Svašta nešto
KIMIKO
AFION
BILK
GARAGEBAND

(Experi)Mental pop

23.10.2006., ponedjeljak

Pingu - L'ami des enfants

Dis vikend voz veri bizi. Kimiko je održao dvosatno okupljanje u smislu provjere forme potrebne za koncertiranje. Darko je napisao na ploču imena pjesama i počeo stavljat kvačice. Pingvin je odbio kvačicu. OneWay Lane je dobio kvačicu. I On a Saturday je dobio kvačicu. Upravo sad sam shvatio da me pjesma On a Saturday podsjeća na Radioheadovo prvo ime - On a Friday. Nu, to nije namjerno, iako uglavnom namjerno kradem sve što stignem. Nismo bili loši na probi. Lollin bas je jeben instrument, po prvi put sam vidio da netko tko si je kupio bolji instrument ustvari puno bolje zvuči kad uzme puno bolji instrument - jer i zadnji bas je ustvari super, ali ovaj je čisto čudo od basa. Količina opreme mi se namnožila do besvijesti. Imam 8 gitara trenutno. i sve su u stanu od 40 kvadrata, pokraj dvoje klavijatura, dva kompjutera, dva samplera --- organizirani smo ko na brodu. Mda, zaboravio sam da mi u kuhinji stoji komplet bubnjeva...
cijeli ikend nisam išao na posao. To je bilo toliko oslobađajuće da sam tek danas shvatio koliko sam sretan. Čak sam nabrijan sjeo za kompjuter, i totalno sam sretan kaj radim...eto što mi malo odmora može dati.
Ček aut this: astronauti. Iskreno se nadam da će se razviti u nešto. Jer izgleda predobro....

- 10:59 - Komentari (4) - Isprintaj - #

17.10.2006., utorak

Ukiseljene lučice rade isto što i Steve Reich

Na siteu pickledonion možete raditi muziku. Garantirano gubite barem 10 minuta zivota na tome. A da ga se još i nadogradi bilo bi preludo....
U stvari pojavljuje se sve više online sequencera.

Evo jednog malo jačeg, ima svojstva slična ACIDu. Ne morate se logirati :).


- 14:21 - Komentari (2) - Isprintaj - #

07.10.2006., subota

Casiotone for the painfully alone

E sad valjda ovo više nitko ne čita.
Zadnjih mjesec dana nijesam imao previše vremena. Radi se prekovremeno, pa vikend, pa prekovremeno...Motiv je novac, a to je dobar motiv. Samo što smo u tih mjesec dana trebali uobličiti novi album LLBGD. Pa nismo baš. Ali čak sam i takav u bunilu nakon 10-12 satnog radnog dana uspio odlupati neke ritmove, odsvirati nove bas linije, mijesiti gumbiche na synthu...Presporo to ide, pogotovo jer nam je Kimiko na ledu sad. A za Kimiko imam velike planove. Snimili smo dobrih pjesama ljetos, pjesme čekaju završetak. Koji nikako da im se počne dešavati.
Lolli je počela raditi. Pa ni ona više ne stigne napraviti svoj dio.
Karma nam je dobra dakle. Očekujem neki sudbinski refund...očekujem album, imamo 14 pjesama, 10 će se skupiti za Kimiko.

Nego, poruka narodu:
1. Casio najjeftinije klavijature nisu smeće. Casio je zakon. Grandaddy to zna.
2. Elektronska muzika nije stiskanje gumbića i vrćenje presetova. Elektronska muzika je inteligentnija strana rokenrola. Jedino što narod misli da je elektronika seljački trance iz Deutschlanda. Ali to je isto kao da mislimo da kad bend na svadbi svira Mojoj Majci od Prljavog kazališta, da je to rokenrol.
3. Dok god ljudi misle da im je za muziku od hardwarea dovoljan samo kompjuter, dotle će nam muzika bit veće sranje. Kupite barem kontrolere. Tko je još vidio da se bubanj svira mišem?
4. Nedavno sam probao raznih gitara i baseva. Zaključak je: jeftina gitara - ok, normalno skupa gitara (700-1100 eura) - super, skupa gitara - oruđe za prekenjavanje. Dok je jeftin bas=jeftin zvuk, skuplji bas= dobar zvuk, još skuplji bas=još bolji zvuk.

- 11:57 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

GARAŽNA RASPRODAJA
KLIKNITE! KUPITE!
Opis bloga
Odlično mjesto za introvertne ekshibicioniste