KICKBOXING

srijeda, 01.07.2009.

Tomasović u finalu Mediteranskih igara

Marko Tomasović kickboksač u ulozi boksača ide dalje!

TOMAS VELIKI

Pit Bullov olimpijac Marko Tomasović je nakon brilijantne pobjede nad prvakom Albanije slavio i protiv izuzetno opasnog prvaka Tunisa Mohammeda Homranija (koji je prvo skinuo bosanca - brončanog sa EP, te Alžirca - petog sa OI) i to u vrhunski odrađenoj borbi uvjerljivo na bodove 6:2. Marko je tijekom čitavog meča kontrolirao situaciju i dominirao u svim segmentima borbe te Tunižaninu nije ostavio niti malo šanse za pobjedom. Marko je u trećoj rundi meča protiv Hyse zaradio neugodnu ozljedu leđa koja mu se nažalost pogoršala i u polufinalu tako da će u sutrašnjem finalu protiv najboljeg boksača u svijetu danas, aktualnog Olimpijskog i svjetskog prvaka biti dosta teško tim više kad znamo da je Roberto Camarelle imao lakši ždrijeb i dobio oba meča nokautom u prvoj rundi (Francuz pa Crnogorac).

Nakon plasmana na OI i to kao prvi Hrvat u povijesti Igara pa osvajanja srebra na svjetskom kupu ovo je Markov treći veliki uspjeh u boksačkoj karijeri i dokaz da je jedan od tri najbolja boksača današnjice u svijetu.

Marko Tomasović kaže: Fizički se osjećam nikad spremniji i jači i formu smo tempirali izvanredno, u obe borbe sam bio i psihički i fizički 100% spreman i dominirao od početka do kraja, veliki problem predstavlja mi bol u leđima a to ćemo pokušati sanirati noćas iako još uvijek nisam došao do nikog iz Hrvatskog liječničkog stožera. Camarelle je izvanredan borac i istinski šampion, ali ukoliko budem zdrav mislim da ga mogu itekako ugroziti. Ustalom jedini sam mu ja dosad ostajao na nogama, a ovaj put, ako zdravlje dozvoli može biti svega!




Ma što bude, bude, čestitke i na ovom već osvojenom srebru.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #