KICKBOXING

nedjelja, 01.08.2010.

Jučer u Privlaci

Talijanka Paola Capucci postala je nova Interkontinentalna prvakinja WAKO PRO kickboxing organizacije u low kicku do 56 kg. U meču koji je trajao 5 rundi pobijedila je na bodove, rezultatom 2:1 našu mladu natjecateljicu Antonelu Begonja, članicu kickboxing kluba „Croatia“ iz Zadra.

Borba za upražnjenu profesionalnu titulu je održana u nedjelju navečer u Privlaci pored Zadra pred oko 1.000 gledatelja. Borba je bila prilično dinamična. Nije bilo nikakvih posebnih taktiziranja s bilo koje strane. Protivnice su se srčano borile i koristile čitav spektar dozvoljenih borilačkih tehnika.

Talijanka je bila nešto viša i koristila je izravne udarce nogom kojima je često uspijevala presjeći napad naše borkinje. Također je vješto izbjegavala Antoneline low kickove. Vidjevši da ne može poentirati nožnim tehnikama Begonja je forsirala udarce rukom. U tome je djelovala nešto uspješnije od svoje protivnice.

Paola Capucci je 9 godina starija i ima puno više mečeva u svojoj karijeri od naše prvakinje. To joj je pomoglo da bolje rasporedi snagu. Meč je do pred sami kraj bio izjednačen, a onda je sredinom pete runde Talijanka ostvarila minimalnu prednost koja joj je donijela pobjedu. Tako je Capucci, pored naslova aktualne Europske prvakinje po K1 pravilima preuzela i titulu profesionalne Interkontinentalne prvakinje.

Prije navedene glavne borbe, publika je mogla uživati i u četiri odlična uvodna meča.

Najprije je domaći borac Ante Zubčić u full contactu pobijedio Draženka Čosovića iz Trebinja (BiH). Nakon dominacije tijekom prve runde, trener bosanskog borca je bacio ručnik i spasio ga od mogućeg nokauta.

Na žalost, treneri splitskog „Pit Bulla“ nisu stigli, a ni očekivali da će njihov borac isto to napraviti u sljedećem meču. Naime nakon prve serije udaraca, već u dvadesetoj sekundi prve runde Sarajlija Dario Kadić koji nastupa za KBK Croatia preciznim krošeom je nokautirao Splićanina Dinu Vidovića. Borba je također bila u full contactu.

Treći obračun je bio po K1 pravilima, a sastali su se Finko Barišić (Pit Bull, Split) i Mario Katić (MOKK Kaštela). Meč je obilovao dobrim potezima s obje strane pa je podijeljenom sudačkom odlukom 2:1 pobijedio Barišić što se publici nije svidjelo i zbog čega je negodovala zvižducima.

Četvrta borba je donijela još jednu pobjedu za zadarski KBK Croatia. Njihov član Ivica Pernek slavio je prekidom nakon što je sredinom treće runde u low kick borbi sudac u ringu brojao Talijanu Ismailu Muhamaddu.

Evo i nekoliko slika iz završnog dijela "Privlaka Fight Nighta":


























Eto, lijepa večernja priredba, a Antoneli više sreće drugi puta. Ima vremena i za velike titule.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #