KICKBOXING

ponedjeljak, 24.08.2009.

Evo nas opet ...

... u Splitu na Hrvatskim kupovima



Tako je, počinje drugi dio sezone natjecanja Hrvatskog kickboxing saveza.

Sljedećeg vikenda - i u subotu i u nedjelju u Splitu, na dvije strane grada, održavaju se Hrvatski kickboxing kupovi.

Najprije se u subotu, 29. kolovoza 2009. u dvorani Bazeni na Poljudu, u organizaciji direktora reprezentacija g. Stipana Jurišića i njegova kluba "Mornar" održavaju sljedeći Hrvatski kupovi:

Hrvatski kup u semi contactu za mlađe i starije kadete i juniore
Hrvatski kup u light contactu za juniore.



A zatim u nedjelju, 30. kolovoza 2009. se ekipa seli na drugi dio grada Splita, na Gripe, gdje se u dvorani Pit Bulla, u organizaciji Marka Žaje i njegovog kluba "Pit Bull" održavaju sljedeći kupovi:

Hrvatski kup u full contactu za juniore
Hrvatski kup u low kicku za juniore.


Kao što se vidi, sljedećeg vikenda se u Splitu skuplja hrvatska kickboxing mladost, a kako bi izbornici provjerili njihovu spremnost za nastup u reprezentaciji, koja od 20. do 27. rujna 2009. nastupa na Europskom prvenstvu za kadete i juniore u Puli.

A o tom natjecanju nešto više uskoro.


Eto, e pur si muove!



- 20:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 20.08.2009.

Kickboxing333 - COOL BLOG



Kada netko nešto voli, onda nema cijenu to što radi. Radi to iz gušta, radi jer mu se radi. Kada to netko od prijatelja i poznatih pohvali, eto motivacije za učiniti još bolje. Ali kada ti to netko prizna tko te ne poznaje, koji jednostavno "neopterećen" prijateljstvom nema tu "obavezu" pohvaliti, to je motivacija još veća.

Eto, uredništvo Blog.hr-a svrstalo me je u Cool blogove, među njih 82 od 798088 blogera. Hvala. KICKBOXING333 COOL BLOG!

A ja ću i dalje izvještavati, pisati, slikati, objavljivati. Ovih skoro pa 380000 posjetitelja je to zaslužilo, zar ne?


Eto ;-)))

- 20:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.08.2009.

Potukoše se u Posušju


15. memorijalni kickboxing turnir "Vitez Mile Bošnjak".

Samo telegrafski - evo rezultata:

1. Low kick, -56 kg
Manuela Žulj - KBK "Vitez Mile Bošnjak", Posušje, BiH
Antonija Đolo - KBK "Kobra", Mostar, BiH
Pobjeda Manuela Žulj - odlukom sudaca 2:1

2. Full contact, -60 kg
Ante Lozo - KBK "Pit Bull", Split, Hr
Enko Alić - KBK "Hrvatski dragovoljac", Livno, BiH
Pobjeda Enko Alić - odlukom sudaca 0:3

3. Low kick, -65 kg
Mateja Tabak - KBK "Pit Bull", Split, Hr
Orosz Andrea - Mađarska
Pobjeda Mateja Tabak - odlukom sudaca 2:1

4. Low kick, -67 kg
Damir Bagavac - KBK "Knin", Knin, Hr
Josip Vidović - KBK "Hrvatski dragovoljac", Livno, BiH
Josip Vidović je imao prometnu nesreću pa nije došao na turnir. Nadam se da nije ništa loše.

5. Full contact, -81 kg
Ante Zujić - KBK "UHBDDR", Imotski, Hr
Ivan Sunara - KBK "Mornar", Split, Hr
Pobjeda Ante Zujić - odlukom sudaca 3:0

6. K1 style, -71 kg
Mario Marković - KBK "Sensei", Čapljina, BiH
Molnar Zoltan - Mađarska
Pobjeda Mario Marković - KO

7. Full contact, -75 kg
Nikola Matić - KBK "Sensei", Čapljina, BiH
Aztalos Janos Mađarska
Pobjeda Nikola Matić - odlukom sudaca 3:0

8. Low kick, -91 kg
Aner Karahodžić - KBK "Hrvatski dragovoljac", Livno, BiH
Bojan Marijanović - KBK "Kobra", Mostar, BiH
Pobjeda Aner Karahodić - odlukom sudaca 2:1

9. Low kick, +91
Tomislav Paladin - KBK "King" Poreč, Hr
Damir Tovarović - KBK "Pit Bull", Split, Hr
Pobjeda Damir Tovarović - odlukom sudaca 0:3


Eto, a koji komentar više i pokoja slika - možda stignu kasnije, čim uhvatim nekog tko je bio.


- 00:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 16.08.2009.

E moj novinaru, ni prepisati ne znaš


Svima zanimljive odluke izvršnog odbora Međunarodnog olipijskog komiteta - IOC-a, normalno da su odmah našle odjeka u sportskoj javnosti, odnosno normalno je bilo očekivati da će se odmah naći na sportskim stranicama svih dnevnih listova.

I našle su se.

Ali, eto i razočaranja. U jednim dnevnim novinama objaviše:
... Uz novu disciplinu neke su odstranjene, na olimpijskim igrama više nema rolera, karatea, softbola, bejzbola i squasha. ...

Objaviše i ostaše živi. Ne smo da ne znaju prepisati (pa barem je danas informacija dostupna gdje god hoćeš - blaženi Google!), već ovime pokazuje i svoje elementarno nepoznavanje posla kojim se bavi. Ne samo da rolera, karatea, softbola, bejzbola i squasha više nema, nego nisu ni bili. Oni jesu bili i ostali su (samo) priznati olimpijski sportovi.

Pitam sebe i Vas - ako ne poznaješ nekoliko osnovnih informacija o Olimpijadi - toj najvećoj sportskoj manifestaciji, kako ćeš onda pisati o i promovirati neke "manje" sportove.

Žalosno.




- 16:01 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 15.08.2009.

Kad ne može Olimpijada, može Olimpijada borilačkih sportova

Iduće 2010. godine od 28. kolovoza do 4. rujna, u Pekingu će se održati Svjetske igre borilačkih sportova ili kako su ih već popularno nazvali Olimpijada borilačkih sportova - u kojima će sudjelovati 13 sportova i to: Aikido - IAF, Boks - AIBA, Judo - IJF, Jiu jitsu - IJJF, Karate - WKF, Kendo - FIK, Kickboxing - WAKO, Tajlandski boks - IMTA, Sambo - FIAS, Sumo - ISF, Taekwondo - WTF, Hrvanje - FILA, Wushu - IWUF.

Što se samog kickboxinga tiče, on će biti zastupljen sa svoje 3 discipline i samo u određenim težinskim skupinama. To su: semi contact (muški: -63, -69, -74, -79 i -84 kg i žene: -55 i -60 kg), full contact (muški: -63, -67, -71, -75, -81 kg i žene: -52, -56 kg) te low kick (muški: -63, -67, -71, -75, -81 kg i žene: -52, -56 kg). Sudjelovati će po 4 natjecatelja u svakoj težinskoj skupini i to ovogodišnji osvajači medalja na Svjetskim seniorskim prvenstvima koja se održavaju u Villachu (Austrija) od 19. do 25. listopada 2009. u disciplinama: light contact, low kick i K1 te u Nantu (Nantes, Francuska) od 25. do 29. studenog 2009. u disciplinama semi contact, full contact, glazbene forme i posljednji puta aero kickboxing.

26. ožujka 2009. u Denveru je od strane predsjednika Sport Accorda (tada se ta sportska organizacija nazivala GAISF - engl. ili AGFIS - fra.) g. Hein Verbruggena i dogradonačelnika Pekinga g. Liu Jingmina, potpisan je ugovor o održavanju ovih igara u Kini, u Olimpijskom kompleksu u Pekingu.


Na slici s lijeva: g. Horst Prelog (Kanada), član borda direktora WAKO-a, g. Liu Jingmin (Kina) - dogradonačelnik Pekinga, g. Hein Verbruggen (Nizozemska) - predsjednik Sport Accorda, g. Ennio Falsoni (Italija) - predsjednik WAKO-a, i g. Espen Lund (Norveška) - tajnik WAKO-a

Od 27. do 30. srpnja 2009. održan je sastanak tehničkih delegata svih sportova koji sudjeluju na Svjetskim igrama zajedno s domaćinima i utvrđeno je da će smještaj sudionika biti pekinškim hotelima Interkontinental i Internacional - koji su u blizini Olimpijskog parka. Obavljen je pregled sportskih objekata i potvrđeno je da će se natjecanja održavati u više poznatih sportskih objekata - National Indoor Stadium (svečano otvaranje i zatvaranje), University Stadium (gdje će se održavati natjecanja u ringovima: boks, wushu, kickboxing i tajlandski boks), Science and Tehnology University Stadium (gdje će se održavati natjecanja na tatamijima: teakwon-do, karate, kickboxing, džudo, jiu-jitsu, kendo) te u Agricultural University Stadium (gdje će se održavati natjecanja na tatamiju: aikido, hrvanje, sumo i sambo). Od strane WAKO-a - svjetske kickboxing federacije na ovom sastanku bio je prisutan g. Espen Lund, tajnik WAKO-a.

Definiran je i program. Full contact i low kick imati će kvalifikacijske borbe 30. kolovoza, a polufinalne i finalne 31. kolovoza. Semi contact će se održavati 2. rujna na 2 tatamija.


National Indoor Stadium (gdje će biti svečano otvaranje i zatvaranje)


Unutrašnjost National Indoor Stadiuma.


Agricultural University Stadium (gdje će se održavati natjecanja na tatamiju: aikido, hrvanje, sumo i sambo)


University Stadium (gdje će se održavati natjecanja u ringovima: boks, wushu, kickboxing i tajlandski boks)


Science and Tehnology University Stadium (gdje će se održavati natjecanja na tatamijima: teakwon-do, karate, kickboxing, džudo, jiu-jitsu, kendo)




Eto, baš lijepo.



- 02:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 14.08.2009.

Ne večeras dragi, boli me glava

Nekada Nik Titanik - karikaturist 24 sata, u svojim sportskim komentarima stvarno zna pogoditi:


Preneseno s web portala 24 sata.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.08.2009.

Karate opet odbijen, a kickboxing još i dalje

U tijeku je sjednica Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta, koja se održava u Berlinu, danas i sutra, odnosno 13. i 14. kolovoza 2009.

I oni su svjesni da su njihove odluke i prijedlozi vrlo interesantni ne samo sportašima, već i svim ljubiteljima sporta, pa i mnogima drugima. Upravo stoga su odmah, juš u tijeku zasjedanja, izdali svoje priopćenje za tisak u kojem kažu:

... da su odlučivali koji novi sportovi će ući na Olimpijske igre. Kandidati su bili: softball, baseball, roller-skating, golf, karate, ragbi i squash. I donijeli su odluku, odnosno prijedlog za kongres - na Olimpijadi 2016. godine, još ne znamo gdje, predlažu da se uvrste: golf i ragbi.

Na žalost, karate je već 3. puta izgubio trku u samom finalu. Šteta za sve karateke, šteta za sve nas iz borilačkih sportova.

Još nije donešena konačna odluka, tu će odluku donijeti na Olimpijskom kongresu koji će se održati u Kopenhagenu 1. i 2. listopada 2009. Osim toga, odlučiti će i o domaćinu igara 2016. godine, a kandidati su Rio de Janeiro, Čikago, Tokio i Madrid.

A gdje je u svemu tome kickboxing?

Još i dalje!

Jer očito nije važno tim sportskim bogovima koliko je neki sport razvijen i raširen u svijetu, koliko mladih trenira taj sport, koliko taj sport razvija čovjeka i utječe na razvoj. Ne, samo je važno koliko je taj sport televizičan ili koliko je jak lobi koji ga gura.

Šteta.

Ali, što sad? Gubiti nadu? Ne! Naša nada, odnosno nada svih borilačkih sportova su Svjetske igre borilačkih sportova odnosno Olimpijada borilačkih sportova. Prve igre će se održati iduće godine u Pekingu, od 28. kolovoza do 4. rujna. O svemu tome malo više u jednom od sljedećih postova.

PS. Evo i dodatka, potpune informacije radi:

Izvršni odbor MOK-a donio je nama iz borilačkih sportova još jednu zanimljivu odluku: na Olimpijskim igrama u Londonu uvršten je ženski boks i to s 3 težinske kategorije: -51, -60 i -70, dok će muške težinske kategorije s 11 biti smanjene na 10. Koja se ukida, još nisam uspio pronaći.


Eto.






- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 12.08.2009.

Tovarović i Paladin na Posuškom memorijalu

U Posušju, u petak, 14. kolovoza. 2009. održati će se
15. memorijalni kickboxing turnir "Vitez Mile Bošnjak".

Na programu je 10 borba, a parovi tog turnira su:

1. Low kick, -56 kg
Manuela Žulj - KBK "Vitez Mile Bošnjak", Posušje, BiH
Antonija Đolo - KBK "Kobra", Mostar, BiH

2. Full contact, -60 kg
Ante Lozo - KBK "Pit Bull", Split, Hr
Enko Alić - KBK "Hrvatski dragovoljac", Livno, BiH

3. Low kick, -65 kg
Mateja Tabak - KBK "Pit Bull", Split, Hr
Orosz Andrea - Mađarska

4. Low kick, -67 kg
Damir Bagavac - KBK "Knin", Knin, Hr
Josip Vidović - KBK "Hrvatski dragovoljac", Livno, BiH

5. Full contact, -81 kg
Ante Zujić - KBK "UHBDDR", Imotski, Hr
Ivan Sunara - KBK "Mornar", Split, Hr

6. K1 style, -71 kg
Mario Marković - KBK "Sensei", Čapljina, BiH
Molnar Zoltan - Mađarska

7. Full contact, -75 kg
Nikola Matić - KBK "Sensei", Čapljina, BiH
Aztalos Janos Mađarska

8. Low kick, -91 kg
Aner Karahodžić - KBK "Hrvatski dragovoljac", Livno, BiH
Robert Brajković - KBK "Knin", Knin, Hr

9. Low kick, +91 kg
Marko Kuzmak - KBK "Tigar", Karlovac, Hr
Bojan Marković - KBK "Kobra", Mostar, BiH

10. Low kick, +91
Tomislav Paladin - KBK "King" Poreč, Hr
Damir Tovarović - KBK "Pit Bull", Split, Hr


U cijelom programu može se očekivati lijepih borbi, međutim ova zadnja u superteškoj kategoriji između dva stara rivala - Damira Tovarovića i Tomice Paladina stvarno izaziva pozornost. Tovaroviću se nešto u zadnje vrijeme zaredali porazi, Paladin je dosta dugo van aktivne scene - a svojevremeno su bili veliki konkurenti. U svakom slučaju - biti će zanimljivo.


Živi bili pa vidjeli!

- 01:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 11.08.2009.

Posavina kup


U subotu, 8. kolovoza u Odžaku, u Bosni i Hercegovini održan je 2. "Posavina kup" - međunarodni kickboxing turnir u semi i light contactu za mlađe i starije kadete, juniore i seniore, na kojem je sudjelovalo 165 natjecatelja iz 15 klubova iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske.

Iz klubova članova Hrvatskog kickboxing saveza nastupili su članovi KBK "Brod" iz Slavonskog Broda, KBK "Lav" iz Pule, KBK "Tomislav gym" iz Slavonskog Broda i KBK "Viktorija" iz Rijeke.

Evo pregleda ostvarenih rezultata hrvatskih predstavnika:

OSTVARENI REZULTATI

Mlađi kadeti - semi contact, -32 kg
3. Dominik Fontana, KBK "Lav" Pula

Mlađe kadetkinje - semi contact, -42 kg
3. Jennifer Martinčić, KBK "Lav" Pula

Mlađe kadetkinje - semi contact, +47 kg
3. Jennifer Martinčić, KBK "Lav" Pula

Stariji kadeti - semi contact, -57 kg
2. Dejan Savić, KBK "Viktorija" Rijeka

Stariji kadeti - semi contact, -63 kg
1. Dejan Savić, KBK "Viktorija" Rijeka
2. Alvin Ališić, KBK "Viktorija" Rijeka

Stariji kadeti - semi contact, -69 kg
1. Alvin Ališić, KBK "Viktorija" Rijeka

Stariji kadeti - semi contact, +69 kg
1. Alvin Ališić, KBK "Viktorija" Rijeka

Starije kadetkinje - semi contact, -46 kg
2. Diana Tanushaj, KBK "Lav" Pula

Starije kadetkinje - semi contact, -50 kg
3. Diana Tanushaj, KBK "Lav" Pula

Starije kadetkinje - semi contact, -60 kg
3. Tea Đuraki, KBK "Lav" Pula
3. Nensi Grižančić, KBK "Lav" Pula

Starije kadetkinje - semi contact, +65 kg
2. Maja Britvić, KBK "Lav" Pula
3. Ramon Tumbas, KBK "Lav" Pula

Juniori - semi contact, -63 kg
3. Sven Grenčir, KBK "Lav" Pula

Juniorke - semi contact, -55 kg
2. Ana Bodon, KBK "Tomislav Gym" S.Brod

Juniorke - semi contact, -60 kg
2. Nensi Grižančić, KBK "Lav" Pula
3. Tea Đuraki, KBK "Lav" Pula
3. Ramon Tumbas, KBK "Lav" Pula

Juniorke - semi contact, +65 kg
2. Maja Britvić, KBK "Lav" Pula

Seniori - semi contact, -69 kg
2. Sven Grenčir, KBK "Lav" Pula

Seniorke - semi contact, -60 kg
2. Ana Bodon, KBK "Tomislav Gym" S.Brod

Seniorke - semi contact, +65 kg
1. Maja Britvić, KBK "Lav" Pula

Stariji kadeti - light contact, -57 kg
2. Dejan Savić, KBK "Viktorija" Rijeka

Stariji kadeti - light contact, -63 kg
1. Alvin Ališić, KBK "Viktorija" Rijeka
3. Dejan Savić, KBK "Viktorija" Rijeka

Stariji kadeti - light contact, -69 kg
1. Alvin Ališić, KBK "Viktorija" Rijeka

Starije kadetkinje - light contact, -50 kg
3. Diana Tanushaj, KBK "Lav" Pula

Starije kadetkinje - light contact, -60 kg
1. Nensi Grižančić, KBK "Lav" Pula
2. Tea Đuraki, KBK "Lav" Pula

Starije kadetkinje - light contact, +65 kg
1. Maja Britvić, KBK "Lav" Pula
2. Ramon Tumbas, KBK "Lav" Pula

Juniori - light contact, -74 kg
2. Andrija Tipura, KBK "Brod" S.Brod

Juniorke - light contact, -55 kg
2. Ana Bodon, KBK "Tomislav Gym" S.Brod

Juniorke - light contact, -60 kg
3. Tea Đuraki, KBK "Lav" Pula

Juniorke - light contact, +65 kg
1. Maja Britvić, KBK "Lav" Pula
3. Ramon Tumbas, KBK "Lav" Pula

Seniori - light contact, -69 kg
1. Sven Grenčir, KBK "Lav" Pula

Seniorke - light contact, -55 kg
1. Ana Bodon, KBK "Tomislav Gym" S.Brod

Seniorke - light contact, +65 kg
1. Maja Britvić, KBK "Lav" Pula

PROGLAŠENI NAJBOLJIMA:
najbolji stariji kadet: Alvin Ališić, KBK "Viktorija" Rijeka
najbolja seniorka: Maja Britvić, KBK "Lav" Pula


Lijepo, lijepo.


- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.08.2009.

Eh, da nam nije Slovenaca


Eh, da nam nije Slovenaca, ne bi imali kome žviždati, eh da nam nije Slovenaca ne bi imali od koga izgubiti, eh da nam nije Slovenaca ne bi se osramotili, eh da nam nije Slovenaca ne bi smo to ni doznali.

Eh da nam nije Slovenaca ...

U subotu navečer, u prekrasnoj atmosferi umaškog teniskog bisera "Stella Marisa" održana je kickboxing večernja priredba "Mega Fight". Raspored borbi je u zadnji trenutak nešto promijenjen, ali nije se izgubilo na kvaliteti, dapače, mislim da su uskočili i bolji borci.

Organizacijski Igor Ivošević je pokazao da bi ova priredba ubuduće mogla biti dio velikih događanja ATP Toura. OK, o rasvjeti treba raspravljati, ali i o cijeni ulaznica. Hm, da su bile jeftinije, možda bi bilo i više gledatelja iz cijele Istre. A bilo ih je oko 1500 gledatelja.

Evo, što se je događalo u Umagu:

1. Full contact, 81 kg
Nikša Kržić (KBK "Mega Centar" - Rijeka) vs
Danijel Horvat (KBK "Trojan Gym" - Pula)
Pobjeda Danijel Horvat - TKO u 3. rundi

2. Low kick, -71 kg
Anton Kristaj (KBK "Mega Centar" - Rijeka)
vs Rok Demič ("Vale Tudo" - Ljubljana, Slovenija)
Pobjeda Rok Demič - odlukom sudaca 1:2

3. K1, -67 kg
Sreten Miletić (KBK "Crvena zvezda" - Beograd, Srbija)
vs Goran Mimica (KBK "Pit Bull" - Split, Hrvatska)
Pobjeda Goran Mimica - 0:3

4. K1, -71 kg
Slobodan Kajmakoski (KBK "Bushido" - Struga, Makedonija)
vs Stipe Kovačić (KBK "Pit Bull" - Split, Hrvatska)
Pobjeda Slobodan Kajmakoski - TKO u 3. rundi

5. Low kick, +91 kg
Dalibor Ivančević (KBK "Mega Centar" - Rijeka)
vs Dragoslav Radić (KBK "Zemun" - Zemun, Srbija)
Pobjeda Dragoslav Radić - KO 1. runda

6. Full contact, -71 kg
Sanjin Pol Vrgoč (KBK "Mornar" - Split / Pula)
vs Petar Živković (KBK "Miloš Obilić" - Topola, Srbija)
Pobjeda Sanjin Pol Vrgoč - odlukom sudaca 2:1

7. MMA, -85 kg
Danijel Džebić (UFK "Ban" - Zagreb)
vs Bor Bratovž ("Vale Tudo" - Ljubljana, Slovenija)
Pobjeda Danijel Džebić - KO 1.runda

8. K1, -81 kg
Nikola Božić (KBK "Mega Centar" - Rijeka)
vs Miran Fabjan ("S.G.N." - Gorica, Slovenija)
Pobjeda Miran Fabijan - diskvalifikacija Božića na kraju borbe


A sličice sam posudio sa slovenskog portala RINGREPORT.Si























Eto, da nam nije Slovenaca



- 19:14 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 09.08.2009.

Malo vijesti, malo slika s Hvara iz Hvara

Nakon što je splasnula euforija zbog Franina povrata svjetske titule, evo i malo vijesti i malo slika s večernje kickboxing gale "Oluja u ringu III". Što smo to imali prilike vidjeti u Hvaru na Hvaru.


OLIMPIJSKI BOKS:

-63,5 kg - Almin Kovačević (Joker) - Lubos Priehradnik (Slovačka) - 3:0

+91 kg - Filip Cvrlje (Trogir) - Stipe Vugdelija (Hrvace) - 3:0 - AB 3.r.

-75 kg - Stipica Brekalo (Sesvete) - Stipe Jurčević (Split) - 3:0

+91 kg - Marko Tomasović (Pit Bull) - Hrvoje Kišiček (Sesvete) - 3:0


KICKBOXING - Low kick:

Susret reprezentacija HRVATSKA - ITALIJA:

-81 kg - Dino Vidović - Luciano Nubile - 2:1

-75 kg - Ivan Stupalo - Andrea Andrenacci - 3:0 - KO 2.r.

-71 kg - Luka Tomić - Raffaelle Cipriani - 2,5:0,5

-81 kg - Josip Marić - Pasqualino Campitelli - 3:0

-91 kg - Agron Preteni - Gian Marco Zarolli - 3:0 - AB 2.r.

Hrvatska - Italija - 5:0

Borba večeri:

MEČ ZA PRVAKA SVIJETA WAKO Pro, K1, -71,800 kg

Frane Radnić (Cro) - Bruno Franchi (Ita) - 3:0

Odluke sudaca: HR - 49:46, CG - 50:48, ITA - 49:48

Frane Radnić - Svjetski WAKO Pro prvak u K1, -71,800 kg


To je bilo malo vijesti, a sada evo malo slika:


Pogled na ring i prepuno gledalište




Uvodne borbe


Luka Tomić prima pehar nakon pobjede nad Ciprijanijem


Ivan Stupalo prima pehar od svog klupskog suborca i našeg proslavljenog šampiona (sada u "mirovini") Ante Varnice


Uvodno predstavljanje - Frane u kutu i s njime prof. Ante Matas (trener), ljepotica, Teo Radnić (rođak i suborac u klubu) i glavni trener prof. Marko Žaja


Smiren, hladnokrvan, siguran u sebe - Frane Radnić prije borbe








Žajinom veselju nije bilo kraja


Prijatelji, klupski kolege, poštovatelji - svu su se željeli slikati sa svjetskim prvakom Franom - na ovoj slici Frane s Lukom Tomićem (u bijeloj majici)


I na kraju zajednička slika s Franom - Pit Bullovci, gradonačelnik Hvara Pierino Bebić, predsjednik HKBS-a Predrag Znaor, treneri Marko Žaja i Ante Matas ...


I na kraju - Franin pojas




Eto, baš lijepo.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 08.08.2009.

Kratka, ali lijepa SMS poruka s Hvara


Uvjerljiva i nedvojbena pobjeda Frane 3:0. Od početka je vodio 4 runde, i samo malo popustio zadnju.
Suci: domaći HR: 49:46, neutralni CG: 50:48, gostujući ITA: 49:48.

Bravo Frane!



Frane Radnić Svjetski WAKO Pro prvak *** Frane Radnić Svjetski WAKO Pro prvak *** Frane Radnić Svjetski WAKO Pro prvak *** Frane Radnić Svjetski WAKO Pro prvak *** Frane Radnić Svjetski WAKO Pro prvak



Ukupni rezultat kickboxing susreta Hrvatska - Italija: 5:0


Podsjetimo se - sinoć u petak, je na Hvaru održana, a potrajala je do prvih jutarnjih sati u subotu večernja kickboxing gala priredba Obračun u ringu III na kojoj je zadnja borba večeri bila borba između Frane Radnića - člana Pit Bull iz Splita i Talijana Bruna Franchija za titulu WAKO Pro prvaka svijeta u low kicku (po profesionalnim pravilima), u težinskoj kategoriji do 71,800 kg.
Svi se sjećamo da je nedavno, 13. lipnja u Genovi - pogledajte post - Frane dvojbenom odlukom sudaca izgubio titulu svjetskog prvaka upravo od ovoga istoga Bruna Franchija. I svi su rekli - nepravedno, pa čak i predsjednik svjetske federacije g. Ennio Falsoni koji je posredovao da se revanš održi čim prije. Eto, revanš je održan.


- 01:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 07.08.2009.

Kažu da je u Kninu bilo odlično


U komunikacijama s Kninom neke otežane veze. Ne moš doć do informacije kao da je neka informativna blokada. Kao u neka još ne zaboravljena kninska vremena. Je li gužva? Jesu li svi izvjestitelji u Čavoglavama? Je li nešto treće? Tko će ga znati.

Ali, eto nama naše Slobodne Dalmacije koja nas izvještava. Pa kaže:




A, obećali su i rezultate i slike. Eto, čekam.

- 22:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.08.2009.

Novi stanari u kickboxing kući slavnih

Godišnji odmori, ljeto, nema baš nekih silnih obaveza, pa se može i srediti neke podatke. Evo, malo truda i malo više vremena i pripremljeni su podaci kako bi se uselila

Hrvatska kickboxing kuća slavnih


iliti poznatije rečeno

Hall of Fame hrvatskog kickboxinga



A stanara, ima jako puno!

U sljedeća 3 posta, (odvajam ih kako bi se putem linka moglo dići na svaku godinu posebno) dan je popis osvajača medalja na svjetskim, europskim te balkanskim prvenstvima - seniorskim, juniorskim i kadetskim za 2006., 2007. i 2008. godinu.

Prethodne godine su već objavljene - još u siječnju 2006. Tamo se nalaze postovi i rezultati po godinama:

UVOD ¤
1977.-1990. ¤
1991.-1994. ¤
1995.-1999. ¤
2000. ¤
2001. ¤
2002. ¤
2003. ¤
2004. ¤
2005.

Klikom na bilo koju godinu otvoriti će se post s rezultatima iz te godine.

Isti linkovi postavljeni su i u kolonu s lijeve strane pod nazivom
HALL of FAME,
tako da su vam linkovi za svaku godinu, odnosno za svaki post s rezultatima pojedine godine stalno i jednostavno dostupni.

Eto, klikajte i gledajte, a ako uočite bilo kakvu grešku, i opet kliknite na:
PIŠI MI @
pa u e-mailu mi napišite što treba ispraviti.


- 00:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Osvajači medalja u 2008. godini

* Svjetsko prvenstvo za kadete i juniore
u svim disciplinama kickboxinga
Napulj, Italija, 22. - 28. rujna 2008.


Mlađi kadeti - semi contact

-28 kg - 3. mjesto - Robert Vojaković - BTI, Zabok
-32 kg - 2. mjesto - Edis Sušić - Sušak, Rijeka
-37 kg - 3. mjesto - Jure Drlje - Mawaschi, Makarska
-42 kg - 3. mjesto - Marko Stojanović - Sušak, Rijeka
-42 kg - 3. mjesto - Domagoj Kurteš Salkanović - Sušak, Rijeka
-47 kg - 1. mjesto - Robert Basara - Tigar, Karlovac
-28 kg - 3. mjesto - Lucija Cicvara - Tigar, Karlovac
-32 kg - 1. mjesto - Kristina Ravlić - Mawashi, Makarska
-32 kg - 3. mjesto - Petra Lončar - Tigar, Karlovac
-37 kg - 1. mjesto - Mateja Kunović - Tigar, Karlovac
-37 kg - 2. mjesto - Nancy Magdić - Tigar - Karlovac
+47 kg - 3. mjesto - Ela Filipović - Mawaschi, Makarska
+47 kg - 3. mjesto - Magdalena Grubić - Tigar, Karlovac

Timske borbe - 1. mjesto - Team CROATIA I - Tigar, Karlovac
Denis Šiljac, Robert Basara, Luka Mlinac, Mateja Kunović

Stariji kadeti - semi contact

-47 kg - 3. mjesto - Thomas Matić - Mawaschi, Makarska
-42 kg - 3. mjesto - Renee Škulić - Sušak, Rijeka
-46 kg - 3. mjesto - Katarina Jelenčić - BTI, Zabok
-55 kg - 2. mjesto - Tihana Jirasek - Pakrac, Pakrac

Stariji kadeti - light contact

-52 kg - 3. mjesto - Jerko Loboja - Mawaschi, Makarska
-63 kg - 2. mjesto - Dominik Šulc - Trojan-Istra, Pula
-42 kg - 2. mjesto - Renee Škulić - Sušak, Rijeka
-55 kg - 2. mjesto - Ivana Bilić - Trojan-Istra, Pula
-60 kg - 3. mjesto - Darija Damjanović - Sušak, Rijeka
+65 kg - 3. mjesto - Maja Britvić - Lav, Pula

Stariji kadeti - aero kickboxing - pojedinačno

sa stepom - 1. mjesto - Boris Neverly - Lav, Pula
sa stepom - 1. mjesto - Jennifer Martinčić - Lav, Pula
sa stepom - 2. mjesto - Manda Papac - Lav, Medulin
bez stepa - 1. mjesto - Boris Neverly - Lav, Pula

Stariji kadeti - aero kickboxing - ekipno

sa stepom - 1. mjesto - Team CROATIA I - Lav, Medulin
Manda Papac, Diana Tanushaj, Jennifer Martinčić

Juniori - semi contact

-89 kg - 3. mjesto - Marin Šušnjar - Sušak, Rijeka
-70 kg - 2. mjesto - Kristina Kolar - Zmaj, Bedekovčina
+70 kg - 2. mjesto - Ana Znaor - Malinska, Malinska

Juniori - light contact

-69 kg - 3. mjesto - Teo Mikelić - Trojan - Istra, Pula
-69 kg - 1. mjesto - Andrej Gudac - Sušak, Rijeka
-79 kg - 1. mjesto - Željan Ješić - Mornar, Split
-84 kg - 2. mjesto - Bojan Mišković - Budokai, Rovinj
-89 kg - 1. mjesto - Marin Šušnjar - Sušak, Rijeka
-89 kg - 3. mjesto - Davor Fibinger - Sušak, Rijeka
+89 kg - 3. mjesto - Marin Spasojević - Sušak, Rijeka
-70 kg - 2. mjesto - Helena Jurišić - Mornar, Split
+70 kg - 1. mjesto - Ana Znaor - Malinska, Malinska

Juniori - full contact

-60 kg - 3. mjesto - Ognjen Topalović - King, Poreč
-67 kg - 1. mjesto - Luka Tomić - Pit Bull, Split
-52 kg - 3. mjesto - Anđela Skender - UHBDDR, Imotski

Juniori - low kick

-63,5 kg - 3. mjesto - Zlatko Bajić - P.Krešimir IV, Šibenik
-67 kg - 2. mjesto - Veton Ademi - P.Krešimir IV, Šibenik
-86 kg - 1. mjesto - Agron Preteni - Pit Bull, Split
-86 kg - 2. mjesto - Toni Milanović - Ameno, Split
-91 kg - 1. mjesto - Igor Bajić - P.Krešimir IV, Šibenik
-52 kg - 3. mjesto - Manuela Žulj - UHBDDR, Imotski
-56 kg - 2. mjesto - Antonela Begonja - Croatia, Zadar
-60 kg - 2. mjesto - Renata Rogić - Kobra, Imotski
-70 kg - 1. mjesto - Nina Cigić - Dalmatino, Šibenik

Juniori - K1 Style

-56 kg - 2. mjesto - Anamarija Maras - UHBDDR, Imotski
-70 kg - 3. mjesto - Vedrana Lučić - UHBDDR, Imotski
-70 kg - 3. mjesto - Anamarija Maršić - UHBDDR, Imotski

Juniori - glazbene forme - bez oružja

meke - 3. mjesto - Mia Blagaić - Lotus, Split

Juniori - aero kickboxing - pojedinačno

sa stepom - 1. mjesto - Maja Pavlović - Lav, Pula
bez stepa - 2. mjesto - Ramon Tumbas - Lav, Pula
bez stepa - 3. mjesto - Ardiana Kajtazi - Lav, Medulin

Juniori - aero kickboxing - ekipno

bez stepa - 2. mjesto - Team CROATIA II - Lav, Pula / Medulin
Maja Pavlović, Ardiana Kajtazi, Ramon Tumbas


* Europsko prvenstvo u kickboxingu za seniore
u disciplinama: semi i full contact, glazbene forme i aero kickboxingu
Varna, Bugarska, 21. - 25. listopada 2008.


Semi contact:

- 84 kg - 3. mjesto - Zvonimir Gribl - Malinska, Malinska
- 70 kg - 2. mjesto - Ana Znaor - Malinska, Malinska

Full contact:

- 70 kg - 3. mjesto - Nives Radić - Pit Bull, Split

Aero kickboxing - ekipno

bez stepa - 2. mjesto - Team CROATIA - Prime, Poreč
Diana Bunić, Mirjana Burlović, Vanja Kajić
sa stepom - 2. mjesto - Team CROATIA - Prime, Poreč
Diana Bunić, Mirjana Burlović, Vanja Kajić


* Europsko prvenstvo u kickboxingu za seniore
u disciplinama: light contact, low kick i K1 Style
Porto - Guimares, Portugal, 25. studeni - 1. prosinca 2008.


Light contact

- 57 kg - 3. mjesto - Ervin Karaman - Planet sport, Pula
- 69 kg - 3. mjesto - Andrej Gudac - Sušak, Rijeka
- 84 kg - 2. mjesto - Bojan Mišković - Budokai, Rovinj

Low kick

- 71 kg - 2. mjesto - Frane Radnić - Pit Bull, Split
- 86 kg - 3. mjesto - Marijo Valentić - Sokol, Slunj
- 91 kg - 3. mjesto - Gordan Jukić - Pit Bull, Split
- 48 kg - 1. mjesto - Željana Piteša - Pit Bull, Split
- 70 kg - 1. mjesto - Nives Radić - Pit Bull, Split


* Balkansko prvenstvo za seniore
u disciplinama: full contact, low kick i K1 Style
Ohrid, Makedonija, 27.-29. lipnja 2008.


Full contact

-75 kg - 2. mjesto - Ante Lulić - Pit Bull, Split

Low kick

-52 kg - 3. mjesto - Željana Piteša - Pit Bull, Split
-56 kg - 3. mjesto - Marija Malenica - Pit Bull, Split
-70 kg - 1. mjesto - Nives Radić - Pit Bull, Split

- 00:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Osvajači medalja u 2007. godini

* Europsko prvenstvo za kadete i juniore
u svim disciplinama kickboxinga
Castro Marim, Portugal, 6. - 11. studeni 2007.


Mlađi kadeti - semi contact

-28 kg - 2. mjesto - Robert Vojaković - BTI, Zabok
-32 kg - 3. mjesto - Jure Beus - Mawashi, Makarska
-37 kg - 3. mjesto - Domagoj K. Salkanović - Sušak, TRijeka
-28 kg - 2. mjesto - Kristina Ravlić - Mawashi, Makarska
-28 kg - 3. mjesto - Kata Šare - Velebit, Benkovac
-42 kg - 1. mjesto - Anđela Paleka - Mawashi, Makarska
+47 kg - 2. mjesto - Maja Britvić - Lav, Pula

Stariji kadeti - semi contact

-63 kg - 3. mjesto - William Vičević - Omišalj, Omišalj
-69 kg - 1. mjesto - Domagoj Šarčević - Moslavac, Popovača
-42 kg - 2. mjesto - Saskia Božić - Kutina, Kutina
-46 kg - 3. mjesto - Katarina Jelenčić - BTI, Zabok
+65 kg - 1. mjesto - Helena Jurišić - Mornar, Split
+65 kg - 2. mjesto - Antea Dedić - Lotus, Split

Stariji kadeti - light contact

-47 kg - 1. mjesto - Tibor Ileš - Sušak, Rijeka
-63 kg - 2. mjesto - William Vičević - Omišalj, Omišalj
-69 kg - 2. mjesto - Domagoj Šarčević - Moslavac, Popovača
+69 kg - 1. mjesto - Zvonimir Čikotić - Dalmacija, Dugi Rat
-42 kg - 1. mjesto - Saskia Božić - Kutina, Kutina
-42 kg - 2. mjesto - Renee Škulić - Sušak, Rijeka
-46 kg - 3. mjesto - Katarina Jelenčić - BTI, Zabok
-50 kg - 2. mjesto - Antonia Kezić - Sušak, Rijeka
-60 kg - 3. mjesto - Andrea Jurman - Trojan-Istra, Pula
-65 kg - 2. mjesto - Lana Ješić - Mornar, Split
+65 kg - 2. mjesto - Helena Jurišić - Mornar, Split

Stariji kadeti - aero kickboxing - pojedinačno

Bez stepa - 1. mjesto - Jennifer Martinčić - Lav, Pula
Bez stepa - 2. mjesto - Manda Papac - Lav, Pula
Bez stepa - 1. mjesto - Boris Neverly - Lav, Pula
Bez stepa - 2. mjesto - Alen Kolar - Lav, Pula
Sa stepom - 1. mjesto - Jennifer Martinčić - Lav, Pula
Sa stepom - 2. mjesto - Gabrijela Kurečić - Lav, Pula
Sa stepom - 1. mjesto - Boris Neverly - Lav, Pula
Sa stepom - 2. mjesto - Alen Kolar - Lav, Pula

Stariji kadeti - aero kickboxing - ekipno

Sa stepom - 1. mjesto - Team CROATIA I
Gabrijela Kurečić, Anmarija Mesić, Kristina Bukač - Kutina, Kutina
Sa stepom - 2. mjesto - Team CROATIA II
Manda Papac. Alen Kolar, Boris Neverly - Lav, Pula
Bez stepa - 1. mjesto - Team CROATIA III
Alen Kolar, Jennifer Martinčić, Boris Neverly - Lav, Pula
Bez stepa - 3. mjesto - Team CROATIA IV
Gabrijela Kurečić, Anmarija Mesić, Kristina Bukač - Kutina, Kutina

Juniori - semi contact

-57 kg - 3. mjesto - Ante Lozo - Lotus, Split
-63 kg - 2. mjesto - Andrej Gudac - Sušak, Rijeka
-79 kg - 3. mjesto - Zdravko Hasan - Kutina, Kutina
-89 kg - 3. mjesto - Ivan Stojanović - Sušak, Rijeka
-70 kg - 1. mjesto - Ana Znaor - Malinska, Malinska

Juniori - light contact

-63 kg - 1. mjesto - Andrej Gudac - Sušak, Rijeka
-69 kg - 2. mjesto - Miroslav Grgić - Moslovac, Popovača
-79 kg - 3. mjesto - Zdravko Hasan - Kutina, Kutina
-84 kg - 3. mjesto - Davor Fibinger - Sušak, Rijeka
-89 kg - 2. mjesto - Ivan Stojanović - Sušak, Rijeka
-70 kg - 1. mjesto - Ana Znaor - Malinska, Malinska

Juniori - full contact

67 kg - 3. mjesto - Luka Tomić - Pit Bull, Split
-75 kg - 3. mjesto - Željan Ješić - Mornar, Split
-86 kg - 3. mjesto - Marko Delić - Pit Bull, Split
+91 kg - 3. mjesto - Zvonimir Martić - Sveti Jure, Gata
+70 kg - 2. mjesto - Matija Šimović - UHBDDR, Imotski

Juniori - low kick

-67 kg - 3. mjesto - Toni Sikirić - Croatia, Zadar
-75 kg - 2. mjesto - Viko Stojanov - Croatia, Zadar
-81 kg - 1. mjesto - Agron Preteni - Pit Bull, Split
-86 kg - 1. mjesto - Ante Verunica - Croatia, Zadar
-91 kg - 1. mjesto - Dino Čatipović - Pit Bull, Split
-56 kg - 3. mjesto - Antonale Begonja - Croatia, Zadar
-65 kg - 1. mjesto - Iva Rumora - Croatia, Zadar
-65 kg - 3. mjesto - Vedrana Lučić - UHBDDR, Imotski

Juniori - thai kickboxing

-67 kg - 2. mjesto - Veton Ademi - Petar Krešimir IV., Šibenik

Juniori - aero kickboxing - pojedinačno

Bez stepa - 1. mjesto - Maja Britvić - Lav, Pula
Bez stepa - 2. mjesto - Ardijana Kajtazi - Lav, Pula
Sa stepom - 1. mjesto - Ardijana Kajtazi - Lav, Pula
Sa stepom - 2. mjesto - Maja Britvić - Lav, Pula

Juniori - aero kickboxing - ekipno

Bez stepa - 1. mjesto - Team CROATIA VI
Maja Britvić, Ardijana Kajtazi, Maja Pavlović - Lav, Pula
Sa stepom - 1. mjesto - Team CROATIA V
Maja Britvić, Ardijana Kajtazi, Maja Pavlović - Lav, Pula


Svjetsko prvenstvo u kickboxingu za seniore
u disciplinama: light contact, low kick i K1 Style
Beograd, Srbija, 25. - 30. rujna 2007.


Light contact

-63 kg - 1. mjesto - Marko Šarko - Škorpion, Zagreb
-69 kg - 2. mjesto - Dejan Čepić - Zmaj, Bedekovčina
-70 kg - 3. mjesto - Nikolina Jurićev Ivin - HBD, Vodice

Low kick

-75 kg - 1. mjesto - Marko Benzon - Pit Bull, Split
-86 kg - 2. mjesto - Stipe Stipetić - Terminator, Split
-91 kg - 2. mjesto - Igor Jurković- King, Poreč
-48 kg - 2. mjesto - Željana Piteša - Pit Bull, Split
-60 kg - 3. mjesto - Ana Mandić - Pit Bull, Split
-70 kg - 2. mjesto - Nives Radić - Dalmatino, Šibenik

K1 Style

-81 kg - 2. mjesto - Luka Šimić - Bushido, Požega
-86 kg - 2. mjesto - Ivan Stanić - Klana, Klana
-91 kg - 3. mjesto - Zoran Majkić - Klana, Klana


Svjetsko prvenstvo u kickboxingu za seniore
u disciplinama: semi i full contact, glazbene forme i aero kickboxingu
Coimbra, Portugal, 27. studenog - 2. prosinca 2007.


Semi contact:

- 84 kg - 3. mjesto - Zvonimir Gribl - Malinska, Malinska
- 94 kg - 1. mjesto - Pero Gazilj - Mornar, Split
- 70 kg - 3. mjesto - Ana Znaor - Malinska, Malinska

Full contact:

+ 91 kg - 2. mjesto - Marko Tomasović - Pit Bull, Split

Aero kickboxing - pojedinačno

sa stepom - 2. mjesto - Valerija Lukani - Lav, Pula

Aero kickboxing - ekipno

bez stepa - 3. mjesto - Team CROATIA III - Poreč, Poreč
Diana Bunić, Mirjana Burlović, Vanja Kajić
sa stepom - 3. mjesto - Team CROATIA I - Lav, Pula
Lucija Kokić, Valerija Lukani, Deana Škorić


Balkansko prvenstvo za seniore
u disciplinama: full contact, low kick i K1 Style
Tešanj, BiH, 1. rujna 2007.


Full contact

-51 kg - 2. mjesto - Jambrišak Matija - Novska, Novska
-63.5 kg - 3. mjesto - Benić Matej - Bura, Kostrena
-71 kg - 3. mjesto - Romić Ivan - Kutina, Kutina
-75 kg - 3. mjesto - Perišić Božo - Pit Bull, Split
-91 kg - 2. mjesto - Perišić Toni - Pit Bull, Split
-48 kg - 1. mjesto - Piteša Željana - Pit Bull, Split
-52 kg - 2. mjesto - Šubr Irena - Lightning, Lipovljani
-56 kg - 1. mjesto - Radoš Jelena - Sveti Krševan, Zadar

Low kick

-71 kg - 3. mjesto - Crnić Hrvoje - Sveti Matej, Viškovo
-81 kg - 3. mjesto - Korda Ljubo - Pit Bull, Split
-91 kg - 2. mjesto - Stanić Ivan - Sveti Matej, Viškovo

K1 style

-67 kg - 2. mjesto - Žeželj Ronald - Roni Team, Zagreb
-81 kg - 1. mjesto - Šimić Luka - Bushido, Požega
-91 kg - 2. mjesto - Majkić Zoran - Sveti Matej, Viškovo
-91 kg - 3. mjesto - Belošević Dino - Pit Bull, Split
+91 kg - 1. mjesto - Došen Marin - Sveti Matej, Viškovo
+91 kg - 2. mjesto - Dorčić Zoran - Sveti Matej, Viškovo


- 00:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Osvajači medalja u 2006. godini


* Svjetsko kickboxing prvenstvo za juniore, starije kadete i mlađe kadete
u svim disciplinama kickboxinga.
- Benkovac / Zadar, 26. rujna - 1. listopada 2006.


Mlađi kadeti - Semi contact:

-28 kg - 3. mjesto - Domagoj K. Salkanović - Sušak, Rijeka
-32 kg - 1. mjesto - Mineo Molnar - Kutina, Kutina
-37 kg - 3. mjesto - Tomas Matić - Mawashi, Makarska
-37 kg - 3. mjesto - Simon Cvitković - Kutina, Kutina
+47 kg - 1. mjesto - Edvin Gromila - Futura, Pula
-28 kg - 3. mjesto - Lucija Cicvara - Tigar, Karlovac
-28 kg - 3. mjesto - Mateja Kunović - Tigar, Karlovac
-37 kg - 2. mjesto - Saskia Božić - Kutina, Kutina
-42 kg - 3. mjesto - Tihana Jirasek - Pakrac, Pakrac
-47 kg - 3. mjesto - Astrid Pibernik - Sušak, Rijeka
+47 kg - 2. mjesto - Iris Bareša - HBD, Vodice

Stariji kadeti - Semi contact

-42 kg - 3. mjesto - Frane Opačak - Benkovac, Benkovac
-63 kg - 3. mjesto - Goran Bakšić - Jastreb, Jastrebarsko
-69 kg - 1. mjesto - Ivan Romić - Kutina, Kutina
-42 kg - 3. mjesto - Vlatka Hajdu - Moslavac, Popovača
-50 kg - 3. mjesto - Mia Blagaić - Lotus, Split
-55 kg - 3. mjesto - Marija Mihovilović - Futura, Pula
-60 kg - 3. mjesto - Lana Ješić - Mornar, Split
-65 kg - 2. mjesto - Kristina Mijat - HBD, Vodice
+65 kg - 2. mjesto - Jelena Vidović - Kutina, Kutina
+65 kg - 3. mjesto - Ana Vukas - Viktoria HS, Osijek

Stariji kadeti - Light contact

-52 kg - 2. mjesto - William Vičević - Omišalj, Omišalj
-57 kg - 1. mjesto - Teo Mikelić - Planet sport, Pula
-63 kg - 3. mjesto - Gordan Bakšić - Jastreb, Jastrebarsko
-63 kg - 3. mjesto - Ivan Bilić - Planet sport, Pula
-69 kg - 3. mjesto - Ivan Romić - Kutina, Kutina
+69 kg - 2. mjesto - Marin Spasojević - Sušak, Rijeka
-42 kg - 3. mjesto - Slađana Radoš - Lightning, Lipovljani
-42 kg - 1. mjesto - Saskia Božić - Kutina, Kutina
-46 kg - 2. mjesto - Ivona Jakša - Zmaj, Bedekovčina
-50 kg - 1. mjesto - Valentina Miletić - Lotus, Split
-55 kg - 2. mjesto - Marija Mihovilović - Futura, Pula
-65 kg - 3. mjesto - Helena Jurišić - Mornar, Split
-65 kg - 1. mjesto - Kristina Mijat - HBD, Vodice
+65 kg - 2. mjesto - Jelena Vidović - Kutina, Kutina
+65 kg - 1. mjesto - Ana Vukas - Viktoria HS, Osijek

Stariji kadeti - aero kickboxing - pojedinačno

Bez stepa - 3. mjesto - Anamarija Sambolek - Kutina, Kutina
Sa stepom - 1. mjesto - Anamarija Sambolek - Kutina, Kutina

Stariji kadeti - aero kickboxing - ekipno

Bez stepa - 2. mjesto
Gabrijela Kurečić, Kristina Bukač, Anamarija Mesić - Kutina, Kutina

Bez stepa - 1. mjesto
Boris Nevrly, Ivana Opačić, Jennifer Martinčić - Lav, Pula

Juniori - semi contact

-57 kg - 3. mjesto - Tomislav Stilinović - Tigar, Karlovac
-63 kg - 3. mjesto - Miroslav Grgić - Moslavac, Popovača
-63 kg - 3. mjesto - Dean Tustonja - Futura, Pula
-74 kg - 2. mjesto - Sanjin Dedić - Jastreb, Jastrebarsko
-79 kg - 3. mjesto - Igor Predović - Tigar, Karlovac
-89 kg - 3. mjesto - Ivan Stojanović - Sušak, Rijeka
-60 kg - 1. mjesto - Vedrana Halinčić - Jastreb, Jastrebarsko
-60 kg - 2. mjesto - Nikolina Juričev Ivin - HBD, Vodice
-65 kg - 3. mjesto - Iva Birin - HBD, Vodice
-70 kg - 3. mjesto - Ana Lojen - Tigar, Karlovac

Juniori - light contact

-57 kg - 1. mjesto - Andrej Gudac - Sušak, Rijeka
-63 kg - 3. mjesto - Aleksa Dudić - Planet sport, Pula
-63 kg - 3. mjesto - Dejan Tustonja - Futura, Pula
-74 kg - 3. mjesto - Sanjin Dedić - Jastreb, Jastrebarsko
-84 kg - 2. mjesto - Matej Bakšić - Jastreb, Jastrebarsko
-89 kg - 3. mjesto - Ivan Stojanović - Sušak, Rijeka
+89 kg - 1. mjesto - Stipe Žunić - Sveti Krševan, Zadar
-55 kg - 1. mjesto - Andreja Ivas - HBD, Vodice
-60 kg - 2. mjesto - Katarina Iličić - Moslavac, Popovača
-60 kg - 1. mjesto - Nikolina Juričev Ivin - HBD, Vodice
-65 kg - 3. mjesto - Iva Birin - HBD, Vodice
+70 kg - 3. mjesto - Ariana Jambrišak - Lightning, Lipovljani

Juniori - full contact

-71 kg - 3. mjesto - Nikola Matić - Sensei, Metković
-75 kg - 2. mjesto - Mario Markovinović - Kobra, Bjelovar
-86 kg - 3. mjesto - Domagoj Buklijaš - Pit Bull, Split
-48 kg - 2. mjesto - Željana Piteša - Pit Bull, Split
-56 kg - 1. mjesto - Jelena Radoš - Sveti Krševan, Zadar
-65 kg - 3. mjesto - Mateja Blažević - MOKK, Kaštela
+70 kg - 3. mjesto - Magdalena Misir - UHBDDR, Imotski

Juniori - low kick

-51 kg - 2. mjesto - Nikola Habus - Valpovo, Valpovo
-57 kg - 3. mjesto - Ante Juričev - Sudac - HBD, Vodice
-60 kg - 3. mjesto - Matej Benić - Bura, Kostrena
-67 kg - 3. mjesto - Hrvoje Đirlić - Pit Bull, Split
-71 kg - 3. mjesto - Matija Capan - Sveti Matej, Viškovo
-75 kg - 1. mjesto - Tomislav Rudan - P.Krešimir IV, Šibenik
-81 kg - 1. mjesto - Ante Verunica - Croatia, Zadar
-81 kg - 3. mjesto - Agron Preteni - Pit Bull, Split
-86 kg - 2. mjesto - Mato Ratkić - Croatia, Sisak
-91 kg - 2. mjesto - Nikola Dević - Gladijator, Osijek
+91 kg - 1. mjesto - Tomislav Čikotić - Dalmacija, Dugi Rat
+70 kg - 1. mjesto - Natalija Šimac - Mega Centar, Rijeka
+70 kg - 3. mjesto - Matija Šimović - UHBDDR, Imotski

Juniori - thai kickboxing

-54 kg - 2. mjesto - Goran Mimica - Pit Bull, Split
-60 kg - 2. mjesto - Matija Međimorec - Kobra, Bjelovar
-63,5 kg - 2. mjesto - Goran Kovačević - Sveti Duh, Osijek
-67 kg - 2. mjesto - Mario Katić - MOKK, aštela
-71 kg - 2. mjesto - Vinko Stojanov - Croatia, Zadar
-71 kg - 1. mjesto - Nino Gulan - Croatia, Zadar
-75 kg - 1. mjesto - Marin Radunić - Croatia, Zadar
-81 kg - 1. mjesto - Luka Šimić - Busshido, Požega
-56 kg - 2. mjesto - Kristina Karamatić - Terminator, Split
-60 kg - 2. mjesto - Barbara Vlahov - Dalmatino, Šibenik
-60 kg - 3. mjesto - Maja Matas - Terminator, Splitž

Juniori - glazbene forme

MBO - 3. mjesto - Petra Mijić - Lotus, Split

Juniori - aero kickboxing - pojedinačno

Sa stepom - 1. mjesto - Marina Lelić - Lav, Pula
Sa stepom - 2. mjesto - Maja Pavlović - Lav, Pula
Bez stepa - 1. mjesto - Marina Lelić - Lav, Pula
Bez stepa - 3. mjesto - Maja Pavlović - Lav, Pula

Juniori - aero kickboxing - ekipno

Bez stepa - 3. mjesto
Jelena Urošević, Kristina Stjepanović, Marina Lelić - Lav, Pula
Bez stepa - 2. mjesto
Maja Pavlović, Maja Britvić, Patricija Orihovac - Lav, Pula


* Europsko prvenstvo za seniore
u disciplinama: light contact, low kick i thai kickboxing
Skoplje, Makedonija, 21. - 26. 11 2006.


Light contact

- 89 kg - 3. mjesto - Berislav Budišćak - Jastreb, Jastrebarsko
- 60 kg - 2. mjesto - Katarina Iličić - Moslovac, Popovača

Low kick

- 86 kg - 2. mjesto - Stipe Stipetić - Terminator, Split
- 91 kg - 3. mjesto - Ivan Stanić - Sveti Matej, Viškovo
- 48 kg - 3. mjesto - Željana Piteša - Pit Bull, Split
+ 70 kg - 1. mjesto - Natalija Šimac - Mega Centar, Rijeka

Thai kickboxing

- 54 kg - 2. mjesto - Goran Mimica - Pit Bull, Split
- 91 kg - 3. mjesto - Igor Jurković - King, Poreč
+ 91 kg - 2. mjesto - Valentino Venturini - King, Poreč
- 56 kg - 2. mjesto - Barbara Vlahov - Dalmatino, Šibenik
- 60 kg - 2. mjesto - Ana Mandić Pit Bull, Split
- 70 kg - 1. mjesto - Nives Radić - Dalmatino, Šibenik


Europsko prvenstvo za seniore
u disciplinama: semi contact, full contact, glazbene forme i aero kickboxing
Lisabon, Portugal, 24.-29. listopada 2006.


Semi contact:

-63 kg - 3. mjesto - Miroslav Grgić - Moslavac, Popovača
-84 kg - 3. mjesto - Zvonimir Gribl - Malinska, Malinska
-89 kg - 3. mjesto - Marko Deša - Omišalj, Omišalj
-94 kg - 3. mjesto - Pero Gazilj - Mawashi, Makarska

Full contact:

-60 kg - 3. mjesto - Katarina Iličić - Moslavac, Popovača
+70 kg - 2. mjesto - Mandalena Misir - UHBDDR, Imotski

Aero kickboxing - pojedinačno

bez stepa : 3. mjesto - Marina Lelić - Lav, Pula
sa stepom: 1. mjesto - Marina Lelić - Lav, Pula

Aero kickboxing - ekipno:

sa stepom: - 2. mjesto - CROATIA Team I
Marina Lelić, Valerija Lukani, Jelena Urošević - Lav, Pula


- 00:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 05.08.2009.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti - 14. put



Evo nam praznika naše pobjede i dana zahvalnosti svim braniteljima koji su stvarali slobodnu i demokratsku Hrvatsku. Svima im hvala, svima vam hvala, svima nam hvala.

Znam da bi sve to trebalo imati na umu stalno, iz dana u dan, pogotovo u ovim teškim državnim trenucima, ali oni pravi će to razumjeti i otrpiti što se to možda i ne ističe, a na žalost niti ne poštuje onako kako su to mnogi zaslužili.

Ali, život ide dalje, a danas je dan da se podsjetimo nekih stvari i da se o tome nešto i kaže.

Brojni članovi Hrvatskog kickboxing saveza, početkom '90-tih prvi su se uključili u razne postrojbe za obranu domovine. Sportaši, treneri, suci, roditelji, djeca. Svoja znanja borilačkih vještina ponudili su svim borcima ne bi li ih naučili i osposobili za te teške trenutke koji su uslijedili nakon osamostaljenja Lijepe naše. Uključili su se i postali nositelji aktivnosti u mnogim specijalnim, najelitnijim postrojbama. Postali nositelji najodgovornijih i najopasnijih zadataka.

Spominjati imena, ma koliko to svaki borac i ratnik zaslužio, jednostavno nije moguće, prvenstveno jer nemam sve prave podatke. Mnogi su srcem ušli u obranu domovine, ostali samozatajni, a takvi su i danas. Ranjeni, sa zdravstevnim problemima, sa svim mogućim životnim problemima, neki bez posla, neki u zasluženoj mirovini, na visokim i "običnim" dužnostima, neki po bolnicama i toplicama, ali svi u svojim klubovima i dalje prenose svoje znanje na mlađe naraštaje. Bila bi nepravda neke spomenuti, a neke propustiti. Ne bih želio nikoga povrijediti, jer poštenim braniteljima dosta je uvreda sa svih strana.

Sjetimo se, Hrvatski kickboxing savez osnovan je u Zagrebu, 16. svibnja 1992. a svoje prvo državno prvenstvo održao je 21. svibnja 1995. u Poreču. Dakle za vrijeme ratnih godina. Po završetku rata, nakon Oluje koje se eto danas prisjećamo i nakon oslobađanja domovine, isti ti borci, majstori borilačkih vještina okreću se otvaranju kickboxing klubova, podučavanju mladih ovom prekrasnom sportu i razvoju kickboxinga u Hrvatskoj. I uspjeli su.

Stoga, svima im hvala, svima vam hvala, svima nam hvala.


Photo by: Ilija Veselica - Ile, Sinj/Split - vidjeti: Fotozine galerija



- 13:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.08.2009.

E hebi ga Frane

Evo, današnje Sportske novosti donose zabrinjavajući članak znakovita naslova:

"Žaja:
Cijeli je izudaran i izgreben,
ali vjerujem da će uzvratiti Franchiju"



U članku splitski dopisnik Sportskih Sandro Deak interviewira prof. Marka Žaju, trenera Frane Radnića koji kaže da je Frane pao s motora.

Inače, kao što sam najavljivao u nekoliko postova do sada, Frane se idućeg petka u Hvaru, kao glavna borba večernje gala priredbe "Oluja u ringu III" bori protiv Talijana Bruna Franchija za povrat WAKO Pro titule svjetskog prvaka u low kicku, -71 kg. Franin pad s motora značajno je poremetio plan priprema za napad na (ili bolje rečeno na povrat) svjetske titule.

Trener Žaja kaže kako će Frane unatoč svemu biti spreman, ali da mu je ovaj pad stvarna otegotna okolnost zbog koje neće biti 100% spreman.

I što da se kaže? E, e jebi ga Frane!





Inače, pred Franom i Žajom je vrlo naporan i težak raspored, koji je već sada definiran do rujna iduće godine. Nakon ove borbe za povrat WAKO Pro titule, Frane započinje s pripremama za sudjelovanje u Hrvatskoj kickboxing reprezentaciji na svjetskom prvenstvu u low kicku u Villachu, u Austriji od 19. do 26. listopada. Tu je posebno veliko očekivanje od Frane za osvajanje jedne od medalja što mu je onda ulaznica za 1. Svjetske igre borilačkih sportova tzv. Olimpijada borilačkih sportova koja će se iduće godine održati u Pekingu od 28. kolovoza do 4. rujna 2010.

Nakon svjetskog prvenstva, nema odmora. Franu u studenom čeka finalni turnir K1 Max Europe (na kojeg se plasirao ove godine 21. ožujka na kvalifikacijskom turniru u Spaladium areni). Nadamo se najboljem, jer pobijedi li eto nam našeg Frane u Japanu, a to je onda druga priča.

Već sada postoji nekoliko vrlo zanimljivih i primamljivih poziva za borbe iz raznih zemalja. Siguran sam da će to Žaja dobro uklopiti u Franin program priprema za obranu (ili ne dao Bog, za osvajanje) WAKO Pro titule, koja bi trebala usljediti na sljedećem Obračunu u ringu u ožujku 2010.

Znamo da Frane ne preskače ni državna prvenstva, a početkom 2010. je Hrvatsko seniorsko prvenstvo u low kicku, konkurencija je sve brojnija i sve jača, a motivacija mladih, nadolazećih šampiona nemjerljiva. Sjetimo se samo ovogodišnje polufinalne borbe između Frane i Viktora Zamana iz karlovačkog kluba "Pit 119". Stoga, Frane će se i za to prvenstvo kvalitetno pripremati.


E, pa se sad moj Frane ti vozi na motoru!

- 14:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.08.2009.

Karaganda, jednom, tko zna, možda i zauvjek

"Hello my friend, Ennio calling". "O, what surprise, what's going on Ennio". "Listen me, Kazakhstan kickboxing federation want to organize World Champion Title bout in full contact between Michal Jablonski and Azamat Belkibaev, and they invite you as a neutral judge", "Oh, nice" "That will be at the 1st June, will you be aviable then" "Let me think, Ennio, how long will be this trip" "Four days, from Friday to Monday" "In that case, yes, I am interesting for, and I can accept this invitation, thanks" "OK, they will send you all details by e-mail and they will send you airplane ticket by DHL".




I tako je započela moja "pustolovina" - moj prvi posjet Kazakstanu, toj prekrasnoj zemlji na Kaspijskom jezeru, bogatoj naftom, ali još bogatijom ponosom svojih žitelja.

Naravno, procedura se mora poštovati - zahtjev za vizu, pa vrlo ljubazna gospođa konzulica u Zagrebu koja je u jedan dan obavila sve potrebne predradnje i izdala vizu. Usput budi rečeno, i gđa. konzulica Kazakstana u Zagrebu u slobodno vrijeme trenira kickboxing - naravno, ne borbe već rekreativno, ali složili smo se da je svijet jako mali.


Petak, 30. svibnja

Dan polaska po mnogo čemu je bio znakovit - kao prvo obilježile su ga enormne vrućine. U nekim trenucima pokazivač temperature u cockpitu auta bio na 33°C, na autoputu (neki ga i tako zovu) gužva, a na radiju objavljuju da je Norac osuđen na 7 godina, a Ademi oslobođen.

I što to znači Kazakstancima, mislim si - ne znaju oni ni za Norca, ni za Ademija, ne znaju oni ni za Domovinski rat, ali znaju da su Hrvati ponosan narod, baš kao i oni i da Hrvati, baš kao i oni čuvaju i cijene svoje svetinje - slobodu, nezavisnost ...

Kao i obično, aerodromska procedura je takva kakva je - nitko nikome ne vjeruje, Ameri su svima utjerali strah u kosti, pa su mjere provjera detaljne, katkada i smiješne - ali što se može - šuti i trpi, inače ćeš zakasniti na avion. Poljećemo iz Zagreba, let do Beča je kratak, nekih pedesetak minuta, dovoljno da se popije malo vode i pojede pecivo sa sirom, ali i osjeti sva gužva maloga aviona. A stjuardese Austrian airlinesa, onako ko crvenkapice - lijepe i ljubazne, pa tada ni uska sjedala i nisu tako problematična.

Bečki aerodrom onako crn, dugačak, staklen, ali jednostavan i sljediv, uvijek je pun raznih ljudi, raznih nacija, raznih rasa, raznih namjera i odredišta - i svi nekuda žure. Izlaz A14 lako pronalazim, i tamo moji dragi prijatelji - Ennio Falsoni - predsjednik WAKO svjetske kickboxing federacije i Nasser Nassiri - predsjednik WAKO Azije - čekaju na poziv za ukrcaj na let za Astanu.

Nekoliko riječi, onako iz kurtoazije - kako zdravlje, kako obitelj, kako u Hrvatskom kickboxing savezu - i eto poziva za ukrcaj. Ali, nema Poljaka, Ennio zove u Poljsku, saznaje da se je avion iz Varšave za Beč pokvario i da ekipa kasni - dolaze u dvije grupe - borac i sudac u prvom slobodnom letu, a trener će stići kasnje - kada, tko zna. Ali, na ukrcaju nema Michala - što ako ne dođe. Kad eto, u jednom trenutku s pokretnih stepenica izlazi obrijana glava mrkog pogleda - ne može biti nitko drugi do kickboksač. Stižu Jablonski i sudac. Svima nam je lakše.

Ukrcavamo se u, sada mi se čini veliki, Boing 737. Nema gužve. Na ekrančićima koji se spuštaju čitamo da let traje 4 sata, da je sada u Astani, našem odredištu 45 minuta poslije ponoći i da tamo stižemo nešto poslije 5 ujutro. Sada mi je jasno zašto smo na sjedalu našli crveni jastuk i zelenu dekicu.

Let je zanimljiv, povremeno se kroz prozor aviona vide neke narančaste crte (biti će osvjetljene ulice usnulih sela) i cijela osvjetljena područja (biti će gradovi i mjesta). Karpati su djelomično još pod snijegom, a povremeno nas iz nekakvog laganog drijemeža budi trešnja, kao da se autobusom vozimo po lošoj cesti. No, let prolazi ugodno, a crno vino im je odlično.


Subota, 31. svibnja

"Rano jutro, pola šest ..." avion se spušta, dan je, vide se obrađena polja, na jednom mjestu i cijeli niz vjetroelektrana. Avion ugodno slijeće i već na izlaznim vratima, barem za mene, iznenađenje - veliki, lijepi, moderni aerodrom, iznimno zanimljive arhiktekture. Još veće iznenađenje u unutrašnjosti zgrade - moderno zdanje, ne veliko, ali lijepo, uredno, uz bok najmodernijim europskim aerodromima. Ni sam ne znam zašto sam očekivao nešto drugo - pa Kazakstan je jedna od najbogatijih zemalja svijeta. Ali, ipak, još uvijek se kroz misli izmjenjuju "one sovjetske slike".


Aerodromska zgrada












Pogled iznutra




















Unutrašnjost aerodroma


Dočekuju nas predstavnici domaćina, kurtoazno pozdravljanje i odmah krećemo za 200 kilometara udaljenu Karagandu. Dočekali su nas u luksuznim i vrlo udobnim autima - BMW i terenac Mercedesa, pa je bilo za očekivati ugodno putovanje tih dvjestotinjak kilometara.

Put nas vodi širokim porspektom od aerodroma do centra grada, a kako se približavamo, sve više i više se iznenađujemo. Astana, moderan, rekao bih futuristički grad. Pun dizalica, ali i pun najčudnovatijih, novih građevina, nebodera, zgrada, tornjeva, palača. Gdje, gdje se vidi pokoja džamija, starija zgrada. Međutim, nismo se mogli načuditi tim novim modernim zgradama, staklu i čeliku, a najviše samoj arhiktekturi. Gradi se. Ima se novaca, očito. A, što je također zanimljivo, iako je 7 sati ujutro, na cestama gotovo ni žive duše. Spavaju Kazakstanci, odmaraju se od napornog tjedna. Valjda. A mi nesmetano prolazimo, zaustavljamo se i slikamo, ne možemo se načuditi tom "novom Dubaiju", ali i činjenici da ni žive duše nema.














































Izlazimo na kraj grada, vozi se polako, do kontrolne točke prometne policije, koja i radarom i kamerama snima svako vozilo koje prolazi taj kontrolni punkt, a tih 50-tak metara brzina je ograničena na 10 km na sat, valjda kako bi sve bilo snimljeno kako treba. Ograničenje je ne samo znakovima koje se izgleda svi boje prekršiti, već i vrlo visokim ležećim policajcima, preko kojih je svaki prelazak ozbiljan rizik za osovine i trap, pogotovo luksuznijih automobila. Pa sad ti ne poštuj znakove.












