KICKBOXING

nedjelja, 18.07.2010.

Luka Tomić na WAKO Pro euro tronu

Pitbullovac Luka Tomić (20) u Rimu je postao novim europskim WAKO PRO prvakom po K-1 pravilima do 71,8 kilograma!
Luka je spektakularnim nastupom u glavnoj borbi večeri deklasirao naturaliziranog Talijana Vincenza el Orafyja, nokautiravši ga sredinom 4. runde. No do pobjede nije došlo lako.

U 1. rundi Talijanu je prošlo nekoliko iznimno jakih middle kickova, nakon čega je trener Marko Žaja promijenio taktiku: Luka je u nastavku počeo počeo hvatati Talijanovu nogu i uzvraćati mu low kickovima po stajnoj nozi, čime ga je četiri puta oborio na tlo. U 3. rundi je nastavio low kickovima, a pred kraj iste sjeda mu sjajan desni high kick i Orafy završava u knock downu.

Početkom 4. runde Luka furiozno ulazi te prvo još jednom ruši Talijana rukama pa low kickovima, da bi Orafy na kraju ostao na podu 10-ak minuta nakon čega je odvežen je u bolnicu! Ovu titulu Luka je posvetio teško ozlijeđenom klupskom kolegi, aktualnom svjetskom prvaku Frani Radniću koji je isti naslov držao 2005. i 2006. godine.

U ostalim borbama Ivan Stupalo je poražen 2:1 od Talijana Fabrizija Spilettia, u borbi do 81 kg (što inače nije Ivanova kategorija), a Finko Barišić pobijedio je prekidom u 2. rundi bivšeg prvaka Italija Marca De Paolisa u kategoriji do 67 kg.

Treba li što reći, osim BRAVO LUKA!
















- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #