KICKBOXING

petak, 17.07.2009.

Tigrići misle ozbiljno

Za svaki iole ozbiljniji rezultat u kickboxingu treba dugačak, prilično težak i stručan rad. Bez toga nema razultata. To dobro znaju u karlovačkom "Tigru" pa su i ovo ljeto spojili ugodno s korisnim - na ljetovanju su u Crikvenivci i ozbiljno se pripremaju za ostvarenje rezultata u drugom dijelu godine. Evo vijesti o tome:

TIGROVI SE NALAZE NA TRADICIONALNOM 9. TIGROVOM KADETSKOM LJETNOM „KAMPU PRVAKA„ U CRIKVENICI

30 karlovačkih Tigrova - natjecatelja dječjeg i mlađe kadetskog uzrasta , uz 4 voditelja, nalaze se od 16. do 23. 07. U Crikvenici u Hostelu Stoimena, odmaralištu Zagrebačkog Holdinga.

Tigrovi se u iznimno kvalitetnim uvjetima (dvorana za borilačke vještine, izvrsna i pojačana ishrana za sportaše), nalaze u ciklusu pripremnih treninga za predstojeće Europsko prvenstvo u kickboxingu. I dok se drugi sportaši odmaraju i, Tigrovi se maksimalno pripremaju za nove pothvate.

Svaki dan u dvije grupe, mlađoj i starijoj, naporno se trenira, te se prvi značajni napredak vidi u savladavanju svih zadanih normi koje su bili predviđene do kraja ljeta. Usvaršavaju se kickboxing kombinacije, a kao dopuna osnovnom kickboxing programu, radi sa nunčakama početni stupanj i lomovi nožnim i ručnim tehnikama vježbovnih dasaka, kao i tehnike samoobrane od nenaoružanog napadača.

Nema sumnje, Tigar ima iznimno nadarenu generaciju, koja će tek u nadolazećim godinama postizati one vrhunske rezultate u za koje se sada oblikuje pod stručnim vodstvom izbornika Hrvatske kickboxing reprezentacije, Zorana Cicvare, ali i njegovih pomoćnih trenera Milana Valentića i Marina Burića.

I dok se izbornik Cicvara posvetio usavršavanju natjecateljskog dijela tima, koji zahtijeva iznimnu stručnost i tehničku osposobljenost, Treneri Valentić i Burić brinu se za mlađi dio tima, kako bi savladali temelje koji su potrebni da bi se kroz neko vrijeme i sa njima moglo početi raditi na tehničkom dijelu. Za logistički dio priprema zadužena je i pomoćna trenerica Ivana Gemeri, koja se ujedno priprema i za polaganje najvišeg učeničkog zvanja u kickboxingu.

Mlađu generaciju kategoriziranih sportaša i reprezentativaca u semi contactu koji se u Crikvenici pripremaju za Europsko prvenstvo u Puli, čine redom : -32 kg Lucija Cicvara, -37 kg Petra Lončar, -42 Petra Miskić, -47 Tena Kunović, +47 kg Magdalena Grubić, -37 Edis Sušić, -42 Denis Šiljac, -47 Karlo Valentić, +47 kg Mihael Pavlaković, te starija kadetkinja -42 Mateja Kunović.

Pored njih u starijoj grupi pripremaju se još Sanja Stiščak, Karla Lisica, Jelena Puškarić, Davor Šiljac, Karlo Kapusović , Tin Vučković i Mihovil Moškun.

Po prvi puta, u kampu se sa Karlovčanima nalaze i kickboksači iz Slunja koji su ove godine počeli trenirati kickboxing u sekciji Slunj i to Simjon Tomljenović i Marko Oštrina. Novi je to početak kickboxinga u Slunju, koji je sada usko povezan s centrom u Karlovcu. Cilj je od Slunjana koji su i prije imali značajnih uspjeha u kickbxingu, podići jednu turbo generaciju, pa se krenulo s uzrastom do 12 godina, isto kao i u Karlovcu prije 5 godina, djecom koju se uz puno truda može isprofilirati i izmodelirati u atraktivne natjecatelje.

Uz ovu stariju grupu u Crikvenici se nalazi i mlađa grupa koju čine Marko Udiković Mejaški, Antonio Šiljac, Valentino Žunac, Leonardo Grginčić, Ivan Karas, Leo Mihalić, Leon Gojak, Leopold Katalinić, Damir Davidovsk, Karlo Kučan i Thomas Valentić, za koju se svakodnevno brinu trenari Milan Valentić i Marin Burić.

U kolovozu se priprema starija grupa u drugom dijelu Tigrovog kampa prvaka, od 20.-27. 08. A tu grupu će sačinjavati stariji kadeti, juniori i seniori iz karlovačkog Tigra.


Jutarnji trening


Karlovački Tigrovi na ljetnom kampu u Crikvenici


E, lijepo, lijepo.



- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #