petak, 21.10.2011.

Radovi ...

U međuvremenu se svašta odigralo a ja nikako da ulovim malo vremena i d anapišem par rečenica.
Ono što je najvažnije i najbitnije je da su radovi u punom jeku i da svaki dan gledamo prognozu.
No, krenimo redom.
S gradnjom smo planirali početi poslije 15.08.2011. kad se vratimo s GO. Po povratku smo saznali da nam arhitekta za tjedn dana ide na drugi dio godišnjeg a gospođa koja za njega radi statiku je završila u bolnici i naši papiri nisu dovršeni do kraja. Sve u svemu tu smo izgubili ca 20 radnih dana a u međuvremenu smo s geodetom dogovorili iskolčenje za 26.09.
Do tog datuma bio je gotov i glavni projekat ali je tad usijedio novi šok a to je da arhitekta po zakonu ne može biti nadzor za gradnju (statiku) već može biti samo za toplinsku izolaciju (fasada). Na području našeg grada on do sad nije imao nikakvih problema i uredno je mogao obavljati nadzor i nije imao problema ali na području Zadarske županije je imao. Preostalo nam je tad ništa drugo već po hitnom postupku naći ovlaštenog izžinjera građevine. Nakon par dana muke pronašli smo odličnog gospodina koji se ponudio pomoći za sve dvoumice koje budemo imali s obzirom da idemo na opciju da sami kupujemo materijal.
Ono što sam možda prije ovog svega trebala napisati je avantura oko odabira izvođača radova. Na web stranici sam postavila ogals da tražimo izvođača. Bilo je tu svega i svačega gdje se točno moglo procjeniti tko kako igra. Jedni su poslali emal s jednom jedinom rečenicom " To bi Vas koštalo ???? EUR-a" na što smo se samo mogli nasmijati. Bilo je i onih koji su uporno zvali tražeći sastanak na gradilištu, onih koji su u troškovniku uvidjeli nekakave nejasnoće i opet tražili sastanak pa do onih s nebuloznim cijenam. Od desetak pristiglih ponuda jedna firma je iskakala po svemu, od samog izgleda ponude i točno specificirano onako kako smo i tražili ponude. No, na žalost, i oni su nam bili preskupi.
Druga faza je bila traženje ponuda od lokalnih obrtnika samo za izvođenje radova. Tu isto nije bilo baš previše sreće... Od 6 obrtnika 4 navodno nisu imali vremena sastaviti ni ponudu a kamoli se javiti. Na takve jednostavno nismo imali ni živaca zivkati ih jer ako u ovoj fazi nisu pokazali ozbiljnost što se može očekivati kasnije. U igru je ušao jedan poznanik i prvi susjed (do duše možda već malo prekasno iako je bio nešto jeftiniji). Odluka je pala da idemo preko poznanika i praktički je sve već bilo dogovoreno. Javili mu da idemo s njim, on će do 26.09. privesti kraju sve svoje radove pa da možemo krenuti. Prošao tjeda dana zovemo ga da nek, prije početka, ode do arhitekte na dodatne konzulatacije u vezi projekta koje su ga zanimale i da 26.09. bude na iskolčenju. Tu dobivamo odgovor da on nema šta raditi na gradilištu a s arhitektom ima vremena. OK, tu nam odmah nešto nije štimalo ali... Nakon tjedan dana sretnem ga i on mi onako šturo u žurbi kao ma moramo se naći da neke detalje dogovorimo. Kroz par dana zovem ja njega i imam što i čuti... On ima još neke dodatne troškove na koje u početku nije računao i traži dodatno još 10.000 kn ali eto ako imamo tog tko je jeftiniji da on tu onda nema što reći.
Od šoka i nevjerice ne znamo što reći. Sad više nije razlika neki par tisuća kuna između susjeda i tog potencijalnog izvođača već je razlika 15.000 kn. Zovemo susjeda, dogovaramo sastanak i ipak se odlučujemo za susjeda.
Dobivamo i ugovore na uvid da pročitamo na što nismo imali nikakavih primjedaba jer je i plaćanje bilo dogovoreno nakon svake završene etape. Nakon par dana dogovaramo početak radova 03.10.2011.
Sad je 21.10.2011., stigli su do prve ploče koja će početkom sljedećeg tjedna biti salivena.

Nakon svega ispostavilo se da je susjed pravi čovjek, susjed a i majstor i baš se veselimo što nam na kraju krajeva kuću gradi on a i što nam je susjed! Samo se nadamo da će do kraja tako i ostati wave

- 16:13 -

Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2011 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Siječanj 2012 (3)
Listopad 2011 (1)
Svibanj 2011 (1)
Travanj 2011 (3)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (2)
Listopad 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

gradimo si kuću

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr

http://kokeza.blog.hr/