HRVATSKI KOŠARKAŠKI KLUB POSUŠJE

26.02.2010., petak

Treći turnir za seniorke...Posušje 28.02. Nedjelja

U nastavku prvenstva hb. za senorke na rasporedu je i treći turnir koji se održava u Posušju. Nakon dva predhodna turnira (Rama,Livno) naše cure će prvi put ove sezone igrati pred domaćom publikom. Nadamo se da će Posuška publika doći u što većem broju i podržati naše cure nadamo se do novih pobijeda.
Raspored susreta:

13 sati Posušje - Rama
15 sati Rama - Livno
17 sati Livno - Posušje

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Juniori deklasirali Čapljinu u gostima....

U nastavku prvenstva Herceg-bosne za juniore naši dečki su u gostima svladali ekipu Čapljine. Susret koji je bio riješen već u prvom dijelu utakmice , kada je na kraju prve četvrtine na semaforu bio rezultat 10:34. U nastavku se ništa značajno nije ni događalo osim što su naši dečki povećavali razliku da bi na kraju završilo sa visokih 62:114. Moramo spomenuti da je mladi Ivo Begić odigrao po ko zna koju u nizu odličnu partiju i ubacio čak 34 poena, Leko 28 , Ramljak 15, Širić 9 itd.

Čapljina. GSD. Gledatelja 100. HKK Čapljina-KK Posušje 62:114 (10:34, 15:17, 16:36, 23:27). Suci: Ivanković, Vlaho

Čapljina: Filipović, Pervan 10, Knežević 3, Previšić 15, Morić 8, Grepo 2, Sušić, Maslać 14, Jurković 8, Čoko
Trener: J.Jelčić

Posušje: Jukić 2, A.Ramljak 10, Kevilj 6, Širić 9, I.Ramljak 2, Begić 34, Matković, M.Ramljak 15, Grančić, Leko 28, Vranješ 8
Trener: R.Jurišić

- 09:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.02.2010., nedjelja

Važna pobijeda nad velikim rivalom iz Viteza..... KK Posušje-Hkk Vitez 72:54

Košarkaši Posušja uspijeli su ostvariti oba cilja postavljena uoči ogleda s Vitezom.Ne samo da su morali pobijediti ukoliko žele preuzeti drugu poziciju u poretku , već su to morali i učiniti sa više od četrnaest poena prednosti , koliko su u prvom kolu poraženi na gostovanju u Srednjoj Bosni . Posuški "žuti mravi" posao su odradili na najvišoj mogućoj razini . Već u prvoj četvrtini stvorili su željenu prednost , pokazavši neugodnim gostima iz Viteza tko je gazda na posuškom parketu. Mlada Posuška momčad predvođena Čuturom, fenomenalnim Begićem i raspucanim Markom Ramljakom koji je ove večeri ubacio šest trica, suvereno je naqdigrala svoje protivnike , a mladi trener gostiju Josip Pandža nije našao odgovora na igru domaćina. Pune tribine posuške dvorane , na kojima se našlo nekoliko navijača Viteza , Proslavile su sa svojim ljubimcima novu pobijedu i preuzimanje druge pozicije na ljestvici koja vodi u doigravanje za prvaka. Iako je do kraja ostalo još dosta utakmica , od kojih Posušje većinu igra na domaćem terenu , ovo je bio ključni obračun sa Vitezom kao najvećim rivalom za drugo mijesto u poretku. Posušje sada ima bolji omijer i raspored do kraja prvenstav , te obračun sa Brotnjom za naslov prvaka i ulazak (povratak) u viši rang.

Posušje. Gradska sportska dvorana. Gledatelja 600 . Posušje-Vitez 72:54 (24:6, 20:18, 14:14, 14:16). Suci: Križanac, Drmić, Pehar

Posušje: I.Ramljak, Čutura 19, Širić, Kevilj, Begić 18, M.Ramljak 22, Mustapić 7, Vranješ, Leko 6, I.Penava, J.Penava
Trener: Robert Jurišić

Vitez: Blaškan 4, Kovačević, Frljić, Mlakić, Križanac 8, Šero 8, Šimić 5, Varupa 4, Jurčević 7, Đotlo, Palavra 18, Mujčić
Trener: Josip Pandža

FOTOGRAFIJA S UTAKMICE
- 11:33 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Naše seniorke upisale polovičan uspijeh u Livnu....

Na drugom turniru Lige Herceg-bosne za seniorke koji je održan u Livnu , naše cure upisale su polovičan uspijeh. U prvoj utakmici uspiješnija je bila ekipa Livna koja je kao domaćin slavila 57:39. U drugom susretu naše cure su malo podigle nivo igre i uspiješno slavile protiv Rame s rezultatom 55.60. U susretu između Livna i Rame slavila je ekipa Livna 78.55. Slijedeći turnir ovih ekia trebao bi se održati u Posušju, a termin ćemo naknadno objaviti na blogu.

Tabela nakon dva odigrana turnira
Livno 4 4 0 263:172 (+91) 8
Rama 4 1 3 220:258 (-38) 5
Posušje 4 1 3 176:229 (-53) 5

- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.02.2010., petak

Najznačajnija utakmica polusezone...KK Posušje-HKK Vitez 20.02 u 19 sati

Pred našim košarkašima najznačajnija je utakmica polusezone, a vrlo vijerovatno i čitave sezone. Ovog vikenda u goste nam dolazi momčad Viteza , izravni konkurent za drugu poziciju i jedna od dvije momčadi koje su nas porazile u dosadašnjem tijeku sezone. Nakon boravka u SKB Mostar zbog zdravstvenih problema , trener Robert Jurišić vratio se za kormilo naše momčadi koju je u njegovu odsustvu, uspiješno vodio Stanko Rezo.

-Evo, nakom poduljeg boravka u bolnici , ponovo sam u punom pogonu , pred utakmicu polusezone. U goste nam dolazi momčad Viteza , a pobijednik ovog susreta devedeset posto će biti momčad koja će s Brotnjom igrati u doigravanju za prvaka. Dakako , mi priželjkujemo i radimo na tome da to budemo mi, kazao nam je Jurišić kojeg smo upitali za njegov sud o momčadi Viteza?
-Vitez je prošle sezone izborio ostanak u najvišem rangu, ali su istupili iz natijecanja uslijed problema unutar kluba. Na okupu im je ostala glavnina momčadi ,iskusni su i iznimno opasni. Istina , porazili su nas na početku prvenstva , ali ta utakmica, po mojem sudu, nije dala realan prikaz odnosa snaga naše dvije momčadi. Mi smo tada tek ušli u sezomu sa dosta mladih igrača koji su bili previše impresionirani svojim nastupom. Da smo umijesto u prvom , s Vitezom igrali u drugom kolu, mislim da bi sve bilo dosta drugačije, Međutim , sada je suvišno razmišljati na način što bi bilo kad bi bilo. Uvijeren sam da Vitez možemo pobijediti, ali moramo biti maksimalno koncetrirani čitavi susret. Svaku našu grešku oni će itekako znati iskoristiti, kazao je Jurišić. Potpora sa tribina Vama je uvijek mnogo značila, a pred žutim tsunamijem padala je i velika Bosna. Koliko je značajna potpora publike u ovom susretu?
-Podijednako kao i zdravlje naše udarne petorke. Mi igramo za našu publiku, a ona tijekom utakmice živi i proživljava sve što se događa na parketu zajedno sa momčadi. Uvijeren sam kako će Posuška košarkaška publika prepoznati značaj ovoga susreta , te ispuniti tribine naše dvorane u velikom broju. Svaka nam je pomoć dobrodošla, a nema većeg zadovoljstva proslaviti pobijedu pred krcatim tribinama raspijevanih navijača. To će u ovom ogledu s Vitezom biti teško, ali ne i nemoguće., kazao je Jurišić. Posuški "žuti mravi" spremni su za sudar sa "Vitezovima", a ogled druge i trećeplasirane momčadi Lige Herceg-Bosne uistinu je pravi derbi polusezone.


- 08:58 - Komentari (4) - Isprintaj - #

14.02.2010., nedjelja

Očekivana pobijeda Posušja...

U XII kolu lige Herceg-Bosne u goste nam je došla slabšna ekipa Ljubuškog. S početkom susreta se moglo vidijeti da pobijeda naše ekipe nije uptna , već je pitanje bilo sa koliko razlike će završiti ovaj susret. Ljubušaci pojačani odličnim Lovrićem nisu imali riješenje za razigranu Posušku mladost koju su predvodili kao i u većini dosadašnjeg dijela prvenstva odlični kaptan Čutura (23), Ramljak (22) i Begić sa 20 postignutih koševa. Našoj ekipi je ovaj susret došao dobro i kao dobar trening pred susret idućeg kola koji je i definitivno najvažniji susret u ovom dijelu polusezone, u goste nam na dolazi drugoplasirana ekipa Viteza , koji je i naš izravni konkurent za drugo mijesto i borbu za prvaka.

Posušje: Gradska sportska dvorana. Gledatelja 150, KK Posušje-KK Ljubuški 96-67, Po četvrtinama ( 28:13, 18:16, 31:14, 19:24 ) , Suci: Križanac, Drmić, Barać

Posušje: Rezo, A.Ramljak, Čutura 23, Širić 2, Kevilj, Begić 20, J.Penava 2, M.Ramljak 22, Mustapić 9, Vranješ 2, Leko 10, I.Penava 6
Trener: Robert Jurišić
P.trener: Stanko Rezo

Ljubuški: Lovrić 20, Barać 14, Karačić 2, Gašpar, Škegro 16, Bošnjak 3, Granić, Čolak, Dedić 3, Mijatović 9
Trener: M. Škegro

- 12:27 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Predkadeti pobijedili, Kadeti izgubili..........

U nastavku prvenstva hb. za Predkadete i Kadete , u subotu su nam gostovale mlade ekipe Zrinjskoga iz Mostara. Naši mladi košarkaši su kao i već nekoliko puta ove sezone upisali polovičan uspijeh. Kod utakmice Predkadeta naša ekipa nije dopustila nikakva inenađenja i nošeni na krilima mladoga Čikeša (33), delasirali dečke iz Mostara sa +40 razlike. U dvoboju Kadeta , u kojoj su odlična ekipa Zrinjskoga došla kao favorit, očekivanja su se i ispunila, mada su naši dečki pružili jako dobar otpor, i da je cijela utakmica do kraja bila neizvijesna, nije bilo dovoljno za pobijedu.

Posušje: Gradska sportska dvorana. Gledatelja 50. Suci: Barać, Ćavar

PREDKADETI: Posušje - Zrinjski 104-64

POSUŠJE: A.Bešlić, Karačić 18, Mitar 6, P.Bešlić 14, Rezo, Jukić 16, Čikeš 33, Maras 11, Ramljak 6, Šušnjar
Trener: Mario Karoglan

ZRINJSKI: Prskalo 5, Jarak 7, Mustapić 3, Božić 8, Raguž, Drinovac, M.Prskalo, Hukara 12, Kuzman 12, Rogić 4, Soldo 4, Gilia 9,
Trener: Igor Bošnjak

KADETI; Posušje - Zrinjski 58-64

POSUŠJE: Begić, Jukić 12, Širić 12, Karačić, Šušak, Matković 7, Grančić 11, Lebo 5, Čikeš, Nenadić 11, Mandurić
Trener: Mario Karoglan

ZRINJSKI: Petrić 18, Brajković 1, Novak 10, Planinić, Arapović 17, Knežević 4, Hublar 5, Ištuk, Ćavar 9, Gilja
Trener: Miran Pehar

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.02.2010., petak

U subotu sa Ljubuškim.....

Nastavak prvenstva Herceg-Bosne za senire, donosi nam susret sa ekipom Ljubuškog koji će se održati u subotu u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 19 sati. U prvom dijelu prvenstva ovu istu ekipu naši dečki su bez velikih poteškoća deklasirali sa 24 koša razlike, tako da se i u subotnjem ogledu nadamo istom uspijehu. Pozivamo sve naše vijerne navijače i ljubitelje sporta da se odazovu na još jednu košarkašku predstavu naše omladine.

ULAZ:
ZA ODRASLE: 3 KM
ZA DIJECU: SLOBODAN

- 18:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U subotu sa Ljubuškim.....

Nastavak prvenstva Herceg-Bosne za senire, donosi nam susret sa ekipom Ljubuškog koji će se održati u subotu u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 19 sati. U prvom dijelu prvenstva ovu istu ekipu naši dečki su bez velikih poteškoća deklasirali sa 24 koša razlike, tako da se i u subotnjem ogledu nadamo istom uspijehu. Pozivamo sve naše vijerne navijače i ljubitelje sporta da se odazovu na još jednu košarkašku predstavu naše omladine.

ULAZ:
ZA ODRASLE: 3 KM
ZA DIJECU: SLOBODAN

- 18:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.02.2010., ponedjeljak

Visoka pobijeda u Busovači...... KK Busovača-KK Posušje 52-83

U X kolu Lige Herceg-Bosne naši dečki su upisali nove bodove kod ekipe iz Busovače. Domaćinska ekipa Busovače je porilično solidno otvorila utakmicu te držala korak za raspoloženom momčadi Posušja. U nastavku utakmice naša momča je podigla igru na viši nivo , što je rezultiralo 24 koševa razlike na poluvremenu. Nakon poluvremena Trener Jurišić je dao priliku i ostalim igračima te priveo utakmicu sa visokih 31 razlike. Kod naše momčadi najbolji pojedinci su bili veteran Mustapić i mladi Marko Ramljak, moramo spomenuti i odličnoga Begića, Antu Leku i Ivana Penavu koji je odigrao uakmicu sezone. Kod domaćinske ekipe nitko od pojedinaca se baš nije isticao a niti je bio dvocifren.

Busovača: GSD Busovača: Gledatelja 50: KK Busovača-KK Posušje 52-83 (15-24, 8-23, 11-26, 10-13), Suci; Nenadić,Jurić,Luković

Busovača: Krekešić 6, Marić, Biogradlija 9, Milić 8, Šabanović 3, Katara 4, Dizdarević 1, Kovač 8, Marić 4, Štrbac 9
Trener: Nenead Marić

Posušje:Rezo 8, A.Ramljak 4, Čutura 2, Širić, Begić 16, I Ramljak, M. Ramljak 17, Mustapić 14, Vranješ, Leko 14, Penava 8
Trener: Robert Jurišić

- 10:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kadeti lako sa Grudama KK Posušje-KK Grude 85-54

Naši mladi košarkaši u nastavku lige hb. za kadete bez većih napora su svladali slabašnu ekipu Gruda. U Utakmici koja je bila riješena već u prvoj četvrtini , naši dečki su pokazali pravi momčadski kolektiv s tim da su svi sudjelovali u ovoj visokoj pobijedi. Kod momčadi gruda možemo tek spomenuti mladoga Andrijanića koji je zabio čak 35 poena ali to nije pomoglo njegovoj ekipi da imalo ugrozi pobijedu raspoložene ekipe Posušja.

Posušje: GSD Posušje, Gledatelja 50 , KK Posušje-KK Grude 85-54 (22:4, 24:8, 18:20, 21:22), Suci; Galić, Ćavar

Posušje: Soldo 10, Begić 8, Jukić 3, Širić 12, Karačić 3, Čamber 2, Matković 12, Grančić 16, Lebo, Čikeš 8, Nenadić 6, Mandurić 2
Trener: Robert Jurišić

Grude: Marić, A.Palac, I.Palac 15, L.Kolobarić, F.Andrijanić, Pezer 2, Leko 2, N.andrijanić 35, M.Kolobarić, Ćorluka
Trener:

- 10:01 - Komentari (3) - Isprintaj - #