Nakon toga, naši vozači ipak ubrzavaju, a pred nama duga ravna cesta, rijetko gdje uz cestu pokoja od cigle sklepana kućica, gdje gdje na ćirilici piše "KAFE", a oko svega toga nepregledna ravnica. Dokle god umorno oko seže. Da, umorno oko, zaspali smo u udobnosti limuzina i probudili se za koji sat na ulazu u Karagandu.



Karaganda, e to je već onaj klasični "bivšesovjetski" grad, onakakv kakvog i zamišljamo. Da, tu i tamo, pokoja novost - najčešće u vidu trgovačkih centara, ali kako je već oko 9 sati, eto gužve, mnogo novih, pretežito japanskih i južno-korejskih automobila - ne baš male snage i kubikaže.

























































Pobijamo se kroz centar, dolazimo do hotela, parkiramo se. Dočekuju nas domaćini - prvi nas pozdravlja g. Yerlan Dosmagambetov Sultanovič (inače veliki prijatelj Hrvatske).


Yerlan u svom ogromnom uredu zorno prikazuje koliko poštuje Hrvatsku






I ne vode nas u hotel (a toliko smo željeli barem malo se odmoriti), već nas vode u šator ispred hotela. Bijeli šator, sve nas iznenađuje, a kad se razmakne ulazna zavjesa, zastao nam je dah. Stol pun razno raznih jela, pića, zdjelica, mesa, salata, tanjura, tacni, sira i svježeg i dimljenog, kobasica, voća, povrća, pečenog i kuhanog, roštilja, mlijeka, kiselog mlijeka, kobiljeg mlijeka, ovčjeg i kozjeg sira, joj, čega sve ne. Kao da smo u nekom Bolivudskom filmu. Doručak, kažu. Ma kakav umor. Čovijek bi sve probao, ali ne može se, toliko je toga i slanog, i ljutog, i slatkog, i čudnog

Društvo ugodno, pridružila nam se i poznata boksačica, kickboksačica, manekenka, ljepotica Natalija Rogozina, u posljednje vrijeme nastupa kao ruska boksačica, a inače rođena u Karagandi - pogledajte tko je ona da ne širim opis - na web portalu Celebrity people,. Bilo je tu još ljudi, velikih sponzora, poslovnih partnera gospodina Yerlana, treneri, borci. Ma vrlo ugodno društvo.


Hotel kojeg je vlasnik g. Yerlan Dosmagambetov Sultanovič. Vanjski izgled samo je povećao iznenađenje kada smo ušli unutra. Sve sređeno, mramor, kamen, pločice. Bazen, sauna, nekoliko posebih sala, lift ...


A ispred hotela bijeli šator, gdje smo najprije ušli, i imali smo što vidjeti.










Kratak odmor u prekrasnoj i novo uređenoj sobi hotela, teko toliko za tuš i relaksaciju. Protokol nalaže dalje. Prijem kod čelnika oblasti kojoj je Karaganda glavni grad. Izvana velika s pet - šest katova zgrada sa stotinama prozora, iznutra prekrasno i bogato uređeni hodnici, moderni uredi, tepisi, staklo, decentno osvjetljenje, čistoća da sve blješti. Kratki razgovori, upoznavanje i predstavljanje, međusobni komplimenti, podrška u svakom slučaju s jedne strane, velika hvala s druge strane, razmjena poklona, i vidimo se sutra na borbi, zar ne?


Prijem kod predsjednika istoimene oblasti - oblast Karaganda kojoj je glavni grad Karaganda


A nakon posjeta, protokol nas gazi - konferencija za novinare. I opet lijepe riječi o borcima, razmjena poklona gostima, nekoliko riječi boraca kako su spremni i kako su sigurni u svoju pobjedu. Naravno zahvala sponzorima, puno slikanja. I to je to.










Michal Jablonski (lijevo) i Azamat Belgibaev






Napokon odmor. Malo sutra.

Samo kraće osvježenje i evo je, svečana večera gostima u čast. I opet krcati stolovi svega i svačega. Ko iz one bajke "Stoliću, prostri se". Bože mili, pa tko svu tu hranu smisli, izmisli i pripremi - od ražnjića, sarmica, valjušaka od lisnatog tijesta punjenih neznamčime, suhog mesa, preslatkih kolača, salata od mesa, od povrća, od kiseliša, od voća, od ribica. Ajme meni. A sve to uz potoke votke i votke i votke.

I ne možeš izbjeći tu votku. Jer stalno netko drži zdravicu - ono, Druzja ... pa krene kako smo mi prijateljski narodi, kako smo mi narodi otvorenih srca, pa "živjeli" za prijateljstvo naših naroda - pa na eks, običaj je takav, a ako ne eksaš, domaćin će se uvrijediti. Pa kad smo zbližili narode, eto ti prijateljstva sportskih federacija, pa prijateljstava naših obitelji, pa našeg prijateljstva - i sve to treba biti "blagoslovljeno" votkom na eks. Teško se diše. A čaše sve veće i veće. Živjeli!

A onda karaoke - svi mogući hitovi s ruske muzičke scene, pa stari ruski hitovi koje svi pjevušimo - ono Kaljinka, pa Podmoskovnye vechera, pa svi mogući zapadni hitovi. Eto ti mikrofon u ruke i pjevaj, a onda će svi nazdraviti tebi i tvom sluhu. Živjeli! Čini mi se da votka svima popravlja sluh - i onima koji slušaju i onima koji pjevaju - svi su najednom lijepo pjevali i svi su ih lijepo slušali i svi su pjevačima nazdravljali. Ah ta votka. Živjeli!

I taman kada čovijek pomisli gotovo je, evi ti ga razbuđivanje - pleasčica trbušnog plesa. Jedan nastup, drugi, treći - pa naravno zdravica za prvi nastup, pa za drugi, pa treći ... zora je.


Veliki salon, živa muzika, veliki ekran za karaoke


Crveno osvježenje


Program se pratio sa zanimanjem


Tirkizno osvježenje




I opet crveno osvježenje




Na zdravice se čekalo u redu. Živjeli!




Karaoke, a vjerujte mi, Yerlan je jako dobro pjevao, i sve je riječi znao.


Nedjelja, 1. lipnja

Raspored je od samog početka napet - doručak, cijelo jutro seminar za kazahstanske suce, razgovori s g. Yerlanom, lagani ručak i već, vrlo rano popodne pripreme za meč. Za naše prilike vrlo rano, ali očitio za Kazakstance (a to sam vidio i u drugim istočnim zemljama), priredba - ovaj puta popodnevna, ne večernja, zakazana je za 15 sati.


Cjelojutarnji seminar Kazakstanskim sucima drži predsjednik WAKO-a Falsoni.


Pogled na dvoranu.






Pogled na specifični izgled unutrašnjosti dvorane.


I opet protokol - predstavljanja, govori, pljeskanje. Dvorana puna, onako specifična, okrugla, okupila je sigurno nekih 3000 gledatelja među kojima je bila i cijela jedna klasa učenika neke vojne škole. Na parteru na uzdignutom okruglom podestu ring, gotovo da okolo i nema baš puno prostora. Kao da je dvorana napravljena za borilačke priredbe. Sve u svemu lijepa atmosfera, puno kamera, foto reportera, obožavatelja, svi bi se slikali.




Michal Jablonski s prekrasnim hostesama


Michal Jablonski s Kazakstanskim nadama


Borbe ko borbe. A što smo to vidjeli:

Prva predborba mladih kickboksača, kategorija do 20 kg - tek toliko da raznježi majke, a očeve učini još ponosnijima. Sve u svemu, klinci Shalyhov Iliya i Medinov Dias pobrali su simpatije publike. A borba? Pa izjednačena, naravno.




2. Borba za prvaka Kazakstana, full contact, -67,7 kg
Rishat Livensho (Uralsk) - Stelyan Avramidi (Karaganda) - 1:2




3. Borba za prvaka Azije, low kick, -56,8 kg
Utkir Hudoyarov (Kirgistan) - Baurjan Kudaibergenov (Semey, Kazakstan) - 0:3


Baurjan Kudaibergenov (desno s pojasom) novi azijski prvak

4. Prestige borba, thai kickboxing, -67,7 kg
Donskoi Denis (Rusija) - Ibarev Maksut (Pavlodar, Kazakstan) - 2:1

5. Borba za WAKO Pro (upražnjenu) titulu prvaka svijeta u full contactu, -75 kg
Azamat Belgibaev (Karaganda, Kazakstan) vs.
Michal Daniel Jablonski (Pruszkow, Poljska)
Azamat Belgibaev - KO u 3. rundi - pobjeda domaćeg borca i titula WAKO Pro svjetskog prvaka u full contactu dolazi u Karagandu.


3. runda, čini mi se desni kroše, Jablonski na podu.


Sudac dobro uzdrmanom Jablonskom pokazuje kut i da je borba gotova


Azamat Belgibaev novi WAKO Pro svejtski prvak u full contactu




Publika je bila jako zadovoljna. Pljeskali su dugo. Onako, kao u kazalištu. A onda na brzinu, zadovoljni napustili dvoranu. Mirno, bez gužve, bez galame. Onako, kako i priliči. A pitomci ko po špagi - jedan za drugim.




Naravno da su uslijedila sva silna slikanja, interviewi, autogrami. Ma svašta. Baš lijepa , pobjednička atmosfera.


Jablonski (lijevo), gospodin Belgibaev(u sredini), sretni otac Azamata Belgibaeva (desno)




Iznenađujuće rano, oko pet i pol popodne vraćamo se u hotel, malo osvježenje i kratak predah i opet gala večera, ali ovaj puta u posebnom salonu - rekao bih kazalištu uz bogat program pjevača, svirača, plesačica, pa tako nekoliko puta.

A hrane, a pića, pa svega i to previše. Da te Bog sačuva, a ne smiješ uvrijediti domaćina. A protokol je poznat - malo programa, pa malo jela, pa puno, puno votke, pa zdravice, pa živjeli ... I tko zna koliko je sve to trajalo, do u sitne noćne sate.


Salon, kazalište, što li već, gdje je bila Sayonara večera


Jedan od pjevača (nije pjevao karaoke)


Stolovi krcati svega i svačega. A zar je bilo i za očekivati drugačije?




Šareno osvježenje


Još malo šarenog osvježenja


Odlična pjevačica u pratnji još boljeg saksofonista


I opet malo šarenog osvježenja


Još jedna odlična izvedba na saksofonu Sinatrinog "njegovog načina"


Tekuća problematika, ne moš ništa omanut. Sve pod budnim okom domaćih zdravičara, pa ti zabušavaj. No čens!
Ali, prijatelj Nasser je našao rješenje. Epohalno, ali za mene prekrasno. A to je: kada nazdrave s votkom, uzmeš čim veći gut u usta, ne gutneš, već brzo uzmeš čašu obične vode i umjesto da uzmeš gut vode, lagano ispustiš votku u tu vodu u čaši. Naravno da se ne vidi - obje su vodice iste boje. Nakon nekoliko takvih zdravica pozoveš konobara da ti zamjeni ovu čašu tople vode. He, he.



Ponedjeljak, 2. lipnja

Ne sjećam se kako sam zaspao, ali se sjećam da je bila još noć kada smo kretali na aerodrom iz Karagande put Astane. Sreća, da su auti udobni i prostrani, pa sam se probudio pred samim aerodromom u Astani. A onda je krenulo ono poznato čekanje - pa sad će, i sad će.

I došao je i avion. Uzletio, vremenski putovao 4 i pol sata, a prema satu stigli skoro pa kad smo i krenuli. Beč, strka za hvatanjem daljnjih linija, Ennio za Ameriku, Nasser za Pariz, ja za Zagreb - sve u svemu bilo je vremena samo za "Bye, see you soon".


Eh, Karaganda, Karaganda, jednom, tko zna, možda nikad više.


Eto.


- 00:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 01.08.2009.

Zašto od nečega vanserijskog napraviti kliše?

Kako je to lijepo kada netko nakon dugo vremena ljubavi prema nekom sportu - konkretno prema MMA, kao što je to forumaš Reaktivac, dobije priliku to i formalizirati, pa je postao suradnik našeg najboljeg web portala borilačkih spotova PROFIGHTSTORE.



Često sam čitao njegove komentare na PROFIGHSTORE FORUMU, ali i na drugim forumima, vidi se čovijek poznaje MMA scenu i u svijetu i u Hrvata i razložno piše. Ima logične komentare, ne sjećam se da sam ga pročitao kao nekoga prepametnoga koji druge omalovažava. Na žalost - danas je to rijetkost. Jer, na žalost svjedoci smo da je lakše je nekoga omalovažiti nego biti bolji od njega.

Svojevremeno je (kako sam kaže) jako doprinio osnivanju ULTIMATEFIGHT FORUMA. Da budem iskren, nisam se tada slagao s time, jer, mislio sam postoji već etablirani NOKAUT Forum i tu treba skupiti hrvatsku borilačku pamet. Na jednom mjestu. Pa onda tu brusiti mišljenja, komentare, stavove, dobivati vijesti te utjecati na događanja, politiku, vođenje, i sl.

Ali, kažu da je demokracija i da je sloboda medija. Slažem se, ali do čega smo došli - Nokaut forum se gasi, Ultimate forum se kako tako održava - na žalost, nema više onih pa i oštrih razmjena mišljenja, a evo se sada uzdiže Profightstore forum. Ako se mene pita - skoncentrirajmo se na jedno, pa da vidimo kako zajednički možemo utjecati na hrvatsku borilačku scenu.

Vraćam se na Reaktivca. Lijepo je da je predstavio vanserijsku Nives Radić. Izbor za pet. Poznajem tu djevojku, poznajem joj dečka Zorana i trenera Damira. Ma sve divota. I neka se samo tako nastavi. Ali, zamjeram Reaktivcu što je svoj prvi uradak u Profighstoreu sveo na kliše.

Stvarno sam očekivao više od jednog dobrog poznavatelja, odličnog kritičara, logičnog komentatora. Očekivao sam nešto novo, a ne ona pitanja koja me stvarno živciraju:

Što misliš o muškarcima koji misle kako se cure ne bi trebale boriti u ringu, kavezu ili sl?
ili
Da li ti dečki prilaze u strahu ili respectu kada si negdje vani?
ili
Kakvi te muškarci privlače - moraju li biti predani sportaši ili ne?

Joj, joj, joj.

Stoga, Reaktivac, moja poruka. Molim te nemoj biti novinar, budi ono što si do sada bio.

A što je to Reaktivac iliti kako se potpisaše Mario Šiško napisao u svom prvom uratku za PFS, pročitajte u nastavku:



Nives Radić - Heroina u ringu, dama u životu



Većina od nas, ljubitelja borilačkih sportova koji prate slobodnu borbu, pritom podrazumijevaju bespoštednu i sportsku borbu izmedju dva muškarca.

No, što je s ljepšim spolom? Da li je nama, većinom muškima strana i apstraktna pomisao vidjeti u ringu ili kavezu dvije utrenirane sportašice kako ulaze u borilište, rješene da se obračunaju muški po pravilima slobodne borbe ili kickboksa, bez povlačenja za kosu i sl. trikova koje smo vjerujem svi vidjeli u djetinjstvu kada bi se dvije curice ili djevojke potukle?
Što to cure potiče da se bore u ringu; dali je u pitanju samo sportsko-natjecateljski karakter ili želja da se osjećaju sigurnije, respektabilnije i ravnopravnije medju dominantnijim te fizički jačim muškarcima ?

Mišljenja muškaraca o ženama u ringu su podijeljena. Jedni smatraju kako borilački i kontaktni sport treba imati mušku i žensku opciju u skladu s možebitno malo modificiranim i blažim pravilima, dok oni malo tradicionalniji misle kako borilački sportovi tipa full contact ili slobodna borba nisu sportovi kojima bi se djevojke trebale baviti na profesionalnoj razni.
Osobno sam zagovornik liberalnije struje, jer ako se cure žele natjecati i boriti u okviru prilagodjenih pravila – zašto ne ? Pogotovo danas kada su žene emancipirane i kada znamo da se natječu u svim ostalim sportovima, u kojima su muškarci donedavno držali „monopol“.

Trenutno globalnom ženskom MMA scenom vlada 27-godišnja Gina Carano. Osim svojim rezultatima, Gina plijeni pozornost medija svojom ljepotom i ženstvenošću, koju je teško sakriti i u ringu. Tu su Rosi Sexton i Kelly Kobold a u Sjedinjenim državama Amerikanka hrvatskog porijekla Lana Štefanec svoj put ka zvijezdama utire sa šahovnicom na dresu.

Naš adut na istoj toj sceni je Šibenčanka Nives Radić. Teško je nabrojiti sve sportske domete ove mlade dame, koja zbog pomanjkanja sluha čelnika rodnoga grada, od prošle godine nosi dres splitskog Pitbulla. Nives je trostruka prvakinja Europe u low-kicku i fullcontactu, dvostruka svjetska viceprvakinja u low-kicku i jednom u fullcontactu. Višestruka je prvakinja Hrvatske u svim disciplinama kick-boxinga, u taekwon-dou, klasičnom boksu, a od prije nekoliko dana i u tajlandskom boksu. Prva je žena koja je na ovim prostorima nastupila u slobodnoj borbi.

S brojnih domaćih i inozemnih natjecanja, kao hrvatska reprezentativka te u dresu svoga matičnog kluba Dalmatina, a potom i Pitbulla, donijela je 90 medalja i pehara, a dvadesetak puta proglašavana je najboljom borkinjom nekog natjecanja. U nastavku je mini-intervju s ljubaznom i zgodnom gospodičnom, odnedavno akademskom građankom i vlasnicom diplome turističkog i informatičkog menadžmenta - Nives Radić.

Nives, možeš li nam ukratko reći kako si se počela baviti borilačkim sportovima te posebno što te je potaklo da se odlučiš okušati na profesionalnoj razni?


Ispočetka je to bilo više rekreacijski i nisam imala nikakvu namjeru natjecati se, mislila sam da to nije ni moguće jer sam imala 16 godina, da je prekasno, a nisam bila ni neki talent. Jednostavno sam veliki radnik i s vremenom sam izrasla u borca kakav sam danas. Trener Damir Lambaša je prepoznao borca u meni iako su mu se svi smijali, posvetio mi se i nagovorio me na prvo natjecanje. I tako sam polako, s velikim trudom napredovala i sve je išlo nekako spontano pa tako i profesionalna razina, nije me ništa posebno potaklo.

Gdje treniraš, u kojem klubu, tko ti je trener i da li teško nalaziš cure kao sparing partnerice?

Treniram u klubu „Dalmatino Šibenik i klubu Pitbull Split. Trenira me i dalje Damir Lambaša. Uvijek mi je teško naći kvalitetnu sparring partnericu, to mora biti netko s kim mogu napredovati, a takvih cura je malo. Pomognu mi cure iz „Pitbull“-a, ali je problem što su sve iz nižih kategorija i onda to nije realna situacija kakva će me čekati na natjecanjima, zato moram često raditi s momcima, ali ni to nije realna situacija jer su oni brži i jači. Snalazimo se kako najbolje znamo.

Pročitao sam da ti je grad Split dodjelio sportsku stipendiju pa si radi toga promjenila matični klub i grad?

Da, dođeš do nekih godina kada bi se trebao osamostaliti, kada ne možeš više od roditelja očekivati da ti sve financijski pokrivaju, trebaš se zaposliti, a ne želiš odustati od sporta i misliti hoće li se poslodavac „smilovati“ i pustiti te na natjecanja kojih je stvarno mnogo. Sa stipendijom se mogu potpuno posvetiti sportu, i uz vremenski kraće, dodatne poslove guram dalje.

Što misliš o muškarcima koji misle kako se cure ne bi trebale boriti u ringu, kavezu ili sl?

Svatko ima pravo na svoje mišljenje.

Možeš li nam nabrojati svoje uspjehe, rezlutate te neke teže protivnice s kojima si se borila?

U devet godina treniranja skupilo se dosta medalja… možda da istaknem da sam tri puta osvajala Europsko prvenstvo u kickboxing-u, jedan put osvojila Prvenstvo Balkana, tri puta sam bila druga na Svjetskim prvenstvima, imam nekoliko mečeva u klasičnom boksu, tajlandskom boksu i ultimate fight-u. Najteža protivnica mi je bila legendarna Irma Verhoef – borile smo se za svjetsku titulu vale tudo, 3x5min nakon kojih je rezultat bio izjednačen pa smo radile dodatnih 5 min i opet bile izjednačene, ali je domaći teren presudio da titula ostane kod Irme kojoj je to bio oproštajni meč.

Što ti je specijalnost; udarci nogama, boks, hrvanje, Muay Thai ili nešto drugo?

Nemam neku specijalku, prirodno sam fizički jaka i to koristim.

Da li bi se jednoga dana voljela boriti protiv Gine Carano u slobodnoj borbi i misliš li da bi je mogla pobjediti?

Gina je odličan borac i bio bi mi pravi izazov i zadovoljstvo susresti se s nekim takvim u ringu, ali nažalost nismo iste kategorije (Gina 63 kg, ja 70 kg).

Kakvi su ti daljni planovi glede skorašnjih natjecanja ? Kakav rezlutat očekuješ potkraj godine na SP u tajlandskom boksu u Bangkoku ? Dali te više zanima ultimate fight ili kickboks?

Ove me jeseni čeka puno, puno posla jer krajem 9.mj. idem na Europsko prvenstvo u klasičnom boksu u Ukrajni, krajem 10.mj. na Svjetsko prvenstvo u low kick-u (kickboxing) u Austriji, krajem 11.mj. na Svjetsko prvenstvo u full conctact-u (kickboxing) u Francuskoj i na Svjetsko prvenstvo u tajlandskom boksu u Bangkoku na Tajlandu.

Što se Bangkoka tiče to je prvi put da ću se okušati u tajlandskom boksu van Hrvatske, konkurencija je jaka, sasvim je drugi način rada u ringu, ali imam volje, to je veliki izazov i dat ću sve od sebe na pripremama i u borbi pa vjerujem da dobar rezultat neće izostati. Jednako me zanimaju i ultimate fight i kickboxing, jedino se u ultimate-u osjećam puno slobodnije jer je veći „asortiman“ udaraca i tehnika.

Da li ti dečki prilaze u strahu ili respectu kada si negdje vani?

Obično se u šali sklanjaju s puta, zezaju, ali svi znaju da sam izvan ringa „pitoma“ hahaha…

Kakvi te muškarci privlače - moraju li biti predani sportaši ili ne ?

Mora biti „normalan“ u glavi, ne mora biti sportaš.

Nives, želim ti puno uspjeha u daljnoj karijeri, kao i u privatnom životu. Zahvaljujem se na odgovorima.

Mario Šiško


PS - ajde Mario, nađi malo vremena pa pročitaj jedan moj stariji post "Kickboxing je samo riječ, i ništa više ..."


Eto, da nisam napisao, ne bih puko, ali bi štajaznam.

- 01:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #