KICKBOXING

subota, 15.08.2009.

Kad ne može Olimpijada, može Olimpijada borilačkih sportova

Iduće 2010. godine od 28. kolovoza do 4. rujna, u Pekingu će se održati Svjetske igre borilačkih sportova ili kako su ih već popularno nazvali Olimpijada borilačkih sportova - u kojima će sudjelovati 13 sportova i to: Aikido - IAF, Boks - AIBA, Judo - IJF, Jiu jitsu - IJJF, Karate - WKF, Kendo - FIK, Kickboxing - WAKO, Tajlandski boks - IMTA, Sambo - FIAS, Sumo - ISF, Taekwondo - WTF, Hrvanje - FILA, Wushu - IWUF.

Što se samog kickboxinga tiče, on će biti zastupljen sa svoje 3 discipline i samo u određenim težinskim skupinama. To su: semi contact (muški: -63, -69, -74, -79 i -84 kg i žene: -55 i -60 kg), full contact (muški: -63, -67, -71, -75, -81 kg i žene: -52, -56 kg) te low kick (muški: -63, -67, -71, -75, -81 kg i žene: -52, -56 kg). Sudjelovati će po 4 natjecatelja u svakoj težinskoj skupini i to ovogodišnji osvajači medalja na Svjetskim seniorskim prvenstvima koja se održavaju u Villachu (Austrija) od 19. do 25. listopada 2009. u disciplinama: light contact, low kick i K1 te u Nantu (Nantes, Francuska) od 25. do 29. studenog 2009. u disciplinama semi contact, full contact, glazbene forme i posljednji puta aero kickboxing.

26. ožujka 2009. u Denveru je od strane predsjednika Sport Accorda (tada se ta sportska organizacija nazivala GAISF - engl. ili AGFIS - fra.) g. Hein Verbruggena i dogradonačelnika Pekinga g. Liu Jingmina, potpisan je ugovor o održavanju ovih igara u Kini, u Olimpijskom kompleksu u Pekingu.


Na slici s lijeva: g. Horst Prelog (Kanada), član borda direktora WAKO-a, g. Liu Jingmin (Kina) - dogradonačelnik Pekinga, g. Hein Verbruggen (Nizozemska) - predsjednik Sport Accorda, g. Ennio Falsoni (Italija) - predsjednik WAKO-a, i g. Espen Lund (Norveška) - tajnik WAKO-a

Od 27. do 30. srpnja 2009. održan je sastanak tehničkih delegata svih sportova koji sudjeluju na Svjetskim igrama zajedno s domaćinima i utvrđeno je da će smještaj sudionika biti pekinškim hotelima Interkontinental i Internacional - koji su u blizini Olimpijskog parka. Obavljen je pregled sportskih objekata i potvrđeno je da će se natjecanja održavati u više poznatih sportskih objekata - National Indoor Stadium (svečano otvaranje i zatvaranje), University Stadium (gdje će se održavati natjecanja u ringovima: boks, wushu, kickboxing i tajlandski boks), Science and Tehnology University Stadium (gdje će se održavati natjecanja na tatamijima: teakwon-do, karate, kickboxing, džudo, jiu-jitsu, kendo) te u Agricultural University Stadium (gdje će se održavati natjecanja na tatamiju: aikido, hrvanje, sumo i sambo). Od strane WAKO-a - svjetske kickboxing federacije na ovom sastanku bio je prisutan g. Espen Lund, tajnik WAKO-a.

Definiran je i program. Full contact i low kick imati će kvalifikacijske borbe 30. kolovoza, a polufinalne i finalne 31. kolovoza. Semi contact će se održavati 2. rujna na 2 tatamija.


National Indoor Stadium (gdje će biti svečano otvaranje i zatvaranje)


Unutrašnjost National Indoor Stadiuma.


Agricultural University Stadium (gdje će se održavati natjecanja na tatamiju: aikido, hrvanje, sumo i sambo)


University Stadium (gdje će se održavati natjecanja u ringovima: boks, wushu, kickboxing i tajlandski boks)


Science and Tehnology University Stadium (gdje će se održavati natjecanja na tatamijima: teakwon-do, karate, kickboxing, džudo, jiu-jitsu, kendo)




Eto, baš lijepo.



- 02:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #