KICKBOXING

ponedjeljak, 03.08.2009.

E hebi ga Frane

Evo, današnje Sportske novosti donose zabrinjavajući članak znakovita naslova:

"Žaja:
Cijeli je izudaran i izgreben,
ali vjerujem da će uzvratiti Franchiju"



U članku splitski dopisnik Sportskih Sandro Deak interviewira prof. Marka Žaju, trenera Frane Radnića koji kaže da je Frane pao s motora.

Inače, kao što sam najavljivao u nekoliko postova do sada, Frane se idućeg petka u Hvaru, kao glavna borba večernje gala priredbe "Oluja u ringu III" bori protiv Talijana Bruna Franchija za povrat WAKO Pro titule svjetskog prvaka u low kicku, -71 kg. Franin pad s motora značajno je poremetio plan priprema za napad na (ili bolje rečeno na povrat) svjetske titule.

Trener Žaja kaže kako će Frane unatoč svemu biti spreman, ali da mu je ovaj pad stvarna otegotna okolnost zbog koje neće biti 100% spreman.

I što da se kaže? E, e jebi ga Frane!





Inače, pred Franom i Žajom je vrlo naporan i težak raspored, koji je već sada definiran do rujna iduće godine. Nakon ove borbe za povrat WAKO Pro titule, Frane započinje s pripremama za sudjelovanje u Hrvatskoj kickboxing reprezentaciji na svjetskom prvenstvu u low kicku u Villachu, u Austriji od 19. do 26. listopada. Tu je posebno veliko očekivanje od Frane za osvajanje jedne od medalja što mu je onda ulaznica za 1. Svjetske igre borilačkih sportova tzv. Olimpijada borilačkih sportova koja će se iduće godine održati u Pekingu od 28. kolovoza do 4. rujna 2010.

Nakon svjetskog prvenstva, nema odmora. Franu u studenom čeka finalni turnir K1 Max Europe (na kojeg se plasirao ove godine 21. ožujka na kvalifikacijskom turniru u Spaladium areni). Nadamo se najboljem, jer pobijedi li eto nam našeg Frane u Japanu, a to je onda druga priča.

Već sada postoji nekoliko vrlo zanimljivih i primamljivih poziva za borbe iz raznih zemalja. Siguran sam da će to Žaja dobro uklopiti u Franin program priprema za obranu (ili ne dao Bog, za osvajanje) WAKO Pro titule, koja bi trebala usljediti na sljedećem Obračunu u ringu u ožujku 2010.

Znamo da Frane ne preskače ni državna prvenstva, a početkom 2010. je Hrvatsko seniorsko prvenstvo u low kicku, konkurencija je sve brojnija i sve jača, a motivacija mladih, nadolazećih šampiona nemjerljiva. Sjetimo se samo ovogodišnje polufinalne borbe između Frane i Viktora Zamana iz karlovačkog kluba "Pit 119". Stoga, Frane će se i za to prvenstvo kvalitetno pripremati.


E, pa se sad moj Frane ti vozi na motoru!

- 14:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #