Kinssay u Hogwartsu

ponedjeljak, 30.06.2008.

Nakon što je Hermiona, u proslosti,otvorila oči, i kada joj se vratila svijestjoš uvijek joj se vrtilo u glavi.
-"Znaci istina je...ovo je Hogwarts prije 40 godina" rekla je i stala na noge.Hodnici su bili prazni i tihi.Shvatila je da je nastava vjerovano zavrsila i da se nemora bojati da ce je tko primjetiti.Znatizeljna i sva u čudu obišla je cijelu školu.U zbornici pronasla je veliku knjigu svih učenika.Podaci svih učenika upisanih u Hogwarts..Generacije i generacije prije,sva imena i godine ai slike učenika.Otvorila je teške korice knjige i zagledala se u slike.Nije proslo puno vremena(iako se ona tako zadubila u slike da nije obracala pozornost) kada je aišla na Harryevog tatu,jamesa Pottera.
-"Pa liče si..."rekla je i pomislila kako bi ove fotke mogla pokazat Harryu koji bi sigurno bio oduševljen.Prelistala je par stranica i došla do slike osobe koja joj se cinila poznatom...strah i trnci prošli su joj tijelom dok se zbunjeno ogledala oko sebe.



-
Ja, (u sadasnjosti) pisma koje je Harry žarko želio da vidim, spremila sam u džep.
-"Pročitat ću ih,no maknimo se odavde, imam osjećaj da bi McGonagallica svakog časa mogla ući"
-"Dobro krenimo"rekao je Harry pa smo izašli.Hodnici su bili puni.Očito je završio sat, na kojem nismo bili...
-"Ma gdje ste vi?" zapitao nas je Ron mašući rukama po zraku.
-"Prvo, ne znate da su profesori ljuti jer markirate, 2 što da im kažem kada me pitaju gdje steNo? Gdje je Hermiona?" ekao je Ron.
-"Mislili smo da je unutra...u učionici s tobom." rekla sam.
-"Nema jeSa sata ste izostali ti,Herry,Hermiona i Cho."
-"Znamo da je Cho nestala, a moramo je naćiprije nego što profesori..."
-"Potter i Chang!!!" zaderao se glas iza nas.Kada smo se okrenuli ugleedali smo ljutto lice profesorice McGonagall.
-"Zašto markirate? Nepodnošljivo i neodgojeno...odmah u moj kabinet!" rekla je.-"Neka dođe i tvoja sestra,(gledala je u mene) i Hermiona Granger!!" rekla je i ljutito odhodala do kabineta.
Ron i ja smo samo izmjenili poglede.Ostali na hodnika buljili su u harrya i mene.McGonagllica je napravila strku oko tog...nepropuštenog sata.
-"Što ćemo sad?!Gdje je Hermiona?Idem je potražiti." rekla sam.
-"Idem ja.Vas je trazila McGonall, idite i odvlačite pažnju..." rekao je Ron i potrčao hodnikom.Herry i ja smo smišljali kako da objasnimo profesorici da Cho jednostavno nema.Herry je ionako bio na rubu živaca, nestala mu je cura...a meni sestra iako se stalno svađamo...
Dala nam je znak da uđemo.
-"Smislit ćemo nešto, no nemoj reći da se negdje sinsonirala, reći ćemo joj ako je do danas navečer ne nađemo ok?" Harry mi je šapnuou uho.
-"Do večeras..." rekla sam čisto sumljajući da ćemo je naći jer je vjerovatno negdje daleko izvan zidina Hogwartsa.Ušlli smo pomalo preplašeno u kabinet.Nadala sam se da Harry ima neku ideju, jer je meni mozak bio totalno zblokiran.Pogledala sam prema vratima.Rone, požuri, gdje je Hermiona? pomislila sam.
McGonagllica nas je prostrijelila pogledom.Sjedilo je naporno ispitivanje.




Ron je u tom času bio totalno izbezumljen.Pretrčao je svaki hodnik, no nitko je nije vidio.Tada je ugledao, velikim tiskanim slovima, ime na njezinoj bilježnici.Na bilježnicama i papirima pobacanima ispred starog ormara.Je li moguće da je to taj magični ormar o kojem su mi pričali i je li hermiona...tamo unutra? pomislio je.
- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.