KICKBOXING

petak, 31.10.2008.

Nikad toliko kickboxinga na RTL-u

Možda bi bilo poštenije reći - nikad toliko Muay Thaija na RTL televiziji, a možda i općenito na televiziji u Hrvata. I to nam je priuštio Big Brother i njegov ovogodišnji stanar kickboksač Marko Deša.

Naime, Big Brother je zadao da cijela ekipa nauči Wai Kru - tradiocionalni ples Thai boraca kojeg izvode prije početka svake borbe, kao tjedni zadatak, a Marko je pored ostalih izabran da se bori u Muay Thai Institutu u Bangkoku protiv izabranog borca. Marko je dobio trenera i cjeloga tjedna smo imali prilike gledati kako se ekipa priprema, a i kako Marko naporno vježba za ozbiljni meč. Pogotovo, što je Markova nagrada za meč bila 50000 kn koju će dobiti cijela ekipa ako Marko pobijedi. Isplatilo se potruditi.

Evo slikovnog pregleda što smo to imali prilike gledati prošlog tjedna.
















































Prije borbe, u znak poštovanja prema treneru Marko izvodi Wai Kru - tradicionalni Tajlandski ples boraca






Marko u završnom naletu




A evo, pogledajmo video isječke iz borbe:




Borba je gotova.


Marko je zadovoljan nakon borbe, mada izjavljuje da je u jednom trenutku pomoslio da mu je ruka slomljena


Lijepo je bilo vidjeti i trenirku Hrvatske kickboxing reprezentacije


Da je borba bila oštra dokazuju i Markove masnice nakon borbe:




I što na kraju reći - možda sama borba i nije bila u prvom planu, ali imali smo cijeli tjedan prilike vidjeti i gledati koliko i kako se borci pripremaju. Kickboxing, odnosno Thai boxing - što je i kakav je to borilački sport imali su prilike vidjeti mnogi, stotine tisuća gledatelja, neki kažu i više od milion Hrvata. Oni je možda "svojom voljom" nikada ne bi ni pogledali, ali sada je ova emisija pokazala na svoj način o čemu se radi. Mislim da je napravljen veliki korak u promociji borilačkog sporta, Thai boxinga, promociji Marka, ali i hrvatskog kickboxinga gdje je Marko postigao zapažene rezultate.

U stvari, ne sjećam se da je na televiziji ikada i viđena trenirka Hrvatske kickboxing reprezentacije. Eto, Marko Deša, Big Brother i RTL su nam to omogućili.


Bravo Marko.




- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #