utorak, 04.11.2008.

Plusevi i minusevi


Photobucket


Tekst glasi:

„Poštovane damice!
Ne bacajte svoja sredstva higijene u WC školjku! Zbog toga se štopa kanalizacija! Ako se što takvo
još jednom ponovi, bit ćete bez vode mjesec dana, a također i bez šminke, tuša i sl.! Ovo je
posljednje, „kinesko“ upozorenje!
Administracija“

Ova porukica nas je prošlu srijedu dočekala u liftu. Ostadosmo zbunjeni. Kao prvo: kakvo je to „KINESKO upozorenje“?? Kao drugo: to samo govori o tome koliko je sama uprava studentskog doma spremna biti od pomoći svojim „štićenicima“. Ne treba ni spomenuti kako nas je ovakav tretman sve zgrozio (čak je i Nino bio dva-tri dana pod dojmom).
Naravno, Anna i ja već dva tjedna pokušavamo dobiti dodatni radijator, ali sve se čini da ćemo još neko vrijeme morati hodočastiti do ureda ne pretjerano ljubazne tete koja nam ga treba dodijeliti. Sva sreća pa još nije hladno, a i radijatori u sobi su barem blago zagrijani.
Internet još nismo sredile, a pitanje je i kad ćemo, s obzirom na to da smo smještene na 9. katu (na kom, naravno, ne postoji razvodna kutija pa će nas i za to vjerojatno oderati).
U subotu nas je ulovila i neka prehlada. Kljukamo se Aspirinom, Andolima, čajem, limunom, medom, češnjakom… Smrdimo na kilometar, ali boli nas briga, sinusi su nam ionako objema zaštopani pa smo otporne na smrad. belj
Ove subote je poskupio sav javni transport (doduše, s 50 kopijki na 2 grivne.. ali i to je četverostruko poskupljenje).
Tečaj grivne ovisi o danu. Točnije, mijenja se iz sata u sat.
Imamo usrani šećer u kocki koji se ne otapa i sol u bloku s kojom možemo ubiti čovjeka. Susjedi nas kljucaju u mozak kad god puste vodu jer im cijevi štekaju. Doslovno možemo osjetiti kako se cijevi tresu od naprezanja, pretpostavljam da i njima ide na živce, ali nama sigurno ide više.

A što ima dobro kod nas?

U četvrtak smo bili na klizanju. sretan Ja prvi put. Oduševila sam se. Odlučila sam iduće zime definitivno uložiti pare u kupovinu klizaljki i redovite posjete zagrebačkim klizalištima (i jednom jedinom sisačkom).
Kijev je prekrasan u ovo doba, čak i usprkos magli koja ga je opkolila.
Popravili su nam utičnice koje su sredinom prošlog tjedna krepale, sad imamo kamo ukopčati kompjuter, fen, punjače za mobitele, frižider…
Oksana nam je u subotu kuhala pravu, domaću soljanku (mmmmljac!).
Frižider nam je relativno pun (i radi!). Zalihe redovito obnavljamo u obližnjoj trgovinici („Kramnici“). Svaki put kad se uputimo tamo, potrošimo hrpu bonova i dovučemo barem 3-4 kg različitih dobara. sretan
Slatkiši i kolačići su hiperjeftini (što posebno oduševljava Annu) – pola kile (ovisno o vrsti) košta od 6 do 10 grivni. sretan
Upoznale smo hrpu zanimljivih ljudi. Gotovo svaki petak je povod za nekakvo druženje.
U gradu se snalazimo kao velike (barem u užem centru koji smo vidjele već N puta).
Još nismo potrošile pola imovine (i založile lijevi bubreg i pola nekog drugog organa) kako bismo obavile nabavku „osnovne“ literature na ovdašnjoj tržnici s knjigama – „Petrivki“.
Moramo osnovati fond za kazalište i odlučiti se na koje predstave ćemo ići jer ih jednostavno ima previše, a naravno, barem 80% nas zanima. Volimo Kijev i zbog kazališta! cerek
Anna je kupila dvije haljine, torbu i originalne hulahopke (dotične su, nažalost, već pokojne) i sve to za sitne pare.
Hranimo se kvalitetno, najčešći meni nam čine riba i pire (bojimo se da ih za par mjeseci nećemo više moći ni primirišati, a kamoli jesti). I, što je najvažnije – NISMO ponosne, sve je normalno. (Upućeni znaju o čemu je riječ. Pozdrav Ani Š.!)
Davimo se u genijalnim ukrajinskim čajevima! Pod hitno treba srediti nekakav „export – import biznis“!

Zanimljivost: Ukrajinci još nisu „evoluirali“ po uzoru na ostatak Europe (i većine svijeta), te u svoje prirodne sokove još uvijek stavljaju isključivo prirodne sastojke! Nema konzervansa, nema aditiva, nema pojačivača okusa, samo ono što nam je priroda dala!

Otkako smo stigle, čini nam se da jednostavno nekako zračimo. rofl (Anna iza mojih leđa viče: „Hej, ja zračim od rođenja!“)

No, kako u narodu kažu: „Poslije svake kiše dolazi sunce.“

Lijep pozdrav svima,
Vesna (Vjosna)

- 09:04 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< studeni, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (7)
Listopad 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Nadamo se da cemo ovim blogom nastaviti tradiciju nasih prethodnica.