< kolovoz, 2006  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Stranice posvecene vinu, finoj klopi i drugim uzivancijama.
Zelja mi je da svi ucestvujemo u pisanju ovog bloga i da vremenom izgubi kikoman iz naslova. Pisite postove o omiljenim vinima (pivima, rakijama...), gastronomskim iskustvima, najludjim pijanstvima, savetima o zdravoj ishrani... a ja cu ih objavljivati. Ne ustrucavajte se ukoliko ne znate prave izraze, ne znam ih ni ja; Vremenom cemo, nadam se, zajedno dosta nauciti. Blog je posvecen subjektivnom dozivljaju vina i klope, tako da me interesuju licni tripovi, osecanja, secanja i asocijacije.

gost-post

pisali za kikowine:

elektrokuhinja
espadrila
organizam
tanja zna


filip.kiko@gmail.com

27.08.2006., nedjelja

Kapama sa spanaćem

Od kako smo zaplovili sve redje nalazim za ovaj blog, ali dobra vest je da je na yahtici otvorena kuhinja, a tamo sam chef, tako da kad ogladnite znate gde treba otici.
A za danas, nedeljni rucak: Kapama sa spanaćem
Kapama sa spanaćem
Jagnjeća, naravno.
Stari recept, poreklom sa Kosova, jednostavno se priprema i idealan je za izgradnju samopouzdanja u kuhinji, jer, čak i da ne ispratite 100% recept, jelo ne može da ispadne loše. Za dve osobe potrebna je veća glavica crnog luka, 300-400gr. jagnjetine, isto toliko spanaća, malo ulja, mlevene slatke paprike, biber, lorber, ruzmarin...
Sitno isečen luk dinstati sa jagnjetinom isečenom na manje komade, posoliti i dodati list lorbera i ruzmarin. Povremeno dolivati vodu dok meso ne omekša (oko 45 min. na umerenoj vatri); a kada omekša dodati papriku, naliti vodom, pobiberiti i posvetiti se spanaću (sada je trenutak da uključite rernu da se zagreje na 220 stepeni). Očišćen, opran i sasvim krupno isečen spanać preliti vrelom vodom, ocediti i dodati jagnjetini, sve izmešati i skinuti sa ringle. Zapeći u rerni 15 minuta. Obavezan prilog je kiselo mleko (ovčije po mogućstvu), a ja još predlažem kupus salatu i domaću lepinju.
I vino - Kratošija ili Vranac će ići super uz ovo jelo. Et(n)o, prijatno ;)