nedjelja, 23.09.2007.

5 poglavlje

Spavao sam do podne i probudio se taman na ručak. Došao sam u kuhinju sreo sam Anu. Sjedila je u crvenoj haljini, a kosu je pokupila u konjski rep. Upitao sam ju:
-A gdje si se ti tako spremila-
-Idemo pred tatu, a kasnije ja idem do Gorana-reče ona stavljajući maskaru
-Mi?-upitah ispljunuh gutljaj soka od naranče
-Da, ti, ja i mama-reče ona
-Pa jesi ti normalna. Ja s njim ne pričam već pune tri godine. JA ne idem
-Dobro al ona trpi mamu nedjelju dana-reče ona
-Da naravno-rekoh
Izašao sam sav ljut na sve njih. Nisam razumio kako oni mene ne razumiju. Nisam želio ići. Tata je uvijek ismijavao moju želju za bavljenjem muzike. Otišao sam do Landana da se malo isplivam. Vidio sam kako većina cura gleda u mene. Prišao sam jednoj i rekao:
-Ćao ja sam Marko, a ti si….-
-Ja sam Nataša-reče ona malo stidljivo.
-Odakle si-rekoh joj jer ju nisam nikad prije vidio u našem kraju.
-Iz jednog sela iz Hrvatske. Tu sam došla na nedjelju dana kod tete
-Aha-rekoh
Bila je visoka i imala je dugu smeđu kosu u loknama koja joj je padala preko vrata. Izgledala je malo nesigurno.
-Koliko imaš godina-upitah ju
-16-reče ona i doda-završila sam prvi razred srednje
-Ovaj izgledaš starije za svoje godine-rekoh joj pomalo smeteno što joj nisam bolje odgovorio.
-Samo htjela sam ti reći da mi je drago što si upao u bend-reče ona tiho
-Kako ti to znaš-rekoh joj sav iznenađen.
-Pa moja baka je čistačica u školi i ja sam ju taj dan došla posjetiti u školi jer sam znala da neće biti nastave, zadnji je dan i kad sam prolazila pored dvorane čula sam kako pjevaš, a kasnije mi je baka rekla da je Perić sastavljao bend i da si ti prošao. Usput mi je rekla da si joj ti najdraži učenik od 4.razreda-to je izrekla u dva predaha
-Vau, ne znam šta reći.-ali sam se sjetio kako bi ju obradovao-ako hoćeš možemo razmijeniti brojeve i dopisivati se, a ti nas možeš i reklamirati u Hrvatskoj kad ti budem poslao pjesme
-Može naravno-bila je sva sretna-samo malo:099695……
Nisam ni trepnuo, a već sam izmijenio broj sa jednom obožavateljicom
*****
Vratio sam se kući brzo i već sam u dvorištu čuo mamine sretne glasove. Mogu se kladiti da joj je tata donio neki poklon. Ušao sam u kuću spuštene glave i uputio se prema svojoj sobi kad me prekinuo jedan glas:»Marko, junače dođi da te vidim. Moraš mi ispričati sve što se desilo dok me nije bilo. Dođi»
Dok sam smišljao kako da mu kažem da se ne mislim baviti pravom nego pjevati u bendu pogledao sam u mamu i Anu, no obje su bile nasmiješene.
-Prvo da ti čestitam na uspjeh u školi-reče on sav sretan
-Tata želio bih s tobom razgovarati o jednoj stvari koja se desila dok te nije bilo-rekoh tražeći prave riječi da mu to blago saopštim
-I ja s tobom o jednoj stvari.-reče on još se smiješeći-ali to ćemo kasnije. Sada vodim tebe, tvoju mamu i sestru u restoran na večeru da proslavimo dobre vijesti.
Nisam želio pitati koje nego sam se pokupio i otišao se spremiti

- 16:15 -

Komentari (44) - Isprintaj - #

petak, 14.09.2007.

Zabava


Probudio sam se u pola deset.Bila je subota.Kad sam se digao shvatio sam da u rukama imam pismo.Lijepo sam ga ispravio i stavio u kuvertu.Pogledao sam van i padala je kiša.Otišao sam u kuhinju i našao mamu i Anu kako doručkuju.
Mama kad me je vidje odmah mi reče:»E zlato moraćeš mi danas otići do nalaze u bolnicu»-reče
-A zašto Ana ne ide,ja moram po neke bilježnice kod Bojana-rekoh samo da ne moram ići.Jer ja mrzim bolnice.-A i moram se s dečkima iz benda ić dogovorit nešto.Pravimo zabavu za kraj godine i vas dve ste pozvane ako hoćete.-rekoh joj
-Ma dobro.-reče mama kad je čula da je i ona pozvana.-samo ja moram otići po tatu na aerodrom-reče i ode van.
Kad sam čuo da on dolazi,sve mi se smučilo.Stalno me je gnjavio kao da sam neki klinac i još je usto govorio da ja trebam ići za pravnika.Već ga zamišljam kad čuje da imam bend:»Marko sine ti si još mlad da sviraš.I kakva ti je to budućnost.Nikakva.Samo pevaš i sviraš,a kad ostaneš praznih džepova onda ćeš doći meni.Ne može to tako.Trebaš biti pravnik.»
Stalno smo se svađali oko toga,a mama i Ana su nas smirivale.Vidio sam da je Ana nervozna.One su uvek mislile da će to moje ludilo muzikom proći,ali to je postalo ozbiljno i vidim da se zabrinula.
Poljubio sam je u obraz i rekao da će sve biti uz redu te izašao iz kuće.Gledao sam na mobitel.Niti jedne poruke.Bojana javi se.Bilo je 11 kad sam došao Branku.
Otvorio mi je sav pospan i rekao»Pa to si ti.Zašto me budiš tako rano.»-reče i glasno zjevne.
Nisam se hteo svađati jer sam imao previše problema.Bojana,tata,bend,ime,upis na akademiju……

-Izvini,ali morao sam doći da se dogovorimo za zabavu.Kasnije moram do Cetinje na upis na akademiju.-nisam bio sretan i malo sam povisio ton.
-Ej Merko,ja sam se šalio.Znam da se trebamo dogovoriti za ime benda i za zabavu.Izvini-reče Branko iznenađen mojom reakcijom.

Samo je Danijel znao za Bojanu.Branka,Gagu i Bojana to ne bi zanimalo.
Branko se zabavljao sa nekom crnokosom Jovanom iz nekog kraja gde mu živi tetka,Bojan je upravo prekinuo sa Marinom iz Danijelovog razreda,a Gaga je pune tri godine u srećnoj vezi sa Bojaninom sesričnom
Tijanom.

-Nema veze,ajde zovi ostale i na sastanak.Ja idem oprat ruke.-mirisale su mi na pismo koje sam stavio ispod jastuka sa namjerom da ga na zabavi dam Dolly.
Iz kupatila sam čuo kako Branko priča sa Dragoljubom.

-Evo stižu-reče dok sam brisao ruke.
-Super-rekoh i tad se sjetih one devojke od juče.-Branko,ko je bila ona plavuša što te poljubila juče ispred škole.
Branko se zacrveni i reče:»Joj Marko tebi ne mogu lagati.Prevario sam Jovanu.Ne volim ju više.Sve joj smeta.Brinem se šta će reći kad čuje da imam novu curu.»
-Ne brini,samo pazi da i ovu ne izgubiš.-odmah sam se setio Bojane i mislio šta sad radi u Beogradu.Da li uči za prijamni ili sedi u kafiću sa nekim šminkerom u tangama.
Za nekih pola časova došli su i Gaga,Danijel i Bojan

-Ajde sada da razmislimo.Ka bi vi da se bend zove-reče Branko.
Svi su ćutili.
-Neka se zove Podgorica ili Petorica ili…-nije stigao reći jer mu je Bojan rekao:»Treba nam ime neko čudno,koje se ne koristi ali lepo.»
No-reče Gaga jedući sendvić-sviđa mi se nešto sa no.No će predstavljati našu izdržljivost u svijetu medija.
Svi smo se počeli smijati.
-No Name-ispali ko iz topa Danijel
-Sviđa mi se-rekoh ja,a i drugi su potvrdili.
Tada smo se i dogovorili i za zabavu.Osetio sam da stvari kreću nabolje.Moći ću se posvetiti karijeri preko leta,a onda i Bojani kad se na jesen vrati.
-Znači kad će biti zabava da znam otići obavjestiti narod-reče Gaga
Dogovorili smo se da ćemo proslaviti kraj na kupališu Landan u petak s početkom u osam.Ja ću se pobrinuti za muziku i urediću prostor za bend,Branko će naručiti hranu i piće, Bojan i Gaga će zvati ljude,a Danijel će samo doći,jer mi sve pripremamo ,a pošto je on iz benda doće da svira.Bio je malko razočaran,ali je pristao.

Kasnio sam na upis. Branko me je zapričao kad sam shvatio da je već 1,a ja sam u pola dva u Cetinji imao upis. Otišao sam kući, obukao moje treperice, bjelu majicu, nabio kapu, uzeo dokumente i otišao .Dolly je rekla da će me povesti jer je i ona kasnila na upis. Vozila je brzo. Cijelo vrijeme smo šutjeli, a ja ju nisam htjeo pitati za Bojanu. Odjednom je rekla:
-Čujem da pravite zabavu!-reče ona pogledavajući na sat
-Da ,u petak na Landanu. Dođi ako hoćeš-rekoh joj sav sretan što ju nije spomenula
-Da naravno, a znaš…-nije uspjela završiti. Vjerovatno joj je Bojana rekla da ništa ne govori. To je bilo u redu.
Kasnili smo pet minuta, ali su nas ipak primili. Pisali smo test 20 minuta i onda su nam rekli da će nam javiti poštom ili telefonom. Sve je super prošlo.

Sljedećih 7 dana smo Dolly i ja proveli izabirući pjesme, a usput smo naručivali razne materijale za podij. Super je bio opremljen. Naravno kad smo nas 4 bili poznati po najluđim zabavama tijekom ljeta.
Branko je naručio sve vrste pica,palačinke,sendviće i drugo tako da nam je i problem sa hranom bio rješen.Gaga je pozvao pola grada,a Bojan svoje najdraže cure:Kristinu,Mirnu,Milicu,Nevenu,Mateu,Jelenu,Enu,Saru,Sanelu,Biljanu,Bojanu(ne moju)…i druge.
Došao je i petak.To je ujedno i bio dan naše prve gaže.Došao je i Perić da nas bodri, ali je prvo morao da vidi pjesme koje smo trebali svirati.
-Šta je ovo-reče sav ljut-Kakve su ovo pjesme.Marko trebao si birati nešto bolje,a ne šta je ovo,Plavi orkestar i cajkaroše.
-Čekaj Periću,smiri se-reče mu Danijel-pa ovo je naša zabava,mi možemo svirati šta hoćemo-
-Kako hoćete,ali rokeraši ne sviraju balade-odgovori i ode
Nisam nikad znao da sam se prijavio za bend rock muzike i ovo je prvi put da vidim Perića u pravom svjetlu.No nije me to mučilo.
Ljudi su počeli stizati i ranije.Mi smo bili obučeni u mornare i izgledali smo pomalo smješno.Branko je nabavio dosta gajbi pive pa su polako počeli uživati.Svirali smo brze pjesme uz koje se može igrati.
Mirna ,Kristina i Dolly su najviše plesale.Čak sam u jednom trenutku pomislio kako bi mi sreća bila potpuna kad bi ona bila tu.Vrijeme je brzo prolazilo.Noć se spustila.Već pomalo pijani počeli su svi skakati u bazene,a mi smo svirali i pjevali kao ludi.U ponoć smo izabrali kralja i kraljicu škole.
-Došao je očekujući trenutak-reče Miki sa treće godine.-Kralj je…….Marko Sokić Soki-uzvikne i mi smo mu počeli pljeskati.
-A sada kraljica.-Kraljica je ………….Lutkica Dolly
Dolly je bila presretna.Popela se na pozornicu u svjetlo plavoj haljini,stala pokraj Marka i počela mahati.Stavili smo im krune na glavu,a ja sam čvrsto zagrlio Dolly.Znam kakav je osjećaj kad ti se ispuni životna želja.
Ostali smo na kupalištu do 5.Bojan i Branko su samo svirali i otpjevali koju,a nas dvojica smo skakli u bazene.Igrali smo vaterpolo i počela je padati kiša.Svi smo kao ludi počeli bježati van.Bili smo pijani i kidali smo se od smjeha.Potom smo se pridružili slavlju u dvorani(tamo su imali drugi razredi)i kući sam došao u 8.


- 22:18 -

Komentari (28) - Isprintaj - #

petak, 07.09.2007.

Bojana ,pjesma, pismo i iskrena ljubav

Otišao sam kući i nazvao Bojanu. Nije se javljala. Mislio sam da se ljuti na mene. Otišao sam do nje. Nije ju bilo kući. Mislio sam da je otišla pogledati nešto za fakultet. Odjednom mi je zazvonio mobitel. Stigla mi je poruka. Pogledao sam i vidijo da je od Bojane:»Marko, otišla sam na godinu dana u Beograd da tamo studiram. Pusa. Misli na mene.»
Nisam mogao verovati. Tako mi i treba .Kako da ju vratim? Moju ljubav. Moju pravu ljubav. Sad će da me zaboravi i nađe nekog boljeg ko joj nije prijatelj i ko ju nije povredio. Legao sam na balkonu i gledao u zvezde. Jedna mi se čak učinila kao ona. Svetla i lepa.Otišao sam u sobu i legao.
Bilo je deset.Tata je bijo na poslovnom putu,Ana kod drugarice Milice, a mama je javila da će morati celu noć ostati u bolnici jer tamo nešto spremaju tako da sam ja ostao sam u svojim bolima.Ostao mi je samo Danijel.Da mu javim?Ne.Ostaviću ga.Možda je on sa nekom ljepoticom.
Razmišljao sam i odlučio da Bojani ipak napišem to pismo i pesmu.
Možda sutra?Ne, moram sad ili nikad neću.
Draga Bojana-počeo sam i stao.Tad sam se setio.

Pišem ti ovo pismo iz da svatiš kakva sam ja budala bijo prema tebi.Kad ovo budeš čitala,nemoj misliti da sam te zaboravijo.Pevat ću o tebi u mom srcu,u mojoj duši.Sve me podseća na tebe.Da li se sećaš one ljuljačke u mom drveću kad si sedela na njoj u beloj,ljetnoj haljini, a ja sam te slikao.Slatkice moraš svatiti da sam bijo budala i molem te da mi se vratiš,da razgovaramo,da ti pogledam u lepe,blistave oči koje kažu da me voliš.Nikad si neću oprostiti ako se zaljubiš u drugoga,možda nekog boljega.Sećaš li se kako smo pali u jezero kad smo bežali od Saše i Mikice.Bila si jako ljuta. Imala si beli kaput i vunenu kapu.Bila je zima i sneg je padao.Ja sam se smejao.Obožavao sam kad si se ljutila.
Bojana,nedostaješ mi.Molim te vrati se.
Tvoj Marko.


To je bilo to.Nisam znao šta bi joj više napisao.Ja se nadam da će svatiti.A sad pesma.

Molim te, vrati se
U sumrak odlaziš, anđele života
Oči te prate,al ti gube trag.
Sunce i nebo ljubi tvoja ljepota
A ja se samo nadam da ću ti ostati drag.

Stojim na proplanku,vetar drug je moj
Rosa mi govori kako plačeš,dok ja čekam poziv tvoj
Otišla si ne misleći na jedino biće koje te voli
Da li njegova rana boli
Da on nijednu drugu ne bi,
Zato dušo stalno sanja o tebi.

Molim te vrati se,želje mi usliši,
Znao sam da glas nade postaje sve tiši.
Na toj kiši gde stojimo,ja te molim da me shvatiš
Volim te ludo,ne mogu bez tebe,molim te
Bojana da mi se vratiš.

Uzdahnuo sam.Znao sam da će se Bojana oduševiti kad pročita pesmu.Kad!To me opet bacilo u ponor.No nada je bila moj spas.Nadao sam se da ću naći Dolly sutry kući da to pismo odnese mom anđelu na nebo u Beograd.

- 21:25 -

Komentari (30) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.09.2007.

Bojana

Ja sam ju pogledao u čudu,a ona je prišla i nježno me poljubila.Jedanput i tada je zastala,pogledala me i poljubila me još jedanput i tada rekla:»Jel ti ovo dovoljan dokaz da te volim»
-Bojana ja…-zastao sam ostavši bez teksta
-Marko ja tebe volim.-rekla je to u jednom dahu-ali ti to meni ne moraš sad reći,kad budeš spreman-reče i zagrli me
-Bilo je to prošlog ljeta.Bila sam sa Danijelom i Ninom na igralištu,kad si došao ti sam Gagom i Bojanom,ja mislim.Htela sam pobeći,jer si bijo jako depresivan u zadnje vreme..Ali toga dana si došao nekako drugačiji.Otišli ste u dvoranu i ja sam predložila Nini i Danijeli da vas prate.Sakrile smo se u svlačionicu i slušale razgovor.Koliko sam čula,spremao si se za jednu audiciju.Otpevao si jednu jako divnu pesmu i tada zaplakao.-tu je stala,a ja pocrvenio.
No tada nastavi:»Bojan te je pitao šta ti je, a ti si rekao da nećeš na audiciju.Kad su te pitali za razlog,rekao si zbog mene.Tada mi je bilo jako čudno,nešto me stiskalo u grlu.Slušala sam i dalje,a ti si rekao:˝Neću zbog nje,moje Bojane jer mi ne daje inspiraciju,nije samnom.Ova pesma je napisana na moj 16.rođendan kad me je onakva pijana poljubila.Meni nije bilo bitno to što je bila pijana,jer poljubila me je.Moja velika ljubav.Moja mala.
Tada sam pobegla.Nisam otišla kući.Otišla sam u park,sela na klupicu i počela plakati.Pitala sam se šta se to samnom događa.Znala sam da me voliš i bila sam srećna,ali tog dana...Kasnije sam svatila da te volim,kao i ti mene.Neko vreme mi je bilo neprihvatljivo da budem pored tebe,smejemo se i grlimo ali samo kao najbolji prijatelji.Zato ti još jednom govorim da te volim.
Nisam znao šta reći.Nisam to očekivao.Očekivao sam onu važnu Bojanu koja bi svakom dečku odbrusila kad joj se nešto ne bi sviđalo.
Pobegao sam i otišao Danijelu.
Putem sam razmišljao o Bojani.Svatio sam da sam ju povredio.Istinski povrediti,a to si prijatelji ne rade.Sjeti sam se one njene plave kose kao suncokret u kojoj su stalno bili njezini dugi prsti.Voljela ju je okretati i tako mamiti dečke.Uvek je nosila moju srebrnu narukvicu koju sam joj poklonio za 15 rođendan.Nisam volio kad je bila tužna.Njezine zelene oči su uvjek sjale od radosti,a kad je bila tužna bile su nekako sive,otuđene…Imala je najljepši osmeh na svetu i stalno bi se smejala kad bi joj skladao pesmu.

Stigao sam do Danijela i rekao da moramo razgovarati.
-Reci-reče on jedući neku krofnu.
Ne znam kako bi ti to rekao.Ovo je glupost.Ne znam ni zašto sam došao.Tebe sam se sjetio jedinog.Nema veze.Idem ja-rekoh ja i taman sam se okrenuo reče:
-Došao sam zato što smo prijatelji.Prepoznao si talent u meni,ali i prijatelja i makar nismo prijatelji iz odeljenja i ne viđamo se na hodnicima sada to jesmo jer mi smo BEND.To bend je naglasio i mislim šta je time hteo .reći
-Hvala Danijel-rekoh mu
-Sad uđi u kuću i reci šta te muči.
-Ah,imam drugaricu Bojanu u koju sam zaljubljen od prvog razreda i ona mi je najbolja drugarica.Danas sam otišao njoj,rekao joj za bend,a ona meni da me voli.To nisam očekivao i stvarno sam ju povredio.
Rekao sam joj da me voli zbog benda.Kako sam mogao?-počeo sam se nervirati
-Marko,prvo se smiri pa onda otiđi njoj i reci joj ono što STVARNO misliš!-
-Pa kako da joj se izvinem i kažem da je ljubav mog života-upitah sa nesigurnošću da se Danijel ne počne smejati.
-Najbolje bi bilo da joj napišeš pesmu i pismo u kojem joj sve objasniš.
Daš to pismo njezinoj najboljoj drugarici da joj da i napiši joj da se nađete.-reče on onako zadovoljno kao da je upravo rešio test za pet
-Danijel hvala ti-odgovorih mu-pokušaću
-Jel ti javljao Perić šta za bend-upitah ga stetivši se
-Da javio se i rekao da će nas nazvati i da dotle smislimo ime za bend-
-Hvala idem

Post je dug zato što ja to pišem u wordu pa se ne čini toliko dugo,potrudiću se da stavljam manje ako je nekome dugačko

- 13:57 -

Komentari (29) - Isprintaj - #

subota, 01.09.2007.

Bojana

Krenuo sam kući. U glavi mi je stalno bila ona Danijelova rečenica:»…i napravi od tebe zvezdu.»Ne mogu opisati koliko sam bijo srećan. Skoro sam zaplakao. Celog života se trudim i u najvažnijem trenutku ja pronađem svoju sreću. Hvala ti Periću!

Ušao sam u kuću i sa vrata zagrlio Anu koja je taman prevrtala palačinku.
-Marko jesi ti normalan. Valjda imadeš veoma dobar razlog da sam ja morala ispustiti moje jelo.
Ana je moja sestra. Ljepota od đevojke. Veoma je inteligentna i znala mi je puno puta pomoći kad su đevojke bile u pitanju. Ona je moja čista suprotnost. Ja sam sramežljiva i emotivna osoba, a ona priča sa svakim dečkom kojim stigne. Čak mi se smijala kad sam plakao kad su Romeo i Julia umrli.
Opet sam ju zagrlio i rekao:»Seko u bendu sam i to kao vokal.»
Ona je vrisnula, ostavila tavu i čvrsto me zagrlila. Mislio sam da će mi vrat slomit koliki je bijo snažan.
-Ma bravo šampione. Čekaj da mama i tata to čuju. Pričaj mi sve.-reče i uzme čašu vode.
-Došao sam danas na nastavu i raska nam je rekla da je došo sin kompozitora Perića i da sastavlja svoj bend i ja sam otišao.
Tada sam joj rekao i kako je Danijel došao i kako smo zajedno otpjevali pjesmu i ko je sve u našem bendu….
Bila je zadivljena. Ona je živela samnom taj san. Stalno sam joj dosađivao kupnjom moje Tare(gitara) kojom sam stalno skladao pesme,a ona ih davala svom dragom isto muzičaru.Jednom mi je čak sredila da pevam u nekoj kavanici,ali ništa od toga jer sam ja imao prelom desne noge. Tako je to kad imaš 16.
Otišao sam pod tuš i kad sam izlazio čuo sam mamu da ulazi.
Obukao sam se,otišao u kuhinju i gledao mamu i Anu. Po Aninom licu sam vidijo da ništa nije rekla. Uzeo sam jabuku i otišao u dnevnu. Ana je došla zamnom
-Ja ili ti?-upita me
-Ma ti, ja ću samo osluškivati-
Ana se vratila u kuhinju i nešto rekla mami.Nastala je tišina,a onda:
-Marko sine, pa čestitam. Sad mi nećeš više kukati tu za instrumentima-nasmešila mi se i poljubila me.
-Sad žurim. .Jedan moj student ima prezentaciju Metamorfo…..ma vas to ne zanima. Idem ja i još jednom čestitam.-reče i izađe kroz vrata.
Bijo je petak i 3 poslepodne.Nisam imao mira.Morao sam negde otići.Prošlo je sa vremena odkada je mama otišla,a i Ana je morala u kupovinu da dečkom.
Otišao sam van.Dan je bijo predivan. Sunce je sjalo i ptičice su cvrkutale.Pitam se kako mogu razmišljati kao malo dete.Sada mi te stvari padaju na pamet.Primetio sam decu u peščaniku,ptice i dan i to kao nikad prije.Verovatno zato što sam imao moju ljubav-muziku.Verovatno sam se zato potrudio da primetim sve to.
Svratio sam do Bojane, moje drugarice iz razreda i ispričao joj sve.Ona je isto kao i drugi bila srećna,a čini mi se da je ona pomalo bila i zaljubljena u mene.Ja se bar tako nadam. Ona se meni sviđala još od prvog razreda, ali nisam znao kako joj to reći.
-Marko ko je sve s tobom u bendu,-upita me nenadano
-A, Danijel Alibabić sa druge godine,Branko,Bojan i Gaga,njih znaš-rekoh joj
-Pa to je divno, moramo ići proslaviti. Pozovi dečke i idemo u piceriju «Srce»
-Joj ne znam,ako tamo odemo svi će znati,jer ćeš im ti reći,a to ne želim.Želim sve polako.-rekoh joj
-Ma bleso, neću nikome reći,idemo samo na tu picu-reče mi i poljubi me u obraz.
Poslije se odmakla,pocrvenjela i rekla:»oprosti,ne znam šta mi je bilo,neću više, zaboravi to …..Počela se izvinjavati.
-Bojana,ne izvinjavaj se i dođi vamo.-rekoh joj i pokazah joj mesto pored sebe.
-Bojana-počeo sam pričati-ti se meni sviđaš od prvog razreda srednje i sada si me ti ovim poljupcem potaknula da ti ovo kažem.-zastao sam
Ona je spustila glavu.
-Ja bi te sad poljubijo,ali ne želim ispasti budala.Ne znam da li ti se sviđam zbog mene ili zato što sada imam bend.
Zašto sam to rekao?Koji sam idiot.Sad ju mogu izgubiti zauvjek.Znao sam da je Bojana bila jako uvredljiva i očekivao sam da će planuti zboga ovoga.Odjednom reče:»Stvarno si idiot.Ali nema veze potrudiću se da te osvojim»....

- 14:18 -

Komentari (18) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Ako čitate postove i ako komentirate,onda komentirajte da znam da ste pročitali post,jer ne želim da ja drugima lijepo komentiram,a drugi jave;ej imam novi post.

Ovaj blog je namjenjen mojoj najdražoj grupi No Name.Pisaću njihovu priču iz Markove perspektive,nešto ću izmisliti,i glavno ostalo dodati.

NO NAME
...ova grupa je nastala 19.11.2003.godine,tada članovi benda nisu imali ni 18 godina,ali njihov talenat se vidio odmah,tada su grupu činili:Marko Perić,Marko Prentić,Danijel Alibabić,Bojan Jovović,Branko Nedović i Dragoljub Purlija-Gaga.2005 su bili na evroviziji i osvojili 7 mjesto.Rekli su da je za njih to bilo ogromno iskustvo i da se oni nisu umislili,te da su i dalje normalni dečki kojima je muzika u srcima.Nakon 3 godine postojanja njihov frontmen Marko Perić napustio je No Name,on je želio da to bude rock grupa ali No Name to nije,tada je njihov frontmen postao najmlađi član-Danijel.Bili su na raznim festivalima i uvijek osvojili neko visoko mjesto ili čak pobjedili,prošli su skandal koji ni oni a ni njihovi obožavatelji nikad neće zaboraviti,prvi album još nizu izdali ali nadamo se da ubrzo hoće.Njihove pjesme odmah uđu u srca dobrih ljudi jer sa pisane i pjevane sa puno truda i emocija,ali neki ljudi za njih imaju loše komentare ali oni znaju da se oni bave muzikom a ne politikom i polako ali sigurno idu dalje,prema svom vrhu uspjeha i tako će zauvijek ostati jer to je NO NAME.NO NAME
Svanuo je dan iznad Crne gore
Poljubi ih zemlja,zagrli ih more
Ko junaci u stopu slijede san svoj
Sa pjesmama ko oružje,kreću u svoj boj
Srcem da se voli, srcem da se nadaš
gledaš u visine, pozornicom vladaš

Svanuo je dan,Pogdoricom vijest sad leti:
-“Daj pjesmo No Namea u nebo poleti.”-
Pjevaj dragi,slušat volim glas tvoj
Zauvjek si njihov i zauvjek si moj!

Gdje je onaj mali,nebeske oči ima
Zarobi nam duše,svaku ljubi njima.
Glas mu poput anđela,bijela radost i sreća
Ljubav prema tebi iz dana u dan je sve veća...

Još jedan junak sa kosom boje noći,
pjeva sa njima,glas mu se ori.
Pozorno pogledaj prekrasne mu oči
Srebrnkast mu glas dok pjeva,dok govori...

Petero slavuja, petero nada,
nikada im pjesma neće da nastrada.
Jer imaju nas,jer imaju jedni druge
Nikad nema svađe,nikad nema tuge

Podgorice,moja draga,čuvaj dečke od zala svih.
Pusti da se čuju neka im glas ne bude tih.
Neka ih svi vole i neka im se svako divi
Podgorice ,No Name će zauvjek da živi.

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

pimp myspace
myspace layouts
pimp myspacepimp myspace
myspace layouts
pimp myspacepimp myspace
myspace layouts
pimp myspacepimp myspace
myspace layouts
pimp myspacepimp myspace
myspace layouts
pimp myspaceGlitterfy.com - Glitter Graphics


MARKO
MMarvelous
AAmazing
RRisky
KKeen
OOdd
By GlitterYourWay.com


Get Your Own Quiz!, More Quizzes

Get your own Poll!

zauvjek moja
border="0" alt="Image Hosted by ImageShack.us"/>


MARKO PRENTIC:
Datum rodenja: 13.6.1986.
Horoskopski znak: Blizanac
Otac: Ratko-diplomirani pravnik
Majka: Olga-doktor medicine
Braca i sestre: AnaObrazovanje:
Osnovna škola "Vladimir Nazor"-Podgorica (Luconoša)Niža muzicka škola "Vasa Pavic" - Podgorica
Srednja muzicka škola "Vasa Pavic" - Podgorica,odsjek:
instrument - gitara
Glazbena akademija - Cetinje
Visina: 190 cm
Težina: 73 kg
Sretan broj: 13
Omiljeno doba dana: noc
Glabeni uzor: Sting,Stevie Vonder
O sebi: Skroman,stidljiv,šarmantan,emotivan…

Image Hosted by ImageShack.us

DANIJEL ALIBABIC
Datum rodenja: 8.5.1988.
Horoskopski znak: Bik
Otac: Rasim-glazbenik
Majka: Olivera-turisticki tehnicar
Braca i sestre: Darko i Sabina
Obrazovanje: Osnovna škola "Božidar Vukovic-"Podgoricanin" - Podgorica (Luconoša)Niža muzicka škola "Vasa Pavic"- Podgorica ,
instrument harmonika.
Srednja muzicka škola "Vasa Pavic" - Podgorica,
odsijek: muzicki suradnik
Visina: 188 cm
Težina: 73 kg
Sretan broj: 21
Omiljeno doba dana: noc
Glazbeni uzor: Eros Ramazzotti
O sebi: Skroman sam,komunikativan,iskren,pozitivan,pažljiv...

Image Hosted by ImageShack.us

BOJAN JOVANOVIC
Datum rodenja: 27.4.1985.
Horoskopski znak: Bik
Otac: Darko-sudac
Majka: Zorica-privatnik
Braca i sestre: Jovana
Obrazovanje: Osnovna škola "Savo Pejanovic"- Podgorica
Niža muzicka škola "Vasa Pavic"- Podgorica,
instrument harmonika.
Srednja škola "Vasa Pavic"- Podgorica,
odsjek: muzicki suradnik
Visina: 197 cm
Težina: 85 kg
Sretan broj: 7
Omiljeno doba dana: vecer
Glazbeni uzor: nema
O sebi: Simpatican,uredan,skroman,druželjubiv…

Image Hosted by ImageShack.us

DRAGOLJUB PURLIJA
Datum rodenja: 16.10.1985.
Horoskopski znak: Vaga
Otac: Perica-glazbenik
Majka: Slobodanka-zapisnicar
Braca i sestre: Ivana
Obazovanje: Osnovna škola "Jugoslavija" - BarNiža muzicka škola "Petar II Petrovic Njegoš" - Cetinje,
instrument: harmonikaJU.
Mješovita strucna škola - Cetinje, odsjek: turizamSa 16. godina poceo aktivno da svira bubanj.
Visina: 184 cm
Težina: 72 kg
Sretan broj: 2164
Omiljeno doba dana: vecer
Glazbeni uzor: Jan Pajs (Deep Purple)
O sebi: Energican,ambiciozan,odgovoran,uporan…
Image Hosted by ImageShack.us

BRANKO NEDOVIC
Datum rodenja: 24.4.1985.
Horoskopski znak: Bik
Otac: Slavko-sanitarni inspektor
Majka: Nevenka-sekretar
Braca i sestre: Dalibor,Duda i Bojana
Obrazovanje: Osnovna škola "Savo Pejanovic" - Podgorica
Niža muzicka škola "Vasa Pavic" - Podgorica,instrument: harmonika
Srednja škola "Vasa Pavic",odsjek: muzicki suradnik.
Visina: 178 cm
Težina: 70 kg
Sretan broj: 4
Omiljeno doba: zora
Glazbeni uzor: Vlado Georgiev
O sebi: Stidljiv,skroman,simpatican,ambiciozan,emotivan...


Nešto o meni:
Ime:Tihana
Nadimak:Kika
Razred:2.s1(medicinska škola)
Volim:ljeto
No Name,cajke,
pisati pjesme i priče,
pjevati,svoje zanimanje
Tošu,Harry Potter knjige i
filmove,Emmu Watson,
Angelinu Jolie,sir,pizza
Cola,Hrvatski,mitove i legende
anime i još puno toga...jednog crnog

Ne volim:licemjere,lažove
političare,matematiku,zanovjetala
metal i rock,jazz,folklor,jesen,kišu,
zmije,visinu.....

Naj frendovi/ice:Lejla,Ani,Koki,Adela
Sven,Bilja,Joca,Mima,Milica
Naj knjiga:Harry Potter i Plameni pehar
Film:Mr.and Mrs.Smith,Troja,HPFF,HPPP,
Serija:Doktor Martini,Nany Fine,Uvod u anatomiju,
Začin Života....
Pjevač;Toše Proeski
Pjevačica:Ima ih
Pjesma:Ima ih
...

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Pjesme

ZAUVJEK MOJA

Sve sto imam ja
To si meni ti
Ti, divlja ruzo
Sto bodljom me zakaci
Ti si mi dusu ranila
Ljepotom me opila


Tamo, ljubavi, gdje zvone zvona
Ti ceš zauvijek bit` samo moja
Tamo gdje i rijeka ljubi more
Do zore

Tamo visoko, za brda ona
Tamo gdje je stara kuca moja
Tamo cu sa tobom, zeljo moja
Ostati


Il` si brdjanka
Ili si primorka
Al` znam samo to
Bices moja djevojka

Ljubavi, ne mogu sad
Bez tebe da zivim ja


Tamo, ljubavi, gdje zvone zvona
Ti ces zauvijek bit` samo moja
Tamo gdje i rijeka ljubi more
Do zore

Tamo visoko, za brda ona
Tamo gdje je stara kuca moja
Tamo cu sa tobom, zeljo moja
Ostati

Tamo, ljubavi, gdje zvone zvona
Ti ces zauvijek bit` samo moja
Tamo gdje i rijeka ljubi more
Do zore

Tamo visoko, za brda ona
Tamo gdje je stara kuca moja
Tamo cu sa tobom, zeljo moja
Ostati


BUDUĆNOST

sa tribina hor se cuje
gol,gol,gol
daj samo gol
daj gol za Buducnost
da bude sampion
Na krilima Buducnosti
svi smo jedan roj
njoj kunemo se na godina sto
Na terenu stavi srce
muski nek te zatopi znoj
i postani svjetska zvijezda
ko prethodnik tvoj
REF:Bu-du-cnost,Bu-du-cnost,Bu-du-cnost
nase ime.....
Bu-du-cnost,Bu-du-cnost,Bu-du-cnost,
mi se ponosimo njime,
mora biti sampion!!!!!!
Podgorice,grade sporta...
najvece si sampione ovom svijetu dala(2x)
Nidje nije vedro nebo kao iznad Crne Gore
kada su na njemu samo plavo-bijele boje
REF:Bu-du-cnost,Bu-du-cnost,Bu-du-cnost
nase ime,
Bu-du-cnost,Bu-du-cnost,Bu-du-cnost
mi se ponosimo njime,
mora biti sampion!!!!!!!
Buducnosti jedina,nas si ponos ti,
kad dobijas i kad gubis,
uz tebe smo mi
Buducnosti jedina,nas si ponos ti,
tebe vole,za te zive
tvoji Varvari!!!!!!!!
ref:2x


FOREWER MINE

I'll reach for you
across the Rocky Mountains,
take you to my old stone house
and the sound of bells
will rise above us
and will meet the sky.
They'll never die.

And the sun will shed its golden fire,
and the sea will become an endless pyre,
and the mighty voice of angels' choir
will be blessing you and me,
Eternally.

As the time will pass
I will love you more -
the one I'll be living for...


JE TE TROUVERAI

Je te trouverai
Dans nos montagnes rocheuses
Je t’ emmenerai dans ma veille maison pierreuse
Et le son des cloches
Sonnant au dessus de nous
Atteindra le ciel
Pour toujours

Le soleil emettra ses flammes dorées
La mer deviendra une torche eternelle
Et le chant puissant du coeur des anges
Benira toi et moi, mon amour
Pour toujours

En temps qui passe
Je t’ aimerai de plus en plus
Toi, qui est le sens se ma vie.


KAD BUDEMO ZAJEDNO

Ne daj moja mladosti
da se vrate dani prošlosti.
Ovo je naše doba znaj
i samo mi smo važni
i tu je svemu kraj.

Ti i ja znamo put
i neće biti uzalud
samo da budemo zajedno.

REF: A sad nek upamte svi
što su mladost našu
po drumovima prosuli.
Crveno, vino crveno
našim venama će poteći.

Ti i ja znamo put
i neće biti uzalud
samo da budemo zajedno.

Od nas moja ljubavi
nek nauče svi
da nema granica
kada se voli iskreno
ljubav će naša sve pobijediti.

Ti i ja znamo put
i neće biti uzalud
samo da budemo zajedno.

REF: A sad nek upamte svi
što su mladost našu
po drumovima prosuli.
Crveno, vino crveno
našim venama će poteći. (2x)

Ti i ja znamo put
i neće biti uzalud
kad budemo zajedno.


MOJA MALA(MAKEDONSKI)

Ne čepkaj po stari rani, boli
ne preteruvaj.
A kapka vodička na dlanka mi beše
ne odrekuvaj.
Ušte nosam spomeni,
ništo se ne promeni.
Ušte tvoja slika krijam od sonce
da ne potemni.
Se ušte te sakam,
luta sam,ali svakam,
se ušte so tebe
zori zoruvan.
Se ušte te sakam,
baknezi ti prakam,
se ušte za tebe
zboruvam.

Moja mala, moja mala,
tajno golema,
rano neprebolena.
Eve zemi, eve zemi,
srce budalo,
ludo što začukalo.

Nikoj kako tebe ne se ljubi,
ajde vrati se.
Ama nikoj kako mene ne te saka,
zami se.
Ajde silno gušni me,
ajde molci slušni me.
Ajde baknez daj mi silen,
pogodi me i sruši me...


MOJA LJUBAVI

Ogrijalo sunce iznad mora
Tebi u čast ljepotice moja
Ogrijalo sunce...

Moja ljubavi
Razvedrilo iznad gora
I na nebu mom
Sija samo ljubav tvoja

Zora mi te otkrila
Novi dan probudila
Tebe mi je donijela
Na krilima anđela

Rano moja opasna
Mom si srcu prirasla
Kunem se u oči svoje
Svanulo je, svanulo je...

Ogrijalo sunce iznad mora
Tebi u čast, ljepotice moja
Ogrijalo sunce...


MOJA MALA

Tako me je tvoje lice bijelo svog ocaralo.
Pusti da ti njezno ljubim tijelo, jos ne dirano.
Da ostanu na meni tvoje kose prameni.Sok da s tvojih grudi pijem, sunce da me ogrije.

Kao da je bajka ovih sest momaka izludjese zbog mene.

Nije, nije bajka, ti si nasa snajka , ja cu kuci da te odvedem.

R(2x): Moja mala, moja mala tajno golema, dusu si mi ranila.
Moja mala, moja mala tajno jedina, ti si meni sudjena.

Sinoc sam se od tvog dodira sav izgubio, pa mi krivo sto te nisam bar poljubio.
Dal razmisljas o meni dok sanjas u postelji.
Da mi mlado tijelo zgrijes, ljubav da nas opijes.

Kao da je bajka ovih sest momaka izludjese zbog mene.

Nije, nije bajka, ti si nasa snajka , ja cu kuci da te odvedem.

R(2x): Moja mala, moja mala tajno golema, dusu si mi ranila.
Moja mala, moja mala tajno jedina, ti si meni sudjena.


POSTELJA OD LEDA

Te noći kad sam je sreo
mnogo toga sam obećao, htio...
U tamnoj sobi, postelji od leda
znam da je dala mnogo i više nego treba.
I nije slutila da bit će voljena.

Tvoj me pogled u visine nosi
ti si onaj trag i nemir otkad daleko si
što mi stvaraš boli, zašto ne vratiš se
već dugo naše sunce pod nebom sivim je.

A tvoja slika ostat će kod mene,
ona stara poput hladne stijene.
Ako se vratiš i dalje te čekam
u onoj staroj našoj postelji od leda.
I pitam se sad da li shvataš...

...da tvoj me...

Tvoj me pogled u visine nosi
ti si onaj trag i nemir otkad daleko si
što mi stvaraš boli, zašto ne vratiš se
već dugo naše sunce pod nebom sivim je.

Tvoj me pogled u visine nosi
ti si onaj trag i nemir otkad daleko si
što mi stvaraš boli, zašto ne vratiš se
već dugo naše sunce...

...pod nebom sivim je.


PRONAĐI ME

Dugo već nisam tvoj, a kako bi bio,
Kad noći sam dao njoj, a samo tebe snio
Tu na mojim usnama, rijeć i laž su ista stvar
Predugo več govorim
da dosta je bilo sa tim.

Dugo već nisam svoj, a svaćiji sam bio
Kad noči sam dao njoj, od ljubavi te krio
Tu na mojim grudima od kamena
kucalo je srce.
I predugo več borim se
da ova bol ne stane.

Pronađi me, da brige nestanu u trenu,
Ja nikada, neću naći bolju ženu
Pronađi me, ja više nemam kud i kome
Ako do tad me tuge ne slome

Dugo već nisam svoj, a svačiji sam bio
Kad noći sam dao njoj, od ljubavi te krio
Tu na mojim grudima od kamena
Kucalo je srce
I predugo več borim se
da ova bol ne stane.

Pronađi me, da brige nestanu u trenu,
Ja nikada, neću naći bolju ženu
Pronađi me, ja više nemam kud i kome
Ako do tad me tuge ne slome. (2x)

Ako do tad me tuge ne slome!


ZA TEBE I MENE

Meni si dala ljubav i usne svoje
I puno njeznosti, oko moje
Za mene sreco samo ti postojis
I jedina radosti u ocima mojim
Ovo su godine kada ljubav pocinje

ref: Ja znam da ti imas vremena
da budis se u meni sad,
dodirom koji volim jer ti si sve
sve, sto imam ja
i njeznost svu iz oka svog
tebe cu ja dam

ref: ja znam da ti imas vremena
da budis se u meni sad
dodirom koji volim
jer ti si sve, sve sto imam ja
i tajne sve iz srca svog
za mene odkljucaj

Ja sam ti bio prvi,oko moje
Prvi sam dirao kose tvoje
I zorom se duso jos u meni budis
Mirise jastuk moj na tvoje grudi
Ovo su godine za tebe i mene

Ja znam da ti imas vremena
da ljubis me kad padne noc
Dodirom koji volim
jer ti si sve, sve sto imam ja
i njeznost svu iz oka svog
tebe cu ja da dam

Ja znam da ti imas vremena, imas vremena
da budis se u meni sad
dodirom koji volim
jer ti si sve, ti si sve
sve sto imam ja
i tajne sve iz srca svog
za mene odkljucaj


ZAKUNI SE

na mojim usnama jos su tvoji poljupci,
jer niko ne zna duso da ljubi njezno kao ti.
bez tvojih dodira znam ne mogu sad ni jedan tren.
i ne krijem to da sam u tebe zaljubljen.

zakuni se u skupe godine da volis me vise od istine.
ja kunem se u njezne dodire da volim te i vise od sebe.

zakuni se u skupe godine da volis me vise od istine.
ja kunem se u njezne dodire da volim te i vise od sebe.

1000 puta sam ja dozivio taj strasan bol
sto samnom nisi ti sto djevojka si druga mog.
i zao mi je duso sto nikad neces saznati
koliko te volim ja a ne smijem priznati.

zakuni se u skupe godine da volis me vise od istine.
ja kunem se u njezne dodire da volim te i vise od sebe.

zakuni se u skupe godine da volis me vise od istine.
ja kunem se u njezne dodire da volim te i vise od sebe.


Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se