Kika ni na nebu ni na zemlji

utorak, 20.01.2009.

Ista priča

Kad smo bili mali onda su nam odrasli čitali priče poput Snjeguljice, Pepeljuge, Princeze na zrnu graška ili priču o žabcu i poljubcu. Svaka priča imala je određenu količinu zla koje je trebalo pobijediti ali sve redom to su priče sa sretnim ljubavnim završetkom.
Kad smo postali malo veći čitali smo priče poput Romea i Julije, Božanstvene komedije, Samsona i Dalile, Ane Karenjine ili Hamleta. Sve redom priče pune borbe, tragedije, odricanja, laži i na kraju sve priče o nesretnim ljubavima. Dosta kasno smo uvidjeli kako stvari mogu otići u suprotnom smjeru od onog koji je do tada bio jedini i najnormalniji.
Zašto nas nisu odmah po rođenju pripremili na borbu? Borbu za ljubav koju valjda svi zaslužujemo i kojoj svi težimo.
Ako i uspijemo dosegnuti za nekim tko je predodređen za ljubav s nama, istina je da je redoslijed isti. Prvo se osjećate kao pepeljuga ili princeza, a kasnije se osjećate kao pepeljuga ali iz početka te priče. Iz tog razloga, imajući spoznaju o tome, najbolje je stavljati blokade. Ionako nas nisu naučili što da radimo u takvim situacijama, pa se poučeni ranijim iskustvom, branimo od mogućih povreda. A kuda nas onda to vodi?
Pokazivanje emocija je vrlo zabranjeno ili ne daj bože razgovora o istima. Svi se ponašaju kao da su tu bez ikakvog pravog razloga. Aha, ti si sada tu i ja sam sada tu, zašto ne bi uživali dok je to moguće. Bez puno zadrške uživate vjerojatno nekih par sati i odlazite sa osjećajem zadovoljstva, barem tako mislite dok se ne probudite sutra ujutro.
Zašto nam nisu ispričali priču kako je jedan princ jahao kroz šumu i vidio prekrasnu djevojku koja je prala robu kraj rijeke, prišao joj s leđa s dignutim pimpekom i pitao: Mala, da li bi htjela da ti ga stavim? Djevojka bi rekla: Da neznanče, molim te izludi me ovdje i sada, ali molim te budi brz, imam deadline da donesem kući tri vjedra ove oprane robe. On odgovori: Naravno, ja moram uloviti još tri zeca tamo dublje u šumi, moram požuriti prije mraka. Princ joj zatim zadigne suknju, primi je za sisu, stavi joj pimpeka i oboje umru od ekstaze. Nakon toga princ odgalopira dalje a djevojka ode doma i više nikad se ne vide, do kraja života.
Jedna izreka kaže: „Sve velike ljubavi su nesretne“. Ako da, onda je sigurno princ doma tukao snjeguljicu ili pepeljugu, pio je po cijele dane i natezao seljanke s dvora, samo što su nam taj dio priče odrasli prešutili misleći da nam pomažu. Mislite da nisu trebali?

20.01.2009. u 22:44 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< siječanj, 2009  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Romantika i fini maniri davno su izgubljeni u svemiru, mozda ako skupim dovoljno novaca za putovanje do tamo, obecajem da cu ih vratiti :)

Mail za neodlucne

kikovica@gmail.com

Free Website Counters
Free Website Counters

Ovi ljudi su mi dragi :)

Anti Bane
Ententina
Sandra
CCRider