KICKBOXING

srijeda, 18.03.2009.

"Mala pokrajina poput Slovenije"

Veliki interes za deveti Obračun



Dovoljno je na Google ukucati "Obračun u ringu 9", pa se može vidjeti koliki je interes za ovaj kickboxing spektakl - više od 1700 naslova, stranica i članaka već je objavljeno o ovome spektaklu. A ni počeo nije.

Evo, izdvajam nekoliko zanimljivih tekstova:

Slobodna Dalmacija


Obračun u ringu:
stiže europska krema K1, kick boksa i ultimate fighta


Željana Piteša: Pit-dinamit
Agresivna, hladne glave, ne straši se nikoga. Nosi odgovarajuće prezime (PITeša) s obziron na svoj klub, “PIT bull”. Ima samo 18, a već je prvakinja Europe u kick boksu. Sitna (51 kil) ali dinamitna. Treneri se ljute jer luduje na motorima. Najjače oružje: noge. Protivnica: Voraberger, prvakinja Austrije.

Nives Radić: Dosta joj je žena
Najbolja Hrvatica u ringu svih vremena. Privatno skromna, dobra i draga, u ringu - zvir. U dugoj je vezi, već prid udaju. Razara low kickovima i šakama, strahovito snažna. Za idući “Obračun u ringu”, dogodine, organizator joj sprema meč protiv — muškog borca! Protivnica: Lešnik, višestruka prvakinja BiH.

Agron Preteni: Killer baby
Pretendent za London 2012. u boksu, prvak Hrvatske u svemu živome (boksu, kick boksu, savateu...), juniorski prvak svijeta u kicku, totalno posvećen sportu (nema curu), discipliniran, ubojit. Pravi nasljednik velikog Marka Tomasovića. Ima najširi vrat u svom klubu, “Pit bullu”. Talentirani dizajner web-siteova. Protivnik: također kvalitetni Splićanin Toni Milanović. Prognoza: opća razbijačina.


Nikola Vilić / CROPIX

Marko Deša: Big son, big father
Sin Romea Deše, glavnog tajnika Hrvatskog kick boks saveza. Marko je nastupija u ovogodišnjemu “Big Brotheru” di je, na oduševljenje cura, pod tušen hrabro pokaza i “ljubavni mišić”. Majstor u semi-contactu, prvi put na iskušenjima u K1. Najjače oružje: high kick. Protivnik: tvrdi Slovenac Tavčar.

Walid Haddad: Kržljavi image
Alžirac s francuskon putovnicon, trenutačno najveća svjetska nada K1 MAX (K1 za borce do 71 kil). Naizgled ga nema šta vidit. “Haddadov image” je nešto ka neishranjeni kontrolor u busu, jedva 70 kili, bez mišića. Ali kad udre, ruši zidove, a kamoli ljude. Surovi nokauter. Protivnik: Rumunj Barbu, također udarač. Prognoza: krvava borba.

Luka Tomić: Lipotan od čelika
Juniorski prvak svita u full contactu, jedini Hrvat koji je to ostvarija na ponos trenera Marka Žaje. Kompletan borac, “tempaš” koji ritmon lomi protivnike. Lipotan i šarmer, trenutačno nema curu. Nasljednik plejade sportskih šampiona iz splitske Omiške ulice (boksač Ante Matas, visašica Blanka Vlašić...). Protivnik: prvak BiH Marković.

Frane Radnić: Udri po Vorkapički!
Naš borilački dragulj s bezbroj svjetskih i europskih titula, kralj ringa, sveti Frane iz Podstrane! Uvik pravi, uvik najatraktivniji. Vozi motore 250 na sat, bori se 300 na sat. Najavija da će umisto protivnika u K1 MAX polufinalu, Slovenca Vorkapiča, prid očima imat Boruta Pahora, i da će Slovencen - obrisat pod. Oće li Slovenac nemoćno vikat “Pomoč!”, vidit ćemo u subotu.

Bakari Tounkara: Krv do kolina
Alžirac s francuskon putovnicon, tisno dobija našega Franu u odličnoj borbi na bodove na K1 MAX kvalifikacijama u Francuskoj 2006. U drugom splitskom K1 MAX polufinalu bori se protiv Portugalca Barradasa i, ako prođe u finale, očekujemo veliki revanš. Nadamo se Franinoj ukupnoj pobjedi, uz “krv do kolina”.

Damir Tovarović: Tenk gazi štrucu
Ubilački stroj, splitski tenk T-80, borac najopasnijeg pogleda i najrazornijeg udarca, čuven po strahovitome desnon krošeu. U srednjoj školi, virovali ili ne, nježni plavokosi lipotan, a danas neuništivi, moćni razarač. U ringu svakome uliva straj, a kamoli ne bi Slovencu Roku Štruclu, kojemu je obeća da će od njega napravit — štrucu. Ima još samo dva ispita na oceanografiji, i sina Karla koji će, predviđaju znalci, bit jači od oca!

Gordan Jukić: Borac Sv. Ilije
Naš K1 fighter u životnoj formi, čuven po udarcima “kraljevskin kolinon”, na možda najtežemu ispitu do sada. Alergičan je na borov prelac, pa u pripremama za ovi “trenutak istine” nije moga trčat u šumi, nego samo uz more. Radi kod dobroga čovika Ilije Naletilića, koji ga ujedno sponzorira i podržava na novome putu prema Japanu. A tamo bi moga doć ako u polufinalu potuče Austrijanca Bergera i u finalu nadjača strašnog borca imenon...

James Philips: Crn, brz, nepobjediv
Slavni crni Amerikanac s njemačkon putovnicon svojedobno je bija gost Gripa, i tada je nadmoćno osvojija kvalifikacijski K1-turnir, s nekoliko brzih i totalno nadmoćnih pobjeda. Atraktivno spaja brze ručne i nožne serije, sa završnin uništenjen protivnika kolinima. Borac internacionalne klase koji će u očekivanome finalu protiv Jukića ipak bit favorit.

Domagoj Ostojić Buco: Bez nogometa!
Tragični heroj prošlogodišnjeg “Obračuna u ringu”, kad je razbija slavnog Albanca Maksutaja, a nakraju izgubija meč diskvalifikacijon jer ga je, nakon nokauta, još potega nogon na podu, ka u ultimate fightu. To nije jedini bizarni Bucin poraz. Na Havajima se borija protiv izvanrednoga Marokanca Badr Harija, i u prvin trenucima borbe nokautirali su jedan drugog (!), s tin da je Ostojić lega, a Badr Hari se uspija zadržat na konopima. Buco za subotu obećava nokaut protiv Rumunja Catinasa, i kune se da ga ovi put neće tuć na podu...

Stipe Bekavac: Omiška stina
Karizmatični ultimate fighter čuven po nastupu u “Big Brotheru”, ali baš i ne voli da ga spominju po tome, jer slavu želi gradit priko pobjeda u ringu. Agresivni i neustrašivi Omišanin, učenik glasovitog meštra tajlandskog boksa Vedrana Bađuna, trenutačno na studiju u Opatiji. Protivnik: čvrsti Slovak Laincz.

Igor Pokrajac: Protiv psihopata
Član stožera Mirka Filipovića, također slavni ultimate fighter, već duže vrijeme je među deset najboljih europskih teškaša. Bori se protiv nepredvidljivog Slovaka Božika, s nadimkon “Psiho”. Slovak je, naime, pravi pravcati luđak u ringu, tučar bez taktike koji jednostavno melje protivnike. Kako će briljantni tehničar Pokrajac protiv psihopata? Prognoza: još jedna krvava borba.

Marko Tomasović: Povratak kralja
Popularni Tomas, “Div iz Varoša”, momentalno je jedan od pet najboljih svjetskih teškaša u olimpijskon boksu. Na nedavnome Svjetskome boksačkon kupu u Moskvi osvojija je srebro iza Kubanca, i to na istome turniru di je olimpijski vicešampion, Kinez, ispa u četvrtfinalu. Pretprošli vikend osvojija je zagrebački memorijal “Zlatko Hrbić” tako šta je u finalu satra jakoga Rusa 13:0. U subotu nastupa u kick boksu, pa publika ima jedinstvenu i ritku priliku vidit našega boksačkog kralja (koji se posli dvi godine vraća u “kick”) kako zadaje ubojite udarce nogon opasnome Srbinu Dalešiću. Prognoza: masakr.

Štefan Leko: Rodbino, ne zovi!
Jedan od najvećih K1 boraca svih vrimena, pobjeđiva je takve face ka šta su Ray Sefo, Mighty Mo, Badr Hari, Francisco Filho, Remy Bonjasky, “Crveniškorpion” Aleksej Ignjašov... Pretprošle godine u Splitu pomalo je nezasluženo izgubija od velikog Magomeda Magomedova, a danas o tome kaže: “Naučio sam školu! Ove godine molim prijatelje i rodbinu da me ne zovu dok ne završim meč...”. Naime, rodbina iz Mostara zvala ga je u vižite, i to večer uoči te borbe protiv Magomedova. U Mostaru se opustija, popija i nekoliko pića (a inače voli noćni život), pa u ringu nije bija skroz pravi. Taj ljubimac lipšega spola, inače poznat po razornome bočnome udarcu nogon u jetru, ka i po low kickovima, trenutačno je, kažu, u TOP 5 boraca u Europi. Rumunjski broj 1 u K1, Catalin Moresanu, pobjednik nad čuvenin Garyjen Goodridgeon, bit će mu protivnik po miri. Prognoza: vrhunski meč!

PROGNOZA ZA SPALADIUM ARENU 21. OŽUJKA:
Bit će krvi - do kolina!


Zanimljiv tekst.

Sportske novosti




Web portal Javno.hr



Ono što je ovdje zanimljivo je i Markova "politička" izjava za deželu svoga protivnika. Pogledajte u okviru.




A jedan od najzanimljivijih mi je ruski web portal Superboxing





Ima toga još, ali ovo mi se učinilo zanimljivo (ali i brzo za pripremiti za objavu na blogu he,he).

- 23:18 - Komentari (1) - Isprintaj - #