petak, 29.02.2008.

slaven bilić ambasador unicefa

Sigurno ste već čuli da je sinoć u splitskom hotelu Le Meridien Lav održana Donatorska večera pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Sanadera……
Ali sigurno niste znali da je tu istu večer doslovno otvorila pjesma Štorija 100_0029

koju je uživo otpjevala moja draga Lea i njena prija Kike (na čiju sam sinoćnju izvedbu jako ponosna) uz pozadinsku pratnju ponovnorođenih Abrakadabrića među kojima je i moj dragi Duje, Kikina seka Andrea, Vana, Maja, Roko (koji ima svoj bendić),Helena i Mia.
A vjerovatno ne znate da je ova grupica djece snimala humanitarni cd Jerka Rošina Čudnovate pjesmice zajedno sa Gibonnijem, Tedi Spalatom, Kondžom, Ninom Badrić, Arsenom Dedićem, Oliverom, Karanom, pok. Gendom i drugim velikim zvijezdama naše estrade koje su i sinoć nazočile ovom elitnom skupu.

Glavna faca večeri bio je zasigurno Slaven Bilić koji je proglašen još jednim u nizu hrvatskih ambasadora dobre volje.Moram reći da sam imala sreću osobno upoznati tog velikog čovjeka (djeca su nam skupa pohađala 1. razred), i o njemu mogu reći samo sve vrlo pozitivno!Bravo Slavene!thumbupwave
100_0038

Blanka Vlašić bila je u punom sjaju...........
Andrea, Blanka,Lea i Duje...
unicef-032copy
početna cijena ove Blankine slike na dobrotvornoj aukciji bila je 1000 kuna...........(morate priznat da je slija super!)
unicef 007

zorica kondža,prirodna i vedra, spremna na suradnju izjavila je kako joj je pjesma punkiter jedna od težih koje pjevala...
zorica i lea.......
unicef-014copy


Za razliku od nekih drugih velikih zvijezda, Tedi Spalato je uz Zoricu pristao otpjevati pjesmicu sa spomenutog cd-a
unicef-039

ako bolje pogledate Oliver opet nosi očale iako je ugradio neke famozne leće...........
a oko njega elita...........
unicef-037


gibonni.........
unicef 026


pa bio je tu i toni cetinski..........
100_0044

abrakadabrići u "grin rumu"........
unicef-013

a sve je počelo od abrakadabra mame...........
100_0053

bilo je tu i nešto hrane..........



A bila je i Kosorica, ali nje ionako ima previše u medijima a i moram pazit na što trošim memoriju aparata!rofl
Ulaznica za svaku stolicu koštala je 1000 (tisuću) kuna. Kasnije je održana i aukcija slika i nekih značajnih predmeta iz života naših zvijezda i ukupno je prikupljeno oko 801.000 kuna koje će se iskoristiti u humanitarne svrhe.


(23:01) komentari(18) printaj (?)

 

nedjelja, 10.02.2008.

kamo smo ovo dojurili?

Paradoks našeg vremena je da gradimo sve više zgrade, no nižeg smo praga tolerancije, autoceste su šire, a pogledi na svijet su uži. Trošimo više, a imamo manje, kupujemo više, a manje uživamo. Imamo veće kuće, a manje obitelji. Sve je podređeno uštedi vremena, a vremena imamo sve manje. Imamo veće obrazovanje (titule), a manje smisla, više znanja, a manje pravilno prosuđujemo, više stručnjaka, a više problema, više medicine, a manje zdravlja.
Pijemo previše, pušimo previše, nerazumno trošimo novac, smijemo se premalo, vozimo prebrzo, previše se ljutimo, prekasno liježemo, preumorni se ustajemo, čitamo premalo, previše gledamo TV, rijetko se molimo.
Umnožili smo stvari koje posjedujemo, ali smo smanjili vlastite vrijednosti. Previše pričamo, rijetko volimo i prečesto mrzimo.
Naučili smo kako zaraditi za život, ali ne i kako živjeti. Dodali smo godine životu, ali ne i život godinama. Bili smo na Mjesecu i natrag, ali imamo problem upoznati svog susjeda. Osvajamo Svemir, a borimo se sa neistraženim „Svemirom“ u sebi. Napravili smo velike stvari, ali ne i dobre.
Bavimo se pročišćavanjem zraka, a ne duše. Pišemo više, a učimo manje. Planiramo više, a postižemo manje. Naučili smo žuriti, ali ne kako strpljivo čekati. Stvorili smo kompjutere u koje pohranjujemo sve više informacija, da čine sve više kopija, a sve manje i manje komuniciramo.
Ovo su vremena brze hrane, i spore probave, velikih ljudi i sitnih duša, naglih obogaćivanja i šupljih veza među ljudima. Ovo su vremena dviju plaća u obitelji, a više razvoda, ljepših i većih, ali razorenih kuća. Ovo su vremena pelena koje se bacaju, veza za jednu noć, pretilnih tijela, tableta koje čine „čuda“ od veselja do smirenja i na kraju smrti. Ovo su vremena kada je život u „izlogu“ a „skladišta“ su prazna.
love
Sjetite se provoditi vrijeme s ljudima koje volite, jer neće zauvijek biti tu. Sjetite se reći lijepu riječ, toplo zagrliti ljude koje volite, jer jedino blago koje možete dati je Vaše srce, a to ništa ne košta. Sjetite se reći VOLIM TE ako to stvarno osjećate. Sjetite se pomoliti, naći mir u sebi i pomozite onima koji ga traže.


(22:02) komentari(17) printaj (?)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.