KICKBOXING

utorak, 25.05.2010.

I Karla Bartolin na postolju Svjetskog kupa


Karla bartolin, mlada članica Kickboxing kluba "Ninja" iz Zaboka, kojeg vodi njen otac i trener Rajko Bartolin, dva se je puta popela na postolje Svjetskog kupa u Szegedu - prvog dana zbog osvajanja srebrne medalje u semi contactu, a drugog dana na najviše postolje zbog osvajanja zlatne medalje u light contactu. Bravo.

Evo vijesti primljene iz Zaboka:

Od 20.-23.5.2010. godine u Mađarskom gradu Szegedu održan je Svjetski kup u kickboxingu.

Sudjelovali su klubovi iz 24 zemlje, s 917 takmičara.

Zabočanka Karla Bartolin nastupala je u skupini starijih kadetkinja do 55 kg u dvije discipline i to u semi contactu i light contactu.

Prvog dana 21.5.2010.g. Karla je nastupala u semi contact disciplini. Prvo protiv Kiraly Zsofije iz Mađarske i pobijedila sa 6 : 2, u drugoj borbi pobijedila je Gilian Reginu iz Kiraly Teama Mađarska (koji su već više godina najbolji Team na svijetu) pobjeda 6 : 5. Treću finalnu borbu protiv Berte Viktorije također iz Kiraly Tima Mađarska (višestruke prvakinje Svjetskih kupova) - pobjeda Mađarske predstavnice 5 : 3. Karla osvaja srebrnu medalju. Teško je bilo protiv publike, sudaca, domaćeg terena i najboljih na svijetu.

Poredak u semi contactu:
1. Berta Viktora - Kiraly Team Mađarska
2. Karla Bartolin - KBK Ninja Zabok - Hrvatska
3. Gilijan Regina - Kiraly Team Mađarska
3. Kiraly Zsofija - Mađarska

Drugi dan 22.5.2010.g. nastupa u light contactu disciplini za kadete starije do 55 kg. Karla pobjeđuje svoje tri protivnice 3:0, jednoglasnom odlukom sudaca. Protiv Austrijske predstavnice Ester Schmit 3:0, protiv Silvije Szmila iz Poljske 3:0, te pobjeda u finalu protiv domaće predstavnice Mađarske Izabele Franzsina 3:0.

Poredak u light contactu:
1. Karla Bartolin - KBK Ninja Zabok - Hrvatska
2. Izabela Franzsina - Mađarska
3. Silvija Szmila - Poljska

Osvajanje prvog i drugog mjesta na Svjetskom kupu samo je odraz odličnog i stručnog rada u zabočkom kickboxing klubu, pod vodstvom bivšeg šampiona Rajka Bartolina, koji ističe da su ove pobjede posebno slatke. "Veoma smo radosni na Karlin oporavak i postignute rezultate, s obzirom na proteklo vrijeme koje Karla nije mogla trenirati zbog prometne nesreće koju je pretrpjela početkom veljače ove godine u centru Zaboka, kada je nesmotreni vozač naletio na dvije djevojčice i to na nogostupu dok su išle u školu".

"Kada bi bilo više razumijevanja od sportskih djelatnika za ovaj ambasadorski sport koji nas odlično prezentira u svijetu, bolju raspodjelu financijskog dijela u športskim zajednicama, te boljih uvjeta za trening. Termini prihvatljivi za djecu, učenike, gdje bi nam bio kraj", ističe trener R. Bartolin.

Čestitke Karli, tati treneru i cijelom Kickboxing klubu Ninja Zabok, na ovim odličnim i svjetskim rezultatima.



Što reći, bravo.


- 01:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #