HRVATSKI KOŠARKAŠKI KLUB POSUŠJE

10.05.2010., ponedjeljak

Brotnjo iz Čitluka osvajač lige H-B

Posušje – Brotnjo 65:69, po četvrtinama 16:19, 16:14, 17:15, 16:21.

Gradska sportska dvorana u Posušju. Gledatelja 800. Druga utakmica doigravanja za prvaka košarkaške lige Herceg-Bosne. Suci: Dragan Nenadić (Kiseljak), Mila Ćavara (Busovača), Filip Lovrić (Široki Brijeg).

Posušje: Rezo 7, A.Ramljak, Čutura 7, Širić, Kevilj, Begić 12, J.Penava 6, M.Ramljak 11, Mustapić 10, Vranješ, Leko 4, I.Penava 7.

Trener: Robert Jurišić.

Brotnjo: Grbavac, Robin 10, Volarić, Brečić 13, Ćorić, Buntić 6, Doko, Kordić, Buhač 7, Planinić 19, Bevanda 5, Lesko 9.

Trener: Nediljko Zelenika.


Košarkaši čitlučkog Brotnja prvaci su Lige Herceg-Bosne i novi članovi najvišeg košarkaškog razreda u BiH. Čitlučani su uspjeli „dvokorakom“ doći do naslova prvaka, pobijedivši u nervoznoj i neizvjesnoj utakmici najmlađu ekipu prvenstva, Posušje na njegovu parketu. Druga utakmica, nakon događanja u prvom susretu gdje su glavnu riječ vodili suci, na žalost je još i prije svojeg početka bila pod posebnim povećalom, a suci nisu imali ni promila popusta kod publike i igrača. Da stvar bude još gora, sudačka trojka Nenadić, Ćavara, Lovrić, odsudila je drugu utakmicu sa dosta pogrešaka, tako da je na parketu u pojedinim trenutcima bilo doista vruće, a na tribinama i na granici incidenta. Srećom, situaciju su uspješno smirivali brojni redari i policijski službenici, ali im sudačka trojka definitivno nije pomagala.

Što se same utakmice tiče, Posušje je ušlo odlučno u namjeri da odgodi slavlje objektivno kvalitetnijeg Brotnja za eventualnu treću utakmicu. S druge strane, Čitlučani, bodreni sa stotinjak svojih navijača, namjeravali su posao dovršiti već u drugoj utakmici, a igrač prevage bio je Mario Planinić, centar Brotnja koji je upravo posuški dres zamijenio čitlučkim na kraju prošle sezone. Za njegovu igru tijekom cijelog susreta posuški igrači nisu našli odgovora, a nakon što se na početku druge četvrtine na klupu zbog ozljede preselio prvi play Danijel Rezo, bilo je vidljivo kako će Posušje teško do pobjede. Trener Brotnja, Nediljko Zelenika, na raspolaganju je imao širi izbor iskusnih igrača od svojega kolege Jurišića, što je i koristio. Na ruku mu je išao i veliki broj pogrešaka domaćih igrača koji u trećoj četvrtini, nakon što su odbili pet uzastopnih napada Brotnja, nisu uspjeli realizirati četiri napada za redom. Umjesto da se Posušani odlijepe na deset razlike, Brotnjo je poravnalo na 55:55.

Sredinom završne četvrtine Marko Ramljak naivno je dobio petu osobnu, dodatno oslabivši posuške redove, te postalo jasno kako voda ide potpuno na mlin gostiju. Domaći igrači nisu uspijevali pogoditi skoro ništa, čak ni slobodna bacanja, dok su gosti pogađali sve. Minutu prije kraja i domaći kapetan Čutura dobio je petu osobnu i pitanje pobjednika bilo je odlučeno. Po završetku utakmice kapetanu domaćih Anti Čuturi uručeno je priznanje za drugo mjesto, a kapetan Brotnja Nikola Lesko podigao je pehar za prvaka Lige Herceg-Bosne u sezoni 2009/10. Nakon žestoke bitke, igrači poražene momčadi čestitali su pobjednicima, vjerojatno nesvjesni kako su senzacionalan uspjeh ostvarili već samom činjenicom da su u doigravanju, kao momčad sastavljena najvećim dijelom od učenika osnovne i srednje škole.



KK POSUŠJE zahvaljuje svim svojim navijačima na podršci...Vidimo se sljedeće sezone...
Uskoro više slika samo da se dodje do njih...

- 15:04 - Komentari (6) - Isprintaj - #