listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Studeni 2007 (2)
Listopad 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

O mEnI

ime:strahinja
prezime:djurcic
adresa:ratarska 43 borovo
skola:gimnazija vukovar
hobi:computer
volim:hm...dosta toga
ne volim:skolu...
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

SaNdrA
BoJaNa
VaNja


AvatarMagic.com



AvatarMagic.com



AvatarMagic.com



AvatarMagic.com


četvrtak, 04.10.2007.

linkin park



| All these words make no sense (0) | Print | # |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



Glitter Photos
[Glitterfy.com - *Glitter Photos*]

Glitter Photos
[Glitterfy.com - *Glitter Photos*]
http://www.imageweb.info/viewimage.php?file=/2Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket/4Ot32451.jpg
Image Hosted by ImageShack.us

linkin park best 4ever

Godine 1996., MC Mike Shinoda i gitarist Brad Delson diplomirali su u Srednjoj školi u Agorijii u Los Angelesu predgrađu Augora Hills, California. Nakon što su diplomirali, formirali su bend s svojim prijateljem Robom Bourdonom, pod nazivom „SuperXero“. Prije tog benda, Brad i Bourdon su bili u bendu zajedno, nekih godinu dana, bend se zvao Relative Degree. Delson je također bio član grupe The Pricks.

Tri člana grupe „SuperXero“ svirali su starinske oblike njihove glazbe zajedno dok su bili na fakultetu. Delson je upisao University of California, Los Angeles. Shinoda je išao u Art Center College of Design u Pasadeni, California. Dok je bio u UCLA, Delson je upoznao basista Dave Farrella. Delson i Farrell su bili cimeri i često su vježbali i svirali zajedno. Farrell je prije bio član benda Tasty Snax s Markom Fioreom, kasnije su promijenili ime u The Snax. Fiore je kasnije postao Linkin Parkov kinematograf. Dok je Mike bio u Art Center College of Design, Shinoda je upoznao Joe Hahna. Farrell i Hahn kasnije su se priključili grupi SuperXero i ime benda se promijenilo i postalo kraće Xero. Njima petorici se kasnije pridružio Mark Wakefield (vokalist), i kasnije su snimili svoj prvi demo album nazvan po bendu (tj. Zvao se Xero). Poslali su je raznim izvođačima, ali nisu nikad potpisali. Nedugo nakon toga Mark Wakefield je napustio bend.

Wakefield je otišao, Shinoda je tražio novog vokala, u isto vrijeme je Brad internirao Warner Brothers Records A&R predstvanika Jeff Blue kao dio njegovog komunikacijskog stepena. Blue je okrenuo pozornost Brada i Mikea na Chestera Benningtona, mladog vokalista iz Phoenixa, Arizone koji je tražio mjesto u nekom bendu, nakon što je bio vokalist u bendu Grey Daze (Iako je bio poznat kao Sean Dowdell and His Friends) od 1993. do 1997.

Shinoda i Delson poslali su Benningtonu snimku koja je sadržavala samo instrumente u sebi i on je morao snimiti vokale za nju. Nakon toga je nazvao Shinodu i otpjevao je pjesmu preko telefona, Mike je bio impresioniran time što je čuo od Chestera i pozvao ga je da dođe na audiciju kod njih u Los Angeles. Na audiciji je bilo još nekoliko potencijalnih vokala, ali su otišli čim su čuli kako Chester pjeva. Nakon što se Bennington priključio grupi željeli su potpisati ugovor, ali nažalost ime je već bilo zauzeto grupom iz 70-ih, 80-ih iz Australije pa su onda morali promijeniti ime u Hybrid Theory. Farrell nije bio u mogučnosti snimiti njihov prvi po sebi nazvan EP. Umjesto njega su Brad i Kyle Christner svirali bas. Sredinom 1999. godine, samo su izdali tisuću kopija Hybrid Theory EP-a.

Nekoliko su kopija poslali velikim izdavačima, među kojima je bio i Warner Brothers Records. Ostale kopije su bile podjeljenje članovima bendovog Street Teama. Farrell je bio privremeno zamijenjen Scottom Koziolom. Scott se pojavljuje u videu „One Step Closer“ iz album Hybrid Theory.

Bend je 1999. godine potpisao s izdavačkom kućom Warner Broters zahvaljujući Blueu, no bili su prisiljeni promijeniti ime zbog autorskih prava Britanske „electronic“ grupe Hybrid. Bilo je nekoliko prijedloga za novo ime, uključujući Clear, Probing Lagers, Ten P.M. Stocker i Platinum Lotus Foundation. Dok je bend stvarao Hybrid Theory, parkirali su svoje aute na parkiralište gdje je bilo vremenski ograničeno, kao što Bennington kaže: „Mi smo vjerojatno potrošili više novaca na parkiralište nego što je Warner Brothers zaradio za cijelu godinu!“

Bennington je predložio ime Lincoln Park zato jer bi se on često vozio njime u Santa Monici, Calofornia (sada poznata kao Christine Reed Park). Smatrao je da je to dobro ime jer Lincoln Parkovi nalaze se svuda po Sad-u i svugdje bi se smatrali "domaćima". Prihvatili su ime Lincoln Park na nekoliko mjeseci, ali kada su odlučili registrirati domenu, „lincolnpark.com“ je već bio zauzet. Pošto si bend nije mogao priuštiti da ju kupi, samo su promijenili izgovor „Lincoln“ u „Linkin“ i kupili su domenu „linkinpark.com“.


Prodor u uspjeh [uredi]
24. oktobra 2000., Linkin Park je izdao svoj prvi album Hybrid Theory, u SAD-u. Nekoliko pjesama je bilo snimljeno kao demo snimke za Hybrid Theory, ali je nepoznato hoće li pjesme ikada biti izdane kao službeni B-side ili ne. Prvi single je bio „One Step Closer“.

Bend je izveo svoj prvi koncert 17. decembra 2000. kao dio KROQ-ovog Radio Almost Acoustic Christmas koncerata. Shinoda je napisao novu pjesmu pod nazivom „My December“ kao povod. Pjesma je bila izdana kao B-side na singlu One Step Closer i na nekoliko verzija Hybrid Theory-a koji su bili izdani internacionalno. Kasnije se ta pjesma našla na Božićnom albumu izdanom od KROQ DJ-eva Kevina i Beana.

Rano 2001. godine, Farrell se pridružio bendu i bend je izdao drugi single, pod nazivom „Crawling“ i donio je bendu nagradu Grammy Awarda za „Best Hard Rock Performance“ u 2002. godini. Bend je krenuo na svoju prvu turneju ikada, to je bila Ozzfest, s drugim bendovima kao što su Black Sabbath, Marilyn Manson, Slipknot, i Zakk Wyldeov Black Label Society. Sredinom 2001. bend je izdao svoj treći single „In The End“ (Izdan je u dva dijela „In The End Pt.1“ i „In The End Pt. 2“, te je još izdan i DVD „In The End DVD“). Pjesma „In The End“ se dokazala kao bendov najveći hit 2001. Direktori videa za pjesmu „In The End“ su bili Nathan „Karma“ Cox i Hahn, spot je izgledao tako da je bend svirao po kiši na vrhu jednog velikog spomenika.

21. oktobra 2001. bend je izdao svoj prvi DVD humorističnog naziva Frat Party at the Pankake Festival. DVD sadrži sve njihove spotove iz albuma Hybrid Theory, dokumentarce o Hybrid Theory turneji, Chester-ove tetovaže, Mike-ove i Joe-ove crteže i slike, te skrivene sadržaje.

Istog mjeseca, prijateljica benda, Jessica Bardas, sugerirala je bendu da formiraju fan club. Bendu se svidjela zamisao, i tako je nastao Linkin Park Underground (LPU). Članovi svake godine dobivaju pakete prilikom učlanjenja u klub, u paketu je uključeno: majica kratkih rukava s natpisom Linkin Park Underground, trzalice, sličice, pismo od benda, članska iskaznica, cd, posteri. Prvi cd je bio preinačen Hybrid Theory EP, s drugom slikom.

Početkom 2002. bend je započeo svoju samostalnu turneju nazvanu Projekt Revolution. Tokom turneje Mike i Joe su zajedno s The X-Ecutionersima odsvirali pjesmu „It's Going Down“. Nedugo nakon povratka s turneje bend se vratio u studio prvi put od kako su izdali svoj prvi album Hybrid Theory. Nakon što su dobili nekoliko remikseva svojih pjesama, Mike je odlučio izdati remiks album. Mike je na početku htio napraviti samo nekoliko remixeva i izdati EP, no zahvaljujući podršci svojih članova grupe (osobito Brada i Joea), Mike je odlučio ići korak dalje. Projekt koji je nosio naziv Reanimation, sastojao se od po jednog remiksa pjesme s albuma Hybrid Theory, kao i remiksevi pjesama „My December“ i „High Voltage“. Svaka pjesma je bila remiksana drugim izvođaćem i bile su glasine da je Mike u projektu dobio čak 50 remixeva. Mike je poslušao sve remikseve pjesama i izabrao je baš one najbolje. Samo dvije pjesme nisu dospjele u album, a to su bile: „Pts.Of.Athrty“ koju je remiksao The Crystal Method (ta pjesma je kasnije bila izdana na LPU-evom cd-u) i remix pjesme „By Myself“ koju je remiksao Marilyn Manson. Remix pjesme „My December“ koju je remiksao Team Sleep, isto je trebala biti izdana, no kasnije je povućena jer je bila premračna.

Izvođači koji su remiksali pjesme su: Chali 2Na iz Jurassica 5, Stephen Richards iz Taproota, Kelli Ali iz Sneaker Pimpsa, Aaron_Lewis iz Stainda, The Humble Brothers, Jonathan Davis iz Ko/na, Aceyalone, Pharaohe Monch, The X-Ecutioners, Black Thought i Jay Gordon iz Orgya. Projekt je izdan 30. jula 2002., i njegov prvi i jedini single je bio „Pts.Of.Athrty“ („Points Of Authority“).

U novembru, je započela druga godina LPU-a poznata kao „LP Underground 2.0“. CD samo za članove kluba je sadržao remisk Crystala Methoda „Pts.Of.Athrty“ i pjesmu „Dedicated“, koja je prije bila dio Hybrid Theory EP-a. Također je CD sadržao pjesmu s instrumentima u trajanju od pedeset sekundi, pod nazivom „A.06“. To je bio ustvari demo za njihov budući album, Meteora. Novi album nazvan je apokaliptičnim nazivom "Minutes to Midnight" i trebao bi se pojaviti u prodaji 15 svibnja.