tom su rezultatu i stale sve nade za povratak u susret Posušje , jer kako smo i spomenuli ranije protiv raspolozenih Čitlučkih šutera ( Brečić , Rubin, Lesko ) i protiv Raspolozenog Pehara ekipa Posušja je iz minute u minutu samo tonula prema najvećem porazu u sezoni.. Moramo spomenuti i da je trener Posušja Robert Jurišić u zadnjoj četvrtini dobio isključujuću tehničku od strane po treći put spomenutoga Drazena Pehara...
Sljdeći susret se igra u Nedjelju s početkom u 20 sati..
Pozivamo sve naše vijerne navijače i ljubitelje sporta da se odazovu na ovaj sportski spektakl da podrze svoje momke u nadi će se izboriti majstorica koja bi se trebala igrati polovicom sljedećega tijedna...

ČITLUK. GSD. Gledatelja 700. Suci . Pehar, Lovrić, Nenadić

KK Brotnjo - KK Posušje 97:75 (20:16, 24:19, 23:15, 30:25)

Brotnjo: Planinić14, Bevanda 4, Grabavac 6, Rubin 12, Volarić, Lesko 25, Brečić 26, Ćorić, Buntić 6, Doko, Kordić 2, Buhač 2
Trener: N.Zelenika
Posušje: Rezo 18, A.Ramljak 1, Čutura 16, I.Penava, Kevilj, Begić 4, J.Penava13, M.Ramljak 13, Mustapić 4, Vranješ, Leko
Trener: R.Jurišić

- 11:04 - Komentari (11) - Isprintaj - #

04.05.2010., utorak

Prva utakmica doigravanja u Čitluku već u Srijedu 05.05. u 19.30 sati.......

Kako smo i najavili posljednjem postu da ćemo termin prve utakmice doigravanja najaviti naknadno, upravo su nam iz uprave kluba javili točane termine susreta za prve dvije utakmice doigravanja.
Prvi susret će se odigrati u Srijedu u 19.30 sati u Čitluku , a drugi u Nedjelju u Posušju s početkom u 20.00 sati..
Iz uprave košarkaškoga kluba su nam javili kako je susret organiziran u tako kratkom roku da nisu uspijeli organizirati prijevoz za navijače (autobuse) , tako da tko zeli prisustovati ovom derbiju moraće putovati sa svojim osobnim vozilima. Ali naše je mišljenje da to neće spriječiti vijerne navijače (zute mrave) da dodju u što većem broju i da daju podršku svome klubu u ovom susretu.
Trener Robert Jurišić još je jučer na lokalnom radiju izjavijo da je košarkapki klub Posušje u ovoj sezoni već ostvario svoje planove s tim da su se plasiraII u doigravanje za prvaka , ali da ne odustaju i da se nće predati tako da će pokušati osvojiti naslov , i iduće sezone igrati prvu ligu ako bi se to finacijski moglo odraditi.....
U svakom slučaju kakav god ishod bude u doigravanju , treba čestitati Upravi kluba , igračima i svim ljudima oko kluba koji su pomogli klubu da u ovim teškim vremenima jedno malo mijesto kao Posušje ima jedan klub koji iz godine u godinu svoijm radom i entuzijazmom pridonosi vrhunske rezuktate...

- 10:58 - Komentari (10) - Isprintaj - #

03.05.2010., ponedjeljak

Posušje preko Odzaka u doigravanje..........

U posljednjem kolu Lige Herceg-Bosne , ekipa Posušje je laganije nego što su mnogi očekivali u gostima svladala ekipu Odzaka 59:86. S ovom pobikedom Posušje je osiguralo doigravanje koje počinje već u četvrtak 06.05 kad se ide u goste u Čitluk kod ekipe Brotnja.
Posuje je vrlo dobro otvorilo susret ,oziljno i agresivno tako da su na samom početku stekli prednost , koja je iz četvrtine u četvrtinu samo samo rasla, zahvaljujući ponajviše Posuškim veteranima Danijelu Rezi i Tihomiru Mustapiću koji su odigrali na najvišem nivou kao u svojim najboljim danima. Ali i Posuška mladost nije zakazala , mladi Ramljak i ostatak ekipe su uvelike pridonijeli ovoj velikoj pobijedi. Jedino što zabrinjava upravu i navijače KK Posušje je ozljeda kapetana Čuture , ali se nadamo da će se uspiti oporaviti do početka doigravanja. Kod domaćina su se najviše istakli Jupić i Omerbašić.
Uprava košarkaškog kluba Posušje se zahvaljuje svim svojim vijernim navijačima , ljubiteljima košarke , sponzorima kluba na datoj podrzci u ovoj i proteklim sezonama.


KK Odzak : KK Posušje 59:86 (11:23, 14:21, 15:20, 19:22)

ODZAK. Gradska sportska dvorana , Gledatelja 100, Suci: Nenadić, Jurić (oba Busovača ), Dzananović (Odzak)

Odzak: Brkić 6, Salihović, Omerbašić 10, Emić 3, Mehić, Dzananović 6, Topalović 3, Jupić 14, Kovač 10, Fazlić 7, Tipura
Trener: Mustafa Jupić
Posušje: Rezo 19, A.Ramljak, Čutura 11, Kevilj, Begić 16, J.Penava 5, M.Ramljak 20, Mustapić 13, Vranješ, I.Penava 2, Širić
Trener: Robert Jurišić


- 09:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #