30

utorak

studeni

2010

Ledena KITA od medvida / final info

Tomislav Skender

Samo za hrabre, avanturiste i lutalice!
Ledena KITA od medvida, unatoč snijegu, će se održati 4.12. s početkom u 9.30 sati. I ne samo to. U petak je organizirani noćni sniježni uspon na Čelimbašu u trajanju od najmanje sat vremena nakon čega slijedi možebitna fešta. No krenimo redom.

Petak
Svi koji želite možete se smjestiti u petak u Kući Škole Mira, na startu KITA-e, po cijeni od 65 kn (noćenje za jednu osobu). Uključeno grijanje (što nije zanemarivo s obzirom da noćne temperature dosežu i minus dvadesetak stupnjeva), posteljina i topla voda. Kapacitet doma je 24 kreveta (4 sobe po 6 kreveta) sa 6 wc-a i 4 tuša. Svim spavačima na usluzi je donji kat, lijepo uređena prostorija sa šankom :) Idealno.
Prijavite se za spavanje na moj mail. Plaćate u Mrkoplju.
Svi sudionici prije i nakon starta mogu koristiti Kuću za presvlačenje.
Za sve koji dođu dan ranije biit će organiziran noćni uspon na Čelimbašu 1091m/nm. Uspon će trajati onoliko koliko bude odgovaralo većini. Osim zimske opreme obavezna je lampa. S nama će biti spašavatelji HGSS-a stanice Delnice. Po spuštanju u Kuću sve je moguće po pitanju dobre zabave.

Subota
KITA će se održati u svim slučajevima osim ako bude mećava (puno snijega, jak vjetar, vidljivosti nema). S obzirom na trenutne vremenske uvjete, odlučiti ćemo se za jednu od varijanti staze koja bude najprimjerenija onome što imamo na terenu.
Svakako ponesite zimsku opremu uključujući i termos boce za kuhano vino i pljoske za rakiju (domaću). U salamonkama možete spavati i nositi ih sve do starta.
Po završetku utrke ugrijat ćemo se u ugostiteljskom objektu, uz pizze i kuhano jelo, medicu i ostale delikatese goranskog podneblja, a po potrebi preseliti u Kuću Mira i tamo se nastaviti družiti do - kraja ili juta, ovisno što prije nastupi! Smještaj moguć po istim cijenama kao u petak. S obzirom da je 6 kreveta već zauzeto od raznih kitolovaca, požurite!

Do skorog viđenja, Tomislav

21

nedjelja

studeni

2010

Ledena KITA od medvida / lista prijavljenih timova

Tomislav Skender

Svima koji su se prijavili i onima koji tek hoće.
Prema nekim, još dalekim vremenskim prognozama mogli bi imati bijelu KITU u Mrkoplju što će svakako doprinjeti interesentnijim obrisima šuma, stazama i cestama. Tada možete zaboraviti na većinu markacija, ugažene puteve i makadamske ceste. Ostaju na samo izohipse i kompas. Vjerujem da će to biti novi dodatni izazov za sve koji žele završiti KITU s posebnim uvjetima. Sportski pozdrav, Tomislav.

Lista prijavljenih timova

1. Albatrosi Alen Paliska, Dean Šošić
2. HET trek Hrvoje Dukić, Edita Papa
3. Perpetuum Gelender Paula Vrdoljak, Goran Marović
4. Ad natura Karibu Darija Bostjančić, Elvir Sulić
5. Dva jelena Goran Ružić, David Crnić
6. Grobničko ruska transferzala Dejan Ljubas, Sergej Prvok
7. Ad natura Karibu 2 Stiven Vunić, Darko Mršnik
8. Vuoganj Igor Prenc, Abdulah Selimović
9. Perpetuum Stampedo Nada Bilobrk, Vedran Berković
10. Na prvu Božena Buršić, Miodrag Truhlaž
11. Svinje Klara Viškanić, Nikica Jurjević
12. Goranski visovi Anabela Rudolf, Siniša Rudolf
13. Šume pjevaju Krunoslava Kauzlarić, Zlatko Rački
14. Mir i Ljubav Boris Marić, Igor Verbnjak
15. Tko ima nove tenisice? Davor Roce, Andrea Kiršić
16. JNA Marko Mastrović, Vlasta Mastrović
17. Mi smo protiv Kristian Štimac, Vili Medančić
18. Turisti Andrea Trifoni, Aleksandar Gergorić
19. Hudobe Sandi Cvitić, Sašo Tajnšek
20. Ne možemo se složit Tea Đurek, Marko Orešković
21. SljeMASNE nemani – 2 vepra Hrvoje Špoljar, Damir Ćurić
22. Pupazzi di neve Tanja Poropat, Dalibor Kalčić
23. Trickeri Križmanići Sanela Križmanić i Mauricio Križmanić
24. Pola četverca Jelena Brezak, Daniel Lacko
25. Ogulinci S Kleka Goran Vukelić, Josip Stipetić
26. Tajfutaš Frane Marković, Lino Legac
27. Huda napaka Petra Herceg, Tomislav Jech
28. Infinitus Intersport Elvis Kalčić, Goran Modrušan
29. Rekreativke Marijana Žgela, Ivana Sertić

14

nedjelja

studeni

2010

Ledena KITA od medvida / V(L)AŽNO :)

Tomislav Skender

VAŽNA OBAVIJEST
Zbog nepredvidenih okolnosti nismo u mogućnosti primati prijave za Ledenu KITA-u od medvida putem web stranice pa vas molim da sve prijave šaljete mailom na: tomislav.skender@gmail.com.
U prijavi je potrebno navesti ime tima, ime i prezime prvog člana, mobitel i mail te iste podatke i za drugog člana.

Zbog dosadašnjih upita o potraživanju partnera primamo i prijave samo jednog člana pa ćemo spojiti slične partnere ovisno o njihovoj formi, vještini orijentacije i očekivanjima glede rezultata.
Do sKITAnja po mrkopaljskim planinama,
Tomislav

12

petak

studeni

2010

Ledena KITA od medvida

Tomislav Skender

Drage kitolovke i kitolovci,
poznato je da se slijedeća KITA održava 04. prosinca u Mrkoplju i da je prva prava ledena KITA u kojoj ćete imati priliku uživati :). Za razliku od tartufske velike trekking utrke ovaj događaj bih nazvao trening utrkom u Gorskom kotaru. Zasigurno će vam novi tereni, nepoznata vegetacija, poznate životinje koje ne susrećete često, biti prava pozivnica da subotu provedete u Mrkoplju.
U organizaciji PD "Bijele stijene", Ski kluba Mrkopalj, a uz potporu HGSS-a stanice Delnice i Udruge "Škola mira" okupiti ćemo se podno Čelimbaše (824m/nm) i krenuti u novu avanturu.

Nekoliko važnih informacija o utrci.
Dužna staze će iznositi 20 – 25 km, s usponom manjim od 1000 metara, no s jednom dionicom od 2,5 km koja ima nagib od 18%.
Podloga staze je raznolika; trava, šumski predjeli bez staza, šumske staze, putevi, makadam i nesto vrlo malo asfalta . Ovdje ćete doista imati priliku doživjeti duboku šumu, visoka stabla i nepregledne dionice u kojima ce vam jedina pomoć biti karta i kompas. Ponovite azimut :)
Težili smo da tih dijelova bude što manje, barem za prvi put .
Uz orijentacijski dio, trening utrka će biti naklonjena trkačima koji se žele dobro istrčati.
Zbog sigurnosti i vježbanja timskog duha i ova KITA će biti timska / dvočlani timovi.
Utrku osiguravaju pripadnici HGSS-a stanice Delnice.
Svaki natjecatelj će dobiti kartu tako da će aktivno moći sudjelovati u utrci zajedno s partnerom. Razmišljamo o mogućnosti da u jednom dijelu utrke odvojimo članove tima te da oni imaju različite kontrolne točke nakon kojih bi se ponovno susreli i nastavili utrku zajedno.
Za one koji se žele manje umoriti biti će organizirane dvije kraće staze za koje će se moći odlučiti u samoj utrci. Jedna će biti dužine cca 17 a druga 10 km.

Prijave za KITU
Od ponedjeljka, 15.studenog na web stranici Ski kluba Mrkopalj gdje ćete moći vidjeti i popis prijavljenih. Zadnji dan prijava je 01.12. do kraja dana. Tri dana prije utrke dobiti ćete mail s detaljnijim informacijama o dolasku u Mrkopalj, prijavama za utrku i samoj utrci. Naravno, KOTIZACIJE NEMA.

Start utrke: 09.30h.

Smještajno-gastronomski dio.
Točno na startu odnosno cilju utrke imate priliku prespavati za 80kn/noć. Zainteresirane molim da mi se jave na mail: tomislav.skender@gmail.com.
Prije utrke, također na samom startu, imati ćete priliku popiti kavu, medicu ili lozu, a nakon utrke po cijeni od 30-35 kn možete jesti pizzu ili kuhano jelo.

Za sve dodatne informacije slobodno mi se obratite putem maila (tomislav.skender@gmail.com) ili na mobitel 091 661 1350.
Do skorog kitanja, Tomislav Skender.

06

subota

studeni

2010

Otkitana najveća kita do sada :)

moreno

Sa skoro 100-tinjak trkača bila je ovo definitivno najveća Kita do sada, i kako stvari stoje teško da će se ponoviti još koja kita sa ovolikom masovnošću.
Čestitke organizatorima, Alenu i TZ Buzeta na super organizaciji, čestitke simpa volonterkama i naravno - pobjednicima!
Rekli smo da o Kita rezultatima nećemo, pa.. nemojmo.. :).
Sad mala pauza od Kita, idemo na Rab, malo odmorimo i onda 04.12. Ledena KITA od medvida u Mrkoplju.
I ima jedan zez sa datumima. Naime, 19.02.2011. kad pada Veli vrh i Majina Kita, Senad u Grožnjanu organizira jaku treking utrku, tako da bi bilo najbolje da se ne preklapamo.
Predlažem da onda Maja odradi Kitu 12.02..
A to je tek početak gužvi sa datumima. Šta će biti 2011.... svaki vikend neka trka. Forši i kalan.... :D

04

četvrtak

studeni

2010

Zaredale se KITE ;-)

Ervil

Evo, nije blog pošteno ni zaživijo, a već je započelo bezeciranje datuma za održavanje najomiljenijih nam treking druženja svedenih pod jednostavno i zaista simpatično ime - KITA.

Malo smo promjenili lokacije održavanja istih u odnosu na jučer objavljene. Naime, u igri je jedno sasvim novo i po riječima druga A.Stokesa (Hrvoje Dukić) jako lijepo, interesantno i nadasve zanimljivo područje koje bi bilo zgodno iskoristiti dok ga nije prekrio bijeli snježni pokrivač. Radi se o zaleđu Novog Vinodolskog. A kaže Hrvoje da se tamo u blizini i jako dobro jede ;-)

Kako sada stoje stvari u ovoj sezoni biti će 8 KITA. Nije na odmet ubaciti i koju kiticu između datuma koji su u nastavku. Naravno, ako netko ima želje i volje da je pripremi.

A da...prvo treba riješiti i datume pod upitnikom. Idemo kitani i kituše, još malo pa nestalo. Da ne bi kasnije bilo: joj, pa ja sam mislio/la, al nisam znao/la... I pripazite na menu..neka bude raznovrstan..i bogat.
Trekeri su uvijek gladni ;-)

Kalendar bi sada izgledao ovako nekako:

06.11.2010. - KITA od tartufa / Buzet / Paliska
04.12.2010. - Ledena KITA od medvida / Mrkopalj / Skender
18.12.2010. - KITA u zaleđu / Bribir / Alfred i Hrvoje
01.01.2010. - Novogodišnji kupanac Rabac (brrrr..kitica)
08.01.2011. - Učka / Stiven
22.01.2011. - Kastav / Čevap
05.02.2011. - Marčana / Modrušan
12.02.2011. - Veli vrh / Maja
05.03.2011. - Pašman - a može i KITA ;-)
19.03.2011. - Oprtalj / Danko

02

utorak

studeni

2010

Skender radi KITU u Mrkoplju ;-)

Ervil

Naši drugari iz Gorskog kotara na čelu sa Tomislavom Skenderom pripremaju prvu goransku KITU / Ledena KITA od medvida. Obzirom kako je zazimilo biti će to jedno jako ledeno trek druženje. Sve informacije o goranskoj KITI biti će dostupne na našem obiteljskom kita blogu. Prvo smrdljiva KITA od tartufa u Buzetu ;-)

KITA od tartufa / Buzet / KITA no.11

Alen Paliska / SRK Alba

Drage moje i moji, treking liga se polako bliži kraju, pustolovne smo utrke odradili, znači dobro smo se spremili za KITA serijal koji započinje u subotu, 06. studenog u Buzetu.

Ali to nikako neće biti obična kita, tu će biti svega što dosad još nismo vidjeli. Prvo, utrka je koncipirana kao timska. Svaki tim se sastoji od dva člana, spol nije bitan, svi su u apsolutnoj kategoriji. Ovaj put NEĆETE dobiti kartu prije same utrke nego ćete kartu sa samo prvom ucrtanom kontrolom dobiti na startu. Samo prvom kontrolom? Da, dragi moji, na svakoj kontroli ćete morati pronaći informaciju o sljedećoj. Ali to nije sve, na svakoj kontroli ćete morati pronaći i u natjecateljski karton upisati slovo, broj ili oboje koji će vam, kad prođete sve kontrole, dati lozinku za posljednju kontrolnu točku. Komplicirano? Ne, samo malo zabavnije :) Još jedna novost je ta da smo u suradnji sa turističkom zajednicom grada Buzeta osigurali nagrade za najuspješnije. Što su nagrade? Pa naravno - tartufi! Ali čak ni to nije sve, za sve natjecatelje je osiguran topli obrok na cilju utrke! Ako vam sve ovo nije dovoljno da 06. studenog ne dođete u Buzet, onda hote spat! :) Prijave počinju danas, a zatvaraju se u utorak 02. studenog u 9:00 ujutro. Molim vas da se prijavite u određenom roku zbog lakše organizacije tiskanja karata i dodatnog pribora, ali i zbog rezervacije za hranu.

P.S. ovaj put neće biti dozvoljeno dijeljenje mjesta u plasmanu. Prvo ćemo kao na Cresu startati sa 10 sekundi razmaka, a drugo, utrka završava cvikanjem posljednjeg perforatora na cilju.

Kotizacija nema. Sve informacije i prijave na: www.srk-alba.hr

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.