ponedjeljak, 30.07.2007.

Jak sam, i tko mi šta može...

Prolazim danas gradom i vidim uz kraj jednog parka klupu, koja je stajala učvršćena u hladu čempresa sve do juče. Tijekom noći netko je očigledno imao višak energije i vremena da je skupa sa betonskim postoljem iščupa iz zemlje.Koliko se ja razumijem u fizikalijeheadbangza to je trebalo i truda i vremena. I ne samo da je iščupana, nego je i razvaljena i rasklimana, da ne bi kome slučajnom prolazniku palo na pamet da je vrati na mjesto.
Nekoliko stotina metara dalje: burninmadkoš za smeće izvaljen iz betona zajedno sa stalkom na kojem je do juče stajao...
Nova autobusna stanica - ustakljena - preko noći postajepuknucu hrpa razbijenog stakla......
ITD...
Pa se pitam, tko to normalan ima takav odnos prema imovini koja je naša zajednička, koja čini naše okruženje ugodnije za NAS? Kako tim divljacima nije jasno da je tu i lova njihovih roditelja? Zanima me mogu li i kod svoje kuće iščupati npr. radijator ili ulazna vrata? MOŠ MISLIT !!!
Pitam i vas, dragi moji blogeri, kako vi komentirate i reagirate na takve stvari ?
Ima li među vašim prijateljima takvih delikvenata i možete li vi išta učinit da ih odgovorite od takvih glupih i slabičkih ideja, ili ih možda u tome podržavate?
klupa-žrtva sirove snage


(17:09) komentari(26) printaj (?)

 

subota, 21.07.2007.

disneyland live


Samo dijelić atmosfere na Malom Splitu...


(12:27) komentari(17) printaj (?)

 

srijeda, 11.07.2007.

likovi iz disneylanda


Ove divne djevojke pripadaju plesnoj skupini NOA, a uz Duju (Petar Pan) i Leu Taliju (4-godišnja Zvončica) dale su svoj veliki doprinos Leinoj izvedbi pjesme Disneyland.
Njihove kostime za nastup izradila je moja malenkost.........


(08:30) komentari(6) printaj (?)

 

ponedjeljak, 09.07.2007.

Mali Split 2007

Sinoć je počeo i završio 17. dječji festival Mali split.
Bila je to šarada kostima, šminke, šljokica i ostali dječjih radosti. Gomila djece zabavila se sinoć na splitskim Prokurativama, na pozornici koja je ostala od Spliskog festivala zabavne glazbe (naravno, debelo opustošena video ekranima i raznim drugim efektima koje, naravno, djeca ne zavrijeđuju!?!).
A, uostalom, kad malo bolje poslušamo pjesme i izvedbe (čast iznimkama) sa "velikog" festivala, i usporedimo ih sa dječjima, onda vidimo da su odraslima i bili potrebitiji svi ti popratni sadržaji i efekti, kako bi bolje posakrivali svoja "velika" djela i izvedbe iza skupih kulisa i paravana.
Za razliku od njih, učesnici Malog Splita pokazali su ponovno maštovitost i raznolikost kreacija odraslih koji se brinu za njihove nastupe. Pjesmice cu puno sadržajnije i ljepše nego na večeri prije njihove, i čini mi se da bi gledateljstvo HTVa bilo zadovoljnije da im se prikazala ova priredba a ne ona koja je! Nažalost, na Festivalu zabavne glazbe mogli smo vidjeti samo jad naše estrade, (ili pak jad onih, koji propuštaju određene pjesme da sudjeluju u toj manifestaciji).
No, vratimo se mi našem Malom Splitu.Stvarno je bilo veselo do samoga kraja. Na kraju su svim malim pjevačima dodjeljene nagrade. A tu se već pokazuje laganje, mazanje, kupovina i namještanje. Istina je da su djeca zadovoljna jer su svi dobili nagrade, ali ne sva! Naime, kad su pročitali tko je osvojio prvu nagradu publike i žirija, djeca na pozornici (tj. sami učesnici) glasno su reagirali sa "buuuuuuuuuu" jer je i njima više nego očito da nisu nagrađene najbolje pjesme.
Pa šta oni misle da ova djeca nemaju sluha? Da su djeca glupa, slijepa, ili šta?
Tako lijepo učimo djecu od malih nogu u kakvoj zemlji zapravo živimo, i da ako ikada budu željni nekog uspjeha, morat će debelo platit nekom "dobrotvoru" koji će im to osigurati svojim položajem, i lovu spremiti sebi u đžep!
Ž A L O S N O ! ! ! ! ! ! I T U Ž N O ! ! ! !
P1000091
mali split


(08:25) komentari(11) printaj (?)

 

srijeda, 04.07.2007.

video spot "štorija"



Video spot je nastao kroz entuzijazam i mogućnosti naše prijateljice Mirelle Meić vručeg ljeta gospodnjeg 2005. Sniman je, kao što vidite, na najljepšim i najpoznatijim splitskim šetnicama, na kojima je snimana i serija Velo misto, čije smo likove i "posudili" za svoju obradu.
Samo snimanje spota trajalo je samo 1 dan, a s velikim oduševljenjem taj su događaj promatrali i pratili mnogi turisti po gradu.
Kao što vidite, u spotu su predstavljene splitske nošnje i frizure splićanki koje su se tada nosile. Takođe možete vidjeti likove Velo mista : Njegovu Svitlost (Pametan san, pripametan.Poneki put se pripadnem koliko sam pametan!), Njegovu Visost (muke mi ježove!), Hajdukovca (u dresu kakav je bio u to vrime),Meštra (neću pulitiku u moju butigu!), Baču, Violetu, Đovaninu, a bila je tu i Mare Vlajina, samo nije mogla prisustvovati snimanju spota. Zatim velike ličnosti splitske povjesti : car Dioklecijan i Sv. Duje.
Ne propustite pogledati spot kad ste već ovdje, a možete ostaviti i svoj komentar!
I ne zaboravite uključiti zvučnike!


(07:59) komentari(8) printaj (?)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.