KICKBOXING

nedjelja, 14.06.2009.

I bješe Skupština, i to izborna


U nedjelju, 14. lipnja 2009. u splitskom sportskom centru "Gripe" održana je izborna sjednica Skupštine Hrvatskog kickboxing saveza. Evo vijesti o tome:

Znaoru i treći mandat jednoglasno

36 glasova za, bez glasova protiv, bez suzdržanih - jednoglasno od članova izborne Skupštine Hrvatskog kickboxing saveza odlučilo je o još jednom, trećem uzastopnom mandatu predsjednika - prof. Predraga Znaora.

Pored novog - starog predsjednika, članovi Skupštine jednoglasno su dali povjerenje i vodstvu saveza, gotovo pa identičnom kao i do sada, jer, kako reče Znaor još kao kandidat za predsjednika kada je predstavljao svoj program za sljedeće mandatno razdoblje do 2013. godine - "tim koji pobjeđuje - ne mijenja se".

Za potpredsjednika ponovno je izabran Miljenko Kutleša iz Imotskog, za glavnog tajnika potvrđen je Romeo Deša iz Omišlja, kao što je za direktora reprezentacija potvrđen Stipan Jurišić iz Splita. Izbornici - povjerenici disciplina su: semi contact za kadete i juniore: Zoran Cicvara iz Karlovca, a semi contact za seniore Dražen Šalković iz Popovače. Light contact povjeren je Branku Fibingeru iz Rijeke, glazbene forme ostale su u rukama Alana Mijića iz Splita, a odgovorne osobe za ringovne discipline ostale su iste: Marko Žaja (Split) za full contact, Josip Čikotić (Dugi Rat) za low kick te Leonardo Komšić (Poreč) za K1.

Pored njih u Upravni odbor jednoglasno su izabrani i predsjednik odbora za suđenje - Igor Bezjak iz Viškova te predsjednik odbora za registracije - Tihomir Jirasek iz Pakraca.

Osim članova Upravnog odbora - za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Mario Brzoja iz Benkovca, dok su novi članovi Edi Milošević iz Zadra i Zoran Huljev iz Šibenika.

Jednoglasno su izabrani i predsjednici stručnih odbora. Stegovni odbor - Miljenko Kutleša (Imotski), Sudački odbor - Igor Bezjak (Viškovo), Liječnički odbor - David Bonifačić (Rijeka), Odbor za Marketing - Rudolf Oliva (Pula). Izabrani su i novi predsjednici, pa je struka povjerena Anđelku Mladenoviću iz Varaždina, dok je novi predsjednik odbora za informiranje Vanja Retkovac iz Pule, a odbora za natjecanja Luka Tuta iz Rijeke.

Predstavnik HKBS-a u HOO i u svjetskoj WAKO organizaciji biti će i dalje Predrag Znaor, dok je pored njega za zastupanje saveza ovlašten glavni tajnik Romeo Deša.

I na kraju - potvrđen je prijem novih klubova u punopravno članstvo: KBK "Hrvatski vuk" - Tuheljske Toplice (odgovorna osoba: Dubravko Mustač), KBK "HUS"- Osijek (odgovorna osoba: Alen Borbaš), KBK "Knez" - Sinj (odgovorna osoba: Ljubo Knez), KBK "Pit Bull" - Zagreb (odgovorna osoba: Stjepko Zenčić) te KBK "Zagreb" - Zagreb (odgovorna osoba: Anto Nobilo). Dva kluba nisu primljena u članstvo.

I na kraju ove Skupštine Hrvatski kickboxing savez broji 112 članova - 81 punopravni član, 10 županijskih / gradskih saveza, 7 kandidata za članstvo te 14 klubova u statusu mirovanja.

Iz izvještaja te iz kasnije predloženog programa rada za naredno razdoblje svakako treba izdvojiti nekoliko naglasaka:

- bilo je problema koje smo uspješno riješili, onih koji su djelomično odrađeni i onih čijim ishodom ne možemo biti zadovoljni, ali gledajući cjelokupnost naših aktivnosti i postignuća te ih uspoređujući s uvjetima u kojima smo radili bili smo iznimno uspješni

- broj klubova-članica HKBS-a početkom 2009. sličan, tj. nešto veći nego na početku 2005., odnosno da je po tom pitanju situacija stabilna

- početkom 2009. na državnim prvenstvima u borbenim disciplinama bilo je 263 natjecatelja više nego početkom 2005. To je povećanje skoro za jednu trećinu tj. 32,55 %. Također je 16 klubova više sudjelovalo na navedenim prvenstvima što iznosi povećanje od 6,27 %.Ovi podaci govore o velikom napretku u broju natjecatelja u proteklom četverogodišnjem razdoblju i u potpunosti demantiraju lažne tvrdnje koje šire pojedinci isključeni iz članstva HKBS-a u kojima se navodi da je njihovim odlaskom značajno smanjen broj klubova i natjecatelja unutar HKBS-a

- broj športaša – članova reprezentacije se u proteklom razdoblju povećao za 33 što iznosi 17,46 %. To je veliko povećanje jer treba uzeti u obzir da se nije mijenjao broj natjecateljskih kategorija.

- broj medalja se nije u navedenom razdoblju značajnije mijenjao. U novijem razdoblju su osvojene 3 medalje manje, ali je njihov sjaj veći, tj. zlatnih medalja je isto, a srebrnih 5 više.

- Hrvatska se svrstala u sam vrh svjetskih i europskih nacija po ostvarenim rezultatima svojih športaša. Seniori su na EP 2008. u low kicku bili ekipno - 3., a na SP 2007. u low kicku - 4., light contactu - 5. i u K1 - 7. u aero kickboxingu - 3., u semi contactu - 8. i u full contactu - 11. Zamjetno je da smo od treće nacije u poretku K1 discipline na SP 2005. pali na 7. mjesto 2007., ali razlog tome je slab interes za K1 nakon što je HOO u međuvremenu isključio te rezultate iz osnove za kategorizaciju.

- juniori su na EP 2007. bili ukupno treći. Na SP 2008. su bili u light contactu - 2., u low kicku - 2., u semi contactu - 3., full contactu - 4., u K1 - 7. Tome treba dodati da je tim mlađih kadeta pod vodstvom Zorana Cicvare osvojio ekipno prvo mjesto u semi contactu. Sve to govori da, pored izvrsnih sadašnjih rezultata, HKBS ima nespornu budućnost u svojim mladim natjecateljima.

- WAKO Pro titule su osvajali:
2005. Frane Radnić i Ante Varnica,
2006. Frane Radnić, Marko Tomasović i Srđan Špirk,
2007. Marko Tomasović, Damir Tovarović, Marko Benzon i Luka Kalmeta
2008. Gordan Jukić i Siniša Kovačić,
2009. Siniša Kovačić i Frane Radnić

- Hrvatska je domaćin i velikim međunarodnim kickboxing natjecanjima, pored tradicionalnog „Croatia open – Final fight“ u prosincu, tu su „Adria kup“ u Puli u svibnju, kao i „Kup Jadrana“ u Crikvenici u rujnu.

- u proteklom razdoblju iznimno je narastao i postao popularan pozivni turnir „Obračun u ringu“ čiji je glavni promotor prof. Marko Žaja. Ta priredba koja je imala izdanja u više gradova (Split, Zadar, Imotski) ove je godine napunila „Spaladium arenu“ u Splitu s oko 9.000 gledatelja

- Vrhunac organizacijske moći i ugleda HKBS-a u svijetu je bilo domaćinstvo i iznimno uspješna organizacija SP za juniore i kadete 2006. u Benkovcu i Zadru. HKBS je ovim natjecanjem pored ugleda i športskih rezultata ostvario i znatan financijski dobitak. Ta sredstva su uglavnom iskorištena za sufinanciranje reprezentacije za odlaske na osam EP i SP 2006., 2007. i 2008. te dva Balkanska prvenstva 2007. i 2008. Također je nakon SP-a ostalo raznovrsne športske opreme koja je odlukom Skupštine HKBS-a podijeljena klubovima-članicama.

- Temeljem svih ukupnih hrvatskih postignuća naša će zemlja i ove godine biti domaćin EP za juniore i kadete u Puli krajem rujna.

- HKBS je punopravni član Svjetske kickboxing organizacije WAKO i Svjetske organizacije za profesionalni kickboxing WAKO PRO. Glavni tajnik HKBS-a ing. Romeo Deša je član Organizacijskog odbora WAKO-a te proteklih godina vodi kao vrhovni sudac, sva značajnija međunarodna natjecanja, uključujući svjetske kupove te svjetska i europska prvenstva. Od strane predsjednika WAKO-a Ennia Falsonia pozvan je iduće godine na Prve svjetske igre borilačkih sportova u Peking.

- Predsjednik HKBS-a prof. Predrag Znaor je član Arbitražnog odbora WAKO-a.

- Vlada RH je 2007. donijela uredbu o dodjeljivanju državnih nagrada za vrhunska športska dostignuća. Novčanu nagradu dobivaju športaši koji na seniorskom SP i EP osvoje zlatnu medalju. Do sada su po toj osnovi nagradu dobili svjetski i europski prvaci: Marko Benzon, Marko Šarko, Pero Gazilj, Željana Piteša i Nives Radić. Uz njih su nagrađeni i njihovi treneri

Plan rada za iduće razdoblje - može se svesti u jednu rečenicu: zadržati postojeći obim aktivnosti i po mogućnosti zadržati dostignutu razinu hrvatskog kickboxinga na svjetskoj i europskoj razini.


Lijepo, lijepo, idemo dalje kao tim, zar ne?


- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #