KiSeLJaCkE mAzOrEtKiNJe

nedjelja, 30.05.2010.

****** KISELJAK JE SPREMAN *******

Kiseljak je spreman za čaroliju mažoret plesa, vidimo se za 7 dana, nadamo se kako ćete uživati i lijepo se provesti u našem gradu, otplesati ponosno, bez treme i sa osmijehom na licu!!!!
Ovo je posljedni post prije prvenstva koje će se za 7 dana održati u našem gradu. Svi smo jako uzbuđeni jer smo nakon 10 godina postojanja kiseljačkih mažoretkinja uspjeli dovesti prvenstvo u naš grad. Nadamo se kako ćete uživati u našem gradu, biti zadovoljni organizacijom i dobro se zabaviti. Ponosni smo na to što će prvenstvo otvoriti predsjednica FBiH gosp Borjana Krišto, a u goste nam dolazi i predsjednik Europske mažoret asocijacije gosp Alen Šćuric kao i predsjednica Hrvatskog mažoret saveza gosp Elizabeta Mikelj.
Više od dva mjeseca pripreme za ovaj veliki događaj je gotov, spremno je sve, još neki detalji da se riješe, ali to su sitnice. Skice su gotove, info bilten je poslan, osnovne informacije imate. Ja samo želim upozoriti timove još jedanput kako je blizu mjesta natjecanja rijeka i pazite kada prelazite most sa vašim curama kako štapovi ne bi završila u našoj rijeci :))) Također pazite i na ponašanje vašeg tima, ostavljajte čiste učionice iza sebe, kako nebi bilo problema oko toga, jer za svu štetu koju tim napravi u učionici je odgovoran. Ne zaboravite ponjeti osmijeh na lice i dobro raspoloženje i svakako NEKA NAJBOLJI POBJEDI!!!!!
*********************************************************
Neke osnovne stvari koje trebate znati o Kiseljaku:

Na udaljenosti od svega 35km od Sarajeva, u središnjem dijelu BiH, smjestio se gradić Kiseljak, koji svojom pitomošću i gostoprimstvom podsjeća na otvorenu knjigu. Uz obilje zelenila i čistog zraka, priroda mu je podarila čak tri rijeke : Kreševčicu, Lepenicu i Fojnicu, čije su bistre vode bogate pastrvom, mladicom i drugim vrstama riba.

Kiseljak leži u lijepoj i plodnoj kotlini, koju zatvaraju brda Jasikovac, Graščica, Berberuša, Plaz i Kruševska kosa. U pisanim dokumentima spominje se već u XVI. stoljeću kao prirodno banjsko lječilište na bazi mineralne i termalne vode, radioaktivnog blata i CO2.

Na nadmorskoj visini od 470 m, sa umjereno-kontinentalnom klimom, uz dovoljno sunca i prijatne temperaturne oscilacije, pruža vrlo povoljne uvjete za život, odmor, liječenje i oporavak.

Već početkom XVI. stoljeća izgrađen je na prostoru današnjeg Kiseljaka prvi han, doznajemo od slovenskog putopisca Benedikta Kuripešića, a stoljeće i pol kasnije turski putopisac Evlija Čelebija opisuje trgovinu kiselom vodom, što, samo po sebi, govori o tome da je Kiseljak već tada bio prolazno mjesto. Ipak, tek kad je izgrađen kolski put od Sarajeva do Broda ( 1863./64. ), te kada je Kiseljak cestom spojem s Visokim ( 1865. ), dolazi do njegovog snažnijeg komunikacijskog razvitka. Od Broda do Sarajeva kolima se dolazilo za tri i pol dana, a konačilo se u Ševarlijama, Vranduku i Kiseljaku, dok se od Sarajeva ka Brodu noćivalo u Vitezu, Žepču i Derventi. U to vrijeme u Kiseljaku su izgrađena još dva hana.

Arheološki nalazi govore da su komunikacije na području današnjeg Kiseljaka postojale još u razdoblju rimske vladavine ovim krajevima, a potom i u Srednjem vijeku, kada se iz obližnjih bosanskih rudnika izvoze rude i rudarski proizvodi, a u Bosnu se uvoze sol, oružje, začini i drugo.

Danas je Kiseljak ( od Sarajeva udaljen 36, od Visokog i Kreševa 12, od Fojnice 18, a od Busovače 25 kilometara ) veliko raskrižje, kojim svakodnevno prođu tisuće vozila.

Srednja godišnja temperatura zraka u Kiseljaku je 9,1 C.
Najtoplije je u srpnju, kada prosječna temperatura iznosi 18,5 C, a najhladnije je u siječnju ( prosjek -1,8 C ). Najviše padalina bilježi se u srpnju i listopadu i one su u skladu s planinskom klimom srednje Bosne. S obzirom na izneseno, Kiseljak je, s klimatskog aspekta, pogodna destinacija za različite turističke aktivnosti.
****************************************************
Naša preporuka je da se obavezno napijete kisele vode koja uvijek teče u parku sarajevskog kiseljaka, zasigurno će vas osvježiti i rashladiti u toplom danu. Uživajte u zelenilu parkova koji se nalaze neposredno blizu natjecateljskog prostora,a to je i odlično mjesto za slikanje fotki za uspomenu :) Za kraj evo i par slikica iz našeg grada
(http://www.kiseljak.ba/ za više informacija posjetite web stranicu našeg grada)

MJESTO ODRŽAVANJA NATJECANJA
Image and video hosting by TinyPic

TRG
Image and video hosting by TinyPic

POGLED NA GRAD
Image and video hosting by TinyPic

I ZA KRAJ JEDNA SMIJEŠNA SLIKICA
Image and video hosting by TinyPic
***********************************************
Image and video hosting by TinyPic

30.05.2010. u 21:50 • 3 KomentaraPrint#

nedjelja, 23.05.2010.

***** SKICE I SATNICA ZA DRŽAVNO ******

SATNICA ZA PRVENSTVO


07:00 – 09:00 – SLUŽBENI TRENINZI

08:30 – 09:15 – ŽDRIJEBANJE I 1.SUDAČKA SJEDNICA

09:30 – SVEČANO OTVARANJE PRVENSTVA ( pri samom otvaranju prvenstva, predstavnici timova daju poklone načelniku Kiseljaka)

10:00 – 11:45 – NATJECANJE U PARADNOM DEFILEU

11:45- 13:30 – RUČAK I SLUŽBENI TRENINZI ZA KOREOGRAFIRANI PROGRAM

13:45- 15:30 –NEFORMACIJE

15:30 – 16:00 – KADETI FORMACIJA POM-PON

16:00 – 16:30 – JUNIORI FORMACIJA POM-PON

16:30 – 17:00 – SENIORI FORMACIJA POM-PON

17:00 – 17:30 – KADETI FORMACIJA ŠTAP

17:30 – 18:00 – JUNIORI FORMACIJA ŠTAP

18:00 – 18:30 – SENIORI FORMACIJA ŠTAP

18:30 – 19:30 SHOW PROGRAM

20:00 PROGLAŠENJE POBJEDNIKA

Image and video hosting by TinyPic
skica stegea za koreografiju

Image and video hosting by TinyPic
skica staze za defile

*********************************
VAŽNO!!! VAŽNO!!!!! VAŽNO!!!!! VAŽNO!!!!! VAŽNO!!!!! RODITELJSKI SASTANAK ĆE SE ODRŽATI U ČETVRTAK U 19:30 H U OPĆINSKOJ VIJEĆNICI! OBAVEZNO POZVATI SVE RODITELJE TEMA ĆE BITI DRŽAVNO PRVENSTVO

Image and video hosting by TinyPic

23.05.2010. u 21:16 • 2 KomentaraPrint#

utorak, 18.05.2010.

****** BLIŽI SE DRŽAVNO *****

Evo još tri tjedna i održati će se 8 po redu Državno prvenstvo mažoretkinja FBiH. Mene već polako trema hvata kako će to sve izgledati, ali nadam se kako će svi iz Kiseljaka otići zadovoljni. Skicu za defile, kao i za koreografiju treneri će dobiti ovaj tjedan, kao i neke osnovne informacije vezane za državno prvenstvo, molim vas da ih se pridržavate. Detalje ne bih iznosila, dok ne dobijem potvrdu od Saveza, ali sve ćete dobiti u biltenu koji će također biti gotov do kraja tjedna. Evo kao uvod u naše državno prvenstvo, objaviti ću plakat koji najavljuje ovaj veliki događaj. Ponosni smo što je prvenstvo u Kiseljaku pod pokroviteljstvom Predsjednice FBiH gosp Borjane Krišto. No, ove godine će biti svakako mnogih promjena- na bolje naravno :)
********************************
Drage moje Kiseljačke mažoretkinje, bliži se i državno koji smo po prvi put domaćini. Ja vjerujem da ćete dati sve od sebe da izvježbate, naučite i usavršite svoje koreografije. Najvažnije je dati sve od sebe, potruditi se i otplesati sve sa srcem, a suci su tu da taj vaš trud na kraju i ocjene. Sljedeći tjedan ćemo imati roditeljski sastanak kako bi se dogovorili za detalje vezane za dRžavno prvenstvo. Ništa, vi i dalje vježbajte, radite, pazite kada su treninzi- mi vjerujemo u vas da ćete se potruditi i dati sve od sebe!

Image and video hosting by TinyPic

18.05.2010. u 08:27 • 6 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 10.05.2010.

***** OBAVIJEST ZA RODITELJE No. 02 ******

Poštovani roditelji,
Kiseljačke mažoretkinje su organizatori ovogodišnjeg državnog prvnenstva Saveza mažoretkinja FBiH koje će se održati 06.06. ove godine u našem gradu. Kako je ovo dosta veći projekat od projekta Smotre koju smo organizirali prošle godine, nadam se kako ćete nas i ovaj put podržati prilikom organiziranja prvenstva.
Na nedavno održanom roditeljskom sastanku dali smo prijedlog osnivanja Roditeljskog vijeća, koji bi štitio interese roditelja, ali i organizirao roditelje da se aktiviraju u rad Udruge (npr. navijačke grupe i sl.) Roditeljsko vijeće bi saćinjavalo 5 članova (predsjednik, te po jedan predstavnik dječijeg sastava, kadeta, junioria i seniora). Ukoliko ste zainteresirani za učlanjenje u roditeljsko vijeće, obratite se trenerici tima vašeg djeteta.

******************************************************************
UKOLIKO STE GOSPODARSTVENIK ILI SE BAVITE PRIVATNIM PODUZETNIŠTVOM (ILI STE POZNANICI S GOSPODARSTVENICIMA) ŽELIMO VAS ZAMOLITI DA NAM OSOBNO ILI UZ POMOĆ VAŠIH PRIJATELJA PRUŽITE POTPORU NA NAČIN DA UPLATITE NOVČANA SREDSTVA ILI DONIRATE VAŠE PROIZVODE KOJI MOGU POSLUŽITI U ORGANIZACIJI DRŽAVNOG PRVENSTVA.
******************************************************************

Srdačan pozdrav!


To su neke osnovne informacije za roditelje, no sve ćemo detaljnije dogovoriti na sljedećem roditeljskom sastanku kojeg budemo organizirali.
Prireme za državno su u punom toku, još se odlučuje staza za defile, pojavila se jedna nova mogućnost, konačan nacrt znati će se danas. Treninzi se održavaju po rasporedu kojeg vam da trener, stoga pažljivo pratite što vam trener govori. AKCIJA PRAVLJENJA POM PONA :) svi neka se prijave da napravimo nove pom pone za državno!!!!
************
Evo za kraj dvije zanimljive fotkice naših maturantica


fotka koju sam jednostvano morala objaviti rofl rofl party
Image and video hosting by TinyPic

zajednička
Image and video hosting by TinyPic

10.05.2010. u 10:17 • 15 KomentaraPrint#

srijeda, 05.05.2010.

****** OBAVIJEST ZA RODITELJE *****

Drage moje, nadam se kako ste sve dobile letke koje ćete dati roditeljima. Tekst ću objaviti čim dobijem i ja jedan letak jer sam ih sve dala Jeleni. No, dok ovaj post ne bude nadopunjen, vi uživajte u slikicama naših prelijepih maturantica Gabrijele Kvasina i Jelene Franković. Da da da slobodno možete pisati kako su super izgledale :)))))

Naša najljepša predvodnica Gabrijela kiss
Image and video hosting by TinyPic

... prava Hoolivudska diva- Jelena kiss
Image and video hosting by TinyPic

a evo i par slikica sa ponosnom trenericom :)
Image and video hosting by TinyPic

Gaby je malo zažmirila :)
Image and video hosting by TinyPic

a ova je bila najmjenjena za blog
Image and video hosting by TinyPic

05.05.2010. u 22:03 • 10 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2010 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Službeni mail: kissmazoretkinje@yahoo.com


TERMINI TRENINGA:
Sezona 2012./2013.
USKORO !!!Tko smo mi?
Kiseljačke mažoretkinje postoje od 2000. godine kada se održala prva audicija za prijem članica. Svojim radom i trudom s ponosom predstavljamo naš mali grad i Općinu gdje god da se pojavimo.
Prvi rezultati su brzo došli, pa su kadeti u kategoriji pon poni osvojili brončanu medalju na Državnom prvenstvu. Međutim, kako nije bilo razumjevanja niti podrške, kadetkinje nisu mogle ići na Europsko prvenstvo u Englesku.
No, ni nakon toga Kiseljačke mažoretkinje nisu odustale od rada. Uvijek nasmiješene oduševljavaju gledatelje širom Bosne i Hercegovine, ali i šire (Francuska, Makedonija, Hrvatska ...). Jedno vrijeme zbog različitih problema Kiseljačke mažoretkinje nisu djelovale niti radile, ali je uvijek postojala jedna grupica djevojaka kojim je ovaj ples u krvi i koja nije željela odustati tako lako, pa su ponovo aktivirale mažoret ples u našem gradu. Kada smo ponovno stali na čvrsto tlo okretale se nismo, puno snagom krenule smo prema vrhu. Još stigle nismo, ali po dosadašnjim rezulatima na dobrom smo putu.

Bilo je teško progurati se u ovaj prelijepi mažoret svijet, ali upornošću i Kiseljačanke su pokazale da sve se može kad se hoće. Tako smo do sada, pored prve brončane medalje kadetkinja, osvojile brončane medalje u kategoriji kadeti (ponpon) na državnom 2004., kadeti (ponpon) na europskom 2004. i Juniori (štap) na državnom 2011. Naravno tu su i dosta dobri rezultati u neformacijama, a vrijedno spominjanja su i mnoga priznanja, a nama najdraža su priznanje za kulturnu promociju Kiseljaka i javno priznanje Općine Kiseljak "POVELJA OPĆINE KISELJAK" za 2011. godinu.
S ponosom možemo reći kako su mažoretkinje ovoga grada postale simbol grada, ljepote i mladosti, stoga pod novom upravom i s novom organizacijom kreću krupnim koracima naprijed, kako bi postigli što bolje rezultate, samu organizaciju podigli na još jedan veći nivo i s ponosom predstavljali svoj grad.


*********

Naše medalje:

**Brončana-Kadeti(ponpon) državno
**Brončana-Kadeti(ponpon) državno2004.
**Brončana-Kadeti(ponpon) europsko2004.
**Brončana-Juniori(štap) državno2011.
**Brončana-Kadeti(štap) državno 2012.
**Srebro-Solo junior (štap)-Vanja Bošnjak - državno 2012.

Free web counters
Image and video hosting by TinyPic
2010./2011.

Image and video hosting by TinyPic
2009./2010.

Image and video hosting by TinyPic
Početci Kiseljačkih mažoretkinja

*********Naše slike :)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Audicija!

Image and video hosting by TinyPic
Klizanje u Zetri =P

Image and video hosting by TinyPic
Seniori-Sarajevska zima 2011.

Image and video hosting by TinyPic
Plavo-Bijela noć

Image and video hosting by TinyPic
Mrvice :)

Image and video hosting by TinyPic
Kadetići u Zagrebu

Image and video hosting by TinyPic
Sarajevo *ŠETNJA ZA ŽIVOT*

Image and video hosting by TinyPic
"Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može..." =)

Image and video hosting by TinyPic
Državno prvenstvo 2011.

Image and video hosting by TinyPic
Kids festival =)

Image and video hosting by TinyPic
Dani cvijeća

Image and video hosting by TinyPic
Sa snimanja ;)

Image and video hosting by TinyPic
Još snimanja xD

Image and video hosting by TinyPic
Gradonačelnik uručuje povelju općine Kiseljak :D

Image and video hosting by TinyPic
Adventure fest, Vlašić 2011. ;)


Do sada smo nastupale za:

- AVON šetna za život
- Kid`s festival
- Sarajevska zima
- SARAJEVO FILM FESTIVAL
- Adventure festival - Vlašić
- Internacionalni festival puhačkih orkestara -Ohrid Makedonija
- Čapljinski karneval
- Ispraćaj maturanata - Kreševo
- Egipatske noći - nastup za konzula Egipta
- Nastupi za TV PINK
- Nastupi za OBN
-Nastup za FK Željezničar
i mnogi drugi, dok na većni nastupamo već tradicionalno!

Linkovi ostalih mažoret timova

* Mostarske mažoretkinje
* Mažoretkinje Širokog Brijega
* Mažoretkinje Tomislavgrada
* SMFBiH-naš Savez
* Grudske mažoretkinje
* Čapljinske mažoretkinje
* Uskopaljske mažoretkinje


Kako ostaviti komentar (za neregistrirane korisnike):
1. Na postu koji zelite pritisnite "komentiraj"
2. Nakon sto vam se otvori novi prozor pritisnite desno dolje anonimac (kruzic lijevo od rijeci)
3. Iznad toga upisite svoj nadimak (nick)
4. Upisite komentar (kod unos komentara)
5. Pritisnite narandžastu tipku "Pošalji"

* ukoliko vam ne pošalje komentar postupak ponovite (najcesce prvi puta ne zeli reagirati)
** ovaj blog se vrlo cesto zamrzne. Pisite poruke u Wordu i potom ih copy-paste ubacite u blog te posaljite.
Kolovoz 2013 (2)
Ožujak 2013 (1)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (1)
Listopad 2012 (18)
Rujan 2012 (10)
Kolovoz 2012 (5)
Srpanj 2012 (4)
Lipanj 2012 (14)
Svibanj 2012 (5)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (1)
Veljača 2012 (5)
Siječanj 2012 (2)
Prosinac 2011 (4)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (5)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (4)
Srpanj 2011 (5)
Lipanj 2011 (7)
Svibanj 2011 (3)
Travanj 2011 (4)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (2)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (3)
Studeni 2010 (4)
Listopad 2010 (1)
Rujan 2010 (4)
Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (5)
Travanj 2010 (5)
Ožujak 2010 (4)
Veljača 2010 (5)
Siječanj 2010 (3)
Prosinac 2009 (6)
Studeni 2009 (3)
Listopad 2009 (5)
Rujan 2009 (5)
Kolovoz 2009 (4)
Srpanj 2009 (5)
Lipanj 2009 (6)
Svibanj 2009 (4)
Travanj 2009 (5)
Ožujak 2009 (5)
Veljača 2009 (3)

<$ArhivaLinkoviDatum$>Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se