KICKBOXING

srijeda, 28.10.2009.

Frane osigurao vizu za Peking


Eto, danas nam je dostavljena objava za tisak WAKO Svjetske kickboxing federacije u kojem s ponosom objavljuje da su na prvom dijelu Svjetskog kickboxing prvenstva koje je održano u Villachu (Austrija) od 20. do 25. listopada 2009. za disciplinu low kick održane kvalifikacije za 1. Svjetske igre borilačkih sportova - Sportaccord borilačke igre - koje će se iduće godine od 27. kolovoza do 4. rujna održati u Pekingu.

Sljedeće kvalifikacije u disciplinama semi contact i full contact održati će se na drugom dijelu Svjetskog kickboxing prvenstva koje će se održati u mjestu Lignano Sabbiadoro u Italiji, od 26. do 29. studenog 2009.




Posebno ovom prilikom želim naglasiti:

FRANE RADNIĆ - hrvatski reprezentativac u disciplini low kick, -71 kg, inače član splitskog "Pit Bulla" osigurao je sudjelovanje na 1. Svjetskim igrama borilačkih sportova - Sportaccord borilačke igre - koje će se iduće godine od 27. kolovoza do 4. rujna održati u Pekingu.

Frane je u osvojoj težinskoj skupini osvojio 3. mjesto i brončanu medalju.












Prema pravilima usuglašenim među 13 borilačkih sportova koji sudjeluju na Svjetskim igrama (Aikido - IAF, Boks - AIBA, Judo - IJF, Jiu jitsu - IJJf, Karate - WKF, Kendo - FIK, Kickboxing - WAKO, Tajlandski boks - IMTA, Sambo - FIAS, Sumo - ISF, Taekwondo - WTF, Hrvanje - FILA, Wushu - IWUF), iz kickboxinga pravo sudjelovanja imaju osvajači medalja sa Svjetskog prvenstva u discipllnama kickboxinga: semi contact (-63, -69, -74, -79 i -84 kg za muškarce te -55 i -60 kg za žene), full contact -63, -67, -71, -75, -81 kg za muškarce te -56, -60 kg za žene) i low kick (-63, -67, -71, -75, -81 kg za muškarce te -56, -60 kg za žene). Dakle, po četiri natjecatelja iz svake navedene težinske skupine.

Također, za navedeno natjecanje poziv od predsjednika WAKO-a g. Ennia Falsonija dobio je i Romeo Deša, glavni tajnik Hrvatskog kickboxing saveza, u svojstvu dužnosnika Svjetske kickboxing federacije, a kao voditelj kickboxing natjecanja na Svjetskim igrama.

Nadam se da će se krajem studenog na 2. dijelu Svjetskog kickboxing prvenstva još hrvatskih natjecatelja pridružiti Radniću i Deši.


Eto, baš lijepo. Jedva čekam konačni spisak. Biti će još naših, siguran sam.


- 01:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #