HRVATSKI KOŠARKAŠKI KLUB POSUŠJE

31.05.2010., ponedjeljak

Posušaci juniorski prvaci BiH............

Posušje. Gradska sportska dvorana. Gledatelja 1000. Treća utakmica finalnog turnira za juniorskog košarkaškog prvaka BiH. Suci: Božidar Radanović (Trebinje), Ivan Bilić (Zenica), Ivan Miličević (Čitluk).

BOSNA: Zahiragić, Buza, Fazlić 13, Mufuzović 9, Drina, Vuković, Hot 6, Mujić 23, Rešidović 28, Damjanović 7, Džafić 4, Dizdar.

Trener: Enes Numanović.

POSUŠJE: jukić, A.Ramljak 6, Kevilj 3, Širić 12, Grančić, Begić 29, Soldo, M.Ramljak 25, I.Ramljak, Vranješ, Leko 13, Nenadić.

Trener: Robert Jurišić.

Košarkaši Posušja juniorski su prvaci Bosne i Hercegovine za 2009/10 godinu. Posušani su u tvrdoj utakmici protiv odlične Bosne uspjeli iskoristiti rasplet ranijih susreta i stići zasluženo do naslova najboljih juniora u državi. Podjsetimo, u prvoj utakmici Posušje je pobijedilo Slobodu iz Tuzle sa 79:61, a potom je Sloboda, u neizvjesnoj utakmici, svladala Bosnu sa 75:65, i to u produžetku nakon što je u regularnih četrdeset minuta bilo 62:62. Posušje je, tako, komotno moglo i izgubiti susret sa trinaest poena razlike i svejedno osvojiti titulu. Međutim, stvari su se na parketu posuške dvorane, čije su tribine bile doslovno krcate, odvijale drugačije i znatno nepovoljnije po Posušje.

Prvu četvrtinu Bosna je potpuno nadigrala domaću ekipu koja je uvučena u trkački stil igre Sarajlija, kojemu se nije umjela suprotstaviti. Brze kontre i vrlo visok postotak realizacije igrača Bosne već krajem druge četvrtine odveo je Bosnu na visokih 52:29. Posuški brod se opasno zaljuljao, a ključni su u tom trenutku bili potezi trenera Roberta Jurišića koji je uspio primiriti svoje igrače, ta kvalitetnije rasporediti kockice na terenu. U zadnje tri minute prvog poluvremena Posušje je ubacilo osam poena, Bosna tek dva.

U trećoj četvrtini uslijedio je juriš Posušana koji su krenuli na sve ili ništa. U junaka utakmice prometnuo se mladi kapetan Ivan Begić koji je vukao svoju momčad prema tituli ubacivši samo u trećoj četvrtini petnaest od svojih dvadeset i devet poena. Bosna nije imala odgovora za kombinatornu igru Posušja, te je sarajevski stroj – stao.

U završnoj četvrtini, na krilima rapjevane publike Posušani su nastavili smanjivati prednost Bosne, spustivši se ispod traženih trinaest razlike, ali igrači trenera Jurišića ni tada nisu posustajali, već su tražili pobjedu. Veliki broj prekršaja osvetio se Bosni, trojica igrača morala su im na klupu zbog pete osobne, od toga dvojica u istom napadu. Prednost Bosne se mrvila, a euforija u dvorani rasla kako su istjecale posljednje sekunde susreta kojeg je tricom zaključio mladi Ante Ramljak za konačnih 90:88.

Nakon posljednjeg sudačkog zvižduka uslijedila je eksplozija oduševljenja u dvorani, u publiku su poletjeli pobjednički dresovi, a slavlje Posušana nijemo su promatrali slomljeni juniori Bosne koji nisu mogli vjerovati kako su prokockali ogromnu prednost. Uslijedila je dodjela pokala i medalja, Sloboda je osvojila treće mjesto, pokal i medalje za drugo mjesto igračima i trenerima Bosne uručio je Niko Lučić, a juniorskim prvacima BiH medalje i pehare uručio je Miroslav ramljak, predsjednik Košarkaškog saveza BiH. Ovom pobjedom u Posušje je po prvi put stigao ekipni naslov prvaka BiH, a zanimljivo je pripomenuti kako su ove sezone i seniorski i juniorski naslov košarkaških prvaka BiH otišli u Zapadnu Hercegovinu, seniorski u Široki Brijeg, a juniorski u Posušje.

FOTKE PRONAĐI NA FRAMINOJ STRANICI OVDJE KLIKNI
- 12:43 - Komentari (1) - Isprintaj - #