KICKBOXING

ponedjeljak, 16.03.2009.

A što smo to imali prilike vidjeti u Jazinama?


Lijepa večernja priredba u "Jazinama" - "Explosion Mix Fighting", koja je pobudila interes više od 3000 Zadrana. Obzirom da su nastupali borci iz Srbije, očekivalo se je više napete atmosfere, pa je stoga i bio povelik broj policajaca oko dvorane i u dvorani. Ipak, zadarska publika pokazala se kao i uvijek - prava i sportska. Naravno, zvižduci gostima iz Srbije nisu nedostajali, ali ništa što bi bilo izvan korektnog sportskog navijanja.

Evo kraćeg komentara borbi:

Uvodne borbe:
1. Low kick, -71 kg, 3x2 min
Ive Kokić (Zadar) - Aldin Mašinović (BiH)
Pobjeda Ive Kokić knockoutom u 1. rundi (1'42")

Domaćin, mladi Zadranin Kokić od samog početka kranuo je s napadima i to je rezultiralo slabim, gotovo pa nikakvim otporom bosanskog borca Aldina Mašinovića. Već u prvoj rundi, nakon samo 1:42 minute borbe, u silovitom napadu Kokića, Mešinović pada, sudac broji, u međuvremenu trener Mešinovića baca ručnik, ali sudac ne obazirući se na ručnik broji do kraja i borba završava knockoutom.

2. Low kick, -81 kg, 3x2 min
Špiro Kovačić (Šibenik) - Aldin Islamović (BiH)
Pobjeda Špiro Kovačić predajom protivnika u 2.rundi (1'12")

I u ovoj borbi, Špiro Kovačić iz KBK "Petar Krešimir IV" iz Šibenika od samog početka napada, ali se i protivnik iz Bosne i Hercegovine - Aldin Islamović odupire napadima i u kontrama zadaje udarce Šibenčanu. Prva runda završava izjednačeno. U drugoj rundi Kovačić ponovno u napadu, Islamović je izdržao parirati cijelu minutu održavajući bodovno izjednačeni rezultat, ali popušta, traži prekid i više ne može nastaviti. Trener baca ručnik te je borba završila pobjedom Kovačića zbog predaje Islamovića.

Glavni program:
1. Low kick - žene, +70 kg, 3x2 min
Natalija Šimac (Rijeka) - Marija Pejaković (Srb)
Pobjeda Natalije Šimac na bodove 2,5 : 0,5

Obje natjecateljice su reprezentativke u svojim državama. Natalija nešto krupnija i snažnija, Jelena nešto viša i dužih ruku, međutim nijedna nije iskoristila svoje prednosti. Borba je bila žestoka, ali vrlo izjednačena. Cijela je prošla u ravnomjernoj i obostranoj razmjeni udaraca. Prva runda završava u blagoj prednosti gošće, druga runda pripada s balagom prednosti Nataliji, dok je treća runda kod svih sudaca ocijenjena izjednačeno. Jedan sudac iz Hrvatske zabilježio je izjednačen rezultata, ali je prednost dao Nataliji, sudac iz Srbije također ocjenjuje borbu izjednačenom i on također prednost daje Nataliji, dok je drugi hrvatski sudac ocijenuo borbu izjednačenom i nijednoj borkinji nije dao prednost. Borba završava pobjedom Natalije Šimac na bodove.

2. Low kick - žene, -60 kg, 3x2 min
Antonela Begonja (Zadar) - Jelena Stefanović (Srb)
Pobjeda Antonele Begonje na bodove 2:1

I ova je borba bila oštra i puna akcije. Razmjenjivali su se napadi i obrane ravnomjerno kod obje borkinje. Lijepa borba, puna akcije. Suci prvu rundu ocjenjuju izjednačenom, druga runda pripada gošći iz Srbije dok je treća runda ocijenjena s blagom prednošću Antonele. I opet izjednačen rezultat. Dva hrvatska suca prednost daju Zadranki Antoneli Begonji, srpski sudac daje prednost svojoj zemljakinji te je borba završila pobjedom na bodobe 2:1 i Antonela Begonja je proglašena pobjednicom.

3. MMA, -84 kg, 2x5 min
Danijel Džebić (Zagreb) - Ljubiša Čestić (Srb)
Pobjeda Danijela Džebića nakon 26" prve runde.

Lijepa, brza, silovita borba u kojoj je Džebić pokazao da zna i hoće, da je motiviran i hrabar borac, ali i da će daleko dogurati nastavi li ovako. Očito dobro pripremljen, odmah je oštro nasrnuo na protivnika, s nekoliko krošea je srušio Srbina i nastavio s ručnim udarcima u parteru dok sudac nije prekinuo borbu zbog neadekvatne obrane od strane Čestića. Sudac proglašava Danijela Džebića pobjednikom. Šteta što je borba tako kratko trajala, vjerujem da bi smo dosta toga vidjeli od Džebića.

4. Full contact, -75 kg, 5x2 min
Sanjin Pol Vrgoč (Pula) - Bojan Radović (Srb)
Pobjeda Bojana Radovića prekidom u 2. rundi zbog ozljede Vrgoča

Očekivalo se dosta od ove borbe. Dva odlična borca koja su zasigurno mogla prikazati lijepu borbu. Kod oba borca, a pogotovo kod Sanjina Pol Vrgoča vidljiva je bila lijepa tehnika, odlične kombinacije, taktički napadi i odmjerene obrane, kontre. Prva runda prolazi izjednačeno. Suci za prvu rundu - jedan daje prednost Vegoču, drugi Radoviću, treći bilježi izjednačeni rezultat. Druga runda isto tako - izjednačena, skoro do pred kraj kada se Vrgoč i Radović sudaraju glavama. Vrgoču je pukla koža iznad lijeve sljepoočnice, posjekotina dugačka oko 4 centimatra, široka skoro centimetar i naravno, liječnik ne opušta nastavak borbe. Šteta. Sudac, obzirom da nije bilo nikakve namjere učiniti bilo kakvu nepravilnost, porglašava Srbina Radovića pobjednikom.

5. MMA, +91 kg, 2x5 min
Elvir Behlulović (Zagreb) - Miodrag Petković (Srb)
Pobjeda Miodraga Petkovića polugom nakon 4'44".

Borba počinje u stand up-u. Razmjena udaraca, najviše low kickova. Behlulović je vrlo brz, a Petković vrlo oprezan, bolje reći suzdržan. Ipak je pri Elvirovom pokušaju napada srušio ga je, netko reče položio ga na ring, i kasnije je bilo samo pitanje trenutka kada će 20 kg teži Petković povući konačni potez. Hvata Behlulovićevu lijevu ruku u polugu, Behlulović tapka i sudac prekida. Neravnomjeran odnos znanja, snage i iskustva bio je očit i u ringu.

6. Profi boks, +91 kg, 6x3 min
Marino Goleš (Zadar) - Mihajlo Fincur (Srb)
Pobjeda Marina Goleša s TKO i 1. rundi

Ma ovo ne treba niti komentirati. Ne razumijem zašto se to radi Golešu. Izgleda kao dobar boksač, dobar borac kojeg zadarska publika voli, a dobije nekoliko klasa slabijeg protivnika. Naravno, jedan, drugi, treći knockdown, i borba je u stvari trajala samo onoliko koliko je sudac uspio izbrojati. I gotovo. Goleš bilježi pobjedu koja se uredno registrira. Hm.

7. Full contact, +91 kg, 3x2 min
Luka Kalmeta (Zadar) - Dejan Marinković (Srb)
U svom specifičnom i osebujnom stilu, s TKO u 3. rundi pobijedio je Luka Kalmeta

Luka, prezime mu znate, k'o i uvijek. Takvo što može samo Luka, a publika ga voli. Istina, duže vremena nije trenirao sa svojim, sada već bivšim trenerom Žajom, vidio se nedostatak vođenja priprema, ali Luka ne odustaje. Bilo je tu svega. I udaraca po tijelu, i širokih krošea, svega, najmanje udaraca u glavu, a o kickovima da i ne govorimo - sveli su se na nekoliko pokušaja. U drugoj rundi Luka više nema snage, odlučuje protivnika srušiti, i posljednjim snagama - prvi knockdown, vrlo brzo i drugi, a gong na kraju druge runde daje šansu obojici za treću rundu. Već na početku treće runde još jedan knockdown, sudac broji Srbinu treći puta, odbrojava do kraja i proglašava Luku pobjednikom. Luka Kalmeta pobijedio je tehničkim knockoutom u 3. rundi. Da, pobijedio je u svom specifičnom i osebujnom stilu. Ostao je još dugo slaviti u ringu, a kada je sišao, vidno iscrpljen samo je rekao: "Da je ode bia Žaja završija bi ja ovo u prvoj rundi". Eh, da je.




Sve u svemu publika je otišla zadovoljna.

U svakom slučaju treba pohvaliti organizatore - Kickboxing klub "Croatia" iz Zadra i trenere Edija Miloševića i Roberta Modrića. Iako nije bilo zvučnih imena, bilo je lijepih borbi, a Zadrani su se pokazali svojoj publici. Pa ne treba od svake priredbe očekivati svjetske klase. Katkada je dovoljno i lijepa borba, a to je zadarska publika i vidjela i pljeskom nagradila.






- 21:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #