KICKBOXING

utorak, 30.06.2009.

Predrag i Vedran preko bare


Predrag Pašić, natjecatelj - član Kickboxing kluba "Sušak" iz Rijeke i trener Vedran Tuta pozvani su na "America Open" kickboxing turnir u disciplini light contact, a koji će se održavati 3. i 4. srpnja na Floridi u gradu Orlandu.

Inače, disciplina light contact tamo se naziva "continuous fight", za razliku od semi contacta kojeg Amerikanci nazivaju "point fight".

Prema riječima trenera Vedrana Tute, idu spremni, znaju da ih tamo očekuje više od 3000 boraca iz cijelog svijeta, a ostalo je nepoznanica. "Sve je moguće." - kaže Tuta.


Pa, dečki, što reći - svaka čast i želim vam puno uspjeha. Sretno.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kickboksači za boksače


Evo vijesti iz Pescare, s Mediteranskih igara:

Kickboksač Marko Tomasović, član splitskog Pit Bulla, kao član Hrvatske boksačke reprezentacije nastupa na Mediteranskim igrama u Pescari u kategoriji +91 kg. Već je postigao sjajan uspjeh - osigurao si je brončanu medalju. Evo vijesti o tome:

Pit Bullov olimpijac Marko Tomasović deklasirao je višestrukog prvaka Albanije Nelson Hysu rezultatom 7:1 u četvrt finalu Mediteranskih Igara u Pescari te je time ušao u polufinale gdje ga očekuje pobjednik dvoboja reprezentativaca Tunisa i Alžira.

Marko je odlično kontrolirao borbu čitavim tijekom te se osvajanjem ovog odličja i rutinskom pobjedom na ovako velikom natjecanju ponovo dokazao kao jedan od najboljih boksača današnjice te da se nije slučajno kao prvi Hrvat u povijesti u superteškoj kategoriji plasirao na Olimpijski Igre a potom osvojio i srebro na svjetskom boksačkom kupu!


Bravo Marko, idemo dalje!

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 29.06.2009.

U Tešnju zora svanula, pa bio lijepi dan

Nikako da nađem izvještaj iz Tešnja s Međunarodnog kickboxing natjecanja "Tešanj Open 2009", pa moram i želim vjerovati raznim ostalim izvorima informiranja - prvenstveno svome e-mailu. Dok se ne dokopam službenog izvještaja, evo nekoliko copy-paste vijesti:

O rezultatima karlovačkog Tigra, piše nam trener Zoran Cicvara:

Dana 27. lipnja u gradu Tešnju odražan je Međunarodni turnir "Tešanj Open 2009" na kojem je nastupilo oko 250 natjecatelja iz 4 države - Hrvatske, Srbije, Mađarske i domaćina BiH.

Na natjecanju su nastupili i hrvatski klubovi, članovi Hrvatskog kickboxig saveza, i to karlovački Tigar, riječka Viktorija, zabočki BTI, pulski Lav te osiječka Viktorija.

Za Tigar zlatne medalje su osvojili Lucija Cicvara -28 kg, Petra Miskić -42 i -47 kg, Magdalena Grubić +47 kg, Andreas Hlad -28 kg, Edis Sušić -32 kg, Denis Šiljac -37 i -42 kg, Robert Basara -52 kg stariji kadeti i Robert Višnjić +69 satriji kadeti.

Srebra su osvojili Valentino Žunac -32 kg djeca, zatim mlađi kadeti Evita Lara Brkić -37kg, Karlo Valentić -47 kg, stariji kadeti Adam Blauhorn -57 kg, Robert Basara -63 kg, Marino Štefanac -69 kg, te juniori Matija Žužinjak -63 i Antonio Hodak -79 kg.

Bronce su osvojili mlađi kadeti Lucija Cicvara -32 kg, Edis Sušić -37 kg, Denis Šiljac -47 kg, Karlo Valentić -42 kg, Mihael Pavlaković +47 kg, stariji kadeti Iva Zelčić -55 kg, Tin Vučković -47 kg, Robert Basara -57 kg, Adam Blauhorn -63 kg, Matija Žužinjak -63 kg, Sebastijan Franković -69 kg i Robert Višnjić -69 kg.

Nastupio je još i Karlo Kapusović u kategoriji -42 kg ali je zauzeo 5. mjesto te nije uspio osvojiti medalju. Nakon završetka natjecanja Denis Šiljac je proglašen najboljim mlađim kadetom natjecanja s osvojena 2 zlata i 1 broncom.

Na natjecanju se posebno istakao Alvin Ališić iz Viktorije iz Rijeke koji je ukupno najbolji kadet natjecanja sa osvojenih 4 zlata (2 iz semi contacta i 2 iz light contacta) te Katarina Jelenćić iz BTI-ja iz Zaboka s 2 zlata iz semi i light contacta.



Iz Pule nam se javlja Rudolf Oliva:

Među nešto više od 200 najecatelja iz Hrvatske, BiH, Madžarske i Srbije, izuzetno uspješno je nastupilo i osam natjecatelja iz pulskog i četiri iz medulinskog kickboxing kluba „LAV“.

Kako je ovo bio za natjecatelje Lava posljednji iz niza turnira proljetnog natjecateljskog ciklusa, Lavovi su pokazali izuzetnu pripremljenost. Nastupili su u svim starosnim i težinskim kategorijama koje su im pravila dozvoljavala. Tako su nastupili u 36 pojedinačnih nastupa i tri ekipna nastupa i osvojili sveukupno 13 zlatnih medalja, 11 srebrnih medalja i 11 brončanih medalja čime je kickboxing klub „LAV“ osvojio veliki pehar kao najbolji klub na turniru.

Velika kristalna bista „Najboljeg natjecatelja turnira TEŠANJ OPEN 2009“ dodijeljena je pulskoj lavici Maji Britvić na temelju osvojenih prvih mjesta u sva četiri nastupa borbenih disciplina u kojima je nastupala. Pehar za „Najboljeg natjecatelja u aerokickboxingu na turniru TEŠANJ OPEN 2009“ pripao je pulskoj lavici Jennifer Martinčić koja je i u kadetskom i u juniorskom uzrastu osvojila prva mjesta.

Ostvareni rezultati su sljedeći:

Prva mjesta u pojedinačnim nastupima u borbama semi contacta su osvojili:
Pulska lavica Maja Britvić u kategoriji starijih kadetkinja +65 kg i juniorki +65 kg te medulinske lavice Diana Tanushaj u kategoriji do 42 kg i Nensi Grižančić u kategorijama starijih kadetkinja do 60 kg i juniorki do 60 kg.

Prva mjesta u borbama light contacta opet pulska lavica Maja Britvić u kategoriji starijih kadetkinja +65 kg i juniorki +65 kg te medulinska lavica Diana Tanushaj u kategoriji do 46 kg.

Prva mjesta u aerokickboxingu su osvojili pulska lavica Jennifer Martinčić u kategoriji kadetkinja i kategoriji juniorki te medulinska lavica Ardiana Kajtazi u kategoriji seniorki.
Prva mjesta su osvojili i aerokickboxing timovi „LAV Croatia 1“ juniorskog i „LAV Croatia 2“ seniorskog uzrasta.

Druga mjesta u pojedinačnim nastupima u borbama semi contacta su osvojili:
Od puljana mlađa kadetkinja Jennifer Martinčić u kategoriji do 42 kg, starija kadetkinja Tea Đuraki kategoriji do 60 kg, mlađi kadet do 28 kg Dominik Fontana i senior do 63 kg Dean Hodžić te medulinke Manda Papac starija kadetkinja do 42 kg i Ardiana Kajtazi juniorka do 55 kg.

Druga mjesta u borbama light contacta su osvojili pulska lavica Tea Đuraki starija kadetkinja do 60 kg i Ramon Tumbas juniorka + 65 kg.

U aerokickboxingu druga mjesta su osvojile medulinke Manda Papac u kategoriji kadetkinja i Ardiana Kajtazi u kategoriji juniorki. Drugo mjesto je osvojio i kadetski aerokickboxing tim „ LAV Croatia 3 “.

Treća mjesta u pojedinačnim nastupima u borbama semi contacta su osvojili:
Pulska lavica Ramon Tumbas u kategoriji starijih kadetkinja +65 kg i juniorki +65 kg te medulinska lavica Ardiana Kajtazi u kategoriji starijih kadetkinja do 55 kg.

U borbama light contacta treća mjesta su osvojili od puljana Ramon Tumbas u kategoriji starijih kadetkinja +65 kg, Dominik Fontana u kategoriji mlađih kadeta do 32 kg, juniori Stanislav Strmečki i Sven Gerenčir u kategoriji do 63 kg te medulinka Nensi Grižančić u kategoriji starijih kadetkinja do 60 kg.

U aerokickboxingu treća mjesta su osvojile pulske lavice Tea Đuraki u kategoriji kadetkinja i Ramon Tumbas u kategoriji juniorki i kategoriji seniorki.



Što reći na kraju - bravo Lavovi i Tigrovi, ali pohvale i Alvinu Ališiću i Katarini Jelenčić.

Očekujem i druge rezultate. Ajte, treneri javite se!


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 27.06.2009.

Ma viš ti njega, ko bi reko

Nedavno sam dobio jedan e-mail koji me je baš ugodno iznenadio. Sam sam si tada rekao "ma viš ti njega, ko bi reko". Pa da se ja sam sa sobom ne bih iščuđavao i iznenađivao, evo ga, dijelim to ugodno iznenađenje s Vama:

Rajko Bartolin u Japanu

Od 02. – 13. travnja 2009. godine, instruktor i predsjednik Ninjutsu kluba Bujinkan dojo Zabok Rajko Bartolin, boravio je na seminaru stručnog usavršavanja za najviše trenere Bujinkan Budo – Taijustu škole.

Konkretno Rajko Bartolin majstor Ninjutsu još od davne 1990. godine ima otvoren poziv od glavnog poglavara ove svjetske obitelji ratničke Ninjutsu vještine nosioca titule «SOKE» dr. Masakiju Hatsumi koji ga je pozvao u Japan na Tai – kai festivalu u Njemačkoj, Frankfurt n/m još 1994. godine.

No uključivanje u Domovinski rat, ozljede oba koljena, višegodišnje liječenje i hospitalizacija zbog zadobivenih ozljeda, školovanje i rad u HV, osnivanje obitelji i financijski problemi odgađali su ovaj odlazak do ovih dana.

Rajko se sprema od 2004. godine za ovaj susret i za ZAKI test koji se polaže pred najvišim Sihanima (nosioci 15. DANA) i osobno pred samim SOKEOM dr. Masaki Hatsumi, koji osobno dodjeljuje titulu 5., 10. i 15. DANA.

Uz intelektualnu pripremu, te psihički i fizički dio pokaza ovladavanjem mnogim tehnikama sa i bez oružja, najviši trenerski rang Sihana budno motri svaki vaš pokret, često traže od sudionika testa da izađete pred najviši auditorij i odradite i prikažete određene tehnike – smireno, vješto i tehnički savršeno. Sam vrhunac za ZAKI test je da sjednete smireno u seiza kamae (sjedeći položaj), koncentrirate se leđima okrenuti majstoru odnosno sokeu, koji vas iznenada mačem ili drvenim bokenom, nekad i schinaijem punom snagom gađa vašu glavu. U tom trenutku sudionik testa mora biti toliko na određenom nivou da osjeti napad tkz. «WA», osjećajem jer preko čula može biti prekasno i da se izmakne na vrijeme i brzo.

To na psihičkoj bazi ili imate ili nemate, čisti osjećaj za napad morate osjetiti. Naš majstor je to sve već riješio tj. položio već drugi dan boravka na seminaru u Hombu dojo, u gradu Noda-shi.

Inače se treninzi odvijaju na više lokacija u okolici i u samim gradovima Kašiwa i Noda-shi, gdje i živi glavni majstor Hatsumi i njegovi japanski glavni učitelji – Shihani. Bartolin je svaki dan išao na dva treninga dnevno ili u glavni Honbo Dojo u Noda-shi ili u Ajase Dojo. Nekad i više udaljeno od 30 km od mjesta boravka, ali sa voljom da odradi što više i nauči što više, da može mlađim naraštajima u Zaboku, Zagorju i Hrvatskoj prenijeti čisto izvorne tehnike učeći od najvećih Shihana.

Seminare su vodi Shihan Nagato 15. DAN, shihan Ogori – 15. DAN, shihan Seno – 15. DAN, sihan Noguchi – 15. DAN i više puta direktno na treninzima koje je osobno vodio SOKE dr. Masaaki Hatsumi.

Sam «ZAKY» test Rajko Bartolin izveo je fantastično i rijetko viđeno uz erupciju oduševljenja svih nazočnih, te primao čestite i cijeli tjedan nakon toga, što je znak velikog priznanja, kaže Bartolin on sam sebe nije vidio, ali svi ostali nepoznati kad vam kažu i čestitaju da se to ne vidi svaki dan, onda znate da ste odradili dobro.




No, Bartolin nije se opustio nakon toga, tu večer kratki mali Shidoshi – party uz mentora Stefana Frondlicha iz Njemačke Shihan 15. DAN i njegovih shidoshija – nastavlja dalje cijeli tjedan intenzivno upijati doslovno sve pokrete svjetskih majstora i samog sokea dr. Hatsumija. Marljivo je učio na svakom treningu, često i dr. Hasumi traži da Bartolin izvodi dio pokaznih tehnika, kao i drugi majstori iz cijelog svijeta, pa i ostali shihani koji se izmjenjuju u izvođenju i prikazu raznih tehnika.

Zadnji dan treninga koji vodi osobno sam soke dr. M. Hatsumi dana 12.04.2009. godine opet iz mnoštva često zove R. Bartolina i s njim prikazuje određene tehnike iz bogate Bujinkan škole i sam potičući na napad i obranu. Nakon specijalnih prikazanih određenih tehnika sa velikim osjećajem, koncentracijom i iskustvom koje je izveo naš predstavnik i zadivio samog dr. Hatsumi i sve nazočne Bartolin kaže da se taj dan događalo sve kao na filmskoj traci, brzo, koncentrirano ali i puno puno instinkta, gdje ukratko nakon svega majstor Hatsumi zaustavlja trening i osobno dodijeli Rajku Bartolinu

JUDAN – 10. DAN – nosioc titule Shihan – (glavni trener).

Nastaje erupcija oduševljenja gdje četiri sihana nosioca 15. DAN, također daju suglasnost, potvrdu i pismenu izjavu da osobno prihvaćaju odluku sokea i prijedlog (dosta je da samo troje potvrde vaš napredak).

Bartolin je dobio majstorsku diplomu nosioc titule glavnog trenera shihan 10. DAN i licence za istu.




Sam Rajko Bartolin za sebe skromno kaže da mora od najvećih još učiti puno toga i nastaviti će dalje, koliko će mu to zdravlje dopustiti. Smatra to učinjenom velikom čašću ali i obavezom nosioca 10. DANA Shihan, ali i veliko dostignuće koje je postignuto upornošću i znanjem. To je nivo koji ima samo nekoliko ljudi i Hrvatskoj, a u Zagorju nitko.

Nije zanemarivo da je u ovom terminu bio jedini i sam iz Hrvatske, ali njemu kao dokazanom domoljubu (iz rata odlikovan sa 6 vojnih odlikovanja). Kad god ga se pozvalo imenom ili Croatia Zabok, pred svih majstorima iz cijelog svijeta doslovno čast i uzbuđenost da u tom trenutku jedini predstavlja svoju zemlju i grad, ponosno u što boljem svijetlu što je i na kraju uspio više od očekivanog.

Bartolin kaže za sebe "spremao sam se dugo u ovoj vještini za test u našem rangu, (kao magisterij, a ispao je doktorat)".

Bilo je tu majstora iz Australije, Japana, SAD-a, Kanade, Španjolske, Francuske, Njemačke, Italije, Austrije, Belgije, Rusije mnogih drugih koji dugo treniraju iz dalekog stižu na izvor i postojbinu ninja vještine, i tu nema poklanjanja i opraštanja, tu se brzo vidi da li znaš gradivo ili ne znaš. Mnogi kontakti su uspostavljeni, nova prijateljstva ostvarena, adrese razmijenjene, možda će se ubuduće i u našoj Hrvatskoj ili Zagorju sakupiti veće društvo Shihana ako se nađe malo podrške i razumijevanja od gradova i sponzora. Sve se to može iskoristiti u boljoj turističkoj promidžbi, u drugim kontaktima i ponudama samo treba podržati određene naše projekte, jer mi to svakako zaslužujemo, znamo i možemo, te svi zajedno bolje iskoristiti.





Valja na kraju čestitati Rajku Bartolinu. Bravo Rajko!

Inače, Rajko Bartolin je voditelj i trener Kickboxing kluba "Ninja" iz Zaboka, pa je to u stvari razlog da se nađe na ovim stranicama.


Eto, ima nas svakakvih, pa i uspješnih, zar ne?

- 01:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 26.06.2009.

Iznad Tešnja zora sviće ...

... a kad svane, počinje Međunarodno kickboxing natjecanje "Tešanj Open 2009". Dakle, sutra, u subotu, 27. lipnja 2009. u bosanskom gradiću Tešnju, u gradskoj sportskoj dvorani veliko međunarodno kicboxing natjecanje.

Natjecanje će se održavati u semi contactu, light contactu i aero kickboxingu za mlađe i starije kadete, juniore i seniore.




Prema trenutno dostupnim informacijama, iz Hrvatske će nastupiti pedesetak natjecatelja iz karlovačkog "Tigra", pulskog "Lava", zagrebačkog "Škorpiona", osiječke "Viktorije HS".


Sretno borcima i na putu i na tatamiju.

- 23:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 24.06.2009.

Potvrđena Svjetska i Europska prvenstva



WAKO je već odavno na svojim službenim stranicama objavio mjesta i termine ovogodišnjih Svjetskih i Europskih prvenstava, ali nedavno je došlo do promjena. Npr. Europsko prvenstvo za kadete i juniore kojem je domaćin Hrvatska, premješteno je iz Poreča u Pulu.





Evo potvrđenih mjesta i termina:

- Europsko prvenstvo za kadete i juniore - sve discipline,
održati će se u Puli, Hrvatska, od 20. do 26. rujna 2009.

- Svjetsko prvenstvo za seniore - light contact, low kick i K1
održati će se u Villachu, Austrija, od 19. do 26. listopada 2009.

- Svjetsko prvenstvo za seniore - full i semi contact, glazbene forme i aero kickboxing
održati će se u Francuskoj, Nantes, od 25. do 29. studenog 2009.


I naša će reprezentacija sudjelovati na svim tim natjecanjima, Pa sretno i uspješno im bilo.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 23.06.2009.

A što smo to vidjeli u Vrgorcu i Popovači

Prošlog vikenda održana su dva pozivna kickboxing turnira

- u subotu, 20. lipnja Međunarodni pozivni turnir u Vrgorcu, u čast dana grada, a u organizaciji Kickboxing kluba "Sveti Jure" iz Vrgorca i

- u nedjelju, 21. lipnja Pozivni kickboxing turnir "Noć prvaka", u čast dana općine Popovača, a u organizaciji Kickboxing kluba "Moslavac" iz Popovače.

Evo nekoliko vijesti o tome:


Međunarodni pozivni turnir "Vrgorac 2009"





Pozivni kickboxing turnir "Noć prvaka 2009"

Rezultati:

1. Light contact, -75 kg, 3x2
Vjekoslav Perišić (Mornar - Split) - Marko Filipović (Moslavac - Popovača)
Pobjeda: Vjekoslav Perišić na bodove - 3:0

2. Full contact, -63 kg, 3x2
Ivan Buljan (Mornar - Split) - Silvio Đudarić (Moslavac - Popovača)
Pobjeda: Silvio Đudarić na bodove 1:2

3. Full contact, -86 kg, 3x2
Nikša Kržić (Mega centar - Rijeka) - Alen Knežević (Moslavac - Popovača)
Pobjeda: Nikša Kržić na bodove 2:1

4. Low kick, -91 kg, 3x2
Marko Bubaš (Visočica - Gospić) - Tomislav Gulija (Moslavac - Popovača)
Pobjeda: Tomislav Gulija na bodove 1:2

5. Low kick, +91 kg, 3x2
Dalibor Ivančević (Mega centar - Rijeka) - Dražen Glavaš (Moslavac - Popovača)
Pobjeda: Dalibor Ivančević na bodove 2:1

6. Full contact, -56 kg, 5x2
Valentina Miletić (Mornar - Split) - Matea Malec (Moslavac - Popovača)
Pobjeda: Matea Malec na bodove 0:3

7. Full contact, 71 kg, 5x2
Željan Ješić (Mornar - Split) - Mihael Brezinščak (Moslavac - Popovača)
Pobjeda: Mihael Brezinščak na bodove 1:2

Za najboljeg borca turnira proglašen je Mihael Brezinščak.




Eto, baš lijepi vikend.



- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 20.06.2009.

I Kličko i Preteni pobijedili

Evo, upravo pristigla vijest iz Novog Sada sa Svjetskog juniorskog prvenstva u Savateu:

Agron Preteni je u finalnoj borbi apsoutne kategorije (+85 kg) knockoutom u 3. rundi svladao domaćeg borca Debelića (Srbija) i postao svjetski juniorski prvak u savateu.

Ono što je zanimljivo, aposlutna dominacija u prve tri runde 182 cm visokog i 90 kg teškog Pretenija protiv 203 cm visokog i 105 kg teškog Debelića. Nakon snažnog udarca u jetru, Debelić nije mogao nastaviti borbu, a Preteni je proglašen pobjednikom - svjetskim prvakom.

Bravo Preteniju i njegovom stručnom stožeru iz splitskog Pit Bulla na čelu s prof. Žajom.

Inače me savate baš i ne zanima, ali kada neki lijepi rezultat postigne kickboksač - e onda je to lijepo i zaslužuje objavu na ovim stranicama.


A Vladimir Kličko, je prije no što je prešao u boks trenirao kickboxing (šest je puta bio pobjednik kickboxing prvenstava - 4 puta amaterskih i 2 puta profesionalnih), ali sada je on u boksu, nema više nikakve veze s kickboxingom i onda me to baš i ne zanima, barem ne da bi se time bavio na ovom blogu.


- 23:52 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 19.06.2009.

Drljo, drljavi


Znate li onaj vic kada je neki kralj organizirao natjecanje u streličarstvu. Prvi nastupi neki Švicarac, namjesti slugi jabuku na glavu, nacilja, zip i pogodi točno u sredinu jabuke te je raspolovi. I reče:
"I am William Tell".

Iza njega nastupi neki Englez, i on svome slugi namjesti jabuku na glavu, nanišani, zip i pogodi točno u sredinu jabuke te je raspolovi. I reče:
"I am Robin Hood".

Izlazi Mujo na streljanu, i on namjesti svom slugi jabuku na glavu, nanišani, zip i pogodi slugu usred čela, i reče:
"I am sorry".


Eto, tako bi trebala izgledati i ova priča, u sasvim drugo vrijeme, sa sasvim drugim vinovnicima. U stvari, u pitanju su 3 članka koja su od strane jednog te istog novinara napisana.

Evo ih:

12.06.2009.




17.02.2009.




I sad 18.06.2009. slijedi ono famozno "I am sorry".




E moj novinaru, drljo drljavi!


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.06.2009.

Ovaj vikend pozivni turniri

Subota u Vrgorcu



U subotu, 20. lipnja 2009, u Vrgorcu, u čast dana grada, održati će se Međunarodni pozivni kickboxing turnir, a na kojem će biti održano 12 borbi.

Pored velikog broja gledatelja (vlada veliki interes) očekuju se i visoki gosti. Sve u svemu, očekujemo lijepu kickboxing večer.




Nedjelja u Popovači



Tradicionalno već, u Popovači se oko prvih dana ljeta održava Pozivni kickboxing turnir "Noć prvaka". Evo programa ovogodišnjeg izdanja koje će se održati u nedjelju, 21. lipnja 2009:

1. Nastup kyokushinkai karate kluba "SISAK"

2. Light contact 3x2
VJEKOSLAV PERIŠIĆ (Mornar - Split)
- MARKO FILIPOVIĆ (Moslavac - Popovača)

3. Full contact 3x2
IVAN BULJAN (Mornar - Split)
- SILVIO ĐUDARIĆ (Moslavac - Popovača)

4. Nastup yu-yitsu kluba "YIN-YANG" iz Gunje

5. Full contact 3x2
NIKŠA KRŽIĆ (Mega centar - Rijeka)
- ALEN KNEŽEVIĆ (Moslavac - Popovača)

6. Low kick 3x2
MARKO BUBAŠ ( Visočica - Gospić )
- TOMISLAV GULIJA (Moslavac - Popovača)

7. Nastup Ultimate-fight kluba "NOKAUT-TEAM" iz Zagreba

8. Low kick 3x2
DALIBOR IVANČEVIĆ (Mega centar - Rijeka)
- DRAŽEN GLAVAŠ (Moslavac - Popovača)

9. Nastup pon-do-kwan kluba "JASTREB" iz Jastrebarskog

10. Full contact 5x2
VALENTINA MILETIĆ (Mornar - Split)
- MATEA MALEC (Moslavac - Popovača)

11. Nastup yu-yitsu kluba "ALFA" iz Zagreba

12. Full contact 5x2
ŽELJAN JEŠIĆ (Mornar - Split)
- MIHAEL BREZINŠČAK (Moslavac - Popovača)

Nakon posljednje borbe organizirana je zabava u čast dana općine Popovača, te veliki koncert pjevača Miroslava Škore.




Eto, lijepo, pa se vidimo ili u Dalmaciji, ili u Moslavini.


- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.06.2009.

Frane bez titule, ali samo nakratko, zar ne?



Frane Radnić nije uspio protiv talijanskog borca Bruna Franchija, nije uspio protiv svoje povrede, ali nije uspio ni protiv najgoreg protivnika - sudaca.




I najavio je to:



U subotu, 13. lipnja je u Genovi održana gala kickboxing priredba na kojoj je borba večeri bila borba za WAKO Pro titulu svjetskog prvaka u K1 u težinskoj skupini do 71,800 kg. Frane kao branitelj titule, Bruno kao izazivač, prvi puta na ovako veliku titulu.

Borba u 5 rundi po 3 minute protekla je u apsolutnoj nadmoći Frane. Frane je deklasirao Talijana, prvenstveno ručnim tehnikama (vratila mu se ozljeda noge). Nakon borbe u hrvatskom kutu šok i nevjerica.

Sudačka odluka bila je podijeljena 2:1. Domaći, talijanski sudac bodovao je 50:47, hrvatski sudac bodovao je 46:50 (pitam se jesu li sudili istu borbu), dok je neutralni ili "neutralni" francuski sudac (inače ne baš poznat u sudačkim krugovima) presudio 50:48.

Ogorčenje je bilo ogromno. Franin trener Žaja nikako da se smiri, prosvjeduje, žali se, prijeti izlaskom iz svih WAKO Pro događanja, ljuti se. Predsjednik svjetske federacije Talijan Ennio Falsoni kaže da mu je jako žao, da on sada tu ništa ne može, ali obećaje da će borba za povrat titule biti vrlo brzo, možda već sada u kolovozu, bez naknade i to u Hrvatskoj.

Na slici gore lijevo - Frane Radnić, lijevo Bruno Franchi, dolje - detalj iz borbe.






Ipak, noć ima svoju moć, i nakon prospavane noći, Franin trener prof. Marko Žaja izjavljuje:

Tako je to u ovom sportu. Nijanse nedostaju do uspjeha. Borba je bila izjednačena kroz svih pet rundi, Frani se vratila ozljeda potkoljenice koju je zadobio protiv Sadeghija u osvajanju iste te titule, lagana fibra nije mu dala spavati i sve je to rezultiralo sudačkom odlukom 2:1 u korist Franchija. Iako, prema našem mišljenju, Talijan nije napravio dovoljno da bi se Frani uzela titula.


Šteta, šteta, ali veselimo se kolovozu, Hvaru i još jednom uspjehu Frane. Do tada Frane, nema vremena - samo rad i znoj.

- 18:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 14.06.2009.

I bješe Skupština, i to izborna


U nedjelju, 14. lipnja 2009. u splitskom sportskom centru "Gripe" održana je izborna sjednica Skupštine Hrvatskog kickboxing saveza. Evo vijesti o tome:

Znaoru i treći mandat jednoglasno

36 glasova za, bez glasova protiv, bez suzdržanih - jednoglasno od članova izborne Skupštine Hrvatskog kickboxing saveza odlučilo je o još jednom, trećem uzastopnom mandatu predsjednika - prof. Predraga Znaora.

Pored novog - starog predsjednika, članovi Skupštine jednoglasno su dali povjerenje i vodstvu saveza, gotovo pa identičnom kao i do sada, jer, kako reče Znaor još kao kandidat za predsjednika kada je predstavljao svoj program za sljedeće mandatno razdoblje do 2013. godine - "tim koji pobjeđuje - ne mijenja se".

Za potpredsjednika ponovno je izabran Miljenko Kutleša iz Imotskog, za glavnog tajnika potvrđen je Romeo Deša iz Omišlja, kao što je za direktora reprezentacija potvrđen Stipan Jurišić iz Splita. Izbornici - povjerenici disciplina su: semi contact za kadete i juniore: Zoran Cicvara iz Karlovca, a semi contact za seniore Dražen Šalković iz Popovače. Light contact povjeren je Branku Fibingeru iz Rijeke, glazbene forme ostale su u rukama Alana Mijića iz Splita, a odgovorne osobe za ringovne discipline ostale su iste: Marko Žaja (Split) za full contact, Josip Čikotić (Dugi Rat) za low kick te Leonardo Komšić (Poreč) za K1.

Pored njih u Upravni odbor jednoglasno su izabrani i predsjednik odbora za suđenje - Igor Bezjak iz Viškova te predsjednik odbora za registracije - Tihomir Jirasek iz Pakraca.

Osim članova Upravnog odbora - za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Mario Brzoja iz Benkovca, dok su novi članovi Edi Milošević iz Zadra i Zoran Huljev iz Šibenika.

Jednoglasno su izabrani i predsjednici stručnih odbora. Stegovni odbor - Miljenko Kutleša (Imotski), Sudački odbor - Igor Bezjak (Viškovo), Liječnički odbor - David Bonifačić (Rijeka), Odbor za Marketing - Rudolf Oliva (Pula). Izabrani su i novi predsjednici, pa je struka povjerena Anđelku Mladenoviću iz Varaždina, dok je novi predsjednik odbora za informiranje Vanja Retkovac iz Pule, a odbora za natjecanja Luka Tuta iz Rijeke.

Predstavnik HKBS-a u HOO i u svjetskoj WAKO organizaciji biti će i dalje Predrag Znaor, dok je pored njega za zastupanje saveza ovlašten glavni tajnik Romeo Deša.

I na kraju - potvrđen je prijem novih klubova u punopravno članstvo: KBK "Hrvatski vuk" - Tuheljske Toplice (odgovorna osoba: Dubravko Mustač), KBK "HUS"- Osijek (odgovorna osoba: Alen Borbaš), KBK "Knez" - Sinj (odgovorna osoba: Ljubo Knez), KBK "Pit Bull" - Zagreb (odgovorna osoba: Stjepko Zenčić) te KBK "Zagreb" - Zagreb (odgovorna osoba: Anto Nobilo). Dva kluba nisu primljena u članstvo.

I na kraju ove Skupštine Hrvatski kickboxing savez broji 112 članova - 81 punopravni član, 10 županijskih / gradskih saveza, 7 kandidata za članstvo te 14 klubova u statusu mirovanja.

Iz izvještaja te iz kasnije predloženog programa rada za naredno razdoblje svakako treba izdvojiti nekoliko naglasaka:

- bilo je problema koje smo uspješno riješili, onih koji su djelomično odrađeni i onih čijim ishodom ne možemo biti zadovoljni, ali gledajući cjelokupnost naših aktivnosti i postignuća te ih uspoređujući s uvjetima u kojima smo radili bili smo iznimno uspješni

- broj klubova-članica HKBS-a početkom 2009. sličan, tj. nešto veći nego na početku 2005., odnosno da je po tom pitanju situacija stabilna

- početkom 2009. na državnim prvenstvima u borbenim disciplinama bilo je 263 natjecatelja više nego početkom 2005. To je povećanje skoro za jednu trećinu tj. 32,55 %. Također je 16 klubova više sudjelovalo na navedenim prvenstvima što iznosi povećanje od 6,27 %.Ovi podaci govore o velikom napretku u broju natjecatelja u proteklom četverogodišnjem razdoblju i u potpunosti demantiraju lažne tvrdnje koje šire pojedinci isključeni iz članstva HKBS-a u kojima se navodi da je njihovim odlaskom značajno smanjen broj klubova i natjecatelja unutar HKBS-a

- broj športaša – članova reprezentacije se u proteklom razdoblju povećao za 33 što iznosi 17,46 %. To je veliko povećanje jer treba uzeti u obzir da se nije mijenjao broj natjecateljskih kategorija.

- broj medalja se nije u navedenom razdoblju značajnije mijenjao. U novijem razdoblju su osvojene 3 medalje manje, ali je njihov sjaj veći, tj. zlatnih medalja je isto, a srebrnih 5 više.

- Hrvatska se svrstala u sam vrh svjetskih i europskih nacija po ostvarenim rezultatima svojih športaša. Seniori su na EP 2008. u low kicku bili ekipno - 3., a na SP 2007. u low kicku - 4., light contactu - 5. i u K1 - 7. u aero kickboxingu - 3., u semi contactu - 8. i u full contactu - 11. Zamjetno je da smo od treće nacije u poretku K1 discipline na SP 2005. pali na 7. mjesto 2007., ali razlog tome je slab interes za K1 nakon što je HOO u međuvremenu isključio te rezultate iz osnove za kategorizaciju.

- juniori su na EP 2007. bili ukupno treći. Na SP 2008. su bili u light contactu - 2., u low kicku - 2., u semi contactu - 3., full contactu - 4., u K1 - 7. Tome treba dodati da je tim mlađih kadeta pod vodstvom Zorana Cicvare osvojio ekipno prvo mjesto u semi contactu. Sve to govori da, pored izvrsnih sadašnjih rezultata, HKBS ima nespornu budućnost u svojim mladim natjecateljima.

- WAKO Pro titule su osvajali:
2005. Frane Radnić i Ante Varnica,
2006. Frane Radnić, Marko Tomasović i Srđan Špirk,
2007. Marko Tomasović, Damir Tovarović, Marko Benzon i Luka Kalmeta
2008. Gordan Jukić i Siniša Kovačić,
2009. Siniša Kovačić i Frane Radnić

- Hrvatska je domaćin i velikim međunarodnim kickboxing natjecanjima, pored tradicionalnog „Croatia open – Final fight“ u prosincu, tu su „Adria kup“ u Puli u svibnju, kao i „Kup Jadrana“ u Crikvenici u rujnu.

- u proteklom razdoblju iznimno je narastao i postao popularan pozivni turnir „Obračun u ringu“ čiji je glavni promotor prof. Marko Žaja. Ta priredba koja je imala izdanja u više gradova (Split, Zadar, Imotski) ove je godine napunila „Spaladium arenu“ u Splitu s oko 9.000 gledatelja

- Vrhunac organizacijske moći i ugleda HKBS-a u svijetu je bilo domaćinstvo i iznimno uspješna organizacija SP za juniore i kadete 2006. u Benkovcu i Zadru. HKBS je ovim natjecanjem pored ugleda i športskih rezultata ostvario i znatan financijski dobitak. Ta sredstva su uglavnom iskorištena za sufinanciranje reprezentacije za odlaske na osam EP i SP 2006., 2007. i 2008. te dva Balkanska prvenstva 2007. i 2008. Također je nakon SP-a ostalo raznovrsne športske opreme koja je odlukom Skupštine HKBS-a podijeljena klubovima-članicama.

- Temeljem svih ukupnih hrvatskih postignuća naša će zemlja i ove godine biti domaćin EP za juniore i kadete u Puli krajem rujna.

- HKBS je punopravni član Svjetske kickboxing organizacije WAKO i Svjetske organizacije za profesionalni kickboxing WAKO PRO. Glavni tajnik HKBS-a ing. Romeo Deša je član Organizacijskog odbora WAKO-a te proteklih godina vodi kao vrhovni sudac, sva značajnija međunarodna natjecanja, uključujući svjetske kupove te svjetska i europska prvenstva. Od strane predsjednika WAKO-a Ennia Falsonia pozvan je iduće godine na Prve svjetske igre borilačkih sportova u Peking.

- Predsjednik HKBS-a prof. Predrag Znaor je član Arbitražnog odbora WAKO-a.

- Vlada RH je 2007. donijela uredbu o dodjeljivanju državnih nagrada za vrhunska športska dostignuća. Novčanu nagradu dobivaju športaši koji na seniorskom SP i EP osvoje zlatnu medalju. Do sada su po toj osnovi nagradu dobili svjetski i europski prvaci: Marko Benzon, Marko Šarko, Pero Gazilj, Željana Piteša i Nives Radić. Uz njih su nagrađeni i njihovi treneri

Plan rada za iduće razdoblje - može se svesti u jednu rečenicu: zadržati postojeći obim aktivnosti i po mogućnosti zadržati dostignutu razinu hrvatskog kickboxinga na svjetskoj i europskoj razini.


Lijepo, lijepo, idemo dalje kao tim, zar ne?


- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Vodstvo HKBS-a


OSNOVNI PODACI O HRVATSKOM KICKBOXING SAVEZU

- Hrvatski kickboxing savez osnovan je 16. svibnja 1992.

- Hrvatski kickboxing savez punopravni je član svjetske kickboxing organizacije WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) od 25. kolovoza 1995.

- Hrvatski kickboxing savez punopravni je član Hrvatskog olimpijskog odbora od 10. srpnja 2006.

* Sjedište:
HRVATSKI KICKBOXING SAVEZ
51511 Malinska, Tina Ujevića 5
tel. 051 858 593
fax. 051 858 593

* Predsjednik:
Predrag Znaor, prof.

51511 Malinska, Tina Ujevića 5
tel. 051 858 593, mob. 091 1858 593
fax. 051 858 593
predrag.znaor@vip.hr

* Glavni tajnik:
Romeo Deša, ing.

51513 Omišalj, Bjanižov 1
tel. 051 841 553 / mob. 098 424 626
fax. 051 842 142
romeo.dessa@ri.t-com.hr

* Članstvo (14.06.2009.)
- 80 klubova - punopravnih članova
- 10 županijskih kickboxing saveza
- 13 klubova s mirovanjem članstva

- Predstavnik saveza u WAKO: Predrag Znaor - član Skupštine
- Predstavnik WAKO Pro za Hr: Predrag Znaor
- Član izvršnih tijela WAKO:
Romeo Deša
(član organizacijskog odbora WAKO-a,
član tehničke komisije za light contact)
Predrag Znaor
(član arbitražnog odbora)
Kristina Pilko
(članica sudačkog odbora za glazbene forme i aero kickboxing)

- Predstavnik saveza u HOO: Predrag Znaor - član Skupštine HOO-a
- Skupština: Čine je po jedan predstavnik punopravnih članova Saveza
- Nadzorni odbor: Mario Brzoja - predsjednik NO

* ŽIRO RAČUN SAVEZA: 2402006 - 1100139478
* Matični broj poslovnog subjekta: 3 945 472
* web adresa: www.crokickboxing.hr (u izradi)

* VODSTVO SAVEZA (od 14.06.2009.)

Upravni odbor:

Predsjednik: Predrag Znaor
(mob: 091 1858 593,
e-mail: predrag.znaor@vip.hr ili predrag.znaor@ri.t-com.hr
Adresa: Tina Ujevića 5, 51511 Malinska)

Potpredsjednik: Miljenko Kutleša
(mob: 091 783 7733 ili 098 962 3034;
e-mail: miljenko.kutlesa@vip.hr
Adresa: Vinjani gornji b.b. 21260 Imotski)

Glavni tajnik: Romeo Deša
(mob: 098 424 626;
e-mail: romeo.desa@ri.t-com.hr i romeo.desa@dina.hr
Adresa: Bjanižov 1, 51513 Omišalj)

Članovi Upravnog odbora:

Stipan Jurišić - direktor reprezentacije
(mob: 091 1010 20;
e-mail: javna.ustanova.sportski.objekt@st.t-com.hr
Adresa: Vinogradska 78, 21000 Split)

Zoran Cicvara - izbornik kadetske i juniorske reprezentacije u semi contactu
(mob: 091 7825 359;
e-mail: zoran.cicvara@ka.t-com.hr
Adresa: Gornja gaza 10, 47000 Karlovac)

Dražen Šalković - izbornik seniorske reprezentacije u semi contactu
(mob: 091 501 5940;
e-mail: drazen.salkovic@email.t-com.hr
Adresa: Antuna Mihanovića 46, 44320 Kutina)

Branko Fibinger - izbornik za light contact
(mob: 091 5508 967;
e-mail: branko.fibinger@ri.t-com.hr
Adresa: Osječka 74 c, 51000 Rijeka)

Marko Žaja - izbornik za full contact
(mob. 098 423709;
e-mail: marko_pitbull@hotmail.com
Adresa: Čajkovskog 10/III, 21000 Split)

Josip Čikotić - izbornik za low kick
(mob: 091 5242 711;
e-mail: josip_cikotic@yahoo.com
Adresa: Omiška 1, 21315 Dugi Rat

Leonardo Komšić - izbornik za K1
(mob: 098 780 939;
e-mail: lkomsic@inet.hr
Adresa: Lindarska 35, 52449 Poreč

Alan Mijić - izbornik za glazbene forme
(mob: 091 5240 266:
e-mail: alan.mijic@st.t-com.hr
Adresa: J.Plančića 10, 21000 Split)

Igor Bezjak - povjerenik za suđenje
(mob: 091 5695 910;
e-mail: igor.bezjak@ri.t-com.hr
Adresa: Bezjaki 6, 51216 Viškovo)

Tihomir Jirasek - povjerenik za registracije
(mob: 099 2130 375;
e-mail: tihomir.jirasek@po.t-com.hr
Adresa: Petra Preradovića 1/11, 34550 Pakrac)

Predsjednici Odbora:

Mario Brzoja - nadzorni odbor
(mob: 091 1741 974;
e-mail: mbrzoja@mup.hr
Adresa: A.Starčevića 3, 24420 Benkovac)

Anđelko Mladenović - stručni odbor
(mob: 099 599 4932;
e-mail: andjelko.mladenovic@vz.t-com.hr
Adresa: Stanka Vraza 6, 42000 Varaždin)

Luka Tuta - natjecateljski odbor
(mob: 091 7605 717;
e-mail: tutaforza@gmail.com
Adresa: Stanka Frankovića 18, 51000 Rijeka)

David Bonifačić - zdravstveni odbor
(mob: 091 20008 146;
e-mail: david.bonifacic@ri.t-com.hr
Adresa: Brajšina 31, 51000 Rijeka)

Vanja Retkovac - odbor za informiranje
(mob: 098 886 726;
e-mail: vanja.retkovac@a-turizam.hr
Adresa: Kandlerova 24, 52100 Pula)

Rudolf Oliva - odbor za marketing
(mob: 098 254 290;
e-mail: eurostyle@pu.t-com.hr
Adresa: Serliov prilaz 1, 52100 Pula)


- 23:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Članovi HKBS-a


ČLANOVI - 14.06.2009.:

1. KBK “Ameno” - Split
21000 Split, Vojka Krstulovića 31
Milivoj Bajić - 098 557 557
kbkameno@net.hr

2. KBK “Brod” - Slavonski Brod
35000 Slavonski Brod,
Naselje Andrije Hebranga 4/30
Berislav Knežević - 098 204 892
berkne@net.hr

3. KBK “BTI ” - Zabok
49210 Zabok, Jakuševec 9
Zvonko Kar - 091 588 9819
zvonko.kar@kr.t-com.hr

4. KBK “Budokai” - Rovinj
52210 Rovinj, Porečka 7;
Pero Mišković - 091 541 1987
kickboxing-rovinj@net.hr

5. KBK “Budokai-Labin” - Labin
52220 Labin, Prilaz Vetva 22
Josip Faraguna - 091 5631 033
josip.faraguna@cimos.si

6. KBK “Bura” - Kostrena
51221 Kostrena, Iva Šodića 30;
Ante Vičević - 091 5101 590
ante. vicevic@ri.t-com.hr

7. KBK “Busshido” - Požega
34000 Požega, S. S. Kranjčevića 27
Saša Božić - 091 5366 445
sasa. bozic@po.t-com.hr

8. KBK “Bušido” - Sveti Križ Začretje
49223 Sv. Križ Začretje, K. Š. Đalskog 11
Ivan Draganić - 098 9639 459
draganic.ivan@gmail.com

9. KBK “Crikvenica” - Crikvenica
51269 Crikvenica, V. Nazora 95 a
Drago Kušić - 091 5589 788
libusa_kirac@net.hr

10. KBK “Croatia” - Sisak
44000 Sisak, Trg Vere Grozaj 15
Dragoslav Krnjaić - 091 5115 221
dkrnjaic@hgk.hr

11. KBK “Croatia” - Zadar
23 000 Zadar, Put Pudarice 11 d
Robert Modrić - 095 9110 872
robi70@net.hr

12. KBK “Dalmacija” - Dugi Rat
21315 Dugi Rat, Omiška 1
Jozo Čikotić - 091 5242 711
josip_cikotic@yahoo.com

13. KBK “Dalmatino” - Šibenik
22000 Šibenik, I. Meštrovića 36
Damir Lambaša - 098 626 469
damir.lambasa@si.t-com.hr

14. KBK “Draga” - Rijeka
51000 Rijeka, Draga - Orlići 7d
Ivan Lisac - 091 5313 063
ivan. lisac@ri.t-com.hr

15. KBK “Futura” - Pula
52100 Pula, Osiječka 9
Branko Popović - 098 576 444
futurapop@mail.com

16. KBK “Grom” - Vidovec
42205 Vidovec, Nedeljanec - Varaždinska 14
Dubravko Mašić - 098 9453 519
dubravko.masic@vz.t-com. hr

17. KBK “Hrvatski branitelj dragovoljac” - Vodice
22211 Vodice, Hrvatskih boraca 34
Denis Ivas - 091 5067 684
zvjezdana.ivas@public.carnet.hr

18. KBK “Hrvatski vuk” - Budinšćina
49284 Budinšćina, Budinšćina 121
Zoran Egredžija - 098 9839 394
zoran.egredzija@kr.t-com.hr

19. KBK “Hrvatski vuk”- Veliko Trgovišće
49214 Veliko Trgovišće, S. Radića 25
Robert Špoljar - 098 9189 584
spoljarr@gljz.hr

20. KBK “Ivanić Grad” - Ivanić Grad
10312 Kloštar Ivanić, Svete Marije 14
Ivica Spevec - 091 5564 417
ivica.spevec@gmail.com

21. KBK “Jadran”- Split
21000 Split, Vukovarska 57
Saša Stojanović, prof. - 091 5408 656
sasa. stojanovic@st. t-com. hr

22. KBK “Jaguar” - Imotski
21260 Imotski, Kneza Branimira 22
Ante Gudelj - 098 1939 715

23. KBK “Jastreb” - Jastrebarsko
10436 Rakov Potok, Komari 7
Željko Derdić - 091 1968 007
barby2212@hotmail.com

24. KBK “King” - Poreč
52440 Poreč, Lindarska 35
Leonardo Komšić - 098 780 939
lkomsic@inet.hr

25. KBK “Knez” - Sinj
21230 Sinj, Glavice 119
Ljubo Knez - 095 515 5829
ljubo@net.hr

26. KBK “Knin” - Knin
22300 Knin, Kovačić 203
Ante Nakić - 091 3390 050
ivan007petrovic@yahoo.com

27. KBK “Kobra” - Glina
44400 Glina, Jukinačka 11
Zdenko Lipak - 099 5140 356
ivlipak@globalnet.hr

28. KBK “Kobra” - Imotski
88000 Mostar, Splitska 34
Bosna i Hercegovina
Mario Zovko - +387 63 490 717
kickboxing.kobra@yahoo.com

29. KBK “Lav” - Medulin
52100 Pula, Serliov prilaz 1
Rudolf Oliva - 098 254 290
eurostyle@pu.t-com.hr

30. KBK “Lav” - Pula
52100 Pula, Serliov prilaz 1
Rudolf Oliva - 098 254 290
eurostyle@pu.t-com.hr

31. KBK "Lotus" - Split
21000 Split, J. Plančića 10
Alan Mijić - 091 5240 266
alan.mijic@st.t-com.hr

32. KBK “Makarska” - Makarska
21325 Tučepi, Dračevac 41 a
Goran Nadaždin - 091 5405 371
goran.nadazdin@st.t-com. hr

33. KBK “Malinska” - Malinska
51511 Malinska, Tina Ujevića 5
Predrag Znaor, prof. - 0911 858 593
predrag.znaor@vip.hr

34. KBK “Marjan”- Split
21000 Split, Papandopulova 11
Srđan Skorupan - 098 437 634
sskorupan@gmail.com

35. KBK “Marjan 1975" - Split
21000 Split, J. Plančića 10
Petar Mijić - 091 485 2261
goranamijic@gmail.com

36. KBK “Matko Laginja” - Zagreb
10000 Zagreb, Josipa Roglića 1, Knežija
Igor Kudeljnjak - 01 3835 422
igor.kudeljnjak@zg.t-com.hr

37. KBK “Mawashi” - Makarska
21300 Makarska, Tučepska 7
Pero Gazilj - 099 6754 781
info@kbk-mawashi.com

38. KBK “Mega Centar” - Rijeka
51000 Rijeka, Giuseppe Duella 12
Igor Ivošević - 091 7841 083
igor.ivosevic@ri.t-com.hr

39. KBK “Mislav” - Podstrana
21312 Podstrana, Pavićeva 33
Joso Gabrić - 091 1333 654
samuraj@st.t-com.hr

40. KBK “Mladost” - Varaždin
42000 Varaždin, Stanka Vraza 6
Anđelko Mladenović - 042 310 467
andjelko.mladenovic@vz.t-com.hr

41. KBK “MOKK” - Kaštela
21214 Kaštel Kambelovac, T. Nigera 7
Miljenko Šarac - 098 796 782
josipbodrozic@email.t-com.hr

42. KBK “Mornar” - Split
21000 Split, Vinogradska 78
Stipan Jurišić, dipl. ing. - 091 5463 921
dariojurisic@yahoo.com

43. KBK “Moslavac” - Popovača
44320 Kutina, A.Mihanovića 46
Dražen Šalković - 091 5015 940
drazen.salkovic@email.t-com.hr

44. KBK “Ninja” - Zabok
49210 Zabok, Jekuševec 16
Rajko Bartolin - 098 460 179
rajko.bartolin@kr.t-com.hr

45. KBK "Omišalj" - Omišalj
51513 Omišalj, Bjanižov 1
Romeo Deša, ing. - 098 424 626
romeo.desa@ri.t-com.hr

46. KBK “Otok” - Otok
32252 Otok, Bana Josipa Jelačića 145
Josip Dabro - 098 9064 928
josip.dabro@vu.t-com.hr

47. KBK “Pakrac” - Pakrac
34550 Pakrac, P. Preradovića 1/11
Tihomir Jirasek - 099 2130 375
tihomir.jirasek@po.t-com.hr

48. KBK “Pauci” - Split
21000 Split, A.B.Šimića 33
Stanko Čelar - 091 5953 839
kbkpauci021@gmali.com

49. KBK “Petar Krešimir IV. ” - Šibenik
22000 Šibenik, Miljevačka 9
Joško Sunara - 091 5880 888
pkresimir@net.hr

50. KBK “Pit 119” - Karlovac
47000 Karlovac, A. G. Matoša 20
Reny Capuccy - 091 355 2551
pit119ka@yahoo.it

51. KBK “Pit Bull” - Split
21000 Split, Čajkovskog 10 / 3
Marko Žaja, prof. - 098 423 709
marko_pitbull@hotmail.com

52. KBK “Pit Bull” - Zagreb
10000 Zagreb, Zlatarska 16
Stjepko Zenčić - 098 924 5772
stipe.pitbull@hotmail.com

53. KBK “Planet sport” - Pula
52100, Pula, Vukovarska 4
Zelg Galešić, 098 244 481
zgalesic@yahoo.co.uk

54. KBK "Poštar” - Split
21000 Split, Put skalica 31
Neven Škare - 091 2500 785
srd.postar@st.t-com.hr

55. KBK "Prime” - Poreč
51464 Kaštelir - Poreč, Rojci 47
Dragan Zdjelar - 098 366 273
primeporec@gmail.com

56. KBK “Puma” - Draganić
47000 Karlovac, Gornja Gaza 10
Zoran Cicvara - 091 782 5359
zoran.cicvara@ka.t-com. hr

57. KBK "Sokol" - Slunj
10000 Zagreb, Kombolova 9
Zdravko Begović - 091 6602 638
zdravko.begovic@zg.t-com.hr

58. KBK “Sračinec” - Sračinec
42206 Petrijanec, Majerje, Stjepana Radića 10
Siniša Kovačić 098 790 539
sinisa_kovacic123@yahoo.com

59. KBK “Sušak” - Rijeka
51000 Rijeka, Rikarda Katalinića Jeretova 4b
Milan Spasojević - 091 4118 750
milan.spasojevic@ri.t-com.hr
kbk.susak@ri.t-com.hr

60. KBK “Sveti Duh” - Osijek
31000 Osijek, Vijenac I. Meštrovića 88
Tomislav Bilandžić - 091 5608 298
tomislav.bilandzic@os.t-com.hr

61. KBK “Sveti Jure” - Gata
21253 Gata, Gata 108
Marin Čović - 098 549 863
kbk.svjure@gmail.com

62. KBK “Sveti Jure” - Vrgorac
21276 Duge Njive 19 a
Davor Jović - 098 974 1972
danijel.pervan@vrgorac.hr

63. KBK “Sveti Krševan” - Zadar
23000 Zadar, Senjska 7
Nenad Mitrović - 098 9249 842
boks.sv.krsevan@gmail.com

64. KBK “Sveti Matej” - Viškovo
51217 Klana, Kalužnica 37
Dragan Majkić - 095 907 4942
sanja.majkic@ri.t-com.hr

65. KBK “Škorpion" - Zagreb
10000 Zagreb, Kombolova 9
Zdravko Begović - 091 6602 638
zdravko.begovic2@zg.t-com.hr

66. KBK “Terminator” - Split
21000 Split, Vukovarska 164
Željan Rakela - 098 222 893
svaler_goran@hotmail.com

67. KBK “Tigar ” - Karlovac
47000 Karlovac, Gornja Gaza 10
Zoran Cicvara - 091 7825 359
zoran.cicvara@ka.t-com.hr

68. KBK “Trogir” - Trogir
21222 Marina, Dograde bb
Jozo Palada - 091 791 4932
jozo.palada@st.t-com.hr

69. KBK “Trojan Istra” - Pula
52100 Pula, Vukovarska 4
Zelg Galešić - 098 244 481
zgalesic@yahoo.co.uk

70. KBK “Tsunami” - Sveta Nedjelja
10434 Strmec, Trg Lazina 18
Zvonko Samardžija - 098 283 109
info@kkk.hr

71. KBK “UHBDDR” - Imotski
21260 Imotski, Vinjani gornji b. b.
Miljenko Kutleša - 098 9623 034
miljenko.kutlesa@vip.hr

72. KBK "Velebit" - Benkovac
23420 Benkovac, A.Starčevića 3
Mario Brzoja - 091 1741 974
mbrzoja@mup.hr

73. KBK “Viktoria Hrvatski sokol” - Osijek
31431 Čepin, Kralja Tomislava 13
Vjekoslav Beck - 098 642 685
viktoria@viktoria.hr

74. KBK “Viktorija” - Rijeka
51000 Rijeka, Košičevac 3a
Darko Marić - 091 7662 636
ivona.maric@hotmail.com

75. KBK “Visočica” - Gospić
53000 Gospić, Eugena Kumičića
Nikola Baričević - 098 968 2969
nikola053@net.hr

76. KBK “Zmaj” - Bedekovčina
49222 Poznanovec, A. Čelekovića 9 a
Arpad Jakša - 098 9353 186
arpad.jaksa@kr.t-com.hr

77. KBK “Zmaj” - Duga Resa
47000 Karlovac, Kralja Tomislava 27a
Damir Tek - 091 534 3131
kbk_zmajd.resa@net.hr

78. KBK “Zmajevo oko” - Rogoznica
22203 Rogoznica, Zečevo 72
Gorana Mijić, prof. - 022 559 582
goranamijic@gmail.com


ŽUPANIJSKI SAVEZI ČLANOVI HKBS-a

79. KBS Istarske županije
52100 Pula, Serliov prilaz 1
Rudolf Oliva - 098 254 290
eurostyle@pu.t-com.hr

80. KBS Karlovačke županije
47000 Zagreb, Gornja Gaza 10
Zoran Cicvara - 091 782 5359
zoran.cicvara@ka.t-com. hr

81. KBS Primorsko - goranske županije
51217 Viškovo, Bezjaki 6
Igor Bezjak, dipl. iur. - 091 5695 910
igor.bezjak@ri.t-com.hr

82. Riječki kickboxing savez
51000 Rijeka, R.K.Jeretova 4
Milan Spasojević - 091 411 8750
milan.spasojevic@ri.t-com.hr

83. KBS Sisačko - moslavačke županije
-

84. KBS Slavonsko - baranjske županije
-

85. KBS Splitsko - dalmatinske županije
21210 Solin, Put mira 29
Emil Grubišić. - 091 1309 819

86. KBS Vukovarsko - srijemske županije
32252 Otok, Bana Josipa Jelačića 145
Josip Dabro - 098 9064 928
josip.dabro@vu.t-com.hr

87. Zagorski kickboxing savez
49210 Zabok, Jakuševec 9
Zvonko Kar - 091 588 9819
zvonko.kar@kr.t-com.hr

88. Zagrebački kickboxing savez
10000 Zagreb, Klekova 13
Domagoj Pozaić- 091 7886 882
dpozaic@net.hr


MIROVANJE ČLANSTVA:

89. KBK “051” - Rijeka
51000 Rijeka, Marči 10
Kristina Pilko - 098 1617 218
kristina. pilko@ri.t-com. hr

90. KBK “Bjelovar” - Bjelovar
43000 Bjelovar, Staroplavnička 112
Dalibor Češnjaj - 098 9488 820
dcesnjaj@yahoo.com

91. KBK “Domsa” - Zagreb
10000 Zagreb, Klekova 13
Domagoj Pozaić - 091 7886 882
dpozaic@net.hr

92. KBK “Grom” - Split
21000 Split, Put Sv. Izidora 60
Dinko Brnić - 021 855 797
gromsplit@yshoo.com

93. KBK “Grom” - Vidovec
42205 Vidovec, Nedeljanec - Varaždinska 14
Dubravko Mašić - 098 9453 519
dubravko.masic@vz.t-com. hr

94. KBK “Klana” - Klana
51217 Klana, Kalužnica 37
Dragan Majkić - 095 9074 942
sanja.majkic@ri.t-com.hr

95. KBK “Pipi” - Zagreb
10000 Zagreb, Bukovačka 89
Filip Mamić - 091 500 1372
fmamic@inet.hr

96. KBK “Rijeka” - Rijeka
51000 Rijeka, R.K.Jeretova 4
Milan Spasojević - 091 411 8750
milan.spasojevic@ri.t-com.hr

97. KBK “Sensei”- Metković
88000 Čapljina, BiH , Riva b. b.
Dominik Lubina, dr. +387 66 320 994
dominik.lubina@tel.net.ba

98. KBK “Slavonija-Osijek” - Osijek
31000 Osijek, Trpimirova 4
Goran Stjepanović, 091 2504 093
goran.stjepanovic@os.t-com.hr

99. KBK “Tigar-Cikatić” - Zagreb
10000 Zagreb, Jarunska cesta 5
Branko Cikatić - 01 3635 001
branimir.cikatic@zg.t-com.hr

100. KBK “Vitez Mile Bošnjak” - Imotski
21260 Imotski, Vinjani Gornji b. b.
Miljenko Kutleša - 098 423 810
miljenko.kutlesa@vip.hr

101. KBK “Vodnjan" Vodnjan
52100 Pula, Osiječka 9
Branko Popović - 098 576 444
futurapop@gmail.com


KANDIDATI ZA ČLANSTVO

102. KBK “Cro Kick” - Split
21000 Split, Svetog Liberana 35
Tonči Zec - 098 9328 050
krstatice@net.hr

103. KBK “Drniš” - Drniš
22320 Drniš, Miljevačka 4
Jakov Patiera - 098 9423 207

104. KBK “Gladiator” - Pazin
Tomica Paladin - 091 5070 303

105. KBK “Grgić Team” - Poreč
Grgić Zoran - 098 955 8169

106. KBK “Knez Mislav” - Zagreb
10090 Zagreb, Čileanska 5
Ivica Zubčić - 098 471 543
ivzubcic@inet.hr

107. KBK “Rijeka” - Rijeka
51211 Matulji, Mavričićev put 5
Lari Šare - 099 795 2723

108. KBK “Semper Fidelius” - Slavonski Brod
35000 Slavonski Brod, Klaićeva 12
Dominik Maduna - 091 726 9782
dominik.maduna@sb.t-com.hr



- 23:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 13.06.2009.

Udaše nam lijepu Vesnu ...





A Vesna je bila već na stranicama ovog bloga, pogledajte:
- Ljepota, kickboxing i nogomet


Čestitam Vesna, puno, puno sreće i ljubavi u daljnjem životu.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.06.2009.

Evo ga, stig'o izvještaj sa Svjetskog kupa Best Fighter 09



Prošlog vikenda, od petka. 5. lipnja do nedjelje navečer 7. lipnja u talijanskom gradu Riminiju, u prekrasnoj dvorani "105 Stadium", održan je WAKO Svjetski kickboxing kup "14. Best Fighter 2009". Na natjecanju, koje je pojedinačno i klupsko, sudjelovalo je 1839 sportaša iz 141 kluba iz 25 zemalja. Nešto malo manji broj nego prošlih godina kada je bilo i preko 2200 natjecatelja. Izgleda da je svjetska kriza dotakla i kickboxing - srećom ne značajno, a posebno se to ne može reći da je bilo ikakvog utjecaja na kvalitetu borbi. Dapače.

Iz Hrvatske na ovom najznačajnijem i najvećem svjetskom natjecanju sudjelovalo je čak 162 natjecatelja iz 20 klubova, a tu su bila i 4 suca - Mario Brzoja i Boris Pavičić iz Benkovca, Ivan Ješić iz Splita te Rudolf Oliva iz Pule. Valja napomenuti da je glavni tajnik Hrvatskog kickboxing saveza Romeo Deša bio glavni sudac i voditelj ovog velikog natjecanja.

Rezultati su vrhunski, što možete vidjeti iz izvještaja u nastavku, ali svakako valja izdvojiti nekoliko odličnih ostvarenja:

- Makaranin Pero Gazilj koji nastupa za splitski Mornar osvojio dvostruku titulu prvaka Svjetskog kupa u semi contactu, u težinskim skupinama -94 i +94. kg i pored dvostruke titule svjetskog prvaka dokazao je da neprikosnoveno vlada ovim težinskim kategorijama u svijetu.

- Svakako treba istaknuti prekrasan uspjeh Ane Znaor iz Malinske koja je u dvije discipline - semi i light contactu osvojila titule pobjednice Svjetskog kupa. Posebnu težinu ima rezultat u semi contactu gdje su spojene 2 težinske kategorije (-70 i +70 kg u kategoriju +65) i gdje je Ana imala za protivnice čak 6 svjetskih prvakinja, dok je u finalu light contacta u apsolutnoj kategoriji imala protivnicu težu od nje skoro pa 40 kg.

- Ne treba zaboraviti i kadete karlovačkog "Tigra" koji su se pod vodstvom svoga trenera Zorana Cicvare kući vratili s pregrštom medalja. Oni su nada hrvatskog kickboxinga i realno za očekivati je da će uskoro ti "klinci" vladati svjetskim tatamijima. Jedino je u ovom trenutku ispred njih poznati i na svijetu najbolji "Kiraly Team" iz Mađarske. Međutim i njih su mladi Tigrovi lani pobijedili.

- Također tu valja svakako spomenuti i braću Mišković iz rovinjskog Budokaija - mlađi Bojan u light contactu, -84 i stariji Boris u kategoriji -94 kg, osvojili su prva mjesta - ponovili su svoj prošlogodišnji uspjeh.

- A ne treba nikako izostavti ni naše najmlađe natjecatelje - Jure Drlje iz KBK "Mawashi" iz Makarske i Petra Lončar iz KBK "Tigar" Karlovac koji su se također okitili dvostrukom pobjedom na ovom svjetskom kupu.

A evo i ostalih rezultata:

SEMI CONTACT
Mlađi kadeti:
- 28 kg

3. Matija Dokmanić - Ivanić Grad
3. Dominik Fontana - Lav Pu
5. Mihael Javorović - Tigar Ka
5. Matej Mlinac - Tigar Ka
9. Jozo Prenkepaj - Mawashi
9. Domagoj J.Kubaj - Budokai-Labin
9. Branko Fibinger - Sušak
17. Rene Javorić Ilić - BTI

- 32 kg
1. Matija Dokmanić - Ivanić Grad

5. Mihael Javorović - Tigar Ka
9. Matej Mlinac - Tigar Ka
9. Edis Sušić - Tigar Ka
9. Domagoj J.Kubaj - Budokai-Labin
17. Dominik Fontana - Lav Pu

- 37 kg
1. Jure Beus - Mawashi

9. Edis Sušić - Tigar Ka
9. Ante Grgić - BTI

- 42 kg
1. Jure Drlje - Mawashi

5. Jure Beus - Mawashi
5. Marko Jelić - Sušak
5. Karlo Valentić - Tigar Ka
9. Denis Šiljac - Tigar Ka

- 47 kg
1. Jure Drlje - Mawashi

2. Denis Šiljac - Tigar Ka
5. Karlo Valentić - Tigar Ka
9. Tin Valentić - Tigar Ka

+ 47 kg
1. Luka Mlinac - Tigar Ka

3. Mihael Pavlaković - Tigar Ka

Mlađe kadetkinje:
- 28 kg
1. Lucija Cicvara - Tigar Ka

2. Nikolina Zeman - Draga

- 32 kg
1. Kristina Ravlić - Mawashi

2. Lucija Cicvara - Tigar Ka

- 37 kg
1. Petra Lončar - Tigar Ka

2. Kristina Ravlić - Mawashi
3. Ilarija Milevoj - Budokai-Labin
3. Sarah Tepša - Velebit

- 42 kg
1. Petra Lončar - Tigar Ka

2. Petra Miškić - Tigar Ka
3. Mara Ikić - Draga
3. Tena Kunović - Tigar Ka
5. Ilarija Milevoj - Budokai-Labin
9. Jennifer Martinčić - Lav Pu

- 47 kg
3. Petra Miškić - Tigar Ka
3. Anđela Stanić - Mawashi

+ 47 kg
5. Magdalena Grubić - Tigar Ka
5. Katarina Cukarić - Budokai-Labin

Stariji kadeti:
- 42 kg

2. Jure Drlje - Mawashi
3. Dino Božičević - Sušak
3. Marino Faraguna - Budokai-Labin

- 47 kg
5. Antonio Gergorić - Sušak
9. Marino Faraguna - Budokai-Labin
9. Marko Stojanović - Sušak

- 52 kg
2. Robert Basara - Tigar Ka
5. Thomas Matić - Mawashi
9. Adam Blauhorn - Tigar Ka

- 57 kg
5. Robert Basara - Tigar Ka
9. Adam Blauhorn - Tigar Ka
17. Thomas Matić - Mawashi

- 63 kg
5. Robert Basara - Tigar Ka
5. Matija Žužinjak - Tigar Ka
9. Alvin Ališić - Viktorija

- 69 kg
9. Matija Žužinjak - Tigar Ka
9. Robert Višnjić - Tigar Ka
17. Alvin Ališić - Viktorija
17. Dominik Škibola - Draga

+ 69 kg
9. Robert Višnjić - Tigar Ka
9. Edvin Gromila - Futura

Starije kadetkinje:
- 42 kg

5. Manda Papac - Lav Md
9. Matea Kunović - Tigar Ka
9. Kata Šare - Velebit

- 46 kg
9. Matea Kunović - Tigar Ka
9. Andrea Stanić - Mawashi
9. Diana Tanushaj - Lav Md
9. Lea Barković - Sušak

- 50 kg
1. Karla Bartolin - Ninja

9. Veronika Kušina - Draga

- 55 kg
5. Antea Krželj - Mawashi
5. Ardiana Kajtazi - Lav Md
5. Astrid Pibernik - Sušak

- 60 kg
5. Lucija Sakoman - Puma Dr

- 65 kg
2. Katarina Cukarić - Budokai-Labin
3. Ela Filipović - Mawashi
3. Nikolina Čatlak - Mawashi
5. Nina Komlenac - Sušak
5. Tea Đuraki - Lav Pu

+ 65 kg
1. Ela Filipović - Mawashi

3. Ramon Tumbas - Lav Pu
3. Maja Britvić - Lav Pu
5. Nikolina Čatlak - Mawashi

Juniorke:
- 50 kg

3. Katarina Jelenčić - BTI

- 55 kg
3. Antea Krželj - Mawashi
5. Frančeska Žic - Sušak
5. Ivona Jakša - Zmaj Bd
9. Katarina Jelenčić - BTI

- 65 kg
2. Ana Lojen - Puma Dr.
3. Kristina Kolar - Zmaj Bd
3. Marija Mihovilović - Futura

Seniori:
- 74 kg

17. Dejan Tustonja - Futura

- 79 kg
5. Goran Kosović - Futura

- 94 kg
1. Pero Gazilj - Mornar


+ 94 kg
1. Pero Gazilj - Mornar


Seniorke:
- 65 kg

5. Ana Lojen - Puma Dr.
9. Kristina Kolar - Zmaj Bd
17. Višnja Faraguna - Budokai-Labin

+ 65 kg
1. Ana Znaor - Malinska

9. Višnja Faraguna - Budokai-Labin

Borbe timova:
Mlađi kadeti:

2. Cicvara Team 2 - Tigar Ka
(Edis Sušić, Denis Šiljac, Luka Mlinac i Petra Lončar)

3. Cicvara Team 1 - Tigar Ka
(Karlo Valentić, Mihael Pavlaković, Tin Vučković i Lucija Cicvara)

5. Mawashi Team - Mawashi
(Jozo Prekenpalaj, Jure Beus, Jure Drlje, Kristina Ravlić)

Stariji kadeti:
2. Cicvara Team - Tigar Ka
(Marino Štefanac, Matija Žužinjak, Robert Višnjić i Lucija Sakoman)

LIGHT CONTACT
Juniori:
- 57 kg

3. Tibor Ileš - Sušak
9. Dominik Belanović - Zmaj Bd

- 63 kg
5. Marko Opšivač - Budokai

- 74 kg
2. Leonard Sever - Ivanić Grad
3. Ivan Buljan - Mornar

- 79 kg
1. Luka Vukušić - Draga

3. Dejan Tustonja - Futura
3. Ivano Kmet - Budokai
5. Vjekoslav Perišić - Mornar

Juniorke:
- 50 kg

3. Katarina Jelenčić - BTI
3. Karla Bartolin - Ninja

- 55 kg
2. Ivona Jakša - Zmaj Bd

- 60 kg
2. Darija Damjanović - Sušak

+ 65 kg
1. Helena Jurišić - Mornar
3. Božena Vlajinić - Sušak
5. Ramon Tumbas - Lav Pu
5. Maja Britvić - Lav Pu

Seniori:
- 63 kg

5. Matija Gundić - Škorpion

- 69 kg
2. Marko Šarko - Škorpion
5. Kristian Benac - Sušak

- 74 kg 3. Dejan Tustonja - Futura
5. Ognjen Ledinšćak - Zmaj Bd

- 79 kg
5. Manuel Smoljan - Budokai

- 84 kg
1. Bojan Mišković - Budokai


- 89 kg
3. Paolo Benussi - Budokai

- 94 kg
1. Boris Mišković - Budokai


+ 94 kg
5. Ivo Stipetić - Mornar

Seniorke:
- 55 kg

9. Ivona Jakša - Zmaj Bd

+ 65 kg
1. Ana Znaor - Malinska

2. Ana Bajić - Mornar

FULL CONTACT
Seniori:
+ 91 kg

3. Tomica Paladin - King


Na svjetskom kupu ostvareno je:

63 medalje:
19 zlatnih
15 srebrnih
29 brončanih


Bravo!


U sklopu svjetskog kupa održana su i natjecanja u kategorijama i disciplinama čija ostvarenja Hrvatski kickboxing savez registrira kao ostvarenja s Međunarodnog kickboxing turnira.

Semi contact - kategorija natjecatelja ispod zelenog pojasa
Seniori:
- 80 kg

9. Elvis Japić - Malinska

Light contact - kategorija natjecatelja ispod zelenog pojasa
Seniori:
- 70 kg

5. Ivan Buljan - Marjan

- 75 kg
3. Ognjen Ledinšćak - Zmaj Bd

- 80 kg
5. Elvis Japić - Malinska

+ 80 kg
5. Ivo Stipetić - Mornar

Seniorke:
- 55 kg
1. Ivona Jakša - Zmaj Bd


+ 65 kg
1. Helena Jurišić - Mornar

2. Ana Bajić - Mornar

Kick light
Seniori:
- 57 kg

5. Dominik Belanović - Zmaj Bd

- 74 kg
3. Ognjen Ledinšćak - Zmaj Bd


Eto, što reći nego bravo, bravo bravo. Očito je da hrvatski kickboxing i dalje zauzima svjetski vrh, a ono što veseli je da se vidi i budućnost. Uspjesi najmlađih nam to najbolje pokazuju.


A slike? Ajte molim vas, pa ne kofrčite se, danas je praznik, a slika je puno, a posla oko uploadanja još više. Biti će, oće, oće, uskoro. Sve ćete vidjeti.



- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 10.06.2009.

Blago njima

Da bi se postizavali vrhunski rezultati - treba imati barem dobre uvjete. To je neosporno, ali uvijek je lova sporna. Nema, pa nema.

Međutim, sve se može kada se hoće - kada se hoće može se imati gradonačelnika koji razumije potrebe sportaša, koji cijeni ostvarenja rezultata i koji je sretan i zadovoljan kada mu mladi sportaši širom svijeta pronose ime svoga grada.

Kada se hoće mogu se prevazići i neke netrpeljivosti, sitne ljubomore i zavisti, pa "kad se male ruke slože, sve se može, sve se može".

Eto, sve se to moglo u Makarskoj.

Prije nešto manje od mjesec dana KBK "Mawashi" i KBK "Makarska" iz Makarske dobili su novoopremljenu dvoranu površine oko 300 m2, koja je opremljena sa svim potrebnim za borilačke sportove.




Na otvaranju su prisustvovali svi predstavnici Grada Makarske, počevši od gradonačelnika Dr. Marka Ožića Bebeka, njegovog zamjenika Prof. Ivana Ivande i dr. Od predstavnika HKBS-a prisustvovali su direktor reprezentacije Stipan Jurišić, i izbornik Jozo Čikotić, a da sve bude još zanimljivije "Mawashi" borci kao i borci KBK "Makarska" su odradili nekoliko sparinga.

A lijepa vijest je objavljena i na službenim web stranicama Makarske, pa prenosim:



U subotu 9. svibnja gradonačelnik Marko Ožić Bebek otvorio je dvoranu za borilačke sportove u nazočnosti direktora kick boxing reprezentacije Hrvatske Stipana Jurišića, predsjednika KBK "Mawashi" Pere Gazilja, predsjednika KBK "Makarska" Gorana Nadaždina, trenera i članova klubova.

Gradonačelnik je tako istaknuo kako će klubovi, koji su i dosada postizali izvrsne rezultate, u novoj dvorani s odličnim uvjetima postizati još bolje.

Direktor reprezentacije Stipan Jurišić pohvalio je makarsku dvoranu, te istaknuo kako ni u Splitu nema ovako opremljene borilačke dvorane.

Mali borci Mawashija i oni veći KBK Makarska ovom su prilikom demonstrirali borbe, te tako i isprobali novu dvoranu.

Dan ranije gradončelnik Bebek u zgradi je Grada primio članove KBK Mawashi, radi odličnih rezultata postignutih u ovoj godini.



I na kraju što reći - bravo Makarani. Sportaši, sada ste vi na redu.




- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 09.06.2009.

U očekivanju službenog izvještaja



I dok ne dobijemo službeni izvještaj sa Svjetskog kupa "14, Best Fighter 2009" koji je prošlog vikenda, od 5. do 7. lipnja održan u Riminiju i na kojem je nastupilo 1839 natjecatelja iz 141 kluba i 25 zemalja, evo dvije vijesti pristigle na moj e-mail, a kojim klubovi izvještavaju o svojim rezultatima.

Dakle:

1. vijest stiže nam iz Karlovačkog "Tigra":

Lucija Cicvara, Petra Lončar i Luka Mlinac
osvajiči 14. Svjetskog kupa "Best Fighter 2009"
u Riminiju



Tigar u ekipnim borbama semi contacta osvojio druga mjesta i srebrne medalje u uzrastima mlađih i starijih kadeta
Pojedinčano osvojeno još 5 srebrnih i 4 brončane medalje


U vremenu od 5. - 7. lipnja u gradu Riminiju odražavo se 14. Svjetski kup u kickboxingu BEST FIGHTER, na kojem je nastupilo je točno 1.839 natjecatelja, iz 141 kluba iz 25 država.

U Italiju je na Svjetski kup otputovalo iz Karlovačkog Tigra 20 natjecatelja, koji su dali sve od sebe kako bi ostvarili rezultat na ovom najvećem i najpriznatijem natjecanju u kickboxingu.

Tigrovi su i ovaj puta dokazali da su objektivno jedan od najboljih Svjetskih timova, bez velike skromnosti, a možda i širinom natjecateljskog pogona i najperspektivniji klub na svijetu.

Toj činjenici u prilog govori podatak da je uz mađarski Kiraly Team i talijanski Best Fighter Team, naš hrvatski, Cicvara Team jedini koji ima odlične timove u više uzrasta.

Pored zlatnih osvajača Svjetskog Kupa Lucije Cicvara -28 kg, Luke Mlinca +47 kg i dvostruke osvajačice još neporažene ove godine Petre Lončar -37 kg i -42 kg, srebrne medalje su u pojedinačnim borbama osvojili Lucija Cicvara -32 kg, Petra Miskić -42 kg, Denis Šiljac -47 kg, stariji kadet Robert Basara -52 kg i juniorka Ana Lojen -65 kg.

Bronce su na Svjetskom kupu uspjeli dohvatiti Tena Kunović -42 kg, Mihael Pavlaković +47 kg i Robert Basara -57 kg, te juniorka Katarina Jelenčić -55 kg iz Zaboka, koju je vodio njen trener Zvonko Kar, a koja je zbog nekih nepredviđenih poteškoća, na ovom natjecanju nastupala za Tigar.

Svi ostali su otpadali u predborbama i kvalifikacijama na putu do medalja. Na ovom iznimno jakom natjecanju bilo je vrlo, vrlo teško osvojiti medalju, a za osvojiti veliki pobjednički pehar trebalo je pobijediti u nekim kategorijama i do 7-8 protivnika za redom.

Bez medalja su ostali mnogi favoriti i nosioci svjetskih titula, a od Tigrova nisu uspjeli redom mlađi kadeti Mihael Javorović -28 kg, Matej Mlinac -32 kg, Edis Sušić -37 kg, Karlo Valentić -42 kg, Tin Vučković -47 kg, Magdalena Grubić +47 kg, zatim stariji kadeti Adam Blauhorn -57 kg, Marino Štefanac -63 kg, Matija Žužinjak -69 kg, Robert Višnjić +69, Mateja Kunović -42 kg, te senior Igor Predović -74 kg.

U ekipnim borbama nastupile su tri ekipe Cicvara Teama, dvije u mlađim kadetima i jedna u starijim kadetima.

Prvi tim mlađih kadeta u sastavu Karlo Valentić, Mihael Pavlaković, Tin Vučković i Lucija Cicvara ispao je odmah , dok je drugi tim mlađih kadeta u sastavu Edis Sušić, Denis Šiljac, Luka Mlinac i Petra Lončar, osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju.

Tim starijih kadeta u sastavu Marino Štefanac, Matija Žužinjak, Robert Višnjić i Lucija Sakoman osvojio je 2. mjesto i srebrnu medalju, pobijedivši timove Yama Arashi iz Italije, a zatim i tim organizatora imenom Best Fighter Team, da bi zatim u finalu bila prava drama. U prvom dijelu borbe Tigrovi su vodili 9 bodova razlike, a zatim je došlo do preokreta. U zadnjim borbama Mađari su imali dva svjetska prvaka koji su tu razliku prvo dostigli u trećoj borbi, da bi u četvrtoj, ženskoj borbi, Mađari potvrdili da su ovog trenutka ipak djelimično jači. Ipak, do Europskog prvenstva ima dovoljno vremena da se timovi još bolje uvježbaju i tamo naprave još jedan korak više i osvoje prva mjesta.

Pred Tigrom je sada Međunarodno natjecanje "Tešanj Open" koje se održava 26.06. u Tešnju, a na kojem se očekuje veliki broj natjecatelja. Nakon toga kreću ljetne pripreme za europsko prvenstvo koje će se održati u Puli od 20.-27. rujna.


Bravo Tigrovi

Naknadno je u karlovačkom izdanju riječkog "Novog Lista" objavljen lijepi i veliki članak pa ga ubacujem:




2. vijest stiže iz Malinske:

Ana Znaor osvojila dva zlata na
Svjetskom seniorskom kickboxing kupu u Riminiju



Ana Znaor iz Malinske priredila je protekli vikend svjetsku borilačku senzaciju. Iako je tek ove godine postala seniorka, devetnaestogodišnja kickboksačica s otoka Krka „pomela“ je svjetsku elitu osvojivši dva zlatna odličja u dvije kickboxing discipline – semi i light contactu u kategoriji preko 65 kg.

Svjetski kup u Riminiju (Italija) je okupio 1848 boraca iz 141 kluba iz 25 država. Natjecanje je trajalo 3 dana, a borbe su se odvijale na 15 borilišta.

Organizator je za ovu priliku u ženskoj konkurenciji spojio kategorije do 70 kg i preko 70 kg u jedinstvenu težinsku skupinu preko 65 kg. Tako je Ana Znaor koja ima 66 kg pobijedila u 8 mečeva sve svoje protivnice od kojih je jedna imala čak 104 kg! U njezinoj skupini u semi contactu bilo je 18 natjecateljica.

Zbog spajanja kategorija tu se našlo čak 6 svjetskih prvakinja. Ana je u šesnaestini finala prvo pobijedila Grkinju Georgiu Archou 11:6, zatim u osmini aktualnu svjetsku profesionalnu prvakinju iz Švicarske Patriziu Berlingieri 9:6, a u četvrtfinalu Norvežanku Inu Grindheim 16:10. Nakon toga je u polufinalu pobijedila Mađaricu Annu Kondar 9:6 koja je aktualna svjetska i europska prvakinja preko 70 kg. U finalu je protiv naše prvakinje stajala Mieke Hink iz Velike Britanije. Mieke je nekadašnja dvostruka svjetska prvakinja preko 70 kg (Pariz 2003. i Szeged 2005.), a do finala ovog Svjetskog kupa je pobijedila Szofiju Minda iz Mađarske koja je aktualna svjetska i europska prvakinja do 70 kg i Irkinju Elaine Small koja je aktualna europska profesionalna prvakinja, a bila je 2005. svjetska prvakinja i pobjednica Svjetskog kupa.

Finale između Ane Znaor i Mieke Hink je završilo potpuno neočekivano. Naša prvakinja je pobijedila s 10 bodova razlike prije isteka regularnog vremena rezultatom 16:6. Engleskinja se nakon toga osjećala toliko posramljena da se čak nije pojavila na pobjedničkom postolju prilikom uručenja medalja.

Sutradan je Ana Znaor nastupila u light contactu. Nakon sjajnih pobjeda dan prije koje su pratili svi sudionici Svjetskog kupa nije ni čudo da joj je protivnica u prvom meču predala bez borbe. To je u četvrtfinalu bila Norvežanka Madelen Softeland. U polufinalu je Ana pobijedila Anais Kistler iz Švicarske 3:0, a u finalu je u jednom teškom i uzbudljivom meču koji je bio na rubu regularnosti light contacta savladala Splićanku Anu Bajić istim rezultatom 3:0.

Tako je Ana Znaor postala jedna od rijetkih osoba u povijesti Svjetskog kupa koja je osvojila dva zlata u dvije različite kickboxing discipline u prestižnoj superteškoj skupini. To je odličan nagoviještaj za predstojeće Svjetsko seniorsko prvenstvo koje će se u light contactu održati krajem listopada u Austriji, a u semi contactu krajem studenog u Francuskoj. Također je Ana potvrdila svoj status najtrofejnije mlade hrvatske športašice svih vremena. Dva velika pehara s kojima se vratila iz Rimnija povećali su broj njezinih svjetskih i europskih odličja na ukupno 31! Od toga su 3 naslova svjetske prvakinje, 2 europske prvakinje te 13 titula pobjednice Svjetskog kupa.

Pored Ane Znaor, na Svjetskom kupu su iz Primorsko-goranske županije nastupila još dva seniora. Elvis Japić iz Malinske je nastupio u konkurenciji do zelenog pojasa do 80 kg. U semi contactu je nakon pobjede u šesnaestini i poraza u osmini zauzeo deveto mjesto, a u lightu je poražen u četvrtfinalu pa je zauzeo peto mjesto.

Kristian Benac iz Rijeke je peti u light contactu među crnim pojasevima do 69 kg. Nakon pobjede u osmini i vodstva protiv Talijana u četvrtini, pri kraju prve runde je ozlijedio ligamente lijevog koljena i nakon liječničke intervencije je morao predati borbu.

Glavni sudac čitavog Svjetskog kupa bio je Romeo Deša iz Omišlja.


Bravo Ana.


3. vijest stiže iz Makarske:

Kickboxing klub "Mavashi" iz Makarske nastupio je na Svjetskom kupu "14. Best Fighter" u Riminiju u Italiji koji se održavao 5.,6. i 7. lipnja, te kao jedan od predstavnika Hrvatske ostvario svoje najbolje rezultate do sada i time pokazao da mu je mjesto u samom svjetskom vrhu.

Na Svijetskom kupu nastupilo je 9 boraca iz kluba Mawashi zajedno sa svojim proslavljenim trenerom i dvostrukim prvakom svijeta Perom Gaziljem (koji se priprema i nastupa za KBK "Mornar" iz Splita), a koji je također nastupio na ovom Svjetskom kupu.

Pero Gazilj je nastupio u seniorskoj konkurenciji u dvije težinske kategorije - do 94 kg, i iznad 94 kg, gdje je s 10 pobijeda u te dvije kategorije osvojio 2 zlatne medalje te tako postao dvostruki osvajač Svijetskog kupa.

U kategoriji mlađih kadeta za Kickboxing klub "Mavashi" iz Makarske
nastupili su:

Jozo Prekenpalaj do 28 kg i nije uspio osvojiti medalju (9. mjesto)

Jure Beus, inače prvak Hrvatske, nastupio je u kategoriji do 37 kg i osvojio zlatnu medalju te tako postao po prvi put osvajač Svjetskog kupa.

Jure Drlje u kategoriji do 42 kg s 4 pobijede deklasirao je sve svoje protivnike i po prvi put osvojio Svijetski kup, a nastupio je i u sljedećoj većoj težinskoj skupini do 47 kg i također s 4 pobijede osvojio još
jednu zlatnu medalju i tako postaje dvostruki osvajač kupa .

Kristina Ravlić, inače prvakinja Hrvatske i aktualna Svjetska prvakinja, osvaja zlatnu medalju na ovom Svjetskom kupu do 32 kg, kao i prošle 2008. godine kad je u nižoj kategoriji također osvojila svjetski kup. Kristina je nastupila i u sljedećoj većoj težinskoj skupini do 37 kg i u finalnoj borbi gubi za jedan bod čime je osvojila srebrnu medalju. Kristina Ravlić tako osvaja titulu pobjednice svjetskog kupa - zlatnu medalju te 2 mjesto odnosno srebrenu medalju.

Anđela Stanić, prvakinja Hrvatske u kategoriji do 47 kg osvajila je brončanu medalju.

U kategoriji starijih kadeta do 16 godina nastupili su:

Jure Drlje do 42 kg, izgubio je u finalu te tako svojoj kolekciji pridodao još jednu medalju i to srebrenog sjaja.

Thomas Matić u težinskoj skupini do 42 kg, ovaj puta nije uspio doći do medalje. Osvojio je 5. mjesto

Nikolina Čatlak nastupila je u kategoriji do 65 kg i osvojila 3 mjesto isto kao i njena klupska kolegica Ela Filipović u istoj težinskoj skupini koja je također zauzela 3 mjesto.

Ela Flipović je nastupila i u još jednoj težinskoj kategoriji starijih kadetkinja - iznad 65 kg, te postala pobjednica Svjetskog kupa osvojivši zlatnu medalju.

U kategoriji juniorki do 55 kg nastupila je Antea Krželj te osvojila brončanu medalju.

Na Svjetskom kupu nastupilo je 1839 natjecatelja iz 25 zemalja svijeta.




Lijepo, lijepo, bravo Pero - i kao treneru, ali još veće bravo i kao natjecatelju.


4. vijest stiže iz Drage kraj Rijeke:



Bravo Luka!

Ali, evo i članka objavljenog u sportskom prilogu za mlade "Viktorija" riječkog "Novog lista" u kojem je novinar očito pobrkao lončiće - jedino što je izgleda točno je sam Luka Vukušić na slici - sve ostalo je zabrljavljeno.



Ah, ti novinari ;-(((


5. vijest stiže iz Rovinja:



Bravo Rovinježi, to je prava ulaznica za ovogodišnje Svjetsko prvnstvo.


6. vijest stiže iz Benkovca:




7. vijest stiže iz Bedekovčine:



Na žalost, moram reći da je na ovaj članak bilo dosta prigovora iz lokalne sredine. Ali, sada nije vrijeme za to. Biti će prilike.


I što reći na kraju - već se sada može reći da su Hrvati postigli lijepi i zapažen uspjeh na ovom Svjetskom kupu.

Posebno tu valja izdvojiti da je Makaranin Pero Gazilj koji nastupa za splitski Mornar osvojio dvostruku titulu prvaka Svjetskog kupa u semi contactu, u težinskim skupinama -94 i +94. kg.

Svakako treba istaknuti prekrasan uspjeh Ane Znaor iz Malinske koja je u dvije discipline - semi i light contactu osvojila titule pobjednice Svjetskog kupa.

Ne treba zaboraviti i kadete karlovačkog "Tigra" koji su se pod vodstvom svoga trenera Zorana Cicvare kući vratili s pregrštom medalja. Oni su nada hrvatskog kickboxinga.

Također tu valja svakako spomenuti i braću Mišković iz rovinjskog Budokaia - mlađi Bojan u light contactu, -84 i stariji Boris u kategoriji -94 kg, osvojili su prva mjesta.


Ima tu još lijepih rezultata - posebno u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, ali više o svemu, naravno uz puno slika, čim stigne službeni izvještaj.


Eto.



- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.06.2009.

Nevena Juranović i Marija Malenica izgubile


Piše na službenoj internetskoj stranici splitskog Pit Bulla - www.pitbull.hr, a prenio je i Profightstore, a što bih i ja zaostao, pa eto vijesti:

Nevena Juranović nije uspjela ostvariti podvig u Livornu. Naime, nakon odličnih devet rundi poražena je na bodove podijeljenom sudačkom odlukom 2:1- 86:88, 90:86, 89:82, time je titula ostala u Italiji te je Letizia Bitozzi postala nova interkontinentalna prvakinja u full contactu do 60 kg po WAKO PRO federaciji. Nevena je pružila odličan meč i da je borba održana u Hrvatskoj vjerojatno bi pobijedila.

U uvodnim borbama nastupila je i Marija Malenica do 56 kg također u full contactu te je i ona poražena podijeljenom sudačkom odlukom 2:1 iako je dominirala tijekom sve tri runde.

U subotu nas očekuje novi veliki meč i to u Genovi gdje Frane Radnić brani titulu svjetskog prvaka po K1 pravilima u WAKO PRO federaciji do 71,800 kg a protivnik mu je također Talijan Bruno Franchi.



I bez obzira na izgubljene borbe, bravo Pitbullovci.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.06.2009.

A sutra počinje Best Fighter World Cup




Od sutra, pa do nedjelje - 5. do 7. lipnja u talijanskom gradu Rimini održavati će se Svjetski kickboxing kup "Best Fighter 2009" u organizaciji WAKO Svjetske kickboxing federacije, FIKB - talijanskog kickboixng saveza, a u stvari višegodišnji izvršni i stvarni organizator - g. Gianfranco Rizzi (inače iz Piacenze) i njegov tim iz kluba Yama Arashi.

Prijave, odnosno on-line registracija je zaključena, a brojke govore da je prijavljeno 1714 natjecatelja iz 26 zemalja plus 41 tim za timske borbe u semi contactu. Velik broj natjecatelja, a pregledavajući prijave može se zaključiti da je ovo definitivno najjače kickboxing natjecanje. Svjetskih prvaka prijavljeno je gotovo u svakoj natjecateljskoj kategoriji.

A tih natjecateljskih kategorija je ukupno 154 - što muških, što ženskih, pa prema dobnim skupinama, pa prema disciplinama. Natjecanje će se odvijati u semi, light i full contactu, glazbenim formama i prvi puta ćemo imati prilike vidjeti KICK LIGHT.

Među svim tima velikim i malim natjecateljima, prijavljeno je i više od 100 hrvatskih sportaša u svim disciplinama, osim u toj novoj "kick light" disciplini. Pametno, ne treba se zaletavati.

Osim sportaša, registrirani su i hrvatski suci - Ivan Ješić iz Splita, Rudolf Oliva iz Pule te Boris Pavičić i Mario Brzoja iz Benkovca, a glavni tajnik Hrvatskog kickboxing saveza Romeo Deša iz Omišlja voditelj i vrhovni sudac je cjelokupnog natjecanja.




Eto, sretno našima, a veselimo se rezultatima, zar ne?



- 22:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 02.06.2009.

Je li Kiraly Team baš najbolji?

Putem linka na moju e-mail adresu, stiže mi komentar na post
Evo i rezultata sa Svjetskog kupa.

Evo ga:

Pozdrav.
Hvala na izvještaju sa Svjetskog kupa uz jedno retoričko pitanje: neosporno je da je Kiraly Team najbolji na svijetu u SC, ali zar su baš svi njegovi muški i sve ženske najbolje u apsolutnoj kategoriji (Grand champion) na način da zauzmu 1., 2., i oba 3. mjesta ili je problem u tome što se natjecanje održava u Mađarskoj? Hoće li tako biti i u Riminiju?



Svjetski kup Szeged 2009 - osvajači medalja u apsolutnoj muškoj kategoriji - Grand Champion (s lijeva): Mórádi Zsolt (1.mjesto), Jároszkievicz Krisztián (2.mjesto), Istvan Kiraly (trener), Imre Tamás (3.mjesto) i Gömbös László (3.mjesto)


Svjetski kup Szeged 2009 - osvajačice medalja u apsolutnoj ženskoj kategoriji - Grand Champion (s lijeva): Kondár Anna (2.mjesto), Minda Zsófia (1.mjesto), Diligens Klaudia (3.mjesto) i Dancsecs Bojana (3.mjesto), a ispred s peharom je Istvan Kiraly (trener),


E, pitam se, pitam se, kao će biti u Riminiju? Živi bili pa vidjeli. S nestrpljenjem očekujem idući ponedjeljak i rezultate sa Svjetskog kupa "Best Fighter 2009".


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #