KICKBOXING

srijeda, 25.11.2009.

Svjetsko prvenstvo je započelo



Kako sam pisao u prethodnim postivima, u mjestu Lignano Sabbiadoro u Italiji, održava se Svjetsko kickboixng prvenstvo u disciplinama semi contact, full contact, glazbene forme i aero kickboixng. U stvari, ovo je drugi dio Svjetskog prvenstva - prvi dio u disciplinama održan je u Villachu, u Austriji krajem listopada u disciplinama light contact, low kick i K1.

Prema registracijama, prijavljeno je i potvrđeno ukupno 657 boraca iz 43 zemlje svijeta.

Jučer popodne je naša reprezentacja stigla te je obavljeno vaganje i liječnički pregledi, i kao i obično, kako se to i od sportaša očekuje - svi su zdravi i spremni za borbu.

Današnji dan je za službene osobe svjetske federacije protekao u pripremama i izradi ždrijeba, a suci su odradili svoje redovne seminare.

Što se naših boraca tiče, ždrijedb je bio - rekli bi ni dobar ni loš, baš onako hladan kako ga to njemački kompjuter napravi (Njemac je zadužen za održavanje kompjuterskog programa za automatsku izdradu ždrijeba). U stvari, najprije su određeni nositelji pojedinih kategorija (svjetski i europski prvaci, pa viceprvaci - prema posebnom kriteriju), a onda je kompjuterska automatika hladno posložila ostale borce.

Kako su u svemu tome naši prošli:

ANDREJ GUDAC - semi contact, -69 kg - u toj kategoriji ima ukupno 20 boraca, a među njima valja izdvojiti Europskog prvaka Mađara Laszla Gombosa i viceprvaka Domenica De Marka iz Italije. Bez obzira što Andrej propušta prvo kolo šesnaestina finala, već u prvoj borbi u osmini finala susreće se s drugim nositeljem kategorije Talijanom Domenicom De Markom.

ZVONIMIR GRIBL - semi contact, -84 kg - u toj kategoriji ima 23 borca među kojima se izdvajaju viceprvak svijeta Grk Andreas Aggelopulos i europski prvak Krisztian Jaroszkievicz iz Mađarske. Iako je četvrti nositelj, Zvonko svoju prvu borbu ima već u osmini finala protiv pobjednika iz borbe Roman Brundl (Austrija) i Youri Van Hove (Belgija).

MARKO DEŠA - semi contact, -89 kg - u toj kategoriji ima ukupno 13 boraca. Zvučnija imena svakako su europski viceprvak Drew Neil iz Velike Britanije i treći s Europskig prvenstva Mađar Zoltan Dancso. Marko svoju prvu borbu ima protiv Kazahstanca Yerseita Kalmenova, a pobjedi li ga u četvrtfinalu ga očekuje Ukrajinac Maksym Dzhurayvev.

PERO GAZILJ - semi contact, -94 kg - u toj je kategoriji prijavljeno ukupno 12 boraca, a pored Pere koji je aktualni svjetski prvak, od zvučnijih imena ti su još Peter Cikos iz Mađarske, viceprvak Europe i Colin O'Shaughnassey iz Irske. Kao nositelj skipine, pero propušta prvo kolo u osmini finala, a u četvrt finalu očekuje pobjednika iz borbe između Britanca Marka Deacona i Francuza Devi Sandavy Fabricea.

BORIS MIŠKOVIĆ - semi contact, +94 kg - u toj je kategoriji ukupno 12 boraca. I bez obzira što je prije mjesec dana Boris postao svjetski prvak u light contactu, uz svo poštovanje ovdje nema niakve prednosti. Zvučnija imena u ovoj kategoriji su Mađar Tibor Wappel, Britanac Mathews Lee, te Ranis Smajlovič iz Slovenije i Gunter Wohlwende iz Njemačke. Svoju prvu borbu Boris ima u osmini finala protiv Austrijanca Guntera Weningera, a pobjedi li ga susresti će se u četvrtfinalu s Mađarom Tiborom Wapelom.

ANA LOJEN - semi cntact, -65 kg - u ovoj kategoriji je 11 natjecateljica a četiri od njih su trenutno najbolja svjetska ženska kickboixng imena - svjetska prvakinja Melanie Moder iz Njemačke, viceprvakinja svijeta Talijanka Chiara Leonadi, pa zatim europska prvakinja Bojana Dances iz Mađarske i viceprvakinja Europe Irkinja Elanie Small. Svoju prvu borbu Ana ima u osmini finala protiv Ruskinje Marine Popove, a pobijedi li ju u četvrtfinalu je očekuje svjetska prvakinja Melanie Moder

ANA ZNAOR - semi contact, -70 kg - u ovoj kategoriji je 9 natjecateljica, a nositeljica skupine je naša Ana, obzirom na svoje ostvareno 2. mjesto na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu. Od "jačih" imana tu je i Mađarica Ana Kondar. Zanimljivo je da je na prošlom Svjetskom prvenstvu u Villachu, u light contactu u ovoj težinskoj skupini bila Zsofia Minda, dok je Ana Kondar bila u višoj, ali sada je Zsofija u višoj, vjerojatno ne želeći se susresti s Anom. Ana svoju prvu borbu ima u četvrtfinalu ima protiv Britanke Jem Cambel, a pobijedi li je, za ulazak u finale boriti će se s pobjednicom iz borbe između Slovenke Maje Vetrešek i Irkinje Claire Luise Sweetman.

Semi contact team CROATIA u sastavu ZVONIMIR GRIBL, MARKO DEŠA, PERO GAZILJ i ANA ZNAOR, a BORIS MIŠKOVIĆ kao rezerva. U svojoj natjecateljskoj skupini imaju ukupno 18 timova, a ždrijeb će naknadno biti izvučen.

SANJIN POL VRGOČ - full contact, -71 kg - u ovoj natjecateljskoj skupini ukupno je 23 borca, a najpoznatija imena su svjetski prvak Rus Evgeniy Grechishkin i viceprvak svijeta Norvežanin Christian Kvartingen. Sanjin svoju prvu borbu ima u šesnaestini finala protiv Makedonca Dejana Ristovskog, a pobjedi li ga u osmini finala ga olekuje Brazilac Valmir Erthal.

IVAN STUPALO - full contact, -75 kg - u ovoj je kategoriji 18 natjecatelja, a najpoznatiji je Europski prvak Andreas Lodrup iz Norveške. Ivan propušta šesnaestinu finala, a svoju prvu borbu ima u osmini finala protiv Talijana Corrada Luchetija. Pobijedi li ga, u četvrt finalu ga očekuje pobjednik iz borbe između Grka Vladimirosa Nazarenka i Njemca Dorijana Milenkovića ili Rusa Yusupa Magamedbekova.

DINO VIDOVIĆ - full contact, -81 kg - u ovoj je kategoriji opet puno boraca, njih 25, a ističu se viceprvak svijeta Ehram Majidov iz Rusije i Europski prvak Ukrajinac Igor Prykhodko. Dino nastupa već večeras u sklopu svečanosti otvaranja Svjetskog prvenstva, kada će se u šesnaestini finala sastati s Kazakhstancem Makhambetom Baibekovom. Pobijedi li , u osmini finala ga očekuje pobjednik iz borbe između Slovenca Davida Nagode i Slovaka Michala Hromeka.

BOJAN MIŠKOVIĆ - full contact, -86 kg - u ovoj je kategoriji 9 boraca, a najpoznatije ime među njima je Sergey Bogdan iz Rusije, svjetski prvak. Bojan svoju prvu borbu ima u osmini finala protiv Poljaka Arkadiusza Dembinskog, a pobijedi li ga u četvrtfinalu ga očekuje Francuz Michael Lopez.

DINO ČATIPOVIĆ - full contact, -91 kg - u ovoj je kategoriji ukupno 9 boraca, a u ovoj kategoriji je cijeli europski vrh - prvak Europe Alexey Tokarev iz Rusije, viceprvak Denis Simkin iz Ukrajine i brončani Ladislav Kacmarak iz Slovačke. Svoju prvu borbu Dino ima u četvrtfinalu protiv pobjednika iz borbe između Kanađana Roberta Weismana i Azerbejdžanca Sarkhana Jabbarova, a pobijedi li, osvaja brončanu medalju i očekuje ga pobjednik između Cyrila Cheyrizija iz Francuske i prvak Europe Rusa Alexeya Tokareva.

DAMIR TOVAROVIĆ - full contact, +91 kg - u kategoriji je ukupno 10 boraca, a među njima izdvajaju se najbolji u Europi - prvak Turčin Hamza Kendircioglu, viceprvak Finac Jukka Sarinen i brončani Poljak Jacek Puchaz. Damir se u prvoj borbi u osmini finala susreće s Ukrajincem Viktorom Adobashom, a pobijedi li ga u četvrtfinalu ga očekuje Poljak Jacek Puchacz.

ŽELJANA PITEŠA - full contact, -56 kg - u kategoriji je 16 natjecateljica, a osim naše Željane koja je prije mjesec dana postala svjetska prvakinja u low kicku (mada joj se to sada ne računa) u ovoj kategoriji zvučnija imena su svakako svjetska prvakinja Mađarica Zsuzsa Szuknai i europska prvakinja Valeriya Ishakova. Željana svoju prvu borbu ima u osmini filala protiv Talijanke Francesce Lungi, a pobijedi li je u četvrtfinalu, u borbi za broncu i za vizu za Peking na prve svjetske igre borilačkih sportova, očekuje je pobjednica iz meča između Grkinje Areti Mastrodouka i Francuskinje Roxane Lasczak.

MARIJA MALENICA - full contact, -60 kg - u kategoriji ima 16 natjecateljica, a u ovoj kategoriji ističu se europska prvakinja Norvežanka Thea Terese Naess, i viceprvakinja Europe Grkinja Maria Konstantelou. Marija, kao i sve ostale natjecateljice u ovoj kategoriji svoju prvu borbu imaju u osmini finala, i to s Njemicom Adriane Steiner, a pobijedi li je, u četvrtfinalu u borbi za bornncu i plasman u Peking, očekuje je pobjednica iz meča između Ukrajinke Olge Kharchenko i Talijanke Letizie Bitozzi.

NIVES RADIĆ - full contact, -70 kg - u kategoriji je 10 natjecateljica, a u ovoj kategoriji su i svjetska prvakinja Olga Slavinskaya iz Rusije i viceprvakinja svijeta Brigit Oksnes iz Norveške. Obzirom da je Nives četvrta nositeljica skupine, propušta osminu finala, a u četvrtfinalu čeka pobjednicu iz meča Ukrajinke Mariye Baduline i Talijanke Valerije Merkurio. Pobijedi li u ovoj četvrtfinalnoj borbi, Nives osvaja brončanu medalju, a u polufinalu se sureće s pobjednicom iz meča Grkinje Marie Mastrogiani i Ruskinje Olge Slavinskaye.

ANA BAJIĆ - fullcontact, +70 kg - u kategoriji su 3 natjecateljice, pa to znači da je Ana jedina od naše reprezentacije već osvojila brončanu medalju - po ždrijebu. Ana svoju prvu borbu ima u polufinalu s Ruskinjom Annom Gladkhinom, a pobijedi li ulazi u finale gdje će se susresti s viceprvakinjom Europe Karen Dews iz Velike Britanije.

To bi bili svi predviđeni nastupi naših boraca. Valja reći da nije prijavljen nitko u glazbenim formama, a trener i natjecateljice iz aero kickboksinga odustali su od sudjelovanja što zbog loših priprema, što zbog loših financja.

Eto, ubrzo jos.




- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #