utorak, 31.03.2009.

novi dizajn - by my self

da,da, evo napravih napokonrolleyes
kljucala, kljucala, i nakljucala, ko čorava koka zrnorofl
nakljucala svoj prvi dizajn.fino
nije mi to bilo lako, ali uz pomoć jedne male ivewave i veeeeeeeeliku podršku fizyja:kisskisskisssmokin
( imajte u vidu da još prije 5 godina nisam znala (doslovno) upaliti računalo)
ali,evo GA, tu je
gdje je volje, tu je i načina
a da post ne bude samo samo : "falila se"naughty
evo i jedan vic, blago do umjereno prigodni, budući da je još korizma:thumbup

Bog rece magarcu:
Ti ces se zvati magarac.
Ti ces rintati po cijeli dan i zvat ce te glupim.
Zivjet ces 20 godina
Magarac odgovori:
Uh, to ne zvuci kao dobar zivot.
Mogu li zivjeti 5 godina?
I Bog pristane.

Onda je Bog stvorio psa.
Bog rece psu:
Ti ces se zvati pas,
zivjet ces kao potcinjena zivotinja,
zivjet ces od ostataka sa stola i cuvat ces kucu.
Zivjet ces 35 godina.
Pas odgovori:
Mogu li onda zivjeti 15 godina?
I Bog pristane.

Onda je Bog stvorio papagaja
Bog rece papagaju:
Ti ces se zvati papagaj.
Sjedit ces u kutu dnevnog boravka,
ponavljat ces sve sto ljudi kazu,
i iritirat ces svakoga.
Zivjet ces 75 godina.
Papagaj odgovori:
A kako bi bilo da ja zivim samo 50 godina?
I Bog pristane

I onda je Bog stvorio muskarca...
Bog rece muskarcu:
Ti ces biti ljudsko bice, muskarac, i zivjet ces odlican zivot.
Ti ces biti mudar i pametan, i vladat ces i odlucivati na ovom svijetu.
Zivjet ces 20 godina.

Muskarac odgovori:
To zvuci kao jako dobar zivot, al zar ne bih mogao zivjeti malo duze?
(ovdje je muskarac po prvi put iskoristio svoju inteligenciju.)
Mogu li dobiti onih 15 godina sto magarac nije htio,
onih 20 sto ih je pas odbio i onih 25 sto papagaj nije zelio?
I Bog pristane.

Zato muskarac zivi odlican zivot dok ne napuni 20 godina. Onda se ozeni.

Sljedecih 15 godina rinta po cijeli dan i zovu ga glupim.
Onda dobije djecu, zivi od ostataka sa stola i cuva kucu sljedecih 20
godina.
Zadnjih 25 godina sjedi u kutu dnevnog boravka, ponavlja sve sto drugi kazu
i iritira svakoga.





(22:06) komentari(33) printaj (?)

 

četvrtak, 26.03.2009.

Proljeće i mare

evo, polako al sigurno pristiže proljeće.
vidim, pitate se gdje sam tako dugo........
a ja imala malih preokupacija oko izbora mog novog kućnog ljubimca, odn. ljubimice.
tražila sam i kupila sebi jednu malu, slatku frezicu kod gospodina honde,
i nazvala je MARE.
Photobucket
evo, to je moja lipotica. tila sam je slikat dok je još bila nekorištena, ali od puste želje da zaplešem s njom po svome malom eko vrtu, zaboravih je uslikat čistu, al sigurna sam da mi to neće nitko zamjeriti...........
nakon probne vožnje i par sati plesa s njom dobila sam upalu mišića (jer mi je to prvi put u životu)
al, sad mi je već bolje
samo ove kiše stalno padaju i nikako da dođem na svoje............
obožavam odlaske na selo i rad u vrtu
to je sport koji me u zadnjih par godina psihički najbolje opušta, a i uzgajam hranu bez ikakvih umjetnih dodataka, samo za svoju obitelj
nedavno sam išla kupit sjemenski krumpir, i pitam ja koja je vrsta najbolja bez dodatka umjetnog gnojiva, pa su me u dućanu ismijali i kupci i prodavačica. al svejedno ga neću posipat ničim, kao i do sada, pa nek je malo manji, al je slađi..............
ko se zadnji smije, najslađe se smije


(08:20) komentari(22) printaj (?)

 

ponedjeljak, 16.03.2009.

ZAJEDNO ZAUSTAVIMO RECESIJU I SPRIJEČIMO BANKROT HRVATSKE


ovo sam dobila mailom i poslala na sve znane mailove.
a ova objava je za sve ostale, pa neka svak pomalo doprinese................;o))


OVO JE PORUKA SVIMA.DJECI, MLADIMA, STARIMA.POLITIČARIMA, PODUZETNICIMA, ŽENAMA, MUŠKARCIMA, MAJKAMA, OČEVIMA, BAKAMA, DJEDOVIMA, POSLOVNIM ŽENAMA I DOMAĆICAMA, INTELEKTUALCIMA I OSTALIMA KOJIMA JE DOMOVINA HRVATSKA.I KOJIMA JE JOŠ UVIJEK STALO.!!!!!!!!!!!!.




....HRVATSKA IMA ŠANSU...IMA ŽITNICU...PITKU VODU...MORE... ENERGIJU...LJEPOTU...BOGATU POVIJESNU BAŠTINU. sve ono o čemu mnogi sanjaju..!!!!!!!!!!!!!!!! OVIH SAMO 10 KORAKA MOŽE DONIJETI POTPUNI PREOKRET, ALI O TOME SE ŠUTI..O TOME SE NE SMIJE GOVORITI U MEDIJIMA. O TOME NAŠA VLADA NE GOVORI... SLOBODA GOVORA NE POSTOJI. SVE JE DIKTIRANO IZ MOĆNE EUROPE!!!!....UČINIMO SAMI NEŠTO ZA SEBE....NE BUDIMO "GUSKE U MAGLI".... VRATIMO PONOS OVOJ PREKRASNOJ ALI NAPAĆENOJ ZEMLJI..I LJUDIMA KOJI U NJOJ ŽIVE!!!!!! DOSTA JE BILO ŠUTNJE !!!!




SPASIMO HRVATSKU U 10 KORAKA !!!


1.
AKO IMATE IZBOR UVIJEK ODABERITE KUPNJU PROIZVODA HRVATSKOG PODRIJETLA ( pokrenimo proces proizvodnje i stvaranje nove vrijednosti u Hrvatskoj potražnjom hrvatskih proizvoda. barem za vrijeme krize, sretnici koji mogu platiti odmor neka postanu svjesni da ljetovanjem u Hrvatskoj pomažu i sebi i ostalima.danas smo u takvom položaju da u vlastitoj državi ne smijemo javno pozivati građane da kupuju domaće proizvode, dok to ostale države npr. Francuska otvoreno čine.toliko o ravnopravnosti u toj "nedosanjanoj" Europi..) Mi imamo samo ovu zemlju u kojoj živimo. I unatoč tome, naši građani troše milijune i milijune EURa na proizvode iz Slovenije i Europe iako smo u recesiji.... Povežimo se.!!!...učinimo nešto zajedno za spas ove zemlje i budućnost naše djece, kad već političari ne čine ništa!!!! ZAUSTAVIMO RECESIJU TAKO ŠTO ĆEMO STVORITI POTRAŽNJU ZA PROIZVODE IZ HRVATSKE!


2.
ŠTEDIMO U BANKAMA KOJE SU U HRVATSKOM VLASNIŠTVU I ČIJA DOBIT OSTAJE U HRVATSKOJ !!! (kad bi svaki građanin uštedio u hrvatskoj banci 1000 kn, zajedno bismo uštedjeli 4,5 milijarde kuna koje se mogu uložiti u novu proizvodnju, nova radna mjesta i stvaranje nove vrijednosti u Hrvatskoj) . Na žalost naši političari prodali su jeftino strancima naše banke, a oni ubiru od nas visoke kamate i ulažu u strane trgovačke centre koji nam izvlače novac, a banke milijarde ostvarene dobiti koje su na nama zaradile izvlače iz naše zemlje!!!!. za sad od većih banaka, jedino je Poštanska banka u većinskom hrvatskom vlasništvu. Izvršimo pritisak da ulažu u proizvodnju. Štedimo koliko možemo. Potpuno je svejedno da li je to 50, 100, 500, 1000 ili milijun kuna. zajedno možemo sve.zajedno spašavamo naša radna mjesta!!!..) Na taj način možemo natjerati banke u stranom vlasništvu da ulažu u proizvodnju i turizam, tj. u stvaranje nove vrijednosti u RH, a samo tako će i zaposleni u stranim trgovačkim lancima sačuvati svoja radna mjesta. ZATVORIMO KRUG !!!


3.
OSVJESTIMO KOLIKO JE VAŽAN RAZVOJ HRVATSKOG GOSPODARSTVA !!!!(poslodavci, poštujte svoje zaposlenike i primjereno ih platite jer su vam oni najveći kapital.!!!. Zaposlenici, pošteno obavljajte svoj posao.Sindikati budite realni u svojim zahtjevima.!!!. Političari i državni službenici, shvatite da živite od toga što se uplaćuje u proračun iz gospodarstva i odnosite se prema svakom građanimu ove zemlje s poštovanjem. počnite na šalterima, u bolnicama, čekaonicama I ostalim mjestima na kojima vam se obraćaju građani .GRAĐANI ZAUSTAVIMO I PRIJAVIMO I NAJMANJU KORUPCIJU .!!!! ZATVORIMO KRUG. ... svi trebamo jedni druge i svi smo na istoj strani.ako propadne hrvatsko gospodarstvo, svi smo ekonomski propali.)


4.
KUPUJMO ISKLJUČIVO HRANU KOJA JE PROIZVEDENA U HRVATSKOJ ( ništa se ne može mjeriti s hranom koja je proizvedena u Hrvatskoj.ne dozvolimo uvoz GMO hrane!!! Hrvatska ima toliko plodne zemlje da može hraniti cijelu Europu. Potaknimo seljake na udruživanje i zajednički proboj na tržište... vlastodršci, ne ulizujte se Europskim prepotentnim i bahatim političarima, probudite se.!!! Osnivajte agencije koje će biti na besplatnoj usluzi seljacima i proizvođačima hrane i koje će ih povezivati s prerađivačima i trgovačkim lancima kako bi plasirali svoje proizvode, jer o seljaku ovisi naša budućnost.Ako počnemo više misliti o sebi više će nas cijeniti naši "europski prijatelji".ako sami ne cijenimo sebe I drugi nas preziru..) Turistički djelatnici, hotelijeri..nudite samo hranu hrvatskog podrijetla u restoranima, neka novac od turizma ostane u Hrvatskoj..!!!!!!!!!!!! ZATVORIMO KRUG !!!


5.
TKO IMA ZEMLJU NEKA JE OBRAĐUJE. PROIZVODIMO HRANU !! (..naučimo djecu kako se obrađuje zemlja.ili dajmo onome tko želi da je obrađuje .sadimo biljke i na najmanjim površinama koje imamo.makar to bile i vaze za cvijeće na balkonu..) Zbunjeni političari, umjesto rješavanje katastrofalne situacije u zemlji, pognute glave pokušavaju se dodvoriti našim europskim "prijateljima" koji nas omalovažavaju,...(kao da je važno hoćemo li u tu i takvu Europsku Uniju za 2 ili za 5 godina..!!!???? I je li uopće važno I tko zna što će biti s tom političkom tvorevinom za nekoliko godina?.) Pokrenimo se radi sebe, a ne radi Europe¨!!!!


6.
ČUVAJMO NAŠE NAJVEĆE PRIRODNO BOGATSTVO - VODU !!!( Hrvatska je bogata vodom....štedimo vodu i čuvajmo naše izvore , rijeke, jezera, more od onečišćenja..naučimo djecu kako su pitka voda i zemlja neprocjenjivo bogatstvo koje se ne može platiti zlatom i koje se brani životom.!!!..)


7.
NE TROŠIMO VIŠE OD ONOG ŠTO ZARAĐUJEMO ( ne zadužujmo se dodatno kao građani pojedinci ni kao država..smanjujmo vlastitu zaduženost.prestanimo prodavati svoju imovinu i obiteljsko blago jer tako osiromašujemo..)


8.
POTIČIMO ŠKOLOVANJE MLADIH NA NAJBOLJIM DOMAĆIM I SVJETSKIM SVEUČILIŠTIMA, ZAŠTITIMO IH OD SMEĆA KOJE NAM SE SMIŠLJENO I PLANSKI NUDI NA TV-u KAKO BI NAS ZAGLUPLJIVALI (Učimo djecu pravim vrijednostima, bojkotirajmo skupa s njima reality show-e i ostalo smeće koje služi za zaglupljivanje, a uvezeno je s "naprednog zapada".Odrasli, obrazujte se informatički, budite uz svoju djecu, pratite njihov emocionalni i socijalni razvoj i koliko i kako provode vrijeme uz kompjuter.. Riješimo se "kompleksa manje vrijednosti i malograđanštine" i umjesto na skupocjenu odjeću i automobile izaberimo ulaganje u znanje .. Cijenimo naše profesore I učitelje .Profesori, cijenite naše mlade ljude jer su oni naša budućnost. . neka Hrvatska zaista bude ZEMLJA ZNANJA, kulturnog preporoda i novog početka...!!!!!!!!!!)




9.
ČUVAJMO OKOLIŠ, RECIKLIRAJMO OTPAD, SMJENIMO ODMAH POLITIČARE KOJI NISU SPOSOBNI OČISTITI SVOJ GRAD (Znamo da onaj koji nije sposoban počistiti svoju kuću od smeća nije sposoban za ništa.donijeti će samo štetu, korupciju i nove dugove. To se odnosi i na lokalne i na državne političare.budite primjer vašoj djeci u vašem domu. svatko od nas može barem jednom tjedno odvojiti staklo, plastiku i papir u posebne kontejnere, a korist bi bila neprocjenjiva. to bi značilo svaki tjedan na tisuće tona manje smeća . Sačuvajmo Hrvatsku .očistimo i uredimo naše kuće, dvorišta, naša sela, gradove, šume, more, planine.neka Hrvatska postane najljepši Europski biser.I ljubomorno je čuvajmo.za našu budućnost i za budućnost naše djece. )

Voda, hrana, stvaranje nove vrijednosti, energija, ekološka čistoća, zajedništvo i znanje zajedno znače ponos, neovisnost, slobodu i blagostanje....

Nasuprot tome su svađe političkih poltrona i nesposobnjakovića u vladi i u oporbi .


10.
I NA KRAJU, RAZMIŠLJAJMO POZITIVNO I ISKORISTIMO OVU KRIZU KAO ŠANSU . JER STRUČNJACI SE SLAŽU, OVIH DESET MALIH JEDNOSTAVNIH KORAKA AKO IH ČINIMO, MOŽE DONIJETI OGROMAN ISKORAK I NAPREDAK.MOŽE NAM VRATITI PONOS I ZADOVOLJSTVO ŠTO ŽIVIMO U OVOJ PREKRASNOJ, KULTURNOJ I BOGATOJ ZEMLJI.. ZAPAMTITE, OVA KRIZA JE ŠANSA ZA POTPUNI EKONOMSKI PREOKRET POLOŽAJA HRVATSKE U ODNOSU NA OSTALE ZEMLJE U REGIJI I EUROPI!!!!!!! HRVATSKA MOŽE JOŠ UVIJEK AKO TO ŽELE NJENI GRAĐANI BITI KAO ŠVICARSKA.JEDINO JE PITANJE HOĆEMO LI TO KONAČNO ISKORISTITI ?!!!?? ... POLITIČARI NE ZNAJU...I NE MOGU.. ALI MI MOŽEMO AKO ŽELIMO...ZAJEDNO..

AKO POČNEMO SVAKO OD SEBE.. USPJEH JE ZAGARANTIRAN!!!..



(13:56) komentari(19) printaj (?)

 

ponedjeljak, 02.03.2009.

pred vratima raja i pakla

Munje


danas sam pročitala jednu knjigu koja me se toliko dojmila kao ni jedna nikada do sada
i toplo preporučam svakom da je pročita, bilo da se deklarira kao vjernik, katolik, ateista, "neki vjernik" ili sl.
želim vam svima takav isti dojam
knjiga se zove SVJEDOČANSTVO a napisala ju je dr. GLORIA POLO koja je doživjela udar groma.


DR Gloria Polo - Svjedočanstvo
DR Gloria Polo - S...
Hosted by eSnips


gore navedeni link će vas odvesti pravo k njoj,
na stranice željka zubanovića kod kojega možete pronaći
još puno slične i korisne duhovne literature
ne propustite je za svoje dobro i dobrobit svih nas

update: vidim da "nemate vremena" za čitanje
za pročitat ovu knjižicu potrošila sam svega nekoliko sati (u PDF-u ima 30-ak strana)
dakle; u 2 dana progutana.................;o))
klikom na download ispod nje skinite je na svoje računalo,
a tko ima printer, može je i isprintat i proslijedit dalje. ..........
vridi toliko

02.04.08. update:
evo, pridružujem ovom postu još jednu pročitanu knjigu sa veoma sličnom tematikom u wordu
BOŽANSKA OBJAVA PAKLA
BOŽANSKA OBJAVA PA...
Hosted by eSnips


ili u pdf - formatu, što vam više paše
BOŽANSKA OBJAVA PAKLA
BOŽANSKA OBJAVA PA...
Hosted by eSnips

i preporukom za čitanje.
zaista, teško je reći na koga će što ostaviti bolji dojam, ali kao istinska vjernica i kršćanka ne mogu a da vam je ne preporučim.
također vam preporučam da je (tko ima mogućnosti) isprintate barem u jednom primjerku i date svojim prijateljima da je čitaju i pošalju dalje kako bi se ovakve vijesti što bolje širile i ostavljale za sobom božanski trag i spasenje što više duša..........

volila bih da se vratite nakon čitanja i kažete odn. napišete svoje dojmove koji će zasigurno zanimati mnoge

mir s vama !


(10:45) komentari(43) printaj (?)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